Lediga jobb som Kultur, media, design i Vänersborg

Se lediga jobb som Kultur, media, design i Vänersborg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Vänersborg som finns hos arbetsgivaren.

Kulturmiljöhandläggare med inriktning mot bebyggelse

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner, näringsliv och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Länsstyrelsen har en bred verksamhet och en mycket viktig roll inom flera samhällsområden. Det gäller inte minst de högaktuella utmaningarna med regional tillväxt och att genomföra den gröna omställningen, utveckla det civila försvaret och vårda dem... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället.

Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner, näringsliv och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Länsstyrelsen har en bred verksamhet och en mycket viktig roll inom flera samhällsområden. Det gäller inte minst de högaktuella utmaningarna med regional tillväxt och att genomföra den gröna omställningen, utveckla det civila försvaret och vårda demokratin.

Länsstyrelsen är en regional statlig myndighet med cirka 1 000 trevliga och kompetenta medarbetare. Vi har verksamhet på flera orter i Västra Götaland men även i övriga Sverige i och med att vi ansvarar för IT-verksamheten till alla länsstyrelser.

Arbetsbeskrivning
Kort om oss: Kulturmiljöenheten består av funktionen för kulturmiljöprövning och funktionen för kulturmiljöförvaltning och ingår som en av sex enheter i samhällsavdelningen. Kulturmiljöenheten har drygt 20 medarbetare med placering på kontoren i Göteborg, Vänersborg och Mariestad.

Är du utbildad inom kulturmiljövård med inriktning mot bebyggelse och trivs med en stor variation av arbetsuppgifter? Då kan vi erbjuda dig möjlighet att få arbeta brett med uppgifter över hela länet när vi nu behöver rekrytera en handläggare inom detta område.

I arbetet som kulturmiljöhandläggare med inriktning mot bebyggelse ingår bland annat att handlägga ärenden om byggnadsminnen och kyrkliga kulturminnen, tillstånds- och bidragsansökningar, att granska kommunal planläggning, att svara på remisser samt att lämna råd. I din vardag kommer du att ha kontakter med myndigheter, kommuner, företag, enskilda och andra verksamheter inom Länsstyrelsen.

Aktuella arbetsuppgifter inom denna tjänst handlar för närvarande om utmärkning av och planering för undanförsel av kulturegendom.

Placeringsorten är valbar mellan Göteborg, Vänersborg eller Mariestad.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser. Vi använder oss också av digitala möten när så är lämpligt.

Kvalifikationer
Krav

- Du har relevant akademisk utbildning inom kulturmiljövård med inriktning mot bebyggelse.
- Du har aktuell och relevant erfarenhet av kulturmiljöarbete från till exempel länsstyrelse, kommun, museum eller konsultverksamhet.
- Du har B-körkort.

Meriterande

- Erfarenhet från arbete med utmärkning av och planering för undanförsel av kulturegendom.
- Erfarenhet från arbete med arkeologi eller kulturlandskapsvård.

Personliga egenskaper

- Du har lätt att tänka utifrån helhet och sammanhang och kunna förklara det för andra i tal och skrift.
- Du stimuleras av att arbeta i högt tempo och har förmåga att hitta rätt nivå för att nå resultat.
- Du har god förmåga att bemöta människor och skapa öppna och förtroendefulla kontakter internt och externt.

Sist men inte minst: du har en positiv grundinställning och öppet sinne gentemot andra i din omgivning. Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Övrig information
Du söker jobbet via denna länk:https://lansstyrelsen.varbi.com/se/what:job/jobID:727685/

Välkommen med din ansökan!

Intervjuer är inplanerade den 18–20 juni 2024.

Anställningen kan komma att inledas med 6 månaders provanställning.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.  

Din ansökan blir en allmän handling när du söker tjänster hos oss. Därför är det viktigt att du med skyddade personuppgifter inte registrerar dig via vårt rekryteringssystem. Posta din ansökan till HR-enheten, Länsstyrelsen Västra Götaland, 403 40 Göteborg. Delge inte några känsliga uppgifter i din ansökan men ange någon form av kontaktuppgift så att vi kan kontakta dig om du är aktuell för tjänsten. Vid frågor, ta kontakt med HR via e-post [email protected] Visa mindre

Bibliotekarie till Kunskapsförbundet (vikariat)

Ansök    Apr 16    Kunskapsförbundet Väst    Bibliotekarie
Kunskapsförbundet Väst är en av Västsveriges största utbildningsaktörer och är den kommunala skolan som välkomnar alla elever. Vi erbjuder ett brett utbud av gymnasie- och vuxenutbildningar av god kvalitet och hos oss studerar cirka 2800 elever på gymnasiet och cirka 2300 elever på vuxenutbildningen i Trollhättan och Vänersborg. Kunskapsförbundet har en central roll för elevernas framtidslust - vi guidar dem till att nå sina mål och bli redo för morg... Visa mer
Kunskapsförbundet Väst är en av Västsveriges största utbildningsaktörer och är den kommunala skolan som välkomnar alla elever. Vi erbjuder ett brett utbud av gymnasie- och vuxenutbildningar av god kvalitet och hos oss studerar cirka 2800 elever på gymnasiet och cirka 2300 elever på vuxenutbildningen i Trollhättan och Vänersborg.
Kunskapsförbundet har en central roll för elevernas framtidslust - vi guidar dem till att nå sina mål och bli redo för morgondagen, som medmänniskor, medarbetare och medborgare.

Tillsammans skapar vi möjligheter  och utrymme att utvecklas i våra professionella roller med strävan om att alltid leverera hög kvalité. Vi värdesätter engagemang, ansvar och kreativitet, och vi tror att du gör detsamma.

Om verksamheten

Kunskapsförbundet Väst söker dig som vill delta i den spännande utmaningen att fortsätta utveckla våra skolbibliotek! För rätt person erbjuder vi ett varierande, utvecklande och viktigt arbete. Du blir helt enkelt en nyckelperson i arbetet med att skapa bättre förutsättningar för elevers lärande. I vår organisation finns fyra skolbibliotek, ett på varje skola, som arbetar med gymnasiet samt vuxenutbildningen. Dessa fyra bibliotek samarbetar och lär av och med varandra. Biblioteken inom Kunskapsförbundet arbetar enligt en gemensam biblioteksplan vars mål är att arbeta för elevernas måluppfyllelse. Skolbiblioteket har två huvuduppdrag; att arbeta lässtimulerande samt att främja elevernas informationskunskap och medie- och informationskunnighet.

Skolbibliotekarier

Biblioteket strävar efter att vara det pedagogiska navet i skolan som medverkar till att våra elever når sina mål, nu söker vi en ny medarbetare. Du kommer att jobba på ett av våra skolbibliotek, i Vänersborg, Birger Sjöbergsgymnasiet.

Du kommer även att jobba tillsammans med de andra bibliotekarierna och bidra till skolbibliotekens verksamhet och utveckling. Att vara skolbibliotekarie är ett omväxlande yrke och arbetsuppgifterna består av sedvanliga bibliotekssysslor, undervisning och lektionspass i klassrummet. Skolbiblioteket är en pedagogisk resurs som är integrerat i många olika ämnen och projekt.

Du utgår alltid från eleven i centrum och tillsammans skapar vi en attraktiv skola som ger eleverna goda förutsättningar för det framtida arbetslivet och en god grund för det livslånga lärandet. Vi söker dig som är bra på det personliga mötet med människor och anpassar din nivå efter de elever du möter i vardagen. Vi har förutom högskoleförberedande program och yrkesprogram även har  språkintroduktion och anpassat gymnasium och alla sorters vuxenutbildning på olika nivåer. Vi ser gärna att du som bibliotekarie är nyfiken på arbetslagens arbete och driven i att söka samarbeten mellan biblioteket och skolans pedagoger.

Kvalifikationer

- Högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande bibliotekarieutbildning.

För att lyckas i tjänsten tror vi att du

- Är positiv och har mycket energi.
- Har ett starkt driv, engagemang och ansvarstagande.
- Är bra på att skapa goda relationer och samarbetsklimat med personal samt elever.
- Trivs med att tala inför grupp.
- Har arbetat på bibliotek tidigare, gärna med gymnasie- eller vuxenutbildning.

Övrigt

- För denna tjänsten lägger vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
- Semestertjänst.
- Tjänsten är tillsvidare
- Provanställning tillämpas

Vid erbjudande om tjänst på gymnasieskolan och anpassad gymnasieskola kommer du behöva uppvisa ett utdrag från belastningsregistret. Detta utdrag beställer du själv via polisen, https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/


Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Vi behandlar personuppgifter enligt den nya Dataskyddsförordningen,
https://www.kunskapsforbundet.se/behandling-av-personuppgifter/ Visa mindre

Timvikarier teckenspråkstolk till SPSM

Vill du vara med och skapa de bästa förutsättningarna för en likvärdig utbildning? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande med funktionsnedsättning ska nå målen för sin utbildning. Vi driver specialskolor. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi fördelar också statsbidrag och utvecklar läromedel. Vi hoppas att d... Visa mer
Vill du vara med och skapa de bästa förutsättningarna för en likvärdig utbildning? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande med funktionsnedsättning ska nå målen för sin utbildning. Vi driver specialskolor. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi fördelar också statsbidrag och utvecklar läromedel.

Vi hoppas att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald

Vi arbetar engagerat för att allas lika värde ska bli verklighet. Tillsammans använder vi samarbete och kompetens för att lösa uppdrag. Just nu fokuserar vi på att utveckla ledarskapet och att öka mångfalden på myndigheten. Tillsammans bidrar vi till hållbarhet i samhället ekonomiskt, socialt och miljömässigt. Du kan läsa mer om vad vi erbjuder på vår webbplats https://www.spsm.se/jobb.

Alla elever har rätt till en skola som ger dem möjlighet att utvecklas utifrån egna förutsättningar. SPSM driver skolor på uppdrag av staten. Vi erbjuder eleverna en lärmiljö som ger dem möjlighet till delaktighet, lärande och utveckling. Vi erbjuder ett meningsfullt, stimulerande och viktigt pedagogiskt arbete på våra skolor.

I verksamhetsområde specialskola arbetar drygt 600 medarbetare. Verksamhetsområdet omfattar myndighetens samtliga regionala och nationella specialskolor, tio stycken från Umeå till Lund. Utöver skolorna innehåller verksamhetsområdet även en skolstödsenhet, en skolutvecklingsenhet och en hälso- och sjukvårdsenhet.

Våra skolor är tvåspråkiga specialskolor där teckenspråk är det gemensamma språket bland både elever och personal. Vårt uppdrag är att ge döva elever och elever med hörselnedsättning utbildning motsvarande den som ges i grundskolan/grundsärskolan, enligt specialskolans läroplan. Våra skolor är mångkulturella med elever från fler olika länder och kulturer. Vi kommunicerar på svenskt teckenspråk samt talad och skriven svenska. Vi bedriver också teckenspråkskurser för hörande barn och ungdomar vars föräldrar är döva eller har en hörselnedsättning.

Skolstödsenheten har för närvarande ca 65 medarbetare som ger verksamhetsområdet stöd i form av vaktmästeri, skolmåltider, lokalvård, lokaler, ekonomi-, inköp- och personalhandläggning samt skolnära administration. Hela SPSM får stöd i teckenspråkstolkning och hörselteknik.

Då myndigheten finns inom stora delar av landet använder vi digitala plattformar för arbete och möten på distans.

ARBETSUPPGIFTER
Är Du teckenspråkstolk med hög kompetens? Är Du en praktiker med teoretisk förankring? Är Du trygg i din yrkesroll? Då kanske Du tilltalas av och passar som timvikarie på någon av SPSM:s skolor!

Vi söker timvikarierande teckenspråkstolkar med placering på Manillaskolan i Stockholm, Birgittaskolan i Örebro, Vänerskolan i Vänersborg eller Östervångsskolan i Lund samt vid distansmöten. Du kommer att tillfrågas när det uppstår behov med kort eller långt varsel. Att stå till förfogande på detta sätt innebär att ett nytt anställningsförhållande inträder vid varje enskilt tillfälle du tas i anspråk för arbete. Erbjudande om sådan tidsbegränsad anställning sker vanligen muntligt. Du har givetvis rätt att tacka nej till uppdrag som erbjuds dig.

I arbetet som timvikarierande teckenspråkstolk på SPSM ingår tolkning till både elever och personal i olika situationer, på plats i SPSM:s lokaler eller på distans i digitala möten. För eleverna kan det vara lektioner, utvecklingssamtal, studiebesök och kulturella evenemang. Tolkning förekommer även på raster, i fritidshemsverksamheten, i elevrådsarbetet och vid gemensamma aktiviteter. För personal kan det gälla undervisning, möten, konferenser och fortbildning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
Tolk- och översättarinstitutets föreskrivna tolkutbildning med godkänt resultat eller är auktoriserad av Kammarkollegiet. Utbildning och erfarenhet som dövblindtolk
Minst 6 månaders erfarenhet i närtid av arbete som teckenspråkstolk och dövblindtolk.

Det är meriterande om du har:
Vidareutbildning inom tolkområdet
Erfarenhet av att tolka i skolrelaterade situationer och i situationer med barn och ungdomar
Erfarenhet av pedagogiskt språk
Erfarenhet av ett formellt språkbruk
Erfarenhet av att samordna tolkuppdrag

Personliga egenskaper:
Vi önskar att du är trygg i din yrkesroll och vågar ta plats på ett respektfullt sätt. Vi lägger också stor vikt vid att du är serviceinriktad, lyhörd för verksamhetens behov samt initiativrik och lösningsfokuserad. Du kan behålla ett lugnt förhållningssätt även i stressiga situationer samt tycker om att jobba både självständigt och i team.

ÖVRIGT
Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

I händelse av samhällskris kan du komma att arbetsledas mellan myndighetens verksamhetsområden utifrån din placeringsort.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Jan 30    Vänersborgs kommun    Bibliotekarie
Beskrivning Vänersborgs kommun har 40 000 invånare och centralorten ligger vackert placerad vid Vänerns sydspets och bjuder på både småstadscharm och ett rikt utbud av sevärdheter och aktiviteter. I Vänersborgs kommun finns det fyra folkbibliotek: Huvudbiblioteket i centrum samt filialbibliotek i Vargön, Frändefors och Brålanda. Samtliga bibliotek har nyligen renoverats och fått ny inredning. Vi söker en person som vill vikariera 65% som bibliotekarie ... Visa mer
Beskrivning
Vänersborgs kommun har 40 000 invånare och centralorten ligger vackert placerad vid Vänerns sydspets och bjuder på både småstadscharm och ett rikt utbud av sevärdheter och aktiviteter.

I Vänersborgs kommun finns det fyra folkbibliotek: Huvudbiblioteket i centrum samt filialbibliotek i Vargön, Frändefors och Brålanda. Samtliga bibliotek har nyligen renoverats och fått ny inredning.

Vi söker en person som vill vikariera 65% som bibliotekarie på Vänersborgs bibliotek. Du kommer främst att arbeta i informations- och lånedisken på Vänersborgs bibliotek men kan även komma att vid enstaka tillfällen hoppa in och arbeta på något av våra filialbibliotek.

Arbetsuppgifter
-Sedvanliga bibliotekariesysslor som t.ex. tjänstgöring i informationsdisk och mediearbete.  

-Kvällstjänstgöring förekommer 1–2 gånger i veckan och även helgtjänstgöring ingår. 

Kvalifikationer
Du har en examen inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller studerar vid universitet/högskola inom detta ämne. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Villkor
Anställningen är ett vikariat på 65 % med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Om du är redo att arbeta i en inspirerande miljö med fantastiska kollegor så tveka inte att söka. 
Vi kommer löpande under ansökningsperioden att kalla till intervjuer vilket betyder att vi kan komma att påbörja urvalsarbetet innan sista ansökningsdatum varit.

KrigsplaceringOm du söker en tjänst hos oss som omfattas av krigsplacering kommer du få information om det i samband med din anställning.ÖvrigtVänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet.

Våra värdeord: Levande, attraktiv, hållbar - tillsammansOlika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en introduktion direkt vid start! Är du nyfiken på att prova introduktionen redan nu och få veta mer om hur vi arbetar i Vänersborgs kommun? Starta http://introduktion.vanersborg.se/ genom att välja avsnitt och skriv in ditt namn för att få ett diplom efter genomförd introduktion. Ditt namn registreras ingenstans.Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på vårhttp://jobb.vanersborg.se/ och sidan https://www.vanersborg.se/naringsliv-och-arbete/arbetsmarknad/jobba-i-vanersborgs-kommun .Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du https://www.vanersborg.se/naringsliv-och-arbete/arbetsmarknad/fackliga-organisationer .Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling. Visa mindre

Bibliotekarie/filialansvarig med fokus mångspråk

Ansök    Okt 3    Vänersborgs kommun    Bibliotekarie
Beskrivning Vänersborgs kommun har 40 000 invånare och centralorten ligger vackert placerad vid Vänerns sydspets och bjuder på både småstadscharm och ett rikt utbud av sevärdheter och aktiviteter. I Vänersborgs kommun finns det fyra folkbibliotek: Huvudbiblioteket i centrum samt filialbibliotek i Vargön, Frändefors och Brålanda. Samtliga bibliotek har nyligen renoverats och fått ny inredning. Vi söker en person som vill vara med och fortsätta utveckla ... Visa mer
Beskrivning
Vänersborgs kommun har 40 000 invånare och centralorten ligger vackert placerad vid Vänerns sydspets och bjuder på både småstadscharm och ett rikt utbud av sevärdheter och aktiviteter.

I Vänersborgs kommun finns det fyra folkbibliotek: Huvudbiblioteket i centrum samt filialbibliotek i Vargön, Frändefors och Brålanda. Samtliga bibliotek har nyligen renoverats och fått ny inredning.

Vi söker en person som vill vara med och fortsätta utveckla både huvudbiblioteket i centrum och filialbiblioteket i Brålanda. Du kommer att vara huvudansvarig för biblioteket i Brålanda samt ansvarig för området mångspråk vad gäller inköp, programverksamhet och att delta i nätverk. Tjänsten innebär att du jobbar på huvudbiblioteket i centrum och på biblioteket i Brålanda.

Arbetsuppgifter
- Huvudansvarig för en biblioteksfilial där du är inköpsansvarig för både barn- och vuxenmedia.

- Huvudansvarig för verksamhetsutvecklingen på en biblioteksfilial inklusive samarbeten med t.ex. lokalföreningar.

-  Inköpsansvarig av media som fokuserar på mångspråk, lättläst och svenska som andra språk.

- Delta i och planera programverksamhet riktat mot målgruppen mångspråk, såsom t.ex. bokcirklar, språkcaféer eller liknande. Dessa aktiviteter kan även innebära samarbeten med t.ex. studieförbund.

- Ansvara för att ta emot gruppbesök av SFI eller liknande studiegrupper.

- Samverka med övrig personal på biblioteken och andra enheter inom kommunen.

-Sedvanliga bibliotekariesysslor som t.ex. tjänstgöring i informationsdisk, fjärrlån och löpande arbete med mediebeståndet.

-Kvällstjänstgöring förekommer 1–2 gånger i veckan och även helgtjänstgöring ingår. 

Kvalifikationer
Vi ser att du bidrar med nya idéer, ser möjligheter och tycker om att arbeta för användarnas bästa. Du tycker om att tala inför grupper och har lätt för att skapa relationer både inom olika kommunala verksamheter och med externa föreningar och organisationer. Det är viktigt att du har god känsla för service och flexibilitet, där verksamheten alltid är fokus. Du har förmågan att arbeta både självständigt och i grupper.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Du ska ha examen inom Biblioteks- och informationsvetenskap. Ett plus om du sedan tidigare haft ansvar för ett verksamhetsområde eller liknande inom bibliotek. Vi ser gärna en mångfald av sökande. 

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde i januari 2024 eller enligt överenskommelse.

Vi kommer löpande under ansökningsperioden att kalla till intervjuer vilket betyder att vi kan komma att påbörja urvalsarbetet innan sista ansökningsdatum varit.

KrigsplaceringOm du söker en tjänst hos oss som omfattas av krigsplacering kommer du få information om det i samband med din anställning.ÖvrigtVänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet.

Våra värdeord: Levande, attraktiv, hållbar - tillsammansOlika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en introduktion direkt vid start! Är du nyfiken på att prova introduktionen redan nu och få veta mer om hur vi arbetar i Vänersborgs kommun? Starta http://introduktion.vanersborg.se/ genom att välja avsnitt och skriv in ditt namn för att få ett diplom efter genomförd introduktion. Ditt namn registreras ingenstans.Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på vårhttp://jobb.vanersborg.se/ och sidan https://www.vanersborg.se/naringsliv-och-arbete/arbetsmarknad/jobba-i-vanersborgs-kommun .Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du https://www.vanersborg.se/naringsliv-och-arbete/arbetsmarknad/fackliga-organisationer .Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling. Visa mindre

Timvikarier teckenspråkstolk till Specialpedagogiska skolmyndigheten

Vill du vara med och skapa de bästa förutsättningarna för en likvärdig utbildning? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande med funktionsnedsättning ska nå målen för sin utbildning. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också specialskolor, fördelar stadsbidrag och utvecklar läromedel. Vi arbetar engag... Visa mer
Vill du vara med och skapa de bästa förutsättningarna för en likvärdig utbildning? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande med funktionsnedsättning ska nå målen för sin utbildning.

Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också specialskolor, fördelar stadsbidrag och utvecklar läromedel.

Vi arbetar engagerat för att allas lika värde ska bli verklighet. Tillsammans använder vi samarbete och kompetens för att lösa uppdrag. Att utveckla ledarskapet och att öka mångfalden är några saker som just nu finns på vår agenda. Tillsammans bidrar vi till hållbarhet i samhället ekonomiskt, socialt och miljömässigt. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb

Alla elever har rätt till en skola som ger dem möjlighet att utvecklas utifrån egna förutsättningar. På uppdrag av staten driver SPSM skolor för elever som behöver ett alternativ till den vanliga grundskolan. Skolorna har olika målgrupper och finns geografiskt spridda över landet.

ARBETSUPPGIFTER
I arbetet som timvikarierande teckenspråkstolk på SPSM ingår tolkning till både elever och personal i olika situationer, på plats i SPSM:s lokaler eller på distans i digitala möten. För eleverna kan det vara lektioner, utvecklingssamtal, studiebesök och kulturella evenemang. Tolkning förekommer även på raster, i fritidshemsverksamheten, i elevrådsarbetet och vid gemensamma aktiviteter. För personal kan det gälla undervisning, möten, konferenser och fortbildning.


KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer:
Vi söker dig som har:
Tolk- och översättarinstitutets föreskrivna tolkutbildning med godkänt resultat eller är auktoriserad av Kammarkollegiet.
Minst 6 månaders erfarenhet i närtid av arbete som teckenspråkstolk.
Utbildning och erfarenhet som dövblindtolk

Det är meriterande om du har
Erfarenhet av att tolka i skolrelaterade situationer och i situationer med barn och ungdomar
Erfarenhet av pedagogiskt språk
Erfarenhet av ett formellt språkbruk
Erfarenhet av administrativa stödsystem och digitala verktyg
Erfarenhet av att samordna tolkuppdrag
Erfarenhet av tolkning på distans via digitala plattformar som tex Zoom.
Vidareutbildning inom tolkområdet

Personliga egenskaper
Vi önskar att du är trygg i din yrkesroll och vågar ta plats på ett respektfullt sätt. Vi lägger också stor vikt vid att du är serviceinriktad, lyhörd för verksamhetens behov samt initiativrik och lösningsfokuserad. Du kan behålla ett lugnt förhållningssätt även i stressiga situationer samt tycker om att jobba både självständigt och i team

För att vara kvalificerad för tjänsten ska du
dela vår värdegrund allas lika värde. Vi hoppas att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

ÖVRIGT
Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Vi söker fotografer i Vänersborg till vår Fotografkår!

Ansök    Jul 31    Exakta Photo AB    Fotograf
Exakta Photo är en av Sveriges största skolfotoleverantörer. Vi finns över hela landet och fotograferar cirka 900 000 elever varje år. Nu söker vi dig som vill ha ett säsongsbaserat uppdrag som skolfotograf! Vem är du? Vi tycker om en variation av människor men för att lyckas i tjänsten behöver du: Ha ett genuint fotointresse. Du behöver inte ha arbetat som skolfotograf men vi ser gärna att du är en redan etablerad fotograf. Detta är dock inte ett krav uta... Visa mer
Exakta Photo är en av Sveriges största skolfotoleverantörer. Vi finns över hela landet och fotograferar cirka 900 000 elever varje år. Nu söker vi dig som vill ha ett säsongsbaserat uppdrag som skolfotograf!
Vem är du?
Vi tycker om en variation av människor men för att lyckas i tjänsten behöver du:
Ha ett genuint fotointresse. Du behöver inte ha arbetat som skolfotograf men vi ser gärna att du är en redan etablerad fotograf. Detta är dock inte ett krav utan så länge du brinner för fotografering så kan du vara rätt person för oss.
Du är utåtriktad och positiv. När du står bakom kameran så påverkar du det som sker framför. Du behöver inte vara komiker, men genom att vara glad och bjuda på dig själv så kan du få andra att slappna av inför kameran.
Vara stresstålig och välorganiserad då det kan förekomma arbetsdagar med högt tempo.
God datorvana då datorn kommer att bli ett viktigt arbetsredskap vid sidan om kameran.
Ha körkort och tillgång till bil då du utför uppdragen på olika skolor och förskolor.
Kunna arbeta heltid från mitten av augusti till mitten av oktober och vill ha Sveriges roligaste jobb!
Har du arbetat med barn och ungdomar tidigare så är det en fördel, men det är inte avgörande!Vad erbjuder vi?
Hos oss får du ett roligt och utvecklande säsongsjobb. För dig som redan i juni vill fotografera lyckliga studenter tillsammans med våra rutinerade fotografer så erbjuder vi utbildning vecka 20. Det är en kombinerad digital och fysisk(praktisk) utbildning i Nyköping. Efter sommaren väntar spännande höstuppdrag.
Eller passar det dig bättre att gå vår utbildning vecka 32? Efter denna kommer du först att arbeta tillsammans med en annan fotograf så du ska känna dig trygg innan du gör ditt första jobb själv!
Vi tillhandahåller all fotoutrustning du behöver.
Du behöver inte oroa dig för det tekniska. Vi har tagit fram fasta inställningar, mått och rutiner så vare sig du använt Nikon, Sony eller varför inte Canon tidigare så är det enda du behöver tänka på hos oss är att få fram det där lilla extra hos personerna framför dig.
Du utgår från ditt hem till angiven ort och erhåller milersättning för de sträckor du kör.
Vill du fakturera eller bli anställd? Du väljer!
Antingen har du redan ett eget bolag och skickar faktura för utförda jobb. Vi har även ett samarbete med Frilans Finans som gör det enkelt för dig att fakturera trots att du inte har ett eget bolag idag. Vi ger dig all information som behövs för detta. Om inget av ovan passar dig kan du även välja att bli säsongsanställd. Vi kör på det som passar dig och din livssituation bäst!
Vad händer nu?
Nu vill vi ha din ansökan såklart! Skicka in denna omgående via vår ansökningssida Exakta Photo AB - Jobba hos oss (exaktafoto.se).
Vi hoppas att du vill bli en del av oss och får en oförglömlig höst!
Övrigt
För att arbeta med barn och ungdomar så behöver du visa upp ett godkänt utdrag ur belastningsregistret. Visa mindre

Bibliotekarie till Kunskapsförbundet (vikariat)

Ansök    Jul 31    Kunskapsförbundet Väst    Bibliotekarie
Kunskapsförbundet Väst är en av Västsveriges största utbildningsaktörer och är den kommunala skolan som välkomnar alla elever. Vi erbjuder ett brett utbud av gymnasie- och vuxenutbildningar av god kvalitet och hos oss studerar cirka 2800 elever på gymnasiet och cirka 2300 elever på vuxenutbildningen i Trollhättan och Vänersborg. Kunskapsförbundet har en central roll för elevernas framtidslust - vi guidar dem till att nå sina mål och bli redo för morg... Visa mer
Kunskapsförbundet Väst är en av Västsveriges största utbildningsaktörer och är den kommunala skolan som välkomnar alla elever. Vi erbjuder ett brett utbud av gymnasie- och vuxenutbildningar av god kvalitet och hos oss studerar cirka 2800 elever på gymnasiet och cirka 2300 elever på vuxenutbildningen i Trollhättan och Vänersborg.
Kunskapsförbundet har en central roll för elevernas framtidslust - vi guidar dem till att nå sina mål och bli redo för morgondagen, som medmänniskor, medarbetare och medborgare.

Tillsammans skapar vi möjligheter  och utrymme att utvecklas i våra professionella roller med strävan om att alltid leverera hög kvalité. Vi värdesätter engagemang, ansvar och kreativitet, och vi tror att du gör detsamma.

Om verksamheten

Kunskapsförbundet Väst söker dig som vill delta i den spännande utmaningen att fortsätta utveckla våra skolbibliotek! För rätt person erbjuder vi ett varierande, utvecklande och viktigt arbete. Du blir helt enkelt en nyckelperson i arbetet med att skapa bättre förutsättningar för elevers lärande. I vår organisation finns fyra skolbibliotek, ett på varje skola, som arbetar med gymnasiet samt vuxenutbildningen. Dessa fyra bibliotek samarbetar och lär av och med varandra. Biblioteken inom Kunskapsförbundet arbetar enligt en gemensam biblioteksplan vars mål är att arbeta för elevernas måluppfyllelse. Skolbiblioteket har två huvuduppdrag; att arbeta lässtimulerande samt att främja elevernas informationskunskap och medie- och informationskunnighet.

Skolbibliotekarier

Biblioteket strävar efter att vara det pedagogiska navet i skolan som medverkar till att våra elever att når sina mål, nu söker vi en ny medarbetare. Du kommer att jobba på ett av våra skolbibliotek i Vänersborg, Birger Sjöbergsgymnasiet.

Du kommer även att jobba tillsammans med de andra bibliotekarierna och bidra till skolbibliotekens verksamhet och utveckling. Att vara skolbibliotekarie är ett omväxlande yrke och arbetsuppgifterna består av sedvanliga bibliotekssysslor, undervisning och lektionspass i klassrummet. Skolbiblioteket är en pedagogisk resurs som är integrerat i många olika ämnen och projekt.

Du utgår alltid från eleven i centrum och tillsammans skapar vi en attraktiv skola som ger eleverna goda förutsättningar för det framtida arbetslivet och en god grund för det livslånga lärandet. Vi söker dig som är bra på det personliga mötet med människor och anpassar din nivå efter de elever du möter i vardagen då vi förutom högskoleförberedande program och yrkesprogram även har språkintroduktion och gymnasiesärskola och alla sorters vuxenutbildning på olika nivåer. Därför ser vi gärna att du som bibliotekarie är nyfiken på arbetslagens arbete och driven i att söka samarbeten mellan biblioteket och skolans pedagoger.

Kvalifikationer

- Högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande bibliotekarieutbildning.

För att lyckas i tjänsten tror vi att du

- Är positiv och har mycket energi.
- Har ett starkt driv, engagemang och ansvarstagande.
- Är bra på att skapa goda relationer och samarbetsklimat med personal samt elever.
- Trivs med att tala inför grupp.
- Har arbetat på bibliotek tidigare, gärna med gymnasie- eller vuxenutbildning.

Övrigt

- För denna tjänsten lägger vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
- Semestertjänst.
- Tjänsten är ett vikariat.

Vid erbjudande om tjänst på gymnasieskolan och gymnasiesärskolan kommer du behöva uppvisa ett utdrag från belastningsregistret. Detta utdrag beställer du själv via polisen, https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/


Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Vi behandlar personuppgifter enligt den nya Dataskyddsförordningen,
https://www.kunskapsforbundet.se/behandling-av-personuppgifter/ Visa mindre

Extrapersonal Timjan

Ansök    Feb 8    Vänersborgs kommun    Konstnär
Om arbetsplatsen Timjan är en mötesplats för kreativitet för den mellan 13-25 år. Timjan har nya lokaler i Vänersborgs huvudbibliotek i centrala Vänersborg. Timjan erbjuder kostnadsfria kulturaktiviteter. Timjan arbetar för ett ökat ungdomsinflytande och inkludering, och vill att fler ska få möta olika kulturuttryck. Timjan erbjuder även ett free space/mötesplats för unga HBTQ-personer. Förutom verksamheten i våra nya lokaler, kan unga möta Timjans pers... Visa mer
Om arbetsplatsen
Timjan är en mötesplats för kreativitet för den mellan 13-25 år.

Timjan har nya lokaler i Vänersborgs huvudbibliotek i centrala Vänersborg. Timjan erbjuder kostnadsfria kulturaktiviteter. Timjan arbetar för ett ökat ungdomsinflytande och inkludering, och vill att fler ska få möta olika kulturuttryck. Timjan erbjuder även ett free space/mötesplats för unga HBTQ-personer. Förutom verksamheten i våra nya lokaler, kan unga möta Timjans personal på olika evenemang och festivaler. Timjan har genom åren varit med och arrangerat hiphopfestival, VBG Dance Festival, Schools Out, Schools In, lovaktiviteter med mera. Timjan är också uppsökande i pop-up-verksamheter. Det betyder att vi ibland lämnar bibliotekshuset och kommer ut till olika plats i kommunen för att träffa er, skapa och erbjuda skapande workshops.

Arbetsuppgifter
Som extrapersonal på Timjan är du med och arrangerar kulturaktiviteter för unga. Vår verksamhet erbjuder 300 kvm kreativt space.  Vi söker dig som är en trygg vuxen som har lätt att kommunicera med ungdomar och unga vuxna. Du finns på plats i verksamheten tillsammans med ordinarie personal för att stötta unga i deras skapade. Du har ett kulturintresse och kanske har du rentav spetskunskaper inom ett eller flera konstnärliga områden?

I Timjan arbetar tre deltidsarbetande kultursamordnare som har ansvar för verksamheten. Timjan håller öppet tisdagar och torsdagar kl 15.00-19.00 och söker extrapersonal som kan hoppa in vid behov, och ibland på kort varsel. Du håller öppet verksamheten och arrangerar aktiviteterna tillsammans med ordinarie personal.

Kvalifikationer
Utbildning eller erfarenhet inom kultur och konstnärliga ämnen är meriterande.

Erfarenheter av att arbeta med unga/unga vuxna 13- 25 år, samt erfarenheter av skapande, kreatörsnäringar eller konstnärliga arbetslivserfarenheter som kan komplettera verksamheten är meriterande.

Du kan prata svenska och engelska obehindrat, och andra språkkunskaper kan vara meriterande. Du är flexibel med din tid och har lätt att bemöta människor. Du har social kompentens, är kommunikativ och duktig på att samarbete med andra. 

ÖvrigtVänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet.

Våra värdeord: Levande, attraktiv, hållbar - tillsammansOlika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en introduktion direkt vid start! Är du nyfiken på att prova introduktionen redan nu och få veta mer om hur vi arbetar i Vänersborgs kommun? Starta http://introduktion.vanersborg.se/ genom att välja avsnitt och skriv in ditt namn för att få ett diplom efter genomförd introduktion. Ditt namn registreras ingenstans.Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på vårhttp://jobb.vanersborg.se/ och sidan https://www.vanersborg.se/naringsliv-och-arbete/arbetsmarknad/jobba-i-vanersborgs-kommun .Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du https://www.vanersborg.se/naringsliv-och-arbete/arbetsmarknad/fackliga-organisationer .Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling. Visa mindre

Bibliotekarie till Kunskapsförbundet (vikariat)

Kunskapsförbundet Väst är en av Västsveriges största utbildningsaktörer och är den kommunala skolan som välkomnar alla elever. Vi erbjuder ett brett utbud av gymnasie- och vuxenutbildningar av god kvalitet och hos oss studerar cirka 2800 elever på gymnasiet och cirka 2300 elever på vuxenutbildningen i Trollhättan och Vänersborg. Kunskapsförbundet har en central roll för elevernas framtidslust - vi guidar dem till att nå sina mål och bli redo för morg... Visa mer
Kunskapsförbundet Väst är en av Västsveriges största utbildningsaktörer och är den kommunala skolan som välkomnar alla elever. Vi erbjuder ett brett utbud av gymnasie- och vuxenutbildningar av god kvalitet och hos oss studerar cirka 2800 elever på gymnasiet och cirka 2300 elever på vuxenutbildningen i Trollhättan och Vänersborg.
Kunskapsförbundet har en central roll för elevernas framtidslust - vi guidar dem till att nå sina mål och bli redo för morgondagen, som medmänniskor, medarbetare och medborgare.

Tillsammans skapar vi möjligheter  och utrymme att utvecklas i våra professionella roller med strävan om att alltid leverera hög kvalité. Vi värdesätter engagemang, ansvar och kreativitet, och vi tror att du gör detsamma.

Om verksamheten

Kunskapsförbundet Väst söker dig som vill delta i den spännande utmaningen att fortsätta utveckla våra skolbibliotek! För rätt person erbjuder vi ett varierande, utvecklande och viktigt arbete. Du blir helt enkelt en nyckelperson i arbetet med att skapa bättre förutsättningar för elevers lärande. I vår organisation finns fyra skolbibliotek, ett på varje skola, som arbetar med gymnasiet samt vuxenutbildningen. Dessa fyra bibliotek samarbetar och lär av och med varandra. Biblioteken inom Kunskapsförbundet arbetar enligt en gemensam biblioteksplan vars mål är att arbeta för elevernas måluppfyllelse. Skolbiblioteket har två huvuduppdrag; att arbeta lässtimulerande samt att främja elevernas informationskunskap och medie- och informationskunnighet.

Skolbibliotekarier

Biblioteket strävar efter att vara det pedagogiska navet i skolan som medverkar till att våra elever att når sina mål, nu söker vi en ny medarbetare. Du kommer att jobba på ett av våra skolbibliotek i Vänersborg, Birger Sjöbergsgymnasiet.

Du kommer även att jobba tillsammans med de andra bibliotekarierna och bidra till skolbibliotekens verksamhet och utveckling. Att vara skolbibliotekarie är ett omväxlande yrke och arbetsuppgifterna består av sedvanliga bibliotekssysslor, undervisning och lektionspass i klassrummet. Skolbiblioteket är en pedagogisk resurs som är integrerat i många olika ämnen och projekt.

Du utgår alltid från eleven i centrum och tillsammans skapar vi en attraktiv skola som ger eleverna goda förutsättningar för det framtida arbetslivet och en god grund för det livslånga lärandet. Vi söker dig som är bra på det personliga mötet med människor och anpassar din nivå efter de elever du möter i vardagen då vi förutom högskoleförberedande program och yrkesprogram även har språkintroduktion och gymnasiesärskola och alla sorters vuxenutbildning på olika nivåer. Därför ser vi gärna att du som bibliotekarie är nyfiken på arbetslagens arbete och driven i att söka samarbeten mellan biblioteket och skolans pedagoger.

Kvalifikationer

- Högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande bibliotekarieutbildning.

För att lyckas i tjänsten tror vi att du

- Är positiv och har mycket energi.
- Har ett starkt driv, engagemang och ansvarstagande.
- Är bra på att skapa goda relationer och samarbetsklimat med personal samt elever.
- Trivs med att tala inför grupp.
- Har arbetat på bibliotek tidigare, gärna med gymnasie- eller vuxenutbildning.

Övrigt

- För denna tjänsten lägger vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
- Semestertjänst.
- Tjänsten är ett vikariat.

Vid erbjudande om tjänst på gymnasieskolan och gymnasiesärskolan kommer du behöva uppvisa ett utdrag från belastningsregistret. Detta utdrag beställer du själv via polisen, https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/


Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Vi behandlar personuppgifter enligt den nya Dataskyddsförordningen,
https://www.kunskapsforbundet.se/behandling-av-personuppgifter/ Visa mindre

Musiker 100%

Ansök    Dec 28    Västra Tunhems Pastorat    Kantor
Västra Tunhems pastorat ligger utanför Trollhättan och Vänersborg mellan Halle- och Hunneberg i Skara stift. Pastoratet har åtta kyrkor utspridda i fyra församlingar och har i nuläget ca 40 anställda. De förtroendevalda i pastoratet är mycket aktiva och vill tillsammans med personalen verka för att den kyrkliga verksamheten utvecklas och rustas för att möta dagens och framtidens medlemmar. Vi söker dig som är van att arbeta med människor i alla åldrar, men... Visa mer
Västra Tunhems pastorat ligger utanför Trollhättan och Vänersborg mellan Halle- och Hunneberg i Skara stift. Pastoratet har åtta kyrkor utspridda i fyra församlingar och har i nuläget ca 40 anställda. De förtroendevalda i pastoratet är mycket aktiva och vill tillsammans med personalen verka för att den kyrkliga verksamheten utvecklas och rustas för att möta dagens och framtidens medlemmar.
Vi söker dig som är van att arbeta med människor i alla åldrar, men ser framför allt att du har erfarenhet av att arbeta tillsammans med barn och unga. Pastoratet vill utveckla musiklivet bland barn och unga och också verka för att rekrytera framtidens musiker.
Tjänsten förutsätter att du:
- är utbildad musiker ex. musikpedagog, musiklärare eller kantor
- trivs med att leda körer
- spelar vid gudstjänster och kyrkliga handlingar
- trivs att arbeta med tillsammans med barn och unga
- är idérik och har förmåga att inspirera
- ser musiken som ett viktigt inslag i det kyrkliga arbetet
- är medlem i Svenska kyrkan
- har B-körkort samt tillgång till egen bil
Ansök genom att skicka CV och personligt brev till: [email protected].
Vi kallar till intervju löpande och sätter stor vikt vid personlig lämplighet.
Har du frågor kring tjänsten ring:
Kyrkoherde Elisabeth Tengler tfn: 0521-26 58 57, 0727-32 60 28
Karin Ekenvi, KMR tfn. 073-373 30 16
Sista ansökningsdag är den 26 januari 2023 Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Lokalredaktör Hem & Hyra

Vill du arbeta med den mest lästa organisationstidningen i Sverige, Hem & Hyra? Har du erfarenhet som reporter/redaktör och är driven och kreativ? Är du dessutom en strukturerad person? Då kanske det är dig vi söker!   Ditt uppdrag som lokalredaktör Hyresgästföreningen söker en lokalredaktör till medlemstidningen Hem och Hyra. I rollen som lokalredaktör ansvarar du för att ta fram material till tidningen tillsammans med din redaktörskollega till de lok... Visa mer
Vill du arbeta med den mest lästa organisationstidningen i Sverige, Hem & Hyra?
Har du erfarenhet som reporter/redaktör och är driven och kreativ? Är du dessutom en strukturerad person? Då kanske det är dig vi söker!

 

Ditt uppdrag som lokalredaktör

Hyresgästföreningen söker en lokalredaktör till medlemstidningen Hem och Hyra. I rollen som lokalredaktör ansvarar du för att ta fram material till tidningen tillsammans med din redaktörskollega till de lokala printsidorna och till webben. Det är ett varierande arbete där du kommer att skriva allt ifrån nyheter till granskningar. Du tar själv bilderna till de flesta jobben. Det är också ditt ansvar att sprida ditt innehåll i sociala kanaler. Du deltar också aktivt i hela redaktionens arbete.

Tjänsten utgår från Hyresgästföreningens regionkontor i Vänersborg och det geografiska bevakningsområdet är Västra Götaland utom Göteborg med kranskommuner.

Hem & Hyras uppdrag är att utifrån journalistiska principer bevaka och granska Bostadssverige. Hem & Hyra utgörs av ett magasin som kommer ut åtta gånger per år med en upplaga på 530 000 exemplar och sajten hemhyra.se. Centralredaktion finns i Stockholm och runt om i landet finns nio lokalredaktioner med lokalredaktörer. Läs gärna mer på hemhyra.se

 

Din bakgrund

För att trivas och känna att du lyckas i rollen behöver du ha tidigare erfarenhet som reporter och av fotografering. Vidare har du erfarenhet av bildbehandling i Photoshop samt redigeringsvana i InDesign. Du har körkort och tillgång till egen bil.

Utbildning inom journalistik, erfarenhet från redaktörsarbete samt arbete med grävande journalistik är meriterande. Det är även erfarenhet av arbete med rörlig bild och i wordpress.

 

Dina egenskaper

Som person är du noggrann och självgående. Du har en god kommunikativ förmåga och kan förmedla detta i både text och bild.  I rollen ser vi också att du är vetgirig och har en analytisk hållning till ditt arbete.

 

Att arbeta hos oss
Mångfald och en humanistisk grundsyn är viktiga värden i vår organisation och en självklarhet för oss alla som arbetar här. Hos oss möts du av engagerade och trevliga kollegor och kommer till en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och bra anställningsvillkor. Vi har tex kollektivavtal, friskvårdsbidrag, flexibla arbetstider och möjlighet att delvis arbeta på distans. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan redan idag eller senast den 26 februari.  Har du frågor är du varmt välkommen att under januari ringa Susanna Skarrie 08-51910352, eller under februari ringa Johan Sjöholm, 08-51910343. Facklig representant är Kajsa Wedberg, SJF, 010-45 91 446. Visa mindre

Teckenspråkstolk, vikariat

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tills... Visa mer
Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.Beskrivning
Habilitering & Hälsa Tolk söker nu teckenspråkstolk med skrivtolkskompetens med placering i Vänersborg

Tolkverksamheten vänder sig till personer som är döva, personer med dövblindhet, personer med hörselnedsättning samt personer med funktionsnedsättning som rör röst, tal eller språk.

Vår service är också till för personer som kommer i kontakt med ovanstående grupper. Tolkverksamheten erbjuder vardagstolkning inom hela Västra Götalandsregionen. Tolkverksamheten erbjuder tolkservice dygnet runt, årets alla dagar. Syftet är att utifrån tolkanvändarens behov göra kommunikation möjlig genom olika tolkmetoder. Tolkservicen utförs med hög tillgänglighet och bred kompetens. Tolkverksamhetens personal består av teckenspråks-/dövblindtolkar, skrivtolkar/vuxendövtolkar, talstödstolkar och administrativ personal. 


Tolkverksamheten är uppdelad i Tolkområde Norr med kontor i Vänersborg och Skövde och Tolkområde Söder med kontor i Göteborg och Borås samt en administrativ enhet med kontor i Vänersborg. Du kan läsa mer om?Tolkverksamheten på vår webbplats. http://vgregion.se/hoh 

Arbetsuppgifter
Som teckenspråkstolk tolkar du på teckenspråk och talad svenska mellan hörande och döva. Du kommer även att tolka för personer som har en kombinerad syn- och hörselnedsättning med visuellt eller taktilt teckenspråk beroende på hur mycket personen hör eller ser.

Du tolkar i många situationer och kommer att utföra alla typer av tolkuppdrag som ligger inom Tolkverksamhetens ansvar som är vardagstolkning. Uppdragen finns i huvudsak inom sjukvård, arbetsliv och fritidssektor. Din uppgift i en tolk situation är att på ett professionellt sätt göra kommunikation möjlig. Du skall utföra ditt uppdrag utifrån de etiska, professionella och kvalitetsmässiga värdegrunder som tolkyrket bygger på. När du utför ett tolkuppdrag representerar du Tolkverksamheten i Västra Götalandsregionen. Du skall agera utifrån de yrkesetiska regler och värdeformuleringar som gäller inom Tolkverksamheten.

Förutom att ge tolkservice ska du vara engagerad och delaktig i arbetet med att utveckla Tolkverksamheten. Du kommer tillsammans med dina tolkkollegor få möjlighet att utveckla dig inom tolkning.

Vi arbetar bland annat med att utöka utbudet av digitala tjänster och du kommer att utföra vissa tolkuppdrag på distans. Uppdragen utförs med stor spridning inom Västra Götaland vilket medför resor i tjänsten. I tjänsten ingår schemaläggning under kväll och beredskapstjänstgöring. 

Kvalifikationer
Ett krav är att du ska ha godkänd teckenspråk- och dövblindtolkutbildning. Det är starkt meriterande om du även har skrivtolkskompetens och några års erfarenhet i båda kompetenserna. Vi ser positivt på om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Då du möter många olika människor i dina uppdrag krävs god samarbetsförmåga, att du har ett gott bemötande, är lyhörd med förmåga att arbeta personcentrerat. Det krävs också?att du har en förmåga att arbeta självständigt med stor flexibilitet, att du är reflekterande, att du kan se andras behov och ta hänsyn till dem, kunna ge andra utrymme, och ha förmågan att dela med dig av kunskaper. Då du ofta är ensam ute på tolkuppdrag behöver du ha förmågan att ta egna beslut och göra en bedömning vad som är den bästa lösningen i olika situationer. 

Vi ser positivt på om du har intresse för IT och kunskap eller praktisk erfarenhet av att utföra tolkning digitalt. Du ska ha mycket god datakunskap och behärska programmen i Office-paketet väl.

Övrigt
Tillträde?efter överenskommelse.

Efter intervjun kommer du att få skicka in arbetsprov på tolkning som ett komplement. 

Urval sker löpande. Skicka därför in din ansökan snarast. Detta innebär att du kan bli kontaktad innan ansökningstiden har gått ut. 

Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten. 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Hörseltekniker till Vänerskolan, Vänersborg

Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndi... Visa mer
Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att ingå i ett väl inarbetat team spritt över landet där utbyte av erfarenhet och kunskap är en självklarhet. I dina arbetsuppgifter som hörseltekniker ingår enklare service av hörapparater, reparation/installation av hörseltekniska hjälpmedel samt dess tillbehör. Du kommer även att ansvara för varseblivning i skola, elevboende och kontor. Du kommer att ha placeringsort i Vänersborg och huvudansvar för vår skolas och kontors hörseltekniska installationer, resor i tjänsten förekommer. Du kommer att arbeta direkt mot elev samt lärare och övrig personal inom SPSM. Du är drivande och tar fram hörseltekniska lösningar i samråd med personal med fokus på pedagogik. Målet för oss är att tekniken inte ska begränsa. Du kommer även att utbilda vår personal och elever i användning av våra hörseltekniska lösningar. Övrig stöttning i hörseltekniska frågor förekommer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Gymnasieingenjörsutbildning med inriktning mot elektronik/data eller likvärdigt
• Minst 3 års dokumenterad erfarenhet av att ha jobbat inom hörselområdet/AV-utrustning eller som vi bedömer likvärdigt.
• Erfarenhet av arbete med hörseltekniska hjälpmedel, hörselslinga, varseblivning, mikrofonteknik, kanalplanering och hörselteknisk mätutrustning.
• Goda kunskaper i Microsoft Office
• God förmåga att formulera dig i skriven svenska
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av arbete med ljudmiljö
• Erfarenhet av arbete i undervisningsmiljö/skola
• Kunskap i svenskt teckenspråk Om Du inte har kunskap i svenskt teckenspråk ska Du vara beredd att lära Dig.
• Kunskaper i engelska

Personliga egenskaper:
Ett stort teknikintresse och fokus på att hitta rätt lösningar ser vi som en förutsättning för att klara arbetet.
Du är engagerad i ditt arbete
Du skapar goda samarbetsrelationer med såväl medarbetare som chefer
Du är prestigelös, serviceinriktad och lyhörd för verksamhetens behov
Du är pedagogiskt lagd Du är självgående, strukturerad och har ett driv att hitta tekniska lösningar
Du har god prioriteringsförmåga

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Utdrag ur belastningsregistret kommer att krävas.
Annonsen ligger ute under semesterperioden och rekryteringsarbetet fortsätter i början av augusti.


ÖVRIGT
Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Hörseltekniker till Vänerskolan, Vänersborg

Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndi... Visa mer
Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att ingå i ett väl inarbetat team spritt över landet där utbyte av erfarenhet och kunskap är en självklarhet. I dina arbetsuppgifter som hörseltekniker ingår enklare service av hörapparater, reparation/installation av hörseltekniska hjälpmedel samt dess tillbehör. Du kommer även att ansvara för varseblivning i skola, elevboende och kontor. Du kommer att ha placeringsort i Vänersborg och huvudansvar för vår skolas och kontors hörseltekniska installationer, resor i tjänsten förekommer. Du kommer att arbeta direkt mot elev samt lärare och övrig personal inom SPSM. Du är drivande och tar fram hörseltekniska lösningar i samråd med personal med fokus på pedagogik. Målet för oss är att tekniken inte ska begränsa. Du kommer även att utbilda vår personal och elever i användning av våra hörseltekniska lösningar. Övrig stöttning i hörseltekniska frågor förekommer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Gymnasieingenjörsutbildning med inriktning mot elektronik/data eller likvärdigt
• Minst 3 års dokumenterad erfarenhet av att ha jobbat inom hörselområdet/AV-utrustning eller som vi bedömer likvärdigt.
• Erfarenhet av arbete med hörseltekniska hjälpmedel, hörselslinga, varseblivning, mikrofonteknik, kanalplanering och hörselteknisk mätutrustning.
• Goda kunskaper i Microsoft Office
• God förmåga att formulera dig i skriven svenska
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av arbete med ljudmiljö
• Erfarenhet av arbete i undervisningsmiljö/skola
• Kunskap i svenskt teckenspråk Om Du inte har kunskap i svenskt teckenspråk ska Du vara beredd att lära Dig.
• Kunskaper i engelska

Personliga egenskaper:
Ett stort teknikintresse och fokus på att hitta rätt lösningar ser vi som en förutsättning för att klara arbetet.
Du är engagerad i ditt arbete
Du skapar goda samarbetsrelationer med såväl medarbetare som chefer
Du är prestigelös, serviceinriktad och lyhörd för verksamhetens behov
Du är pedagogiskt lagd Du är självgående, strukturerad och har ett driv att hitta tekniska lösningar
Du har god prioriteringsförmåga

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Utdrag ur belastningsregistret kommer att krävas.
Annonsen ligger ute under semesterperioden och rekryteringsarbetet fortsätter i början av augusti.


ÖVRIGT
Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Teckenspråkstolk

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tills... Visa mer
Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.Beskrivning
Habilitering & Hälsa Tolk söker nu teckenspråkstolk med skrivtolkskompetens med placering i Vänersborg

Tolkverksamheten vänder sig till personer som är döva, personer med dövblindhet, personer med hörselnedsättning samt personer med funktionsnedsättning som rör röst, tal eller språk.

Vår service är också till för personer som kommer i kontakt med ovanstående grupper. Tolkverksamheten erbjuder vardagstolkning inom hela Västra Götalandsregionen. Tolkverksamheten erbjuder tolkservice dygnet runt, årets alla dagar. Syftet är att utifrån tolkanvändarens behov göra kommunikation möjlig genom olika tolkmetoder. Tolkservicen utförs med hög tillgänglighet och bred kompetens. Tolkverksamhetens personal består av teckenspråks-/dövblindtolkar, skrivtolkar/vuxendövtolkar, talstödstolkar och administrativ personal. 


Tolkverksamheten är uppdelad i Tolkområde Norr med kontor i Vänersborg och Skövde och Tolkområde Söder med kontor i Göteborg och Borås samt en administrativ enhet med kontor i Vänersborg. Du kan läsa mer om?Tolkverksamheten på vår webbplats. http://vgregion.se/hoh 

Arbetsuppgifter
Som teckenspråkstolk tolkar du på teckenspråk och talad svenska mellan hörande och döva. Du kommer även att tolka för personer som har en kombinerad syn- och hörselnedsättning med visuellt eller taktilt teckenspråk beroende på hur mycket personen hör eller ser.

Du tolkar i många situationer och kommer att utföra alla typer av tolkuppdrag som ligger inom Tolkverksamhetens ansvar som är vardagstolkning. Uppdragen finns i huvudsak inom sjukvård, arbetsliv och fritidssektor. Din uppgift i en tolk situation är att på ett professionellt sätt göra kommunikation möjlig. Du skall utföra ditt uppdrag utifrån de etiska, professionella och kvalitetsmässiga värdegrunder som tolkyrket bygger på. När du utför ett tolkuppdrag representerar du Tolkverksamheten i Västra Götalandsregionen. Du skall agera utifrån de yrkesetiska regler och värdeformuleringar som gäller inom Tolkverksamheten.

Förutom att ge tolkservice ska du vara engagerad och delaktig i arbetet med att utveckla Tolkverksamheten. Du kommer tillsammans med dina tolkkollegor få möjlighet att utveckla dig inom tolkning.

Vi arbetar bland annat med att utöka utbudet av digitala tjänster och du kommer att utföra vissa tolkuppdrag på distans. Uppdragen utförs med stor spridning inom Västra Götaland vilket medför resor i tjänsten. I tjänsten ingår schemaläggning under kväll och beredskapstjänstgöring. 

Kvalifikationer
Ett krav är att du ska ha godkänd teckenspråk- och dövblindtolkutbildning. Det är starkt meriterande om du även har skrivtolkskompetens och några års erfarenhet i båda kompetenserna. Vi ser positivt på om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Då du möter många olika människor i dina uppdrag krävs god samarbetsförmåga, att du har ett gott bemötande, är lyhörd med förmåga att arbeta personcentrerat. Det krävs också?att du har en förmåga att arbeta självständigt med stor flexibilitet, att du är reflekterande, att du kan se andras behov och ta hänsyn till dem, kunna ge andra utrymme, och ha förmågan att dela med dig av kunskaper. Då du ofta är ensam ute på tolkuppdrag behöver du ha förmågan att ta egna beslut och göra en bedömning vad som är den bästa lösningen i olika situationer. 

Vi ser positivt på om du har intresse för IT och kunskap eller praktisk erfarenhet av att utföra tolkning digitalt. Du ska ha mycket god datakunskap och behärska programmen i Office-paketet väl.

Övrigt
Tillträde?efter överenskommelse.

Efter intervjun kommer du att få skicka in arbetsprov på tolkning som ett komplement. 

Urval sker löpande. Skicka därför in din ansökan snarast. Detta innebär att du kan bli kontaktad innan ansökningstiden har gått ut. 

Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten. 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Hörseltekniker till Vänerskolan, Vänersborg

Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndi... Visa mer
Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att ingå i ett väl inarbetat team spritt över landet där utbyte av erfarenhet och kunskap är en självklarhet. I dina arbetsuppgifter som hörseltekniker ingår enklare service av hörapparater, reparation/installation av hörseltekniska hjälpmedel samt dess tillbehör. Du kommer även att ansvara för varseblivning i skola, elevboende och kontor. Du kommer att ha placeringsort i Vänersborg och huvudansvar för vår skolas och kontors hörseltekniska installationer, resor i tjänsten förekommer. Du kommer att arbeta direkt mot elev samt lärare och övrig personal inom SPSM. Du är drivande och tar fram hörseltekniska lösningar i samråd med personal med fokus på pedagogik. Målet för oss är att tekniken inte ska begränsa. Du kommer även att utbilda vår personal och elever i användning av våra hörseltekniska lösningar. Övrig stöttning i hörseltekniska frågor förekommer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Gymnasieingenjörsutbildning med inriktning mot elektronik/data eller likvärdigt
• Minst 3 års dokumenterad erfarenhet av att ha jobbat inom hörselområdet/AV-utrustning eller som vi bedömer likvärdigt.
• Erfarenhet av arbete med hörseltekniska hjälpmedel, hörselslinga, varseblivning, mikrofonteknik, kanalplanering och hörselteknisk mätutrustning.
• Goda kunskaper i Microsoft Office
• God förmåga att formulera dig i skriven svenska
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av arbete med ljudmiljö
• Erfarenhet av arbete i undervisningsmiljö/skola
• Kunskap i svenskt teckenspråk Om Du inte har kunskap i svenskt teckenspråk ska Du vara beredd att lära Dig.
• Kunskaper i engelska

Personliga egenskaper:
Ett stort teknikintresse och fokus på att hitta rätt lösningar ser vi som en förutsättning för att klara arbetet.
Du är engagerad i ditt arbete
Du skapar goda samarbetsrelationer med såväl medarbetare som chefer
Du är prestigelös, serviceinriktad och lyhörd för verksamhetens behov
Du är pedagogiskt lagd Du är självgående, strukturerad och har ett driv att hitta tekniska lösningar
Du har god prioriteringsförmåga

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Utdrag ur belastningsregistret kommer att krävas.
Annonsen ligger ute under semesterperioden och rekryteringsarbetet fortsätter i början av augusti.


ÖVRIGT
Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Bibliotekarie till Kunskapsförbundet

Ansök    Okt 11    Kunskapsförbundet Väst    Bibliotekarie
Kunskapsförbundet har en central roll för elevernas framtidslust - vi guidar dem till att nå sina mål och bli redo för morgondagen, som medmänniskor, medarbetare och medborgare. Tillsammans skapar vi möjligheter  och utrymme att utvecklas i våra professionella roller med strävan om att alltid leverera hög kvalité. Vi värdesätter engagemang, ansvar och kreativitet, och vi tror att du gör detsamma. Om verksamheten Kunskapsförbundet Väst söker dig som vi... Visa mer
Kunskapsförbundet har en central roll för elevernas framtidslust - vi guidar dem till att nå sina mål och bli redo för morgondagen, som medmänniskor, medarbetare och medborgare.

Tillsammans skapar vi möjligheter  och utrymme att utvecklas i våra professionella roller med strävan om att alltid leverera hög kvalité. Vi värdesätter engagemang, ansvar och kreativitet, och vi tror att du gör detsamma.

Om verksamheten

Kunskapsförbundet Väst söker dig som vill delta i den spännande utmaningen att fortsätta utveckla våra skolbibliotek! För rätt person erbjuder vi ett varierande, utvecklande och viktigt arbete. Du blir helt enkelt en nyckelperson i arbetet med att skapa bättre förutsättningar för elevers lärande. I vår organisation finns fyra skolbibliotek, ett på varje skola, som arbetar med gymnasiet samt vuxenutbildningen. Dessa fyra bibliotek samarbetar och lär av och med varandra. Biblioteken inom Kunskapsförbundet arbetar enligt en gemensam biblioteksplan vars mål är att arbeta för elevernas måluppfyllelse. Skolbiblioteket har två huvuduppdrag; att arbeta lässtimulerande samt att främja elevernas informationskunskap och medie- och informationskunnighet.

Skolbibliotekarier

Biblioteket strävar efter att vara det pedagogiska navet i skolan som medverkar till att våra elever att når sina mål, nu söker vi en ny medarbetare. Du kommer att jobba på ett av våra skolbibliotek i Vänersborg, Birger Sjöbergsgymnasiet.

Du kommer även att jobba tillsammans med de andra bibliotekarierna och bidra till skolbibliotekens verksamhet och utveckling. Att vara skolbibliotekarie är ett omväxlande yrke och arbetsuppgifterna består av sedvanliga bibliotekssysslor, undervisning och lektionspass i klassrummet. Skolbiblioteket är en pedagogisk resurs som är integrerat i många olika ämnen och projekt.

Du utgår alltid från eleven i centrum och tillsammans skapar vi en attraktiv skola som ger eleverna goda förutsättningar för det framtida arbetslivet och en god grund för det livslånga lärandet. Vi söker dig som är bra på det personliga mötet med människor och anpassar din nivå efter de elever du möter i vardagen då vi förutom högskoleförberedande program och yrkesprogram även har språkintroduktion och gymnasiesärskola och alla sorters vuxenutbildning på olika nivåer. Därför ser vi gärna att du som bibliotekarie är nyfiken på arbetslagens arbete och driven i att söka samarbeten mellan biblioteket och skolans pedagoger.

Kvalifikationer

- Högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande bibliotekarieutbildning.

För att lyckas i tjänsten tror vi att du

- Är positiv och har mycket energi.
- Har ett starkt driv, engagemang och ansvarstagande.
- Är bra på att skapa goda relationer och samarbetsklimat med personal samt elever.
- Trivs med att tala inför grupp.
- Har arbetat på bibliotek tidigare, gärna med gymnasie- eller vuxenutbildning.

Övrigt

- För denna tjänsten lägger vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
- Provanställning kan komma att tillämpas.
- Semestertjänst.

Vid erbjudande om tjänst på gymnasieskolan och gymnasiesärskolan kommer du behöva uppvisa ett utdrag från belastningsregistret. Detta utdrag beställer du själv via polisen, https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/


 


Kunskapsförbundet Väst är en av Västsveriges största utbildningsaktörer och erbjuder ett brett utbud av gymnasie- och vuxenutbildningar av god kvalitet. Hos oss studerar cirka 2800 elever på gymnasiet och cirka 2300 elever på vuxenutbildningen i Trollhättan och Vänersborg. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Vi behandlar personuppgifter enligt den nya Dataskyddsförordningen,
https://www.kunskapsforbundet.se/behandling-av-personuppgifter/ Visa mindre

Arkivarie

Ansök    Aug 8    VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN    Arkivarie
Skillnaden startar med oss. Våra medarbetare är Västra Götalandsregionens blodomlopp och skapar förutsättningarna för att vård och samhälle fungerar. Du får som arkivarie möjlighet att med din kunskap bidra till en professionell hantering av våra arkiv och dokument. Arbetsbeskrivning Nu söker vi en arkivarie med arkivansvar, i rollen som arkivansvarig ingår samordningsansvar för myndighetens interna arkiv och dokumenthanteringsrutiner samt bevaka ar... Visa mer
Skillnaden startar med oss.

Våra medarbetare är Västra Götalandsregionens blodomlopp och skapar förutsättningarna för att vård och samhälle fungerar. Du får som arkivarie möjlighet att med din kunskap bidra till en professionell hantering av våra arkiv och dokument.Arbetsbeskrivning
Nu söker vi en arkivarie med arkivansvar, i rollen som arkivansvarig ingår samordningsansvar för myndighetens interna arkiv och dokumenthanteringsrutiner samt bevaka arkivfrågor så att dessa beaktas i budgetarbete och övrigt planeringsarbete och vid inspektioner redogöra för myndighetens hantering av allmänna handlingar.

Som arkivarie arbetar du i diariet tillsammans med fyra registratorer samt en arkivarie. Tillsammans med era olika kompetenser stödjer ni olika förvaltningar med ärende- och dokumenthantering, tillhandahåller handlingar åt allmänheten samt förvarar och vårdar handlingar.

Med din kompetens planerar du och utvecklar arbetet för en effektiv och säker arkiv- och dokumenthantering. Arbetet utförs med stor självständighet men också i samråd med arkivmyndigheten och berörda verksamheter. Du leder det återkommande arbetet med vår dokumenthanteringsplan och medverkar i samt håller i nätverk/grupper inom området. Du har god kännedom om gällande arkivförfattningar och ser till att arkivreglementet för VGR tillämpas och sprids till berörda.

Då arbetet utförs i team stödjer du även dina kollegor med diarieföring. Du kommer även att delta  i utvecklingsprojekt inom området. Planerar och håller i utbildning för våra medarbetare inom allmänhandling och arkivområdet. Du kommer även att arbeta med översyn och gallring i vårt digitala mellanarkiv. Du kommer att ge service till den egna förvaltningen samt till vissa mindre förvaltningar i VGR.

För att ge god service i rollen som arkivarie har du:

- ett stort intresse och engagemang för utveckling inom arkivområdet
- förmåga att fokusera och driva på för att nå uppsatta mål såväl självständigt som i grupp
- lätt för att knyta kontakter och har god samarbetsförmåga
- god kommunikativ och pedagogisk förmåga

Vidare har du högskoleexamen med relevant ämneskombination där arkivvetenskap ingår. Du har goda kunskaper i lagstiftning och föreskrifter som reglerar arkivbildning, har arkiverfarenhet från offentlig verksamhet och processorienterad arkivredovisning samt goda kunskaper i att ordna och förteckna efter allmänna arkivschemat. Du har goda kunskaper inom IT-området och intresse för frågor rörande både analog och digital arkivbildning.

Meriterande är erfarenhet av Visual Arkiv eller ett annat förteckningsprogram samt Public 360. Då Västra Götalandsregionen inför e-arkiv ser vi gärna att du har erfarenhet från detta.

Placeringsort är Göteborg eller Vänersborg. Arbetet innebär resor i Västra Götalandsregionen varvid B-körkort är en fördel.

Av systemmässiga skäl är samma annons publicerad två gånger (ref nr 2022/2581 och 2022/2582). Den ena har Vänersborg som ort och den andra Göteborg. Det spelar ingen roll vilken annons du söker på. Båda annonser går till samma ansökningsformulär. Du väljer vilken ort du vill utgå ifrån när du gör din ansökan.

Vi ser fram emot din ansökan!

Regionservice vision är att bli Sveriges ledande servicepartner inom vården! Vi levererar med glädje kvalitativa servicetjänster till Västra Götalandsregionen. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi vår serviceleverans och blir lite bättre varje dag.Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Danslärare i Danspoolen, vikariat

Ansök    Sep 8    Vänersborgs kommun    Dansare
Om arbetsplatsen Danspoolen, som är en del av Musik- och kulturskolan, undervisar barn och ungdomar i frivillig verksamhet, den obligatoriska grundskolan, gymnasieskolan och särskolan samt i olika dansprojekt såsom Skapande skola, Dans för hälsa och andra kulturprojekt. Danspoolen utgår ifrån Vänersborg men är en ambulerande verksamhet som servar kommunerna i Fyrbodal med danspedagogisk verksamhet och därför förekommer resor i tjänstebil. Arbetstiderna ... Visa mer
Om arbetsplatsen
Danspoolen, som är en del av Musik- och kulturskolan, undervisar barn och ungdomar i frivillig verksamhet, den obligatoriska grundskolan, gymnasieskolan och särskolan samt i olika dansprojekt såsom Skapande skola, Dans för hälsa och andra kulturprojekt.

Danspoolen utgår ifrån Vänersborg men är en ambulerande verksamhet som servar kommunerna i Fyrbodal med danspedagogisk verksamhet och därför förekommer resor i tjänstebil. Arbetstiderna är varierande och förlagda till både dag- och kvällstid. Under en arbetsvecka ingår förutom dansundervisning och resor också planeringstid, och arbetsplatsförlagda möten. Vår dansundervisning strävar efter att ge barn och unga i regionen möjlighet att möta dans och utveckla sin kreativitet.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter består av undervisning i dansgrupper i kulturskola och för grupper med särskilda behov inom Dansa utan krav. Du kommer att ansvara för våra uppdrag i en eller ett par av kommunerna i regionen, med undervisning i första hand på måndagar, tisdagar och torsdagar. Vikariatet kan delas mellan flera personer som kan dela på uppdragen efter överenskommelse.

Kvalifikationer
Danspedagogisk, konstnärlig högskoleutbildning eller annan utbildning/erfarenhet, som arbetsgivaren bedömer likvärdig och lämplig för arbetet. Lärarlegitimation och utbildning inom Dans för hälsa/dansa utan krav är meriterande.

Erfarenhet som danslärare/danspedagog med gedigen kompetens i olika dansstilar som kan anpassa din undervisning efter ålder, nivå och elevgrupper.

Krav: B-körkort.

OBS! Rekryteringen sker löpande, det vill säga säga att ansökningar och intervjuer sker efter hand. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Övrigt

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet.
Våra värdeord: Levande, attraktiv, hållbar - tillsammans


Olika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.


Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en introduktion direkt vid start! Är du nyfiken på att prova introduktionen redan nu och få veta mer om hur vi arbetar i Vänersborgs kommun? http://introduktion.vanersborg.se/ genom att välja avsnitt och skriv in ditt namn för att få ett diplom efter genomförd introduktion. Ditt namn registreras ingenstans.


Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på vår sida https://www.vanersborg.se/jobb.

Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du https://www.vanersborg.se/naringsliv-och-arbete/arbetsmarknad/lediga-jobb-i-vanersborgs-kommun/fackliga-organisationer.html

Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling. Visa mindre

Hörseltekniker till Vänerskolan, Vänersborg

Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndi... Visa mer
Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att ingå i ett väl inarbetat team spritt över landet där utbyte av erfarenhet och kunskap är en självklarhet. I dina arbetsuppgifter som hörseltekniker ingår enklare service av hörapparater, reparation/installation av hörseltekniska hjälpmedel samt dess tillbehör. Du kommer även att ansvara för varseblivning i skola, elevboende och kontor. Du kommer att ha placeringsort i Vänersborg och huvudansvar för vår skolas och kontors hörseltekniska installationer, resor i tjänsten förekommer. Du kommer att arbeta direkt mot elev samt lärare och övrig personal inom SPSM. Du är drivande och tar fram hörseltekniska lösningar i samråd med personal med fokus på pedagogik. Målet för oss är att tekniken inte ska begränsa. Du kommer även att utbilda vår personal och elever i användning av våra hörseltekniska lösningar. Övrig stöttning i hörseltekniska frågor förekommer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Gymnasieingenjörsutbildning med inriktning mot elektronik/data eller likvärdigt
• Minst 3 års dokumenterad erfarenhet av att ha jobbat inom hörselområdet/AV-utrustning eller som vi bedömer likvärdigt.
• Erfarenhet av arbete med hörseltekniska hjälpmedel, hörselslinga, varseblivning, mikrofonteknik, kanalplanering och hörselteknisk mätutrustning.
• Goda kunskaper i Microsoft Office
• God förmåga att formulera dig i skriven svenska
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av arbete med ljudmiljö
• Erfarenhet av arbete i undervisningsmiljö/skola
• Kunskap i svenskt teckenspråk Om Du inte har kunskap i svenskt teckenspråk ska Du vara beredd att lära Dig.
• Kunskaper i engelska

Personliga egenskaper:
Ett stort teknikintresse och fokus på att hitta rätt lösningar ser vi som en förutsättning för att klara arbetet.
Du är engagerad i ditt arbete
Du skapar goda samarbetsrelationer med såväl medarbetare som chefer
Du är prestigelös, serviceinriktad och lyhörd för verksamhetens behov
Du är pedagogiskt lagd Du är självgående, strukturerad och har ett driv att hitta tekniska lösningar
Du har god prioriteringsförmåga

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Utdrag ur belastningsregistret kommer att krävas.
Annonsen ligger ute under semesterperioden och rekryteringsarbetet fortsätter i början av augusti.


ÖVRIGT
Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Bibliotekarie till Kunskapsförbundet (vikariat)

Ansök    Dec 22    Kunskapsförbundet Väst    Bibliotekarie
Kunskapsförbundet har en central roll för elevernas framtidslust - vi guidar dem till att nå sina mål och bli redo för morgondagen, som medmänniskor, medarbetare och medborgare. Tillsammans skapar vi möjligheter  och utrymme att utvecklas i våra professionella roller med strävan om att alltid leverera hög kvalité. Vi värdesätter engagemang, ansvar och kreativitet, och vi tror att du gör detsamma. Om verksamheten Kunskapsförbundet Väst söker dig som vi... Visa mer
Kunskapsförbundet har en central roll för elevernas framtidslust - vi guidar dem till att nå sina mål och bli redo för morgondagen, som medmänniskor, medarbetare och medborgare.

Tillsammans skapar vi möjligheter  och utrymme att utvecklas i våra professionella roller med strävan om att alltid leverera hög kvalité. Vi värdesätter engagemang, ansvar och kreativitet, och vi tror att du gör detsamma.

Om verksamheten

Kunskapsförbundet Väst söker dig som vill delta i den spännande utmaningen att fortsätta utveckla våra skolbibliotek! För rätt person erbjuder vi ett varierande, utvecklande och viktigt arbete. Du blir helt enkelt en nyckelperson i arbetet med att skapa bättre förutsättningar för elevers lärande. I vår organisation finns fyra skolbibliotek, ett på varje skola, som arbetar med gymnasiet samt vuxenutbildningen. Dessa fyra bibliotek samarbetar och lär av och med varandra. Biblioteken inom Kunskapsförbundet arbetar enligt en gemensam biblioteksplan vars mål är att arbeta för elevernas måluppfyllelse. Skolbiblioteket har två huvuduppdrag; att arbeta lässtimulerande samt att främja elevernas informationskunskap och medie- och informationskunnighet.

Skolbibliotekarier

Biblioteket strävar efter att vara det pedagogiska navet i skolan som medverkar till att våra elever att når sina mål, nu söker vi en ny medarbetare. Du kommer att jobba på ett av våra skolbibliotek i Vänersborg, Birger Sjöbergsgymnasiet.

Du kommer även att jobba tillsammans med de andra bibliotekarierna och bidra till skolbibliotekens verksamhet och utveckling. Att vara skolbibliotekarie är ett omväxlande yrke och arbetsuppgifterna består även utav sedvanliga biblioteks sysslor i biblioteket, läromedelhantering och undervisning och lektionspass i klassrummet. Skolbiblioteket är en pedagogisk resurs som är integrerat i många olika ämnen och projekt.

Du utgår alltid från eleven i centrum och tillsammans skapar vi en attraktiv skola som ger eleverna goda förutsättningar för det framtida arbetslivet och en god grund för det livslånga lärandet. Vi söker dig som är bra på det personliga mötet med människor och anpassar din nivå efter de elever du möter i vardagen då vi förutom högskoleförberedande program och yrkesprogram även har språkintroduktion och gymnasiesärskola och alla sorters vuxenutbildning på olika nivåer. Därför ser vi gärna att du som bibliotekarie är nyfiken på arbetslagens arbete och driven i att söka samarbeten mellan biblioteket och skolans pedagoger

Kvalifikationer

- Högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande bibliotekarieutbildning.

För att lyckas i tjänsten tror vi att du

- Är positiv och har mycket energi.
- Har ett starkt driv, engagemang och ansvarstagande.
- Är bra på att skapa goda relationer och samarbetsklimat med personal samt elever.
- Trivs med att tala inför grupp.
- Har arbetat på bibliotek tidigare, gärna med gymnasie- eller vuxenutbildning.

Övrigt

- Vikariat med möjlighet till förlängning. 
- För denna tjänsten lägger vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
- Semestertjänst.

Vid erbjudande om tjänst på gymnasieskolan och gymnasiesärskolan kommer du behöva uppvisa ett utdrag från belastningsregistret. Detta utdrag beställer du själv via polisen, https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/


 


Kunskapsförbundet Väst är en av Västsveriges största utbildningsaktörer och erbjuder ett brett utbud av gymnasie- och vuxenutbildningar av god kvalitet. Hos oss studerar cirka 2800 elever på gymnasiet och cirka 2300 elever på vuxenutbildningen i Trollhättan och Vänersborg. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Vi behandlar personuppgifter enligt den nya Dataskyddsförordningen,
https://www.kunskapsforbundet.se/behandling-av-personuppgifter/ Visa mindre

Antikvarie med inriktning mot arkeologi

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag.... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

ARBETSUPPGIFTER
Är du utbildad med inriktning mot arkeologi och trivs med en stor variation av arbetsuppgifter? Då kan vi erbjuda dig möjlighet att få arbeta brett med antikvariska frågor över hela länet när vi nu behöver förstärka våra resurser.

I arbetet som antikvarie med inriktning mot arkeologi ingår bl. a att pröva tillstånds- och bidragsansökningar, att granska kommunala planer, att svara på remisser samt att lämna råd till fastighetsägare och kommuner m fl.

I din vardag kommer du att ha kontakter med myndigheter, kommuner, företag och enskilda. Du kommer också att samarbeta med andra enheter och avdelningar inom Länsstyrelsen.

Placeringsorten är valbar mellan Göteborg, Vänersborg eller Mariestad. Vi erbjuder goda möjligheter till distansarbete under en del av arbetstiden.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg.


KVALIFIKATIONER
Våra förväntningar på dig:
• Du har relevant akademisk utbildning med inriktning mot arkeologi.
• Du har aktuell erfarenhet av arbete som arkeolog från t ex länsstyrelse, kommun, museum eller konsultverksamhet.

Vi vill också att:
• Du är utvecklingsinriktad och nyfiken med en vilja och drivkraft att omsätta ny kunskap i praktisk erfarenhet.
• Du är stabil och trygg med att du inte har alla svaren med dig från början.
• Du har lätt att tänka utifrån helhet och sammanhang och kunna förklara det för andra i tal och skrift.
• Du stimuleras av att arbeta i högt tempo och har förmåga att hitta rätt nivå för att nå resultat.
• Du har god förmåga att bemöta människor och skapa öppna och förtroendefulla kontakter internt och externt.

Det är meriterande om du har erfarenhet av uppdragsarkeologi. Det är meriterande om du har aktuell erfarenhet av länsstyrelsernas handläggningssystem; Platina/ASK/Fornreg. Det är även meriterande om du har kunskap om kulturlandskaps- och/eller byggnadsvård samt B-körkort.

Sist men inte minst: du har en positiv grundinställning och öppet sinne gentemot andra i din omgivning. Vi fäster stor vikt vid din personliga lämplighet och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Hörseltekniker till Vänerskolan, Vänersborg

Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndi... Visa mer
Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


Verksamhetsområde specialskola omfattar för närvarande drygt 600 medarbetare. Verksamhetsområdet omfattar myndighetens samtliga regionala och nationella specialskolor, tio stycken från Umeå till Lund. Utöver skolorna innehåller verksamhetsområdet även en skolstödsenhet, en skolutvecklingsenhet och en hälso- och sjukvårdsenhet.

Skolstödsenheten inrättades 1 januari 2019 som ett led i ett myndighetsövergripande förändringsarbete och omfattar för närvarande ca 65 medarbetare. Skolstödsenheten ger verksamhetsområdet stöd i form av teckenspråkstolkning och hörselteknik, service i form av vaktmästeri, skolmåltider, lokalvård, lokaler samt skolnära administration.

Då myndigheten finns inom stora delar av landet använder vi digitala plattformar för arbete och möten på distans.

Vänerskolan är en av myndighetens specialskolor för elever som är döva eller har en hörselnedsättning. Vi tar emot elever från Västra Götalandsregionen, Hallands län och Jönköpings län. Här erbjuder vi en tvåspråkig utbildning i en teckenspråkig miljö som stödjer elevernas identitetsutveckling. Lokalerna är visuellt och akustiskt anpassade för vår målgrupp och klassrummen är väl tekniskt utrustade. Vi har elever från förskoleklass till årskurs 10 och följer läroplanen för specialskolan.
Vi har även elever som läser enligt grundsärskolans kursplan. Vänerskolan har också fritidshemsverksamhet för de elever som är i behov av det samt elevboenden för de elever med lång resväg till skolan.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att ingå i ett väl inarbetat team spritt över landet där utbyte av erfarenhet och kunskap är en självklarhet. I dina arbetsuppgifter som hörseltekniker ingår enklare service av hörapparater, reparation/installation av hörseltekniska hjälpmedel samt dess tillbehör. Du kommer även att ansvara för varseblivning i skola, elevboende och kontor. Du kommer att ha placeringsort i Vänersborg och huvudansvar för vår skolas och kontors hörseltekniska installationer, resor i tjänsten förekommer. Du kommer att arbeta direkt mot elev samt lärare och övrig personal inom SPSM. Du är drivande och tar fram hörseltekniska lösningar i samråd med personal med fokus på pedagogik. Målet för oss är att tekniken inte ska begränsa. Du kommer även att utbilda vår personal och elever i användning av våra hörseltekniska lösningar. Övrig stöttning i hörseltekniska frågor förekommer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Gymnasieingenjörsutbildning med inriktning mot elektronik/data eller likvärdigt
• Minst 3 års dokumenterad erfarenhet av att ha jobbat inom hörselområdet/AV-utrustning eller som vi bedömer likvärdigt.
• Erfarenhet av arbete med hörseltekniska hjälpmedel, hörselslinga, varseblivning, mikrofonteknik, kanalplanering och hörselteknisk mätutrustning.
• Goda kunskaper i Microsoft Office
• God förmåga att formulera dig i skriven svenska
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av arbete med ljudmiljö
• Erfarenhet av arbete i undervisningsmiljö/skola
• Kunskap i svenskt teckenspråk Om Du inte har kunskap i svenskt teckenspråk ska Du vara beredd att lära Dig.
• Kunskaper i engelska

Personliga egenskaper:
Ett stort teknikintresse och fokus på att hitta rätt lösningar ser vi som en förutsättning för att klara arbetet.
Du är engagerad i ditt arbete
Du skapar goda samarbetsrelationer med såväl medarbetare som chefer
Du är prestigelös, serviceinriktad och lyhörd för verksamhetens behov
Du är pedagogiskt lagd Du är självgående, strukturerad och har ett driv att hitta tekniska lösningar
Du har god prioriteringsförmåga

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Utdrag ur belastningsregistret kommer att krävas.
Annonsen ligger ute under semesterperioden och rekryteringsarbetet fortsätter i början av augusti.


ÖVRIGT
Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Arkivarie

Ansök    Dec 7    VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN    Arkivarie
I Västra Götalandsregionens Förvaltning för kulturutveckling samlas kompetens inom olika konstformer, natur- och kulturarv, drift av besöksmål och museer samt kulturella horisontella perspektiv såsom hållbarhet, tillgänglighet och barn och unga. Förvaltningen bildades 1 januari 2020 och är en sammanslagning av de tidigare förvaltningarna Kultur i Väst och Västarvet. Läs mer här: www.vgr.se/kulturutveckling. Alla invånare i Västra Götaland har rätt till ... Visa mer
I Västra Götalandsregionens Förvaltning för kulturutveckling samlas kompetens inom olika konstformer, natur- och kulturarv, drift av besöksmål och museer samt kulturella horisontella perspektiv såsom hållbarhet, tillgänglighet och barn och unga. Förvaltningen bildades 1 januari 2020 och är en sammanslagning av de tidigare förvaltningarna Kultur i Väst och Västarvet. Läs mer här: www.vgr.se/kulturutveckling.Alla invånare i Västra Götaland har rätt till ett rikt kulturliv. Det är en central del av regionens vision Det goda livet. Förvaltningen för kulturutveckling är landets bredaste regionala kultur- natur- och kulturarvsförvaltning och samlar kompetens inom olika konstformer, natur- och kulturarv, biblioteks- och museiverksamhet. För att genomföra vårt uppdrag arbetar vi i nära samverkan med kommuner, kommunalförbund, civilsamhälle, det fria kulturlivet, näringsliv och akademi liksom med en rad olika myndigheter.Arbetsuppgifter
Som arkivarie arbetar du självständigt och ansvarar, i enlighet med gällande lagstiftning och rutiner, för förvaltning och utveckling främst av enskilda kultur- och naturvetenskapliga arkiv vid Förvaltningen för Kulturutveckling och deras museer; Kulturlagret-Vänersborgs museum, Göteborgs Naturhistoriska museum, Forsviks Bruk, Lödöse museum och Vitlycke museum.

Du arbetar löpande med ordnande, förtecknande, vård, gallring och tillgängliggörande av museernas enskilda arkiv. I tjänsten ingår även att utvärdera, planera och genomföra mottagande av förvärv. Du ger professionellt stöd, råd och service i arkivfrågor såväl inom verksamheten som till externa användare och utför arkivpedagogiskt arbete genom visningar, publikationer och utställningar. Arkivarien deltager i museernas utvecklingsarbete och medverkar i utarbetande av strategier för samlingsförvaltning samt långsiktig och digital informationshantering.

Din placering kommer att vara vid Kulturlagret-Vänersborgs museum men arbetet kommer att ske vid samtliga av förvaltningens museer.

Kvalifikationer 
Akademisk examen om minst fil.kand. (180 hp) omfattande ämnen av relevans för aktuell tjänst vari ingår minst 60 hp arkiv- och informationsvetenskap. Du skall även ha erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Då du kommer att arbeta med IT-baserade arkivsystem har du även kunskap om digitalisering av kultur- och naturvetenskapliga arkiv. Du är kommunikativ och kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Bibliotekarie och filialansvarig med inriktning mångspråk

Ansök    Nov 16    Vänersborgs kommun    Bibliotekarie
Beskrivning Vänersborgs kommun har nästan 40 000 invånare och centralorten ligger vackert placerad vid Vänerns sydspets och bjuder på både småstadscharm och ett rikt utbud av sevärdheter och aktiviteter. I Vänersborgs kommun finns det fyra folkbibliotek: huvudbiblioteket i centrum samt filialbibliotek i Vargön, Frändefors och Brålanda. För närvarande är huvudbiblioteket under ombyggnad och beräknar att invigas under hösten 2022. Vi söker en person som ... Visa mer
Beskrivning
Vänersborgs kommun har nästan 40 000 invånare och centralorten ligger vackert placerad vid Vänerns sydspets och bjuder på både småstadscharm och ett rikt utbud av sevärdheter och aktiviteter.

I Vänersborgs kommun finns det fyra folkbibliotek: huvudbiblioteket i centrum samt filialbibliotek i Vargön, Frändefors och Brålanda. För närvarande är huvudbiblioteket under ombyggnad och beräknar att invigas under hösten 2022.

Vi söker en person som vill vara med och utveckla både huvudbiblioteket i centrum och filialbiblioteket i Brålanda. Du kommer att vara huvudansvarig för biblioteket i Brålanda samt ansvarig för området mångspråk vad gäller inköp, programverksamhet och att delta i nätverk. Tjänsten innebär att du jobbar på huvudbiblioteket i centrum och på biblioteket i Brålanda.

 

Arbetsuppgifter
- Huvudansvarig för en biblioteksfilial där du är inköpsansvarig för både barn- och vuxenmedia.

- Huvudansvarig för verksamhetsutvecklingen på en biblioteksfilial inklusive samarbeten med t.ex. lokalföreningar.

-  Inköpsansvarig av media som fokuserar på mångspråk, lättläst och svenska som andra språk.

- Delta i och planera programverksamhet riktat mot målgruppen mångspråk, såsom t.ex. bokcirklar, språkcaféer eller liknande. Dessa aktiviteter kan även innebära samarbeten med t.ex. studieförbund.

- Ansvara för att ta emot gruppbesök av SFI eller liknande studiegrupper.

- Delta i ett spännande arbete att utveckla det nya huvudbiblioteket.

- Samverka med övrig personal på biblioteken och andra enheter inom kommunen, t.ex. ingå i en arbetsgrupp med fokus på inkludering.

-Sedvanliga bibliotekariesysslor som t.ex. tjänstgöring i informationsdisk, fjärrlån och löpande arbete med mediebeståndet.

-Kvällstjänstgöring förekommer ca 2 gånger i veckan och helgtjänstgöring kan förekomma.

 

Kvalifikationer
Vi ser att du bidrar med nya idéer, ser möjligheter och tycker om att arbeta för användarnas bästa. Du tycker om att tala inför grupper och har lätt för att skapa relationer både inom olika kommunala verksamheter och med externa föreningar och organisationer. Det är viktigt att du har god känsla för service och flexibilitet, där verksamheten alltid är fokus. Du har förmågan att arbeta både självständigt och i grupper.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Du ska ha examen inom Biblioteks- och informationsvetenskap. Ett plus om du sedan tidigare haft ansvar för ett verksamhetsområde eller liknande inom bibliotek. Vi ser gärna en mångfald av sökande.

 

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde i januari 2022 eller enligt överenskommelse.

.....

Vi kommer löpande under ansökningsperioden att kalla till intervjuer vilket betyder att vi påbörjar urvalsarbetet innan sista ansökningsdatum varit.

Övrigt

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet


Olika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.


Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en introduktion direkt vid start! Är du nyfiken på att prova introduktionen redan nu och få veta mer om hur vi arbetar i Vänersborgs kommun? http://introduktion.vanersborg.se/ genom att välja avsnitt och skriv in ditt namn för att få ett diplom efter genomförd introduktion. Ditt namn registreras ingenstans.


Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på vår sida https://www.vanersborg.se/jobb.

Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du https://www.vanersborg.se/naringsliv-och-arbete/arbetsmarknad/lediga-jobb-i-vanersborgs-kommun/fackliga-organisationer.html

Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling. Visa mindre

Bibliotekarie inriktning barn och ungdomar

Ansök    Nov 15    Vänersborgs kommun    Bibliotekarie
Beskrivning Vänersborgs kommun har nästan 40 000 invånare och centralorten ligger vackert placerad vid Vänerns sydspets och bjuder på både småstadscharm och ett rikt utbud på sevärdheter och aktiviteter. I Vänersborgs kommun finns det fyra folkbibliotek: huvudbiblioteket i centrum samt filialbibliotek i Vargön, Frändefors och Brålanda. För närvarande är huvudbiblioteket under ombyggnad och beräknar att invigas under hösten 2022.   Vi söker en person so... Visa mer
Beskrivning
Vänersborgs kommun har nästan 40 000 invånare och centralorten ligger vackert placerad vid Vänerns sydspets och bjuder på både småstadscharm och ett rikt utbud på sevärdheter och aktiviteter.

I Vänersborgs kommun finns det fyra folkbibliotek: huvudbiblioteket i centrum samt filialbibliotek i Vargön, Frändefors och Brålanda. För närvarande är huvudbiblioteket under ombyggnad och beräknar att invigas under hösten 2022.  

Vi söker en person som vill och har ett engagemang att arbeta läsfrämjande och kreativt med barn och ungdomar på Biblioteken i Vänersborg. Vi ser gärna att du bidrar med nya idéer, ser möjligheter och tycker om att arbeta för användarnas bästa. Tjänsten innebär att du jobbar på biblioteken i Frändefors och Vargön. Senare under 2022 kommer tjänstgöringen att innefatta huvudbiblioteket i centrum istället för biblioteket i Vargön eftersom huvudbiblioteket då renoverats färdigt.

Arbetsuppgifter
-Läsfrämjande arbete riktat främst mot barn och ungdomar.

-Delta i och planera programverksamhet riktat mot barn och ungdomar.

-Inköp av media inom barn- och ungdomsområdet. Inköpsansvarig till ett filialbibliotek för både barn- och vuxenmedia.

-Delta i ett spännande arbete att utveckla barn- och ungdomsavdelningen i det nya huvudbiblioteket.

- Samverka med övrig personal på biblioteken och andra enheter inom kommunen som till exempel förskolor och skolor (bl.a. bokprat i skolklasser).

-Uppsökande arbete med exempelvis elcyklar.

-Sedvanliga bibliotekariesysslor som t.ex. tjänstgöring i informationsdisk och löpande arbete med mediebeståndet.

-Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer regelbundet.

Kvalifikationer
Examen inom biblioteks- och informationsvetenskap krävs.

Genom ditt arbete stärker du målgruppens läslust och språkutveckling. Du har god pedagogisk förmåga och tycker om att tala inför grupper. Du har god uppfattning om kultur och vanor som berör dagens barn och ungdomar.

Det är viktigt att du har god känsla för service och flexibilitet, där verksamheten alltid är fokus. Du har förmågan att arbeta både självständigt och i grupper.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser gärna en mångfald av sökande.

Villkor
Anställningen är en visstidsanställning till januari 2023. Tillträde i januari 2022 eller enligt överenskommelse.

.....

Vi kommer löpande under ansökningsperioden att kalla till intervjuer vilket betyder att vi påbörjar urvalsarbetet innan sista ansökningsdatum varit.


Övrigt

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet


Olika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.


Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en introduktion direkt vid start! Är du nyfiken på att prova introduktionen redan nu och få veta mer om hur vi arbetar i Vänersborgs kommun? http://introduktion.vanersborg.se/ genom att välja avsnitt och skriv in ditt namn för att få ett diplom efter genomförd introduktion. Ditt namn registreras ingenstans.


Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på vår sida https://www.vanersborg.se/jobb.

Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du https://www.vanersborg.se/naringsliv-och-arbete/arbetsmarknad/lediga-jobb-i-vanersborgs-kommun/fackliga-organisationer.html

Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling. Visa mindre

Kulturlandskapsantikvarie

ARBETSUPPGIFTER Arbetet innebär att planera, genomföra och följa upp vård av värdefulla kulturmiljöer i samverkan med externa parter inklusive civilsamhället. Du kommer att arbeta med att fatta beslut om bidrag enligt förordningen om bidrag till förvaltning av värdefulla kulturmiljöer, förhandla fram avtal om vård vid kulturmiljöer, upprätta beställningsunderlag, delta i upphandlingar, svara på remisser samt vara rådgivande i praktiska skötselfrågor. I arb... Visa mer
ARBETSUPPGIFTER
Arbetet innebär att planera, genomföra och följa upp vård av värdefulla kulturmiljöer i samverkan med externa parter inklusive civilsamhället. Du kommer att arbeta med att fatta beslut om bidrag enligt förordningen om bidrag till förvaltning av värdefulla kulturmiljöer, förhandla fram avtal om vård vid kulturmiljöer, upprätta beställningsunderlag, delta i upphandlingar, svara på remisser samt vara rådgivande i praktiska skötselfrågor. I arbetet ingår även att fatta beslut enligt kulturmiljölagen om tillstånd till ingrepp i fornlämning i samband med olika typer av skogsbruksåtgärder samt att handlägga metallsökarärenden.

Arbetsuppgifterna innehåller även praktisk skötsel, t ex montera skyltställ och informationsskyltar, märkning av träd inför avverkning, viss skötsel av ristad sten i form av etanolbehandling mm.

Placeringsort: Mariestad eller Vänersborg

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser. Resor med bil är nödvändigt i tjänsten då många platser inte har möjlighet till nyttjande av kollektivtrafik. Vi använder oss också av digitala möten när så är lämpligt.

KVALIFIKATIONER
Våra förväntningar på dig:
• Du har en akademisk examen med inriktning mot kulturmiljövård/landskapsvård eller annan utbildning vi bedömer är likvärdig. Alternativt har du relevant arbetslivserfarenhet i kombination med utbildning som vi bedömer likvärdig.
• Erfarenhet från arbete inom offentlig förvaltning där rådgivning gentemot externa parter varit ett inslag i arbetet.
• Erfarenhet, intresse och förmåga av att arbeta digitalt och förstå nyttan av att utveckla digitala system och arbetssätt.
• Erfarenhet av arbete med Landsbygdsprogrammets stöd och ersättningar.
• Goda kunskaper i Office-paketet.
• Goda kunskaper i svenska, tal och skrift.
• B-körkort.

Meriterande:
• Erfarenhet av reservatsarbete, natur-och/eller kulturreservat, eller praktisk skötsel av värdefulla natur-/kulturmiljöer.
• Kunskap om aktuell kulturmiljölagstiftning som rör kulturvärden i odlingslandskapet och skogen.
• Erfarenhet av att leda, planera och genomföra projekt.
• Erfarenhet av administrativa system, t ex Platina och ASK Bidrag.
• Erfarenhet av rapportskrivning och projektredovisning.

För att trivas och lyckas i rollen som kulturlandskapsantikvarie ska du ha god kommunikativ förmåga. Som person är du engagerad, prestigelös, ansvarstagande, initiativtagande, strukturerad och flexibel, med förmåga att växla mellan olika arbetsuppgifter. Du har god social förmåga och lätt för att skapa öppna och förtroendefulla kontakter internt och externt. Du trivs med att arbeta med egna arbetsuppgifter, likväl som att ingå i olika arbetsgrupper och projekt. Du har lätt för att hantera och administrera olika digitala system på ett effektivt sätt genom ett strukturerat och målinriktat arbetssätt.

För att lyckas i uppdraget behöver du även ha ett hälsosamt förhållningssätt till arbetet, vilket märks bland annat på hur du planerar och prioriterar samt genomför dina uppdrag. Som person ligger ditt fokus på möjligheter snarare än hinder.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning.

ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Kanslist/teckenspråkstolk på DHB Kansli och TUFF

Förening söker en administratör och teckenspråkstolk med placering i Vänersborg. DHB Västra är en distriktsorganisation för döva och hörselskadade barn samt barn med språkstörning. Vi har drygt 900 medlemmar och ordnar aktiviteter och utbildningar samt bedriver informations- och påverkansarbete. www.dhb.se/vastra TUFF - teckenspråksutbildning för vissa föräldrar, drivs i föreningens regi. www.spsm.se/kurser--aktiviteter/kurser/for-foraldrar/teckensprak... Visa mer
Förening söker en administratör och teckenspråkstolk med placering i Vänersborg.


DHB Västra är en distriktsorganisation för döva och hörselskadade barn samt barn med språkstörning. Vi har drygt 900 medlemmar och ordnar aktiviteter och utbildningar samt bedriver informations- och påverkansarbete. www.dhb.se/vastra


TUFF - teckenspråksutbildning för vissa föräldrar, drivs i föreningens regi.
www.spsm.se/kurser--aktiviteter/kurser/for-foraldrar/teckenspraksutbildning/


DHB Västra söker en administratör och teckenspråkstolk.


Som administratör kommer du arbeta med:
· Planera och genomföra aktiviteter för medlemmar
· Ansökningar av bidrag
· Hemsida
· Sociala medier kontinuerligt
· Övriga administrativa uppgifter i det dagliga arbetet
Krav:
· Teckenspråkstolk


Meriterande:
· Erfarenhet av enklare administration
· Kunskap i Office programmen


Som person bör du ha lätt att kommunicera via tal, skrift och teckenspråk. Du bör kunna vara flexibel då det i denna tjänst är två roller, administratör och teckenspråkstolk. Att kunna arbeta självständigt och att vara initiativ rik ser vi som en viktig egenskap hos dig.

Tillträde 210816. Tjänstens omfattning 75 % som är en visstidsanställning tom 211231 med möjlighet till eventuell förlängning. Lön: Enligt avtal. Placeringsort är Vänersborg.

Välkommen med din ansökan i form av personligt brev och CV. Ansökan skickas till e-post: [email protected]

Vi undanbeder oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Ansök så snart som möjligt. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Kontaktinformation
Föreningsordförande
Marie Dahlqvist
[email protected] Visa mindre

Kultursamordnare Vänersborgs konsthall

Ansök    Nov 9    Vänersborgs kommun    Curator
Om arbetsplatsen I Vänersborgs konsthall ställer vi ut samtida konst från lokala, nationella och internationella konstnärer. Utställningarna är kopplade till en aktuell samhällsdebatt, existentiella frågeställningar och individuella konstnärskap. Utställningarna ska spegla ett brett och varierat utbud av samtida konst. I anslutning till varje utställning erbjuder konsthallen en programverksamhet i form av föreläsningar, seminarier, samtal och kreativa... Visa mer
Om arbetsplatsen

I Vänersborgs konsthall ställer vi ut samtida konst från lokala, nationella och internationella konstnärer.

Utställningarna är kopplade till en aktuell samhällsdebatt, existentiella frågeställningar och individuella konstnärskap. Utställningarna ska spegla ett brett och varierat utbud av samtida konst.

I anslutning till varje utställning erbjuder konsthallen en programverksamhet i form av föreläsningar, seminarier, samtal och kreativa workshops för alla åldrar. Vår ambition är att en bred publik ska få möta, uppleva, delta i samtidskonst.

En viktig del i arbetet med Vänersborgs konsthall är samverkan och förankring lokalt i Vänersborg. Konsthallen samverkar aktivt med det lokala föreningslivet, grund- och gymnasieskolan samt konstinstitutioner i kranskommunerna.

Vänersborgs konsthall ingår i verksamhetsområdet kultur i Kultur- och fritidsförvaltningen, som består av kollegor som arbetar med allmänkultur, barn- och ungdomskultur samt enheterna biblioteket, konsthallen och ung kultur/Timjan. Kulturverksamheten ska erbjuda ett brett utbud av arrangemang, upplevelser och skapande verksamhet inom scenkonst, litteratur, konst, musik och dans med särskilt fokus på barn och unga. Aktiviteterna kan ske i egen regi, i samverkan med föreningslivet samt med andra verksamheter kommunalt, regionalt, nationellt och internationellt. Vårt utbud bygger på delaktighet och tillgänglighet i ett medborgarperspektiv.

 

Arbetsuppgifter

Du blir en av två kultursamordnare på konsthallen som är med och driver verksamheten framåt. I dina arbetsuppgifter ingår att i samarbete planera och genomföra utställning- och programverksamhet, och publikarbete i form av exempelvis visningar, skolvisningar och värdskap.

Du kommer aktivt att utreda möjligheter och söka medel för projekt. Det förekommer också att konsthallen arbetar med artist in residence och andra tillfälliga projekt.

Just nu utreder Vänersborgs kommun uppdraget kring offentlig konst och gestaltning. Det kan därför i närtid vara aktuellt att omformulera uppdraget så att det inrymmer arbete med 1%-regeln och offentlig konst i Vänersborgs kommun.

 

Kvalifikationer

Du ska ha en konstvetenskaplig universitetsutbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.

Du har stor kunskap och kännedom om samtida konst.

Du är duktig på att samarbeta med andra, och har en vilja att arbeta med gemensam kraft och motor. Du har lätt att kommunicera, är lyhörd och har en social förmåga. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Det är särskilt meriterande om du har tidigare erfarenheter av att arbeta med offentlig konst och med kuratorisk utställningsprocess.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta i en konsthall, och har en teknisk kunnighet som är relevant för arbetet med utställningsverksamhet.

Övrigt

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet


Olika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.


Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en introduktion direkt vid start! Är du nyfiken på att prova introduktionen redan nu och få veta mer om hur vi arbetar i Vänersborgs kommun? http://introduktion.vanersborg.se/ genom att välja avsnitt och skriv in ditt namn för att få ett diplom efter genomförd introduktion. Ditt namn registreras ingenstans.


Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på vår sida https://www.vanersborg.se/jobb.

Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du https://www.vanersborg.se/naringsliv-och-arbete/arbetsmarknad/lediga-jobb-i-vanersborgs-kommun/fackliga-organisationer.html

Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling. Visa mindre

Teckenspråkstolk

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tills... Visa mer
Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.Beskrivning
Habilitering & Hälsa Tolk söker nu en teckenspråkstolk med placering i Vänersborg.

Tjänsten är en visstidsanställning på 6 månader. 

Tolkverksamheten vänder sig till personer som är döva, personer med dövblindhet, personer med hörselnedsättning samt personer med funktionsnedsättning som rör röst, tal eller språk. Vår service är också till för personer som kommer i kontakt med ovanstående grupper. Tolkverksamheten erbjuder vardagstolkning inom hela Västra Götalandsregionen. Tolkverksamheten erbjuder tolkservice dygnet runt, årets alla dagar. Syftet är att utifrån tolkanvändarens behov göra kommunikation möjlig genom olika tolkmetoder. Tolkservicen utförs med hög tillgänglighet och bred kompetens. Tolkverksamhetens personal består av teckenspråks-/dövblindtolkar, vuxendövtolkar/skrivtolkar, talstödstolkar och administrativ personal. 
Tolkverksamheten är uppdelad i Tolkområde Norr med kontor i Vänersborg och Skövde och Tolkområde Söder med kontor i Göteborg och Borås samt en administrativ enhet med kontor i Vänersborg. Du kan läsa mer om?Tolkverksamheten på vår webbplats. http://vgregion.se/hoh 

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna är att utföra tolkuppdrag för barndomsdöva,?dövblinda?och hörselskadade, där alla typer av tolkuppdrag som ligger inom Tolkverksamhetens ansvar förekommer. Det innebär att du kommer utföra tolkuppdrag huvudsakligen inom sjukvård, arbetsliv och fritidssektor. Förutom att ge tolkservice ska du vara engagerad och delaktig i arbetet med att utveckla Tolkverksamheten. Du kommer tillsammans med dina tolkkollegor få möjlighet att utveckla dig inom tolkning.

Vi arbetar bland annat med att utöka utbudet av digitala tjänster och du kommer att utföra vissa tolkuppdrag på distans. Uppdragen utförs med stor spridning inom Västra Götaland vilket medför resor i tjänsten. Kvalifikationer
Ett krav är att du ska ha godkänd tolkutbildning. Erfarenhet av teckenspråkstolkning på distans är starkt meriterande. Är du av Kammarkollegiet auktoriserad tolk ser vi även det som en merit. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Då du möter många olika människor i dina uppdrag krävs god samarbetsförmåga, att du har ett gott bemötande, är lyhörd med förmåga att arbeta personcenterat. Det krävs också?att du har en förmåga att arbeta självständigt med stor flexibilitet.
Vi ser positivt på om du har intresse för IT och kunskap eller praktisk erfarenhet av att utföra tolkning digitalt. Du ska ha mycket god datakunskap och behärska programmen i Office-paketet väl.

Övrigt
Tillträde?snarast eller efter överenskommelse.

Efter intervjun kommer du att få skicka in en tal- och teckenspråkstolkning som ett komplement. 

Urval sker löpande. Skicka därför in din ansökan snarast. Detta innebär att du kan bli kontaktad innan ansökningstiden har gått ut. 

Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten. 

 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Antikvarier med inriktning mot byggnadsvård

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag.... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

Vad vi kan erbjuda dig:
Länsstyrelsen är en spännande arbetsplats med en mängd olika typer av uppdrag inom nästan alla samhällets områden. Du kommer till en arbetsplats med engagerade och kompetenta chefer och medarbetare, en bra arbetsmiljö och goda arbetsvillkor. Vi tror du kommer ha roligt och vi vet att du kommer att lära dig mycket och även själv utvecklas här på Länsstyrelsen.

Kort om oss:
Kulturmiljöenheten består av funktionen för kulturmiljöprövning och funktionen för kulturmiljöförvaltning och ingår som en av fem enheter i samhällsavdelningen. Kulturmiljöenheten har ca 20 medarbetare med placering på kontoren i Göteborg, Vänersborg och Mariestad.

ARBETSUPPGIFTER
Är du utbildad med inriktning mot byggnadsvård och trivs med en stor variation av arbetsuppgifter? Då kan vi erbjuda dig möjlighet att få arbeta brett med antikvariska frågor över hela länet när vi nu behöver förstärka våra resurser.

I arbetet som antikvarie med inriktning mot byggnadsvård ingår bl. a att pröva tillstånds- och bidragsansökningar, att granska kommunala planer, att svara på remisser samt att lämna råd till fastighetsägare och kommuner m fl.

I din vardag kommer du att ha kontakter med myndigheter, kommuner, företag och enskilda. Du kommer också att samarbeta med andra enheter och avdelningar inom Länsstyrelsen.

Placeringsorten är valbar mellan Göteborg, Vänersborg eller Mariestad. Verksamhetsorten kan påverkas av pågående pandemi, varför stor del av arbetet kan komma behöva utföras från hemmet via VPN.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser. Vi använder oss också av digitala möten när så är lämpligt.

KVALIFIKATIONER
Våra förväntningar på dig:
• Du har relevant akademisk utbildning med inriktning mot byggnads- eller bebyggelsevård.
• Du har erfarenhet av kulturmiljöarbete från t ex länsstyrelse, kommun, museum eller relevant konsultverksamhet.

Vi vill också att:
• Du är utvecklingsinriktad och nyfiken med en vilja och drivkraft att omsätta ny kunskap i praktisk erfarenhet.
• Du är stabil och trygg med att du inte har alla svaren med dig från början.
• Du har lätt att tänka utifrån helhet och sammanhang och kunna förklara det för andra i tal och skrift.
• Du stimuleras av att arbeta i högt tempo och har förmåga att hitta rätt nivå för att nå resultat.
• Du har god förmåga att bemöta människor och skapa öppna och förtroendefulla kontakter internt och externt.

Det är meriterande om du har aktuell erfarenhet av länsstyrelsernas handläggningssystem; Platina och ASK. Det är även meriterande om du har B-körkort samt kunskap om/erfarenheter från landskapsvård/arkeologi.

Sist men inte minst: du har en positiv grundinställning och öppet sinne gentemot andra i din omgivning. Vi fäster stor vikt vid din personliga lämplighet och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning.

ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Antikvarier med inriktning mot arkeologi

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag.... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

Vad vi kan erbjuda dig:
Länsstyrelsen är en spännande arbetsplats med en mängd olika typer av uppdrag inom nästan alla samhällets områden. Du kommer till en arbetsplats med engagerade och kompetenta chefer och medarbetare, en bra arbetsmiljö och goda arbetsvillkor. Vi tror du kommer ha roligt och vi vet att du kommer att lära dig mycket och även själv utvecklas här på Länsstyrelsen.

Kort om oss:
Kulturmiljöenheten består av funktionen för kulturmiljöprövning och funktionen för kulturmiljöförvaltning och ingår som en av fem enheter i samhällsavdelningen. Kulturmiljöenheten har ca 20 medarbetare med placering på kontoren i Göteborg, Vänersborg och Mariestad.

ARBETSUPPGIFTER
Är du utbildad med inriktning mot arkeologi och trivs med en stor variation av arbetsuppgifter? Då kan vi erbjuda dig möjlighet att få arbeta brett med antikvariska frågor över hela länet när vi nu behöver förstärka våra resurser.

I arbetet som antikvarie med inriktning mot arkeologi ingår bl. a att pröva tillstånds- och bidragsansökningar, att granska kommunala planer, att svara på remisser samt att lämna råd till fastighetsägare och kommuner m fl.

I din vardag kommer du att ha kontakter med myndigheter, kommuner, företag och enskilda. Du kommer också att samarbeta med andra enheter och avdelningar inom Länsstyrelsen.

Placeringsorten är valbar mellan Göteborg, Vänersborg eller Mariestad. Verksamhetsorten kan påverkas av pågående pandemi, varför stor del av arbetet kan komma behöva utföras från hemmet via VPN.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser. Vi använder oss också av digitala möten när så är lämpligt.

KVALIFIKATIONER
Våra förväntningar på dig:
• Du har relevant akademisk utbildning med inriktning mot arkeologi.
• Du har erfarenhet av kulturmiljöarbete från t ex länsstyrelse, kommun, museum eller relevant konsultverksamhet.

Vi vill också att:
• Du är utvecklingsinriktad och nyfiken med en vilja och drivkraft att omsätta ny kunskap i praktisk erfarenhet.
• Du är stabil och trygg med att du inte har alla svaren med dig från början.
• Du har lätt att tänka utifrån helhet och sammanhang och kunna förklara det för andra i tal och skrift.
• Du stimuleras av att arbeta i högt tempo och har förmåga att hitta rätt nivå för att nå resultat.
• Du har god förmåga att bemöta människor och skapa öppna och förtroendefulla kontakter internt och externt.

Det är meriterande om du har aktuell erfarenhet av länsstyrelsernas handläggningssystem; Platina/ASK/Fornreg. Det är även meriterande om du har B-körkort samt kunskap om landskaps- och/eller byggnadsvård.

Sist men inte minst: du har en positiv grundinställning och öppet sinne gentemot andra i din omgivning. Vi fäster stor vikt vid din personliga lämplighet och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning.

ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Kommunarkivarie

Ansök    Feb 10    Vänersborgs kommun    Arkivarie
Beskrivning Vill du vårda och ta hand om vår historia - både den fysiska och den digitala? Vi behöver dig som kan bidra med kunskap i traditionell fysisk arkivering och i frågor som rör digital informationsförvaltning och arkivbildning, med intresse för utvecklings- och förändringsarbete. Arbetsuppgifter Arkivarien är placerad på Kommunikation och kansli som ansvarar för arkivverksamheten. Jämte den mer traditionella arkivvården ingår kommunen sedan nå... Visa mer
Beskrivning
Vill du vårda och ta hand om vår historia - både den fysiska och den digitala?

Vi behöver dig som kan bidra med kunskap i traditionell fysisk arkivering och i frågor som rör digital informationsförvaltning och arkivbildning, med intresse för utvecklings- och förändringsarbete.

Arbetsuppgifter
Arkivarien är placerad på Kommunikation och kansli som ansvarar för arkivverksamheten. Jämte den mer traditionella arkivvården ingår kommunen sedan några år tillbaka i e-arkivsamverkan mellan 14 kommuner med mål om digital arkivförvaring. Du kommer att arbeta i team med kommunens projektledare för e-arkivet och du kommer själv att vara delaktig i projektet inom kommunen och i samverkan med övriga kommuner och föra kommunen framåt genom ditt systemförvaltarskap.

Uppdraget innefattar att stödja kommunens arkivbildande förvaltningar och bolag i arbetet med fysisk och digital arkiv- och informationshantering. Du är en arkivspecialist som är systemkunnig. I din roll arbetar du nära kommunens DSO och CISO för verksamhetens behov av stöttning utifrån informationshantering. Arbetet innebär även samarbete med Regionarkivet och Föreningsarkivet.

I arbetsuppgifterna ingår även att vara allmänheten behjälplig vid frågor och utlämnande av arkiverade handlingar. Kommunen vill vara en lärande organisation varför du samverkar och utbildar inom ditt ansvarsområde inom organisationen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleutbildning relevant för tjänsten och erfarenhet av kvalificerat arbete inom arkiv- och informationshantering i offentlig verksamhet. Du har även erfarenhet av att arbeta med digital informationsförvaltning, e-arkiv och digitalt bevarande samt har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

I din roll som kommunarkivarie är det viktigt med helhetssyn över ansvarsområdet och betydelsen i det större sammanhanget. Du har struktur och arbetar självständigt samtidigt som du har lätt för att skapa relationer och god förmåga att tillsammans med andra utföra uppgifter och nå mål. För att nå framgång i uppdraget är du lösningsorienterad, planerar ditt arbete väl så uppdrag och deadlines uppnås och du brinner för frågorna och håller dig uppdaterad inom din profession och ditt expertområde.

Vi kommer att lägga stor vikt på personliga egenskaper.

Villkor
Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.Övrigt

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet


Olika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.


Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en introduktion direkt vid start! Är du nyfiken på att prova introduktionen redan nu och få veta mer om hur vi arbetar i Vänersborgs kommun? Starta introduktionen genom att välja avsnitt och skriv in ditt namn för att få ett diplom efter genomförd introduktion. Ditt namn registreras ingenstans.


Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på vår sida jobba i kommunen.

Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du här.

Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling. Visa mindre

Tolksamordnare

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tills... Visa mer
Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.Beskrivning
Tolkverksamheten vänder sig till personer som är döva, hörselskadade, personer med dövblindhet och personer med funktionsnedsättning som rör röst, tal eller språk.

Servicen är också till för personer som kommer i kontakt med ovanstående grupper.?Tolkverksamheten erbjuder vardagstolkning inom hela Västra Götalandsregionen enligt Hälso- och Sjukvårdslagen.?Tolkverksamheten erbjuder tolkservice dygnet runt, årets alla dagar. Syftet är att utifrån tolkanvändarens behov göra kommunikation möjlig genom olika tolkmetoder.?

Arbetsuppgifter
Huvudsakliga arbetsuppgifter inom?denna tjänst?är att ta emot tolkbeställningar?från?ovanstående grupper?via tal- och?bild-telefon, funktionsbrevlåda och 1177. Tolkbeställningarna ska registreras i vårt?tolkbokningssystem. Vi tar emot ca 16?000 tolkbeställningar per år. Även en del andra?administrativa uppgifter ingår såsom exempelvis?registervård?och kontakter med andra regioners tolkcentraler.?

Kvalifikationer
Minst 3-årig gymnasieutbildning med inriktning mot administration eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig.? 

Du ska ha telefonvana och goda datakunskaper.?Eftersom tjänsten innebär att du har kontakter med många personer dagligen krävs att du tycker om att ha kontakt?med människor och att du har ett positivt gott bemötande. Du ska kunna kommunicera på svenska såväl i tal som i skrift och kunna teckenspråk. Du ska ha god samarbetsförmåga men även kunna arbeta självständigt. Erfarenhet av offentlig sektor, är meriterande.? 

Som person är du?allmänbildad, mycket noggrann och har en?god analytisk förmåga. Du trivs då du får arbeta i ett stundtals högt tempo och inom en komplex verksamhet där du kan vara med och påverka utvecklingen.?Du ska?kunna arbeta såväl?självständigt?som i team. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.?? 

Övrigt
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.? 

Du kan läsa mer om Tolkverksamheten på vår webbplats.?http://www.vgregion.se/sv/Habilitering-och-halsa/Vara-verksamheter/Tolkverksamheten/? 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Dokumentationstekniker

Ansök    Jul 28    Vattenfall AB    Dokumentalist
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation. Vattenfall Services konsulttjänster växer! Vill du växa och utveckla vår konsultverksamhet tillsammans med inspirerande kollegor i en motiverande arbetsmiljö? Din roll som dokumentationstekniker Våra dokumentationstjänster skapar kva... Visa mer
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.

Vattenfall Services konsulttjänster växer! Vill du växa och utveckla vår konsultverksamhet tillsammans med inspirerande kollegor i en motiverande arbetsmiljö?


Din roll som dokumentationstekniker
Våra dokumentationstjänster skapar kvalitet, säkerhet, trygghet och mervärde för kunder som har elnäts- och elkraftsanläggningar. Som dokumentationstekniker arbetar du med ritningar i GIS-system för våra elnät och ansvarar för nyregistreringar, uppdateringar, rättningar/justeringar, konstruktion, renritning och produktion av kvalitetssäkrad slutdokumentation. Vi arbetar i system och program som NetBas, DP-Power, SAP, AutoCad och Officepaketet. För rätt person finns det goda möjligheter att arbeta med olika utvecklingsprojekt och ta ansvar för planering och kundrelationer.

Dina kvalifikationer
• Du har erfarenhet av elkrafttekniskt arbete alternativt teknisk dokumentation. Har du tidigare arbetat som tekniker, beredare eller projektör kan det vara meriterande.
• Vi ser gärna att du har utbildning inom elkraft.
• Har du arbetat med NetBas och/eller DP-Power, eller liknande system kan det vara meriterande.
Som person trivs du i en roll som ställer höga krav på noggrannhet och kvalitet. Du är självständig i ditt arbete och du är van att hantera deadlines. Du är affärsmässig och stimuleras av möten med kunder. Du har lätt för att ta initiativ och samarbeta med både kollegor och kunder. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.


Mer information
Vill du veta mer om tjänsten: kontakta rekryterande chef Marie Forsman, tfn 070-227-16 07 .
För mer information om rekryteringsprocessen: kontakta rekryterare Teri-Anne Brink, tfn 073-432-10 61 Fackliga representanter för denna tjänst är: Dennis Krantz Unionen, Robert Lönnqvist SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.


Placeringsort: Flexibel placering. Jordbro, Jokkmokk eller Båberg.
Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast den 23:e aug 2020!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll och säkerhetsintervju. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.
Så här ansöker du
Förbered ett CV och ett personligt brev; i ditt CV är det viktigt att det tydligt framgår bostadsort, utbildning och relevanta erfarenheter. Ange önskad placeringsort i din ansökan. Inga ansökningar tas emot via mail.
Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering
https://corporate.vattenfall.se/jobba-hos-oss/vattenfall-som-arbetsgivare/mangfald/
https://www.youtube.com/watch?v=XiMg6O19Ynw

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 000 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer om våra tjänster på www.vattenfallservices.se
Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!

Följ oss gärna
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices Visa mindre

Vikariat teckenspråkstolk till Vänerskolan i Vänersborg

Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndi... Visa mer
Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


Just nu befinner sig myndigheten i ett spännande utvecklingsarbete med en tydlig målbild. Vi strävar efter att vara en erkänd kunskapsaktör, en ledande utvecklingsaktör, en förebyggande stödaktör och en pådrivande rättighetsaktör.

Verksamhetsområde specialskola inrättades 1 januari 2019 som ett led i ett myndighetsövergripande förändringsarbete och omfattar för närvarande drygt 600 medarbetare.

Verksamhetsområdet omfattar myndighetens samtliga regionala och nationella specialskolor som från och med augusti 2019 är 10 till antalet. Utöver skolorna innehåller verksamhetsområdet även en skolstödsenhet, en skolutvecklingsenhet och en Hälso- och sjukvårdsenhet.

Skolstödsenheten inrättades 1 januari 2019 som ett led i ett myndighetsövergripande förändringsarbete och omfattar för närvarande ca 70 medarbetare. Skolstödsenheten ger verksamhetsområdet stöd i form av teckenspråkstolkning och hörselteknik, service i form av vaktmästeri, skolmåltider, lokalvård, lokaler samt skolnära administration.

Då myndigheten finns inom stora delar av landet använder vi digitala verktyg som video och Skype för arbete och möten på distans.

Myndighetens vision är En likvärdig utbildning för alla och våra ledord är Vi är tillgängliga, Vi är nyfikna, Vi agerar. Delar du vår vision? Är Du teckenspråkstolk? Tycker du att det vore intressant att vara med och utveckla den tvåspråkiga miljön? Du har möjlighet att bli tolk och tolksamordnare på en arbetsplats som erbjuder stabilitet och trygghet. Du ingår i myndighetens arbetslag av tolkar som gemensamt bidrar till tolkverksamhetens utveckling.
Vi söker nu en teckenspråkstolk/-samordnare för ett föräldraledighetsvikariat med placering på Vänerskolan i Vänersborg. I arbetet ingår i första hand teckenspråkstolkning på Vänerskolan.
Vänerskolan är en tvåspråkig specialskola i en teckenspråkig miljö där teckenspråk är det gemensamma språket bland både elever och personal. Vårt uppdrag är att ge döva elever och elever med hörselnedsättning utbildning motsvarande den som ges i grundskolan/grundsärskolan, enligt specialskolans läroplan. Vänerskolan har idag ca 65 elever och är en mångkulturell skola med elever från fler olika länder och kulturer. Vi kommunicerar på svenskt teckenspråk samt talad och skriven svenska. Vi bedriver också teckenspråkskurser för hörande barn och ungdomar som har döva/hörselskadade föräldrar eller syskon.


ARBETSUPPGIFTER
I arbetet som teckenspråkstolk ingår tolkning för både elever och personal i olika situationer. För eleverna kan det vara lektioner, utvecklingssamtal, studiebesök och kulturella evenemang. Tolkning förekommer även på raster, i fritidshemsverksamheten, i elevrådsarbetet och vid gemensamma aktiviteter. För personal kan det gälla undervisning, möten, konferenser och fortbildning. Information till elever och vuxna om hur man använder tolk ingår också.
Du ska även ansvara för samordning och beställning av externa tolkar när egen resurs inte räcker till.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
Tolk- och översättarinstitutets föreskrivna tolkutbildning med godkänt resultat och/eller är auktoriserad av Kammarkollegiet.
Minst två års erfarenhet av arbete som teckenspråkstolk.

Det är meriterande om du har
Utbildning och erfarenhet som dövblindtolk

Erfarenhet av att tolka i skolrelaterade situationer och i situationer med barn och ungdomar

Erfarenhet av ett pedagogiskt språkbruk

Erfarenhet av ett formellt språkbruk

Erfarenhet av att samordna tolkuppdrag

Erfarenhet av administrativa stödsystem och digitala verktyg

Erfarenhet av tolkning på distans via tex Skype och videokonferens

Personliga egenskaper
Vi önskar att du är trygg i din yrkesroll och vågar ta plats på ett respektfullt sätt. Vi lägger också stor vikt vid att du är serviceinriktad, lyhörd för verksamhetens behov samt initiativrik och lösningsfokuserad. Du kan behålla ett lugnt förhållningssätt även i stressiga situationer samt tycker om att jobba både självständigt och i team.


ÖVRIGT
Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Översättare

Ansök    Feb 7    Fria Sofia    Översättare
Jag söker en översättare från svenska till Engelska. Du behöver goda kunskaper i det engelska språket och en fin känsla för undertoner i det svenska spåråket. Det är en fördel om du har hållit påmed översättning tidigare. Ring mig så får vi prata om dina kunskaper och erfarenheter. 073 523 03 04. Med vänlig hälsning,, Sofia Visa mer
Jag söker en översättare från svenska till Engelska.
Du behöver goda kunskaper i det engelska språket och en fin känsla för undertoner i det svenska spåråket. Det är en fördel om du har hållit påmed översättning tidigare.
Ring mig så får vi prata om dina kunskaper och erfarenheter. 073 523 03 04.
Med vänlig hälsning,, Sofia Visa mindre

Vi söker Vänersborgs trevligaste fotograf!

Ansök    Jun 1    Exakta Foto AB    Fotograf
Vi söker fler trevliga fotografer som vill fotografera med oss på Exakta Foto. Vi är ett välmående företag med mer än 60 års erfarenhet av att fotografera skolelever. Nu behöver vi fler fotografer i Vänersborg med omnejd, från v32 till ca v40. Exakta foto fotograferar årligen 800 000 elever ifrån Smygehuk till Piteå. Där du är en av 250 fotografer som sprider Memories for life! Du ska ha ett genuint fotointresse, där bilden står i fokus. En vilja att utve... Visa mer
Vi söker fler trevliga fotografer som vill fotografera med oss på Exakta Foto. Vi är ett välmående företag med mer än 60 års erfarenhet av att fotografera skolelever.
Nu behöver vi fler fotografer i Vänersborg med omnejd, från v32 till ca v40.
Exakta foto fotograferar årligen 800 000 elever ifrån Smygehuk till Piteå. Där du är en av 250 fotografer som sprider Memories for life!
Du ska ha ett genuint fotointresse, där bilden står i fokus. En vilja att utveckla ditt fotograferande och ingå i vår krets av etablerade skolfotografer. Vårat uppdrag på skolan är att entusiasmera lärare och barn/ungdomar samt att överraska deras närstående med fina porträttbilder. Du bör känna en glädje inför uppdraget att skapa 2020 års klassbilder. Eftersom kommunikationen med skolelever i första hand sker på svenska, bör du kunna behärska svenska språket både i tal och skrift. Övriga språk är meriterande.
Vi söker fler fotografer som vill ingå i vårat team "skolfoto", för fotografering av elever på skolor och förskolor hösten -2020.
-Du är en skicklig amatörfotograf, fotostuderande eller en redan etablerad fotograf som tror att skolfoto är jobbet för dig.
-Du har naturligtvis god hand med barn och ungdomar och är social och utåtriktad.
-Du kan jobba självständigt under eget ansvar och vet vad ordet "serviceminded" verkligen betyder. Tidigare fotografuppdrag och arbete med barn och ungdomar är meriterande, god datavana är ett krav. Vi ger dig en omfattande internutbildning som förbereder dig väl inför höstens uppdrag samt möjlighet att utveckla ditt eget fotografiska kunnande, utöka ditt nätverk och dessutom ha roligt på arbetstid!
Jobbet innebär en hel del resande samt i vissa fall övernattningar. Du står för egen bil mot milersättning, traktamente utgår vid övernattning. Det finns även möjlighet att fakturera mot eget företag.
Ansökan skickas via e-post till [email protected] och ska innehålla personligt brev/CV samt bilder - max 8st eller en hänvisning till hemsida/bildsida. Frågor besvaras av Thomas Attervall, 0706109766 Visa mindre

Teckenspråkstolk/samordnare till Vänerskolan i Vänersborg

Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndi... Visa mer
Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


Just nu befinner sig myndigheten i ett spännande utvecklingsarbete med en tydlig målbild. Vi strävar efter att vara en erkänd kunskapsaktör, en ledande utvecklingsaktör, en förebyggande stödaktör och en pådrivande rättighetsaktör.

Verksamhetsområde specialskola inrättades 1 januari 2019 som ett led i ett myndighetsövergripande förändringsarbete och omfattar för närvarande drygt 600 medarbetare.

Verksamhetsområdet omfattar myndighetens samtliga regionala och nationella specialskolor som från och med augusti 2019 är 10 till antalet. Utöver skolorna innehåller verksamhetsområdet även en skolstödsenhet, en skolutvecklingsenhet och en Hälso- och sjukvårdsenhet.

Skolstödsenheten inrättades 1 januari 2019 som ett led i ett myndighetsövergripande förändringsarbete och omfattar för närvarande ca 60 medarbetare. Skolstödsenheten ger verksamhetsområdet stöd i form av teckenspråkstolkning och hörselteknik, service i form av vaktmästeri, skolmåltider, lokalvård, lokaler samt skolnära administration.

Då myndigheten finns inom stora delar av landet använder vi moderna verktyg som video och Skype för arbete och möten på distans.

Myndighetens vision är En likvärdig utbildning för alla och våra ledord är Vi är tillgängliga, Vi är nyfikna, Vi agerar. Delar du vår vision? Är Du tolk? Tycker du att det vore intressant att vara med och utveckla den tvåspråkiga miljön? Du har möjlighet att bli tolk och tolksamordnare på en arbetsplats som erbjuder stabilitet och trygghet. Du ingår i SPSMs arbetslag av tolkar som gemensamt bidrar till tolkverksamhetens utveckling.
Vi söker nu en teckenspråkstolk/-samordnare med placering på Vänerskolan i Vänersborg. I arbetet ingår i första hand teckenspråkstolkning och samordning på Vänerskolan men det kan även förekomma uppdrag inom andra delar av myndighetens verksamhet. Det kommer även att ingå vissa administrativa uppgifter i tjänsten. Vilka dessa är avgörs av skolans behov och tolkens kompetens.
Vänerskolan är en tvåspråkig specialskola i en teckenspråkig miljö där teckenspråk är det gemensamma språket bland både elever och personal. Vårt uppdrag är att ge döva elever och elever med hörselnedsättning utbildning motsvarande den som ges i grundskolan/grundsärskolan, enligt specialskolans läroplan. Vänerskolan har idag ca 65 elever och är en mångkulturell skola med elever från fler olika länder och kulturer. Vi kommunicerar på svenskt teckenspråk samt talad och skriven svenska. Vi bedriver också teckenspråkskurser för hörande barn och ungdomar som har döva/hörselskadade föräldrar eller syskon.


ARBETSUPPGIFTER
I arbetet som teckenspråkstolk ingår tolkning för både elever och personal i olika situationer. För eleverna kan det vara lektioner, utvecklingssamtal, studiebesök och kulturella evenemang. Tolkning förekommer även i fritidshemsverksamheten, i elevrådsarbetet och vid gemensamma aktiviteter. För personal kan det gälla t ex möten, konferenser och fortbildning. Information till elever och vuxna om hur man använder tolk ingår också.
Du ska även ansvara för samordning och beställning av externa tolkar när egen resurs inte räcker till.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
Tolk- och översättarinstitutets föreskrivna tolkutbildning med godkänt resultat och/eller vara auktoriserad av Kammarkollegiet.

Minst två års erfarenhet av arbete som teckenspråkstolk.
Erfarenhet av att tolka i skolrelaterade situationer och i situationer med barn och ungdomar

Intresse för att utveckla vår tvåspråkiga profil.
Det är meriterande om du har
Utbildning och erfarenhet som dövblindtolk

Erfarenhet av ett pedagogiskt språkbruk.

Erfarenhet av att samordna tolkuppdrag

God vana av administrativa stöd- och it-system

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, särskilt att du är serviceinriktad, lyhörd för verksamhetens behov samt initiativrik och lösningsfokuserad. Du kan behålla ett lugnt förhållningssätt även i stressiga situationer samt tycker om att jobba både självständigt och i team.


ÖVRIGT
Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Registrator - vikariat

Ansök    Okt 10    Regionservice, Vänersborg    Arkivarie
Skillnaden startar med oss. Våra medarbetare är Västra Götalandsregionens blodomlopp och skapar förutsättningarna för att vård och samhälle fungerar. Du får som registrator möjlighet att med din kunskap bidra till att säkerställa goda arbetsprocesser samt professionell hantering av allmänna handlingar. Diariet är en del av Administrativt Centrum. Vi är idag fyra registratorer och en arkivarie på Regionservice som sköter diariet för 17 verksamheter inom... Visa mer
Skillnaden startar med oss.

Våra medarbetare är Västra Götalandsregionens blodomlopp och skapar förutsättningarna för att vård och samhälle fungerar. Du får som registrator möjlighet att med din kunskap bidra till att säkerställa goda arbetsprocesser samt professionell hantering av allmänna handlingar.

Diariet är en del av Administrativt Centrum. Vi är idag fyra registratorer och en arkivarie på Regionservice som sköter diariet för 17 verksamheter inom Västra Götalandsregionen.

Arbetsbeskrivning
Som registrator arbetar du med registrering av allmänna handlingar, controlling i ärendehanteringssystem, arkivering samt är processtöd åt handläggare. Du kommer att få förfrågningar från allmänheten samt media gällande myndigheternas ärenden. Till detta kommer att lämna ut allmänna handlingar.

Tillsammans med handläggare och nämndsekreterare arbetar vi för att säkerställa goda arbetsprocesser gällande myndighetens handlingar och då krävs att man har goda kontakter med dem. Samtliga registratorer förväntas delta i det ständiga utvecklingsarbetet som pågår i diarierna.  

För att ge god service i rollen som registrator behöver du:

- vara van att arbeta självständigt
- kunna ta egna initiativ och organisera ditt arbete
- vara bra på att uttrycka dig i tal och skrift
- tycka om att ge bra service samt har god samarbetsförmåga

Meriterande om du har högskoleexamen i registratur, arkiv- och informationsvetenskap, offentlig förvaltning eller annan examen som bedöms som likvärdig. Du har mycket god datavana och erfarenhet av Officeprogrammen är ett krav.

Meriterande är också erfarenhet av programmet Public 360. Vi kommer att ta stor hänsyn till personlig lämplighet då arbetsuppgifterna kräver ett stort mått av noggrannhet och struktur. 

Detta är ett vikariat med god chans till förlängning. Intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med din ansökan. 

Vi ser fram emot din ansökan!

Regionservice vision är att bli Sveriges ledande servicepartner inom vården! Vi levererar med glädje kvalitativa servicetjänster till Västra Götalandsregionen. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi vår serviceleverans och blir lite bättre varje dag.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Teamsamordnare

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tills... Visa mer
Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.Beskrivning
Syn- & Tolkverksamhet inom Habilitering & Hälsa söker en teamsamordnare.

Teamsamordnaren ska vara en av de tolksamordnare som finns inom gruppen och ha ett utökat uppdrag inom ordinarie tjänst. 
Tolkverksamheten erbjuder vardagstolkning inom hela Västra Götalandsregionen dygnet runt, årets alla dagar och vänder sig till personer som är döva, hörselskadade, personer med dövblindhet och personer med funktionsnedsättning som rör röst, tal eller språk. Servicen är också till för personer som kommer i kontakt med ovanstående grupper. Syftet är att utifrån tolkanvändarens behov göra kommunikation möjlig genom olika tolkmetoder. Tolkverksamheten hanterar cirka 16 000 tolkbeställningar per år. 
Tolkverksamhetens personal består av teckenspråks-/dövblindtolkar, vuxendövtolkar/skrivtolkar, talstödstolkar och administrativ personal. Tolkverksamheten är uppdelad i Tolkområde Norr med kontor i Vänersborg och Skövde och Tolkområde Söder med kontor i Göteborg och Borås samt en administrativ enhet med kontor i Vänersborg. 

Arbetsuppgifter
- Vara kontaktyta gentemot enhetschef beträffande tolksamordnarna. Vara kontaktyta gentemot upphandlade tolkföretag m fl. 
- Samarbeta med kommunikationsavdelningen kring information från verksamheten via FB, hemsida m.m.
- Avgöra om tolkuppdrag faller under vardagstolkning eller ej. Beräkna kostnader och ta fram underlag för större uppdrag och arrangemang. Hantera betalningsförfrågningar till/från andra landsting. 
- Ha ett helhetsperspektiv vad gäller ledigheter och annan frånvaro, så att den samlade resursen som finns inom gruppen optimeras. Schemaläggning för tolkar. 
- Ha överblick över den kompetens som finns i gruppen så att den är någorlunda samstämmig och svarar upp mot förekommande arbetsuppgifter. 
- Vara resurs till samordning och beställning vid behov, ta emot och registrera tolkbeställningar via tal- och bildtelefon, 1177 och funktionsbrevlåda i vårt tolkbokningssystem. Samordna tillgängliga tolkresurser så att uppdragen blir utförda med så god kvalité och ekonomisk strategi som möjligt utifrån politiskt fastställda kriterier för prioriteringar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är kreativ, flexibel och har lätt för att samarbeta, men också kan arbeta självständigt och har egen drivkraft. Du har lätt för att ta ansvar och är strukturerad samtidigt som du kan tänka om och hitta andra lösningar när det behövs. Du trivs med att ha mycket kontakter och är bra på att skapa relationer, gillar att ge service och har förmåga att se helheten. 
Du ska ha minst 3-årig gymnasieutbildning med inriktning mot administration, ekonomi eller utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom offentlig sektor, schemaläggning och Heroma. Erfarenhet av statistik och produktionsplanering är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Övrigt
Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Urval sker löpande, skicka därför in din ansökan snarast. Detta innebär att du kan bli kontaktad innan ansökningstiden har gått ut. Du kan läsa mer om Habilitering & Hälsa Tolk på vår webbplats https://www.vgregion.se/f/habilitering-och-halsa/tolk Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Konstenheten söker Konstassistent/arkivhandläggare

Västfastigheter bygger hus som räddar liv. Vi bygger nytt, utvecklar och ansvarar för driften i kritiska vårdmiljöer samt inom kollektivtrafik och kultur- och utbildningssektorn i hela Västra Götalandsregionen. Tillsammans med våra kunder och samarbetspartners skapar vi hållbara miljöer. Därför söker vi dig som vill ha meningsfulla arbetsuppgifter och vill göra verklig skillnad för patienter och vårdpersonal. Läs mer om oss på www.vastfastigheter.se ... Visa mer
Västfastigheter bygger hus som räddar liv. Vi bygger nytt, utvecklar och ansvarar för driften i kritiska vårdmiljöer samt inom kollektivtrafik och kultur- och utbildningssektorn i hela Västra Götalandsregionen. Tillsammans med våra kunder och samarbetspartners skapar vi hållbara miljöer. Därför söker vi dig som vill ha meningsfulla arbetsuppgifter och vill göra verklig skillnad för patienter och vårdpersonal.

Läs mer om oss på www.vastfastigheter.seKonstenheten söker Konstassistent/arkivhandläggare

Vill du arbeta i en spännande och dynamisk miljö med engagerade kollegor?

Konstenheten, som är placerad inom Område Projekt på Västfastigheter, ansvarar för den konstnärliga gestaltningen av de lokaler där Västra Götalandsregionen bedriver verksamhet.

Västra Götalandsregionen tillämpar 1%-regeln vid ny- och ombyggnationer. Konstenheten leder arbetet med den konstnärliga gestaltningen, samt ansvarar för att hantera och utveckla den befintliga konstsamlingen.

Rollen som assistent på konstenheten

Som konstassistent och arkivhandläggare  har du en viktig roll och arbetar dagligen med Västra Götalandsregionens konstsamling samt fungerar som ett stöd till hela vår enhet.
Arbetet innebär att du i din roll hanterar och ansvarar för t.ex:

• Registerhanteringen i konstdatabasen
• Att ordna och vårda konsten i huvudmagasinet
• Regelbundna ekonomiska avstämningar
• Planering för riktade konstinventeringar
• Hämtningar och koordination av andra ärenden
• Att vara modulsamordnare för konstdatabasen
• Framställa underlag inför beslut
• Planera för underhållsarbeten
• Söka och hantera statistik ur konstdatabasen
• Analysera och förmedla data

Arbetsuppgifterna är både administrativa och praktiska vilket kräver en mycket god känsla för ansvar samt en organisatorisk förmåga. I rollen behöver du ta egna initiativ, vara proaktiv och samtidigt förvalta såväl konsten som rådande arbetssätt och rutiner.

Vad har du med dig sedan tidigare?

Vi söker dig som tidigare har arbetat med liknande arbetsuppgifter inom konst- och kulturområdet, där ekonomifrågor också inkluderats.

Du har en utbildning och arbetslivserfarenhet som motsvarar beskrivet arbetsinnehåll. Vi tror att det skulle kunna vara t.ex. inom bibliotek eller arkiv.

Du har en förmåga att kunna arbeta strukturerat och inneha god ordning, samtidigt som du behöver vara flexibel och hantera ett högt arbetstempo. Du har samarbete i fokus och ett arbetssätt som präglas av initiativförmåga samt ett sinne för helhet. I rollen som konstassistent tar du ett stort ansvar för många olika delar samtidigt.

Eftersom arbetet består av mycket administrativ hantering, behöver du vara duktig på att formulera dig skriftligt och ha en mycket god erfarenhet av att arbeta digitalt.
Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid din kommunikativa och pedagogiska förmåga, eftersom du hela tiden kommunicerar både internt med dina kollegor och externt med våra kunder. Det är viktigt att du har ett utpräglat servicetänk.

Du har B-körkort och har en mycket god orientering i digitala verktyg – i synnerhet Office-paketet.

Varmt välkommen med din ansökan senast 31 oktober.

Du kommer vara placerad vid vårt kontor i Vänersborg. Ett antal dagar per vecka kommer spenderas i Göteborg. Även övriga resor inom regionen förekommer.

Där det är möjligt använder vi gärna kollektivtrafik vid resande.


Som en av Sveriges största fastighetsförvaltare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västfastigheters vision ”tillsammans skapar vi hållbara miljöer”. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Utställningstekniker

Ansök    Maj 17    Västarvet , Publik    Dekoratör
Västarvet är en del av Västra Götalandsregionen och Sveriges största regionala förvaltning för natur- och kulturarv. Vår ambition är att göra positiva avtryck i människor och samhällsutvecklingen genom kunskap, upplevelser och hållbar utveckling. Vår målsättning är att göra så många som möjligt medvetna om natur- och kulturarvets värden för en hållbar livsmiljö. Med museer, besöksmål och regional verksamhet gör vi historien levande, relevant och tillgängl... Visa mer
Västarvet är en del av Västra Götalandsregionen och Sveriges största regionala förvaltning för natur- och kulturarv. Vår ambition är att göra positiva avtryck i människor och samhällsutvecklingen genom kunskap, upplevelser och hållbar utveckling.

Vår målsättning är att göra så många som möjligt medvetna om natur- och kulturarvets värden för en hållbar livsmiljö. Med museer, besöksmål och regional verksamhet gör vi historien levande, relevant och tillgänglig för invånare och besökare i Västra Götalands 49 kommuner. Vi har en stor pedagogisk verksamhet, arbetar aktivt med kulturmiljöer, bevarar och förmedlar historiska värden för framtida generationer.

Vår värdegrund Kunskap, Öppenhet och Mod präglar hela vår verksamhet och vi fäster stor vikt vid delaktighet och medskapande när vi belyser natur- och kulturarvet ur olika perspektiv – från det lokala till det globala, från forntid till framtid.

Vi har en omfattande regional verksamhet inom områden som arkeologi, byggnadsvård, konservering, natur- och kulturmiljö, slöjd, pedagogik och utställningar, utveckling och processtöd. Våra museer och besöksmål är Forsviks bruk, Göteborgs naturhistoriska museum, Lödöse museum, Slöjd & Byggnadsvård, Vitlycke museum och Vänersborgs museum.

Vill du veta mer om vår verksamhet? Läs gärna mer på www.vastarvet.seVi söker en utställningstekniker
I område publik ingår Västarvets museer och besöksmål.

Vi är inriktade på att skapa värdefulla upplevelser och göra natur- och kulturarven tillgängliga, lärorika och inspirerande på våra museer och besöksmål. Genom utställningar, program och aktiviteter för barn och unga skapar vi ett kvalitativt innehåll och utgör attraktiva platser att besöka både för turister och lokala besökare.

Som utställningstekniker i Västarvet är du med i produktionen av utställningar till våra museer, besöksmål och våra turnerande utställningsproduktioner som ligger inom regionala området. Som utställningstekniker arbetar du med att förbereda och bygga nya utställningar i samarbete med kollegorna. I arbetet ingår att lösa problem, vara självgående och samtidigt gilla samarbete och möten. Du arbetar praktiskt med snickeri, med ljud, ljus och tekniska installationer i utställningarna.  Produktionen sker i första hand i vår verkstad i Vänersborg. I teamet som jobbar med utställningsbygge finns erfarna utställningstekniker, samt lokala tekniker på de olika besöksmålen.Din profil

Vi söker en utställningstekniker med god organisationsförmåga, gärna med erfarenhet av utställningstekniskt praktiskt arbete. Du har utbildning och erfarenhet inom konstruktion och snickeri, därutöver ser vi gärna att du har någon form av utbildning inom utställningsproduktion. Kunskap och intresse för nya multimedia-verktyg är ett plus.

Vi söker dig som är händig, kreativ, lyhörd och lösningsinriktad med god samarbetsförmåga och social kompetens. Du tycker om att arbeta mot deadlines. Arbetet ställer krav på noggrannhet och ordningssinne och förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Om du är en kreativ problemlösare, är bra på att samarbeta och har en hög social kompetens kommer du att trivas hos oss. Det är en fördel om du är intresserad av natur- och kulturarvsfrågor. Miljömedvetenhet och kostnadseffektivitet är viktiga ledord i verksamheten.

I arbetet ingår även att turnera utställningar och montera dem på plats runt om i regionen. Därför är körkort med minst B-behörighet ett krav.Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

_____________________________________________________________________

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Folkhälsobyrån söker tolkar i Vänersborgs Kommun

Ansök    Maj 23    FOLKHÄLSOBYRÅN TOLKFÖRMEDLING    Tolk
Är du en ansvarsfull person som gillar att arbeta självständigt? Vill du bestämma själv när och hur mycket du vill arbeta? Då kan du söka jobb som tolk hos oss på Folkhälsobyråns tolkförmedling. Vi har tolkuppdrag över hela landet men söker nu seriösa personer som kan tolka på flertalet språk i Vänersborgs kommun. Vi söker flertalet tolkar som är samarbetsvilliga och självgående, har gott servicetänk och gärna med tidigare erfarenhet av att tolka. Kraven... Visa mer
Är du en ansvarsfull person som gillar att arbeta självständigt? Vill du bestämma själv när och hur mycket du vill arbeta? Då kan du söka jobb som tolk hos oss på Folkhälsobyråns tolkförmedling. Vi har tolkuppdrag över hela landet men söker nu seriösa personer som kan tolka på flertalet språk i Vänersborgs kommun.
Vi söker flertalet tolkar som är samarbetsvilliga och självgående, har gott servicetänk och gärna med tidigare erfarenhet av att tolka.

Kraven för anställning hos oss är:
• Inga anmärkningar i belastningsregistret
• God kännedom om Svenska samhället
• Tala flytande Svenska samt annat språk


Som tolk måste man vara väl insatt i God tolks ed samt alltid agera opartiskt och neutralt. En tolk måste förbinda sig till strikt tysnadsplikt och sekretess.

Vi söker tolkar som är samarbetsvilliga och självgående, har gott servicetänk och gärna med tidigare erfarenhet av att tolka.

Kraven för anställning hos oss är:
• Inga anmärkningar i belastningsregistret
• God kännedom om Svenska samhället
• Tala flytande Svenska samt annat språk


Bil och körkort är meriterande men inget krav.

Folkhälsobyrån tolkförmedling startade 1998 och har sitt huvudkontor i centrala Västerås. Vi är en tolkförmedling som verkar över hela landet med kunder från norr till söder. Våra kunder är främst kommuner och landsting men vi riktar oss öven till den privata sektorn. Vårt kontor är bemannat dygnet runt och det finns alltid administrativ personal som kan svara på frågor. Vi agerar aktivt för att öka integrationen i Sverige samt att ge ett gott bemötande och god service. Är du tolk och vill ha fler spännande uppdrag tveka inte att kontakta oss direkt.

www.folkhalsobyran.se

Arbetet som tolk är självständigt och alla tolkar som är anslutna till Folkhälsobyrån får tolkförfrågan över internet. Du kan själv välja vilka tolkuppdrag som passar dig och alltid tacka ja eller nej till de tolkuppdrag man blir tilldelad. Förutom plats tolkningar förekommer tolkningar över telefon.

www.folkhalsobyran.se Visa mindre

Vikarierande antikvarie med inriktning mot bebyggelsevård

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag.... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

Länsstyrelsen ansvarar för det statliga kulturmiljöarbetet i länet och uppdraget omfattar bl.a. kunskapsproduktion, information, vårdinsatser samt ärendehandläggning och tillsyn.

Kulturmiljöenheten består av funktionen för kulturmiljöprövning och funktionen för kulturmiljöförvaltning och ingår som en av fem enheter i samhällsavdelningen. Kulturmiljöenheten har ca 20 medarbetare med placering på kontoren i Göteborg, Vänersborg och Mariestad.


ARBETSUPPGIFTER
Är du utbildad med inriktning mot bebyggelsevård och trivs med en stor variation av arbetsuppgifter? Då kan vi erbjuda dig möjlighet att få arbeta brett med antikvariska frågor över hela länet när vi nu behöver rekrytera en vikarie inom detta område.

I arbetet som antikvarie ingår bl.a. att pröva tillstånds- och bidragsansökningar, att granska kommunala planer, att svara på remisser samt att lämna råd till församlingar, kommuner och fastighetsägare m fl.

I din vardag kommer du att ha kontakter med myndigheter, kommuner, företag och enskilda. Du kommer också att samarbeta med andra enheter och avdelningar inom Länsstyrelsen.

Placeringsorten är i första hand Mariestad, men placering i Vänersborg eller Göteborg kan vara möjlig.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.


KVALIFIKATIONER
Du är utvecklingsinriktad och nyfiken med en vilja och drivkraft att omsätta ny kunskap i praktisk erfarenhet. Du är stabil och trygg med att du inte har alla svaren med dig från början.
Du har lätt att tänka utifrån helhet och sammanhang och kunna förklara det för andra i tal och skrift.
Du stimuleras av att arbeta i högt tempo och har förmåga att hitta rätt nivå för att nå resultat.
Du har god förmåga att bemöta människor och skapa öppna och förtroendefulla kontakter internt och externt.

Du har relevant utbildning och erfarenhet från arbete med byggelsevård samt B-körkort.
Det är meriterande om du har kunskap och/eller erfarenhet av arkeologi och/eller landskapsvård.
Det är meriterande om du har aktuell och relevant erfarenhet av kulturmiljöarbete från t ex länsstyrelse, museum eller relevant konsultverksamhet.

Sist men inte minst: du har en positiv grundinställning och öppet sinne gentemot andra i din omgivning. Vi fäster stor vikt vid din personliga lämplighet och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Originalare till lackfirma

Ansök    Maj 8    Litablack AB    Originalare
Vi söker nu efter en ny kollega till vår dekalateljé.Som alla andra letar vi efter en person med 100 års erfarenhet, ett brinnande PASSION för det vi håller på med och som helt enkelt älskar att hålla femton bollar i luften samtidigt.skämt åsido så söker vi en stadig person med lite skinn på näsan. Vi ser gärna att du är estetiskt lagd och att du inte är folkskygg.Vi tillverkar vinyldekaler och lackschabloner, fixar med klädtryck och diverse. Arbetsuppgift... Visa mer
Vi söker nu efter en ny kollega till vår dekalateljé.Som alla andra letar vi efter en person med 100 års erfarenhet, ett brinnande PASSION för det vi håller på med och som helt enkelt älskar att hålla femton bollar i luften samtidigt.skämt åsido så söker vi en stadig person med lite skinn på näsan. Vi ser gärna att du är estetiskt lagd och att du inte är folkskygg.Vi tillverkar vinyldekaler och lackschabloner, fixar med klädtryck och diverse. Arbetsuppgifter:Kundkontakt.Layoutframtagning.Ansvara för produktion av vinyldekaler och lackschabloner.Skriva faktureringsunderlag.Räkna på samt skicka offerter.Sköta inventering av material vid årsslut.Montera vinyldekaler.Sköta beställningar av material.Meriterande kunskaper/egenskaper:Ha koll på vad vektoriserade filer är, och vad de används till. Ha förståelse för färg och form.ha lite skinn på näsan.Inte jätte-mega-höjdrädd på stegar.Mjukvara:Corel Draw X5 (Vektorisering, dekal/schablontillverkning samt större delen utav layoutframtagningen)Adobe Photoshop CS6 CuttingMaster 3OfficepaketetHårdvara:Graphtec CE6000 VärmepressPC, Windows 7Språkkunskaper:Svenska och engelska är ett krav, maskiner och installerade program är på engelska. Visa mindre

Blivande Skolfotograf sökes i Vänersborg

Ansök    Maj 14    Viron Media AB    Fotograf
Vi söker nu fler medarbetare med genuint fotointresse och som har känsla för bild och form. Du ska ha sinne för ordning och reda, en bra social kompetens, stresstålig och ha stort tålamod och inte minst förmåga att ta ansvar. Att du tycker om att arbeta med barn och ungdomar är en förutsättning och erfarenhet från barn- och ungdomsverksamhet är en stor merit. Du får tillgång till en digital fotoutrustning vilket kräver datorvana. Tidigare branscherfarenhet... Visa mer
Vi söker nu fler medarbetare med genuint fotointresse och som har känsla för bild och form.
Du ska ha sinne för ordning och reda, en bra social kompetens, stresstålig och ha stort tålamod och inte minst förmåga att ta ansvar.
Att du tycker om att arbeta med barn och ungdomar är en förutsättning och erfarenhet från barn- och ungdomsverksamhet är en stor merit.
Du får tillgång till en digital fotoutrustning vilket kräver datorvana.
Tidigare branscherfarenhet (foto och/eller skolfoto) är inget krav men ses självklart som en merit.
Vi ser gärna ett samarbete med redan etablerade fotografer.

Hösten kommer att bli den huvudsakliga arbetsperioden men viss introduktion kan även komma att ske redan nu under våren inför student och avslutsfotograferingar.
Vi erbjuder dig en professionell fotoutbildning i flera steg. Introduktion under våren och fortsättning i samband med säsongsupptakten i augusti.

Du måste ha körkort, tillgång till bil samt Internet.
Vi söker personer med genuint fotointresse som tycker om att arbeta med barn och ungdomar.
Du kanske redan är fotograf men viktigast är att du tycker om barn och har ett estetiskt sinne för bild och form.
Erfarenhet från barn och ungdomsverksamhet är en stor merit.

Viron Group söker skolfotografer åt Photomic och Kungsfoto, Sveriges 2 största skolfotoföretag med en sammanlagd fotografkår på 150 fotografer i hela landet med över 40 års erfarenhet från branschen.
Som fotograf hos Photomic och Kungsfoto får du möjlighet att arbeta med några av branschens starkaste och mest väletablerade varumärken. Vi ligger i framkant gällande ny teknik och produktutveckling, bland annat sker fotografering med Green Screen.
Företagen har lång erfarenhet av att fotografera både företags- och sportbilder. Genom åren har vi fotograferat flera av Sveriges absolut största evenemang, tex är Photomic, Vasaloppets officiella fotograf sedan 2008.

Hos Photomic och Kungsfoto får varje medarbetare möjlighet att växa och utvecklas tillsammans med både kollegor och kunder. Ett stort kvalitetstänk och personligt engagemang genomsyrar allt arbete. Visa mindre

Antikvarie med inriktning mot arkeologi

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag.... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

Länsstyrelsen ansvarar för det statliga kulturmiljöarbetet i länet och uppdraget omfattar bl.a. kunskapsproduktion, information, vårdinsatser samt ärendehandläggning och tillsyn.

Kulturmiljöenheten består av funktionen för kulturmiljöprövning och funktionen för kulturmiljöförvaltning och ingår som en av fem enheter i samhällsavdelningen. Kulturmiljöenheten har ca 20 medarbetare med placering på kontoren i Göteborg, Vänersborg och Mariestad.
ARBETSUPPGIFTER
Är du utbildad med inriktning mot arkeologi och trivs med en stor variation av arbetsuppgifter? Då kan vi erbjuda dig möjlighet att få arbeta brett med antikvariska frågor över hela länet när vi nu behöver förstärka våra resurser inom detta område.

I arbetet som antikvarie ingår bl.a. att pröva tillstånds- och bidragsansökningar, att granska kommunala planer, att svara på remisser samt att lämna råd till församlingar, kommuner och fastighetsägare m fl.

I din vardag kommer du att ha kontakter med myndigheter, kommuner, företag och enskilda. Du kommer också att samarbeta med andra enheter och avdelningar inom Länsstyrelsen.

Placeringsorten är i första hand Vänersborg, men placering på kontoret i Mariestad är möjlig.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.


KVALIFIKATIONER
Du är utvecklingsinriktad och nyfiken med en vilja och drivkraft att omsätta ny kunskap i praktisk erfarenhet. Du är stabil och trygg med att du inte har alla svaren med dig från början.
Du har lätt att tänka utifrån helhet och sammanhang och kunna förklara det för andra i tal och skrift.
Du stimuleras av att arbeta i högt tempo och har förmåga att hitta rätt nivå för att nå resultat.
Du har god förmåga att bemöta människor och skapa öppna och förtroendefulla kontakter internt och externt.

Du har relevant utbildning och erfarenhet från arbete med arkeologi samt B-körkort.
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med den uppdragsarkeologiska processen och har kunskap om landskaps- och/eller byggnadsvård. Det är också meriterande om du har aktuell och relevant erfarenhet av kulturmiljöarbete från t ex länsstyrelse, museum eller relevant konsultverksamhet.

Sist men inte minst: du har en positiv grundinställning och öppet sinne gentemot andra i din omgivning. Vi fäster stor vikt vid din personliga lämplighet och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre