Lediga jobb som Informatör/Kommunikatör i Vänersborg

Se lediga jobb som Informatör/Kommunikatör i Vänersborg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Vänersborg som finns hos arbetsgivaren.

Kommunikatör gröna näringar

GRÖNA KLUSTRET NUNTORP söker KOMMUNIKATÖR Vill du bidra till utvecklingen av de gröna näringarna och till en samverkan mellan de aktörer i Fyrbodal och Västra Götaland som bidrar till en stärkt och ökad livsmedels- och skogsproduktion? Nu söker vi en kommunikatör till det Gröna Klustret Nuntorp i Brålanda. OM ARBETSPLATSEN Gröna Klustret Nuntorp är en ekonomisk förening som i klustermiljö ger förutsättningar för utbildning, forskning och överföring av ku... Visa mer
GRÖNA KLUSTRET NUNTORP söker KOMMUNIKATÖR
Vill du bidra till utvecklingen av de gröna näringarna och till en samverkan mellan de aktörer i Fyrbodal och Västra Götaland som bidrar till en stärkt och ökad livsmedels- och skogsproduktion? Nu söker vi en kommunikatör till det Gröna Klustret Nuntorp i Brålanda.
OM ARBETSPLATSEN
Gröna Klustret Nuntorp är en ekonomisk förening som i klustermiljö ger förutsättningar för utbildning, forskning och överföring av kunskap som bidrar till utveckling i främst Fyrbodals kommuner i Västra Götaland inom de gröna näringarna och närliggande branscher. Därmed genereras hållbara jord- och skogsföretag och företag i närliggande branscher, och samhällsnytta skapas. Föreningen har ca. 100 medlemmar. Vid kansliet arbetar för närvarande fem personer.
Klustret bedriver i egen regi och som förmedlare till, en mötes- och utbildningsverksamhet inom de gröna näringarna, främst förlagd till de utbildnings- och skollokaler som finns vid Nuntorp. Gröna Klustret Nuntorp är delaktiga och drivande i flera olika projekt inom de gröna och skogliga näringarna.
ARBETSUPPGIFTER
Rollen som kommunikatör innebär bland annat att:
- Ansvara för planering, genomförande och utvärdering av kommunikationsinsatser.
- Framtagning, genomförande och uppföljning och analys av kommunikationsplan för projekt och Gröna Klustrets verksamhet
- Identifiera olika arenor för synliggörande av information.
- Skapa och publicera innehåll som film, foto och text anpassat till olika kanaler ex. webb, nyhetsbrev och sociala medier.
Du kommer att arbeta i nära samarbete med verksamhetsledare, projektledare/projektgrupp, styrelse samt externa samarbetspartners.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
- Eftergymnasial utbildning inom kommunikation.
- Några års erfarenhet som kommunikatör och skribent.
- Erfarenhet av både strategiskt och operativt arbete inom kommunikation.
- Förmåga att konkretisera och förmedla projektresultat och fakta till olika målgrupper.
- Kunskap och erfarenhet av produktion och redigering av foto och film, till webb och sociala media.
- Erfarenhet av relevanta verktyg för publicering i olika kanaler såsom t.ex. Adobe CC-paketet och webbpubliceringsverktyget Wordpress.
För att du ska trivas i rollen krävs det att du är van att ta egna initiativ och att du är självgående. Du gillar att samverka med andra och har en god förmåga att själv utveckla kommunikationsarbetet kring vår verksamhet. Du är noggrann och har ett strukturerat arbetssätt.
ANSTÄLLNINGENS OMFATTNING
Tillsvidareanställning
50-100% Visa mindre

Kommunikatör för projektet ”Framtidsjobb för unga i Dalsland”

Föreningen eDIT-Ett Dalsland i Tillväxt söker en kommunikatör. Vi söker en engagerad person som vill jobba som kommunikatör för vårt ungdomsprojekt och bidra till en utveckling av Dalsland. Ditt arbete kommer vara omväxlande och självständigt. Som person är du positiv, ansvarstagande och flexibel. Du har god samarbetsförmåga och är en lagspelare, kan ta egna initiativ och arbeta strukturerat och självständigt. Du kan planera ditt arbete och hålla deadlin... Visa mer
Föreningen eDIT-Ett Dalsland i Tillväxt söker en kommunikatör.
Vi söker en engagerad person som vill jobba som kommunikatör för vårt ungdomsprojekt och bidra till en utveckling av Dalsland. Ditt arbete kommer vara omväxlande och självständigt.

Som person är du positiv, ansvarstagande och flexibel. Du har god samarbetsförmåga och är en lagspelare, kan ta egna initiativ och arbeta strukturerat och självständigt. Du kan planera ditt arbete och hålla deadlines.
Projektets syfte:
· Att företag om några år ska ha lättare att rekrytera arbetskraft.
· Att skapa mötesplatser för ungdomar och företag.
· Att ungdomar ska se möjligheter till framtida arbeten i Dalsland och uppfatta företag och arbetsmarknad i Dalsland som intressanta.
· Att få ungdomar att förstå att om de utvecklar ett intresse/utbildar sig blir de attraktiva att anställa

Aktiviteter i projektet:
It-event, studiebesök, teknik-, industri- och hantverksevent, föreläsningar, starta eget information, framtidsverkstad mm.
Dina arbetsuppgifter
Producera material av alla dess slag till webbsida, sociala medier, informationsblad, nyhetsbrev, presentationer.
Göra inlägg på sociala medier.


Du har
Utbildning/erfarenhet inom kommunikation och media
Mycket goda kunskap i svenska
Bra koll på digital design och god förståelse för digitala kanaler samt annonsering i sociala medier
B-körkort
En lokal förankring och ett intresse för landsbygdsutveckling är värdefullt.
I projektet kommer du att samarbeta med projektets styrgrupp, projektansvarig, projektledare m fl. Kommunikatören rapporterar till Projektansvarig.
Ett Dalsland i Tillväxt (eDIT) är en ideell förening för den dalsländska arbetsmarknaden med huvudfokus på det dalsländska näringslivet i frågor som rör kompetensförsörjning och -utveckling, informationsinsatser, aktiviteter och evenemang som tydliggör behov och möjligheter i Dalsland.
Rekrytering sker löpande.
Skicka din ansökan tillsammans med ett personligt brev och CV via e-post till [email protected] Visa mindre

Kommunikatör med intresse för innovation och hållbarhet

Vill du bli en del av ett växande kommunikationsteam som arbetar i en inspirerande innovationsmiljö? Wargön Innovation expanderar kraftigt och vi söker dig som vill vara med och utveckla vårt kommunikationsarbete, bidra till en hållbar samhällsutveckling och Sveriges innovationskraft. Vi är ett sammansvetsat team med en mångfald av bakgrunder och egenskaper som ser fram emot att välkomna dig! Wargön Innovation i korthet Wargön Innovation är en prisbelönt ... Visa mer
Vill du bli en del av ett växande kommunikationsteam som arbetar i en inspirerande innovationsmiljö? Wargön Innovation expanderar kraftigt och vi söker dig som vill vara med och utveckla vårt kommunikationsarbete, bidra till en hållbar samhällsutveckling och Sveriges innovationskraft. Vi är ett sammansvetsat team med en mångfald av bakgrunder och egenskaper som ser fram emot att välkomna dig!
Wargön Innovation i korthet
Wargön Innovation är en prisbelönt innovationsmiljö för framtidens hållbara produkter och material. Vi arbetar för ett cirkulärt samhälle som försöker utveckla och kommersialisera nya hållbara produkter, processer och affärsmodeller. Våra spetsområden är cirkulära flöden, biobaserade material och framför allt industriell textilsortering där vi byggt upp, utvecklar och tillgängliggör en unik test- och demoanläggning. Tillsammans med oss kan innovatörer, näringsliv, akademi och idéburen sektor testa ny teknik och nya metoder som möjliggör cirkulära affärsmodeller och en resurseffektiv textil- och modebransch. Wargön Innovation är också en del av Innovatum Science Park. Läs mer om Wargön Innovation.
Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är kommunikatör och vill vara med och driva Wargön Innovation till nästa nivå genom kommunikationsarbete som inspirerar och driver hållbar utveckling. Vi erbjuder en varierande roll som sträcker sig över hela verksamheten med utmaningar som ger möjligheter att djupdyka i sakfrågor likväl som kreativa möjligheter. Ditt mål är att skapa genomslagskraft för vad vi gör, våra resultat och vårt bidrag till en hållbar utveckling men också visa hur vi kan vara rätt samarbetspartner för innovatörer och innovationsfrämjare.
Du kommer exempelvis:
Driva och utveckla kommunikationsarbetet i alla våra externa och interna kanaler, inklusive webb, sociala medier och event.
Planera och genomföra kommunikations- och marknadsföringsinsatser inom våra innovations- och utvecklingsprojekt i nära samarbete med dina kollegor.
Vidareutveckla hur vi är inkluderande i vår kommunikation och når hela vår målgrupp.

Som kommunikatör hos oss kommer du vara en nyckelperson och att ha nära samarbete med hela teamet är av stor vikt. Du kommer ingå i ett team om 15-20 kollegor och arbeta nära en kommunikatörskollega. Du kommer också ingå i kommunikatörsteamet som finns på Innovatum Science Park, vilket ger dig skickliga kommunikatörskollegor att samarbeta med och fler spännande sammanhang att arbeta inom.
Kompetenser och färdigheter
Du söker efter ett jobb som både känns stimulerande och gör skillnad, vilket är exakt vad vi erbjuder. Du gillar att samarbeta med andra, uppnå resultat och skapa engagemang för hållbar utveckling. För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du:
Är nyfiken på att lära dig nya saker och trivs i en föränderlig miljö.
Är en skicklig skribent som är van att ta fram kommunikationsstrategier och -planer för projekt samt skapa content för sociala medier, webb, film och grafik.
Gillar att göra innovationer begripliga och engagerande genom storytelling.
Är självgående inom relevanta program i Adobe CC samt arbetar flytande på svenska och engelska.
Som person är du nyfiken, lösningsorienterad och initiativtagande.Villkor
Omfattning: Hel- eller deltidstjänst, beroende på önskemål. Tillsvidareanställning efter sex månaders provanställning.
Arbetstider: Kontorstider med möjlighet till flex.
Arbetsplats: Wargön Innovations kontor i Vänersborg med viss möjlighet till arbete på distans samt från koncernens kontor i Trollhättan och Göteborg.
Ersättning: Marknadsmässig lön och villkor enligt kollektivavtal. Fem veckors semester, friskvård, med mera.
Tillträde: Enligt överenskommelse.Ansökan och frågor
Vi ser fram emot att lära känna dig bättre! Eftersom vi rekryterar kompetensbaserat tar vi inte emot några personliga brev, istället har vi valt specifika frågor för uppdraget. Alla ansökningar tas emot genom formuläret där du också kan ladda upp CV/LinkedIn-profil. Vi återkopplar till alla sökande efter deadline. Visa mindre

Kommunikatör med intresse för hållbarhet och innovation

Wargön Innovation är i en spännande utvecklingsfas och nu söker vi dig som vill ta vår kommunikation och marknadsföring till nästa nivå. Vi arbetar i en snabbt föränderlig innovationsmiljö med stora möjligheter för dig som vill bidra till hållbar utveckling och Sveriges innovationskraft. Vi är ett sammansvetsat team med en mångfald av bakgrunder och egenskaper som ser fram emot att välkomna dig! Wargön Innovation i korthet Wargön Innovation är en prisbelö... Visa mer
Wargön Innovation är i en spännande utvecklingsfas och nu söker vi dig som vill ta vår kommunikation och marknadsföring till nästa nivå. Vi arbetar i en snabbt föränderlig innovationsmiljö med stora möjligheter för dig som vill bidra till hållbar utveckling och Sveriges innovationskraft. Vi är ett sammansvetsat team med en mångfald av bakgrunder och egenskaper som ser fram emot att välkomna dig!
Wargön Innovation i korthet
Wargön Innovation är en prisbelönt innovationsmiljö med fokus på framtidens hållbara material inom textil och biomaterial. Vi stöttar entreprenörer, företag och offentliga aktörer i att utveckla och kommersialisera nya hållbara material, processer och/eller affärsmodeller. Våra spetsområden finns inom cirkulär ekonomi och industriell textilsortering där vi har byggt upp en unik, och numera väletablerad, test- och demoanläggning. Wargön Innovation är en del av Innovatum Science Park och arbetar i nära samverkan med akademi, näringsliv, offentlig och ideell sektor. Verksamheten bidrar till Vänersborgs kommuns hållbarhetsmål och är samtidigt en del av Västsveriges omställning till en fossiloberoende region år 2030. Läs mer om Wargön Innovation.
Arbetsuppgifter
Vi söker dig är kommunikatör och vill ta helhetsansvar och arbeta brett med både strategiskt och operativt kommunikationsarbete. Vi erbjuder en varierande roll med utmaningar och kreativa möjligheter som sträcker sig över Wargön Innovations alla projekt och samarbeten. Ditt mål är att driva verksamhetens utveckling genom engagerande kommunikation som skapar genomslagskraft för vad vi gör, våra resultat och hur vi kan skapa samhällsnytta. Du kommer exempelvis:
Driva kommunikationsarbetet såväl internt som externt och identifiera nya
möjligheter och förbättringar.
Planera och genomföra kommunikations- och marknadsföringsinsatser inom
våra innovations- och utvecklingsprojekt.
Ansvara för det operativa arbetet med våra kommunikationskanaler så som webb,
sociala medier och event.

Som kommunikatör hos oss kommer du vara en nyckelperson och nära samarbete med hela teamet är av stor vikt. Du kommer också ingå i kommunikatörsteamet som finns på Innovatum Science Park, vilket ger dig skickliga kommunikatörskollegor att samarbeta med och fler spännande sammanhang att arbeta inom. Utöver dina ansvarsområden finns det möjligheter att anpassa rollen till dina önskemål och utvecklingsambitioner.
Kompetenser och färdigheter
Du söker efter ett jobb som både känns stimulerande och gör skillnad, vilket är exakt vad Wargön Innovation erbjuder. Du gillar att ta initiativ, uppnå resultat och skapa engagemang för hållbar utveckling. För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du:
Gillar att bygga relationer och nätverk, samt genom storytelling göra innovationer
begripliga och engagerande.
Är nyfiken på att lära dig nya saker och trivs i en föränderlig miljö.
Är en duktig skribent som är van att skapa content för sociala medier, webb, film och grafik.
Är självgående inom relevanta program i Adobe CC
Arbetar flytande på svenska och engelska.
Som person är du nyfiken, lösningsorienterad och initiativtagande.Villkor
Omfattning: Hel- eller deltidstjänst, beroende på önskemål. Tillsvidareanställning efter sex månaders provanställning.
Arbetstider: Kontorstider med möjlighet till flex.
Arbetsplats: Wargön Innovations kontor i Vänersborg med viss möjlighet till arbete på distans samt från koncernens kontor i Trollhättan och Göteborg.
Ersättning: Marknadsmässig lön och villkor enligt kollektivavtal. Fem veckors semester, friskvård, med mera.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Receptionist/Turistshop Sommarvikariat

Beskrivning: Kungajaktmuseet Älgens Berg är ett besökscentrum beläget i Ekopark Halle-Hunneberg, Vänersborgs kommun. Museet är ett internationellt besöksmål och har museiverksamhet samt erbjuder naturupplevelser som safaris, guidningar och uthyrning av kanoter och MTB. I verksamhetens utbud finns också konferenser och arrangemang. Verksamhetens uppdrag innefattar att informera om bergens natur- och kulturhistoria genom fasta och tillfälliga utställningar ... Visa mer
Beskrivning:
Kungajaktmuseet Älgens Berg är ett besökscentrum beläget i Ekopark Halle-Hunneberg, Vänersborgs kommun. Museet är ett internationellt besöksmål och har museiverksamhet samt erbjuder naturupplevelser som safaris, guidningar och uthyrning av kanoter och MTB. I verksamhetens utbud finns också konferenser och arrangemang.
Verksamhetens uppdrag innefattar att informera om bergens natur- och kulturhistoria genom fasta och tillfälliga utställningar samt visningar.
Uppdraget innefattar även att informera om ekoparken som rekreation- och friluftsområde genom aktiviteter och evenemang.
Arbetsuppgifter:
Du kommer att arbeta i receptionen, både med information till besökare, bokningar av aktiviteter och inträdesförsäljning. Receptionen hanterar även en turistshop.
Att hålla reda på sociala medier som har koppling till museet ingår i uppdraget.
Helgarbete förekommer. Tjänsten motsvarar 75% av en heltid.
Vikariatet sträcker sig fram till slutet av augusti 2022. Det kan bli aktuellt med inhopp och säsongsarbete även efter sommarperioden.
Kvalifikationer:
Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning.
Du har erfarenhet av servicearbete och gärna med information. Har du kassavana är det ett plus.
Kunskap om bergen och dess omgivningar är meriterande
Du har även datorvana och kan hantera digitala plattformar samt söka fram information.
Som person ser vi att du är strukturerad, tar tag i saker och utför det som du påbörjar. Du sätter alltid besökaren i främsta rummet och tycker om att i det personliga mötet göra det lilla extra för att leverera riktigt god service.
Du tycker om att arbeta i grupp såväl som självständigt, och tar gärna initiativ i syfte till att få det dagliga arbetet att flyta på samt för att förbättra och utveckla arbetet.
Du talar och förstår svenska och engelska mycket väl. Det är meriterande med ytterligare språk.
Körkort och tillgång till bil är ett plus med tanke på museets placering men inget krav. Visa mindre

Kommunikatör

Är du är en praktisk kommunikatör med stor förståelse för den digitala utvecklingen? Vill du arbeta i en organisation som gör skillnad för människor på riktigt?   Vi söker dig till Hyresgästföreningens region BohusÄlvsborg-Skarborg!   Om uppdraget Du utvecklar och fyller våra kommunikationskanaler med innehåll i form av storytelling för att sprida lyckade satsningar. Du stödjer regionala och lokala Facebookgrupper med texter, bilder och film/redigering... Visa mer
Är du är en praktisk kommunikatör med stor förståelse för den digitala utvecklingen? Vill du arbeta i en organisation som gör skillnad för människor på riktigt?
 

Vi söker dig till Hyresgästföreningens region BohusÄlvsborg-Skarborg!

 

Om uppdraget

Du utvecklar och fyller våra kommunikationskanaler med innehåll i form av storytelling för att sprida lyckade satsningar. Du stödjer regionala och lokala Facebookgrupper med texter, bilder och film/redigering och layoutar material som regionen använder i kommunikationssyfte. För regionledning, kollegor, förtroendevalda och föreningar i regionen är du ett expertstöd och underlättar kommunikationen både internt och externt. Du reser inom regionen för att träffa hyresgäster, medlemmar och förtroendevalda.

Din roll är placerad på Boendeenheten på Hyresgästföreningens helt nya regionkontor på Vassbottengatan i Vänersborg. På enheten arbetar elva medarbetare och i ditt team arbetar ytterligare en kommunikatör och en bostadspolitisk analytiker. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med önskad start i april.

 

Din bakgrund
Du har högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap, eller har förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt. Du har goda kunskaper i Adobesviten och det är meriterande om du har erfarenhet av EPI-server, filmredigering samt arbete med kommunikation i digitala och sociala kanaler. Även erfarenheter av foto och storytelling är meriterande. Du har B-körkort och tillgång till egen bil.

 

Dina egenskaper
För att trivas och lyckas i den här rollen behöver du ha lätt för att ta snabba beslut och växla mellan arbetsuppgifter. Du tycker om att samarbeta brett och bemöter alla människor med respekt, intresse och samarbetsvilja.

 

Att arbeta hos oss
Hyresgästföreningen är en modern och stark folkrörelse med över en halv miljon medlemmar. Vi driver bostadsfrågor i både stort och smått - allt från omfattande lagförändringar till den lilla lekplatsen på gården som behöver rustas upp. Vi arbetar för ett samhälle där alla ska ha rätt att bo, råd att bo och ha inflytande över sitt boende.  På det sättet deltar vi i samhällsutvecklingen, driver på och tar ansvar för den.

 

Mångfald och en humanistisk grundsyn är viktiga värden i vår organisation och en självklarhet för oss alla som arbetar här. Hos oss möts du av engagerade och trevliga kollegor och kommer till en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och bra anställningsvillkor. Möjlighet att arbeta delvis på distans finns om du önskar så. Varje medarbetare är viktig för hyresgästerna varje dag och vid några tillfällen per år skapar vi extra energi och engagemang genom att arbeta tillsammans med samma arbetsuppgift oavsett vilken roll vi har till vardags. Då ringer vi hyresgästerna och pratar om exempelvis tryggheten i kvarteret eller, som vi gjort under pandemin, frågar om någon behöver hjälp. På hyresgästföreningen.se kan du läsa mer.

 

Välkommen med din ansökan senast den 15 november. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta enhetschef Tommy Hallenberg, 010-459 14 19 eller [email protected]

Våra fackliga representanter är för Saco, Magnus Ejerhed, 010-459 14 12 och för Handels, Ulf Hallman, 010-459 14 20.


Hyresgästföreningen finns över hela Sverige, indelat i nio regioner runt om i landet och ett förbundskontor i Stockholm. Vi är cirka 9 000 förtroendevalda och 850 anställda som tillsammans arbetar för att du och dina grannar ska ha ett bra boende. Med en stark lokal närvaro i bostadsområdet är vi den naturliga mötesplatsen för boendefrågor. Tillsammans gör vi skillnad för dagens och morgondagens hyresgäster. Hyresgästföreningens region BohusÄlvsborg-Skarborg har ett 50-tal medarbetare. I regionen finns 38 kommuner och ca 36 000 medlemmar. Förutom regionkontoret i Vänersborg har vi kontor i Borås samt mötesplatser i Uddevalla, Trollhättan och Skövde. Visa mindre

Media Assistent/Kommunikatör

Om jobbet Vårt fokus är att nå våra deltagare och framtida partner, och därför behöver vi din erfarenhet i detta arbete. Genom våra kanaler på linkedIN, Facebook och Instagram hjälper du oss att våra följare får veta vad vi har för projekt/aktiviteter och utvecklar du våra kanaler. Vi tror att du har stort intresse för sociala medier och gärna har erfarenhet av att göra eget material. Du kommer ha eget ansvar och möjligheter att komma med egna idéer, och... Visa mer
Om jobbet
Vårt fokus är att nå våra deltagare och framtida partner, och därför behöver vi din erfarenhet i detta arbete. Genom våra kanaler på linkedIN, Facebook och Instagram hjälper du oss att våra följare får veta vad vi har för projekt/aktiviteter och utvecklar du våra kanaler.
Vi tror att du har stort intresse för sociala medier och gärna har erfarenhet av att göra eget material.
Du kommer ha eget ansvar och möjligheter att komma med egna idéer, och kommer att arbeta tillsammans med kollegor och handledare.
Du är väl insatt i sociala mediers olika funktioner och användningsområden. Du är van vid att anpassa innehåll och form för olika målgrupper och kanaler.
Arbetsuppgifter:
Arbeta med våra sociala medier, underhålla, utveckla, samt kommunicera med våra målgrupper och följare
Löpande resultat- och effektuppföljning av våra digitala insatser.
Stötta kollegor vid behov, i praktiska frågor med fokus på det digitala kommunikationsområdet inom organisationen.
Analys av varumärken, media och bloggare för samarbeten..
Producera material.

Detta är exempel på vad vi gärna vill att du ansvarar för, men det här är inte allt du får göra – vi ser positivt på egna idéer och initiativ!


Kvalifikationer:
Vi ser att en lämplig kandidat har utbildning med inriktning mot digital kommunikation, med fokus på media, eller motsvarande erfarenhet från arbetslivet.
Förmåga till självständigt arbete och god samarbetsförmåga är ett krav. Är van vid att möta deadlines och noggrann med att leverera kvalité.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande:
Erfarenhet från integrationsarbete/organisationsarbete
Att tala fler språk är mycket meriterande.
Förmåga att arbeta självständigt eller med team.
Rörliga arbetstider kan förekomma.Omfattning:
Heltid, motsvarande 40 timmar/vecka.
Visstidsanställning med möjlighet till förlängning.
Tjänsteställe:
Vänersborgs Interkulturellt Centrum, Köpmansgatan 6 Vänersborg


Ansökan:
Ansökning görs via hemsidan
Kontaktperson:
Rasha Kassem, HR avdelning, [email protected]
Mahmoud Younes, Administratör, [email protected]
Om anställningen
Lön
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön Visa mindre

Kommunikatör med intresse för hållbarhet och innovation

Wargön Innovation är i en spännande utvecklingsfas och söker nu dig som vill ta vår kommunikation, marknadsföring och PR till nästa nivå. Vi arbetar i en snabbt föränderlig innovationsmiljö med stora utvecklingsmöjligheter för dig som vill bidra till en hållbar utveckling. Vi är ett sammansvetsat team med en mångfald av bakgrunder och egenskaper som ser fram emot att välkomna dig efter sommaren! Wargön Innovation i korthet Wargön Innovation är en testb... Visa mer
Wargön Innovation är i en spännande utvecklingsfas och söker nu dig som vill ta vår kommunikation, marknadsföring och PR till nästa nivå. Vi arbetar i en snabbt föränderlig innovationsmiljö med stora utvecklingsmöjligheter för dig som vill bidra till en hållbar utveckling. Vi är ett sammansvetsat team med en mångfald av bakgrunder och egenskaper som ser fram emot att välkomna dig efter sommaren!


Wargön Innovation i korthet
Wargön Innovation är en testbädd och utvecklingsarena för koldioxidsnåla materialinnovationer. Fokus är små och medelstora företag som erbjuds affärs- och teknikutveckling för att skala upp materialinnovationer från idéstadiet till marknadsfärdiga produkter. Wargön Innovation AB är ett helägt dotterbolag till Innovatum AB och arbetar i nära samverkan med akademi, näringsliv, offentliga parter och civilsamhället. Verksamheten bidrar till Vänersborgs kommuns miljömål och är samtidigt en del av Västsveriges omställning till en fossiloberoende region år 2030. Läs mer om Wargön Innovation.


Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill ta ett helhetsansvar för vår kommunikation och utveckla våra processer, både operativt och strategiskt. Vi erbjuder dig en varierande roll med utmaningar och kreativa möjligheter som sträcker sig brett över Wargön Innovations alla projekt och samarbeten. Ditt mål är att skapa förståelse och engagemang bland våra viktigaste intressenter och målgrupper för vad vi gör, våra resultat och hur vi kan skapa värde. Du kommer exempelvis:
· Driva kommunikationsarbetet såväl internt som externt och identifiera nya möjligheter och förbättringar.
· Planera och genomföra kommunikations- och marknadsföringsinsatser inom våra innovations- och utvecklingsprojekt.
· Ansvara för det operativa arbetet med våra kommunikationskanaler så som webb, sociala medier och event.
Som kommunikatör inom Wargön Innovation kommer du att arbeta i nära samarbete med teamet runt verksamheten. Du kommer också att ingå i det kommunikatörsteam som finns inom Innovatum-koncernen, vilket ger dig skickliga kommunikatörskollegor att samarbeta med och fler spännande sammanhang att arbeta inom. Utöver dina ansvarsområden finns det möjligheter att anpassa rollen till dina önskemål och utvecklingsambitioner.


Kompetenser och färdigheter
Du söker efter ett jobb som både känns utvecklande och gör skillnad, vilket är exakt vad vi erbjuder. Du gillar att ta initiativ, uppnå resultat och skapa engagemang för en hållbar utveckling. För att trivas och utvecklas i rollen tror vi att du:
· Har god förståelse för att arbeta med kommunikation, marknadsföring och PR genom tidigare erfarenheter och/eller relevant utbildning. Det är meriterande om du är skicklig på storytelling.
· Är nyfiken på att lära dig nya saker och trivs i en föränderlig miljö.
· Har förmåga att ta initiativ, fullfölja dina projekt och lösa utmaningar som uppstår.
· Gillar att bygga nätverk och samarbeta med andra, internt och externt.
· Behärskar relevanta program inom Adobe CC samt arbetar flytande på svenska och engelska.

Villkor
Omfattning: Hel- eller deltidstjänst, beroende på önskemål. Provanställning i sex månader, därefter tillsvidare.
Arbetstider: Kontorstider med möjlighet till flex.
Arbetsplats: Wargön Innovations kontor i Vänersborg med viss möjlighet till arbete på distans.
Ersättning: Marknadsmässig lön och villkor enligt kollektivavtal. Fem veckors semester, friskvård, med mera.
Tillträde: Enligt överenskommelse efter sommaren 2020.

Ansökan och frågor
Sök tjänsten genom att maila ditt CV och personliga brev till [email protected] senast 2020-06-07. Beskriv kort varför du är intresserad av tjänsten och om dina personliga egenskaper. Vi återkopplar till alla sökande efter deadline.
För frågor om tjänsten, ring eller maila verksamhetsledare Markus Danell på 073 80 96?243 eller [email protected] Visa mindre

Kommunikationsavdelningen söker praktikant

Om Kunskapsförbundet Kunskapsförbundet driver kommunal gymnasieskola och vuxenutbildning i Trollhättan och Vänersborg. Är du bekant med området känner du säkert till Magnus Åbergsgymnasiet, Nils Ericsonsgymnasiet, Birger Sjöberggymnasiet och Vuxenutbildningen som du hittar i både Trollhättan och Vänersborg. Vi har ett brett utbud av utbildningar i flera olika skolformer och vi tror på att allt börjar med en utbildning. Allt. Kunskapsförbundet är en dr... Visa mer
Om Kunskapsförbundet

Kunskapsförbundet driver kommunal gymnasieskola och vuxenutbildning i Trollhättan och Vänersborg.

Är du bekant med området känner du säkert till Magnus Åbergsgymnasiet, Nils Ericsonsgymnasiet, Birger Sjöberggymnasiet och Vuxenutbildningen som du hittar i både Trollhättan och Vänersborg. Vi har ett brett utbud av utbildningar i flera olika skolformer och vi tror på att allt börjar med en utbildning. Allt.

Kunskapsförbundet är en drömfabrik där människor genom utbildning får chans att nå sina drömmar. Med framtidslust och kompetens hjälper vi våra elever att bli redo för morgondagen - som medmänniskor, som medarbetare och som världsmedborgare. Ett viktigt uppdrag som vi utför med stolthet, engagemang och glädje.  

På Kunskapsförbundets förbundskontor hittar du flera olika avdelningar. Vi fungerar som en stödfunktion där vi alla har olika specialistområden. Vi arbetar med förbundets ekonomi, HR-kommunikation, Utveckling och IT.

Om kommunikationsavdelningen

Vi är tre kommunikatörer på Kunskapsförbundet och ni hittar oss på HR- och kommunikationsavdelningen.  Vi arbetar med förbundets olika kommunikationskanaler, så som webb, sociala medier och trycksaker. Vi driver kampanjer, gör utbildningskataloger och finns som kommunikationsstöd åt ledningen på våra skolor.  På kommunikationsavdelningen är det både snabba puckar och långa projekt som gäller. 

Nu söker vi en praktikant till vår kommunikationsavdelning hösten 2021. Hösten hos oss innebär bland annat en stor gymnasiekampanj och mycket innehållsskapande till våra sociala kanaler.  Vi erbjuder dig en trygg plats att våga fråga, våga testa och framförallt växa på.

Vem är du?

Vi söker dig som studerar en relevant högskole-/universitets-/Yh-utbildning. Du vill under din studietid testa på kommunikatörsyrket och lära dig mer om branschen.

Du har intresse för sociala medier, webb-, foto- och filmredigering samt grafisk produktion.

Vi erbjuder en praktikplats där du får hänga med i vardagen, testa dina vingar inom olika kanaler och lära dig mer om våra olika utbildningsformer.

 

Här blir du så mycket du kan.

Välkommen med din ansökan!

Kunskapsförbundet Väst är en av Västsveriges största utbildningsaktörer och erbjuder ett brett utbud av gymnasie- och vuxenutbildningar av god kvalitet. Hos oss studerar cirka 2800 elever på gymnasiet och cirka 2300 elever på vuxenutbildningen i Trollhättan och Vänersborg. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Vi behandlar personuppgifter enligt den nya Dataskyddsförordningen,
Behandling av personuppgifter - Kunskapsförbundet Väst Visa mindre

Kommunikatör till Koncernkontoret

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? På Koncernkontoret är vi drygt 1500 medarbetare som varje dag är med och gör skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare. Våra avdelningar arbetar med frågor som rör hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling, folkhälsa, mänskliga rättigheter, miljö, kultur, kommunikation, ekonomi, HR, i... Visa mer
Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? På Koncernkontoret är vi drygt 1500 medarbetare som varje dag är med och gör skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Våra avdelningar arbetar med frågor som rör hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling, folkhälsa, mänskliga rättigheter, miljö, kultur, kommunikation, ekonomi, HR, inköp och IT.

Koncernstab kommunikation och externa relationer har som uppdrag att stödja regionstyrelsen och övriga staber inom Koncernkontoret i kommunikationsfrågor och externa relationer. Staben har cirka 60 medarbetare som arbetar med intern och extern kommunikation, varumärkesfrågor, strategisk utveckling inom kommunikationsområdet samt nationella och internationella kontakter. Arbetsplatserna finns i Göteborg, Vänersborg, Skövde, Mariestad, Uddevalla, Stockholm och Bryssel. Arbetet leds av Kommunikationsdirektören och fyra enhetschefer.

Till enheten Varumärke och media söker vi nu en kommunikatör till ett föräldravikariat

Som kommunikatör hos oss arbetar du både strategiskt och operativt, från idé till planering och genomförande. Du ska med stor lyhördhet skapa effektiv och ändamålsenlig kommunikation utifrån verksamhetens behov. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir webbarbete i Episerver, skapande av nyhetsbrev och produktkataloger. Tillsammans med övriga kommunikatörer i teamet jobbar du också med innehåll i våra digitala kanaler, bearbetar texter, arbetar fram inbjudningar m.m.

Arbetsuppgifter:
-  Webbarbete i Episerver både intern och externwebb
-  Skriva och layouta nyhetsbrev och produktkataloger för Koncerninköp
-  Besvara inkommande förfrågningar om kommunikationsstöd, göra kommunikationsbedömningar
-  Kunna medverka i olika leveranser i projekt ex utbildningsinsatser, framtagning av innehåll i digitala kanaler, bearbeta texter, ta fram inbjudningar
-  Skriva texter och kunna anpassa texter till klarspråk

Vad kan vi erbjuda dig?
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa. Läs om våra förmåner på https://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/sa-ar-det-att-jobba-hos-oss/dinaformaner/

Dina kvalifikationer?
Vi vill att du har:
-  En fil.kand. eller magisterexamen inom kommunikation eller annan kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
-  Minst ett års erfarenhet av praktiskt arbete som kommunikatör inom offentlig sektor
-  Behärskar Office-paketet, EPI-server och Adobeprogrammen InDesign, Photoshop och Acrobat.
-  God vana vid att skriva texter till olika kanaler och erfarenhet av enklare bygge av webbsidor.

Vem är du?
Vi ser att du som söker har erfarenhet av att arbeta i en stor organisation och är duktig på att självständigt driva arbetet framåt och skapa konkreta resultat. Du är en person som har ordning och reda och struktur för de olika uppdragen och kan hålla ordning på olika deadlines och leveranser. Du är serviceinriktad och van att fånga upp andras behov och ge ett bra stöd till handläggare och chefer inom området. Vidare ska du tycka om att arbeta i team med andra kommunikatörer.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån Koncernkontorets värdegrund: Tillsammans gör vi varandra framgångsrika. Vi lyssnar in. Vi lyssnar av. Feedback bidrar till vår utveckling. 

Övrigt
Vi eftersträvar jämlikhet där alla medarbetare ska ha lika möjligheter och rättigheter till att utvecklas, göra ett bra arbete och trivas på arbetsplatsen.

Läs mer om vår verksamhet här: https://www.vgregion.se/om-vgr/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre