Lediga jobb som Avdelningschef, kommun i Vänersborg

Se lediga jobb som Avdelningschef, kommun i Vänersborg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Vänersborg som finns hos arbetsgivaren.

Verksamhetschef Fastighet och service till Vänersborgs kommun

Ansök    Dec 12    Experis AB    Avdelningschef, kommun
Brinner du för såväl ledarskap som fastighetsfrågor? Är du även en öppen och lyhörd ledare som trivs på en arbetsplats där man fokuserar på tillit? I tjänsten som verksamhetschef för Fastighet och service får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Vänersborg. Om tjänsten I rollen som verksamhetschef utvecklar du arbetsmetoder, organisationen och verksamhetsprocesser i... Visa mer
Brinner du för såväl ledarskap som fastighetsfrågor? Är du även en öppen och lyhörd ledare som trivs på en arbetsplats där man fokuserar på tillit? I tjänsten som verksamhetschef för Fastighet och service får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Vänersborg.Om tjänsten
I rollen som verksamhetschef utvecklar du arbetsmetoder, organisationen och verksamhetsprocesser i enlighet med politiska mål. Syftet är att erbjuda kvalitet, service, kundnytta, hållbarhet och effektivitet av bästa slag. Du ingår i ledningsteamet för Samhällsbyggnadsförvaltningen. Därtill totalansvar för fastighetsbeståndets budget- och resultat, intäkter, kostnader, investeringar, arbetsmiljö och personal. Arbetet innebär vidare att växla mellan strategiskt och operativt fokus där du till exempel jobbar i komplexa byggprojekt tillsammans med enhetschef. Du har personalansvar för 14 medarbetare inklusive fyra enhetschefer.

Som en del av Samhällsbyggnadsförvaltningen förvaltar Fastighet och service kommunens hundratal fastigheter, dessa är spridda över hela kommunen och utgör tillsammans cirka 230 000 m². Enheten har hand om kommunens egen lokalförsörjning och planerar, projekterar samt ansvarar för byggledning vid nybyggnads- och ombyggnadsverksamhet. I ansvaret ingår även förvärv och försäljningar av fastigheter, markfrågor, skötsel av kommunägda skogar, jordbruksmark och vatten, naturvård och naturanknutet friluftsliv. Fastighet och service tar även hand om kommunens interna service, så som vaktmästeri, lokalvård och kommuntryckeri. Det är också medarbetare från denna enhet som man möter vid kontakt med kommunen i ett första skede då dessa även utgör kommunens reception och växel.

För att stärka relationen mellan kommunens förvaltningar genomförs chefsforum flera gånger årligen. I rollen får man även tillgång till mentorsprogram med syfte att utveckla ledarskap och kontaktnät inom organisationen.

Vem är du?
Med stort engagemang förväntas du coacha och leda med ett tydligt, lyhört ledarskap som karaktäriseras genom att vara hållbart, kommunikativt och modigt. Befattningen är en av kommunens nyckelpositioner, vilket kräver att du har goda ledaregenskaper med förmåga att utveckla och entusiasmera dina medarbetare. Du gillar att befinna dig i händelsernas centrum och är bra på att skapa och bibehålla goda relationer samt har mod och vågar ta beslut. Du är handlingskraftig och självgående och har lätt för att gå från tanke till handling för att leverera resultat i en organisation som både nu och framöver har stort fokus på kommunal förnyelse och tillväxt.
Vidare behöver du uppfylla följande krav:

* Relevant högskole- eller universitetsutbildning
* Erfarenhet av rollen som chef och ledare och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
* God kompetens inom fastighetsfrågor
* Övergripande kompetens om komplexa byggprojekt och tekniska byggfrågor
* Mycket goda kunskaper i fastighetsjuridik och upphandling av byggentreprenader genom LOU
* Erfarenhet av ekonomiskt ansvar och budgetarbete
* God kunskap i svenska språket, både i tal och skrift
* B-körkort

Det är meriterande om du har en högre utbildning med inriktning inom fastighet/bygg och arbetslivserfarenhet från offentlig verksamhet ses också som en fördel.

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar Vänersborgs kommun med Jefferson Wells och du kommer att bli anställd hos Vänersborgs kommun. Om du har frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Camilla Rippe via [email protected] alt. 031-61 72 67 eller rekryteringskonsult Elin Frössling via [email protected] alt. 0500-38 14 37.

Du ansöker till tjänsten genom aktiv annons, vi tar ej emot ansökningar via e-post.

Kontaktuppgifter till fackliga representanter finner du här: https://www.vanersborg.se/naringsliv-och-arbete/arbetsmarknad/fackliga-organisationer.htmlOm Vänersborgs kommun
Vänersborg är regionhuvudstaden vid Vänerns södra strand. Med sina närmare 40 000 invånare är kommunen liten nog att ha kvar småstadscharmen och stor nog att ha ett rikt utbud. Det geografiska strategiska läget var avgörande för stadens placering och födelse 1644. Vänersborgs kommun har sedan 2013 en politiskt antagen vision som lyder: "Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet". Kommunen ligger i framkant när det kommer till arbete kring bland annat miljö, inkludering och hållbar utveckling. Läs mer på www.vanersborg.se Visa mindre

Avdelningschef

Ansök    Nov 16    Vattenfall AB    Avdelningschef, kommun
Företagsbeskrivning Om Vattenfall Services Vi bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation - underhåll - konsulttjänster. Följ oss gärna på LinkedIn (Vattenfall Services Nordic AB) och Instagram (vattenfallse... Visa mer
Företagsbeskrivning
Om Vattenfall Services
Vi bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation - underhåll - konsulttjänster.


Följ oss gärna på LinkedIn (Vattenfall Services Nordic AB) och Instagram (vattenfallservices) och läs mer på https://www.vattenfall.se/foretag/services-tjanster/vattenfall-services/


Jobbeskrivning
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.


Vill du vara med och utveckla Vattenfall Services affär och personal? Vår organisation växer och vi söker nu en till avdelningschef till Ledningar Norra Stockholm.


Din roll som avdelningschef
Vattenfall Services mål är att vara den ledande och säkraste aktören i branschen. I den här rollen kommer du att ha ett stort fokus på att fortsätta utveckla vår affär och personal. Tillsammans med dina medarbetare ansvarar du för att fortsätta utveckla verksamheten till vår önskade position.


Dina medarbetare har olika bakgrund och erfarenhet, du som chef behöver därför kunna möta dina medarbetare där de befinner sig på mer än ett sätt. Det här är ett fartfyllt och utmanande ledaruppdrag i en affärsmässig verksamhet. Rollen innebär ekonomiskt, strategiskt och operativt ansvar för hela avdelningens verksamhet.


Avdelningen jobbar främst med felavhjälpning och projekt inom ledningar 0,4-20kV. Arbetet är omväxlande, du förväntas att ha nära kontakt med kunder och kollegor och du erbjuds goda möjligheter att bidra till vår fortsatta tillväxt och utveckling. Som avdelningschef arbetar du nära verksamheten och stöttar med målsättning och uppföljning. Du rapporterar till affärsområdeschefen och ingår i dennes ledningsgrupp. Inom affärsområdet arbetar vi med service och underhåll, projektarbete och felavhjälpning.


Kravspecifikation
Om dig
Vi söker dig som har erfarenhet från chefs- eller ledarbefattningar, företrädelsevis inom elkraftsområdet. Har du annan erfarenhet från entreprenad eller energibranschen ses det som meriterande. I grunden har du en eftergymnasial utbildning eller förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Du kan uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift, har B-körkort och möjlighet att resa i tjänsten.


För att lyckas i rollen är det viktigt att du som person är trygg i dig själv, i ditt ledarskap och att du trivs med att ha personalansvar. På ett öppet och engagerande sätt skapar du förtroende hos dina medarbetare och kunder och ditt ledarskap kännetecknas av att du finns nära verksamheten, stöttar, sätter mål och följer upp. Du har en förmåga att bygga effektiva team genom att främja dialog och samarbete i gruppen och fastställa gemensamma mål. Trots att vägen framåt inte alltid är given kan du skapa tydlighet i gruppens mål och skapa strategier och förutsättningar för att ni tillsammans ska nå dem. Då våra kunder är en viktigt del av verksamheten ser vi att du har ett tydligt kundfokus och en förmåga att skapa och bibehålla goda kundrelationer.


Ytterligare information
Placeringsort
Järfälla


Vill du veta mer?
För mer information om tjänsten, kontakta gärna rekryterande chef Dick Larsson, 070-359 44 36. Fackliga representanter är Anders Sundqvist Unionen, Johan Larsson (Hallsberg) SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.


Vi ser fram emot din ansökan!
Anta din nästa ledarutmaning hos oss och ansöka via vår annons på Vattenfalls karriärssidor senast den 30 november 2022. Har du någon fråga om din ansökan, kontakta rekryterare Johanna Marklund, 070-307 84 82.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.


Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats! Visa mindre