Lediga jobb som Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning i Vänersborg

Se lediga jobb som Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning i Vänersborg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Vänersborg som finns hos arbetsgivaren.

Handläggare EBH-stödet mm, timanställning

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,6 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet och vi arbetar med det varje d... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället.

Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,6 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet och vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu 1-2 handläggare för timanställning till Enheten för förorenade områden på Miljöskyddsavdelningen. Miljöskyddsavdelningens huvuduppdrag är tillsyn av miljöfarlig verksamhet och förorenade områden samt prövning av miljöfarlig verksamhet. Vi arbetar även med klimat- och energifrågor samt miljömålen som ligger till grund för vårt arbete. Miljöskyddsavdelningen består för närvarande av cirka 80 medarbetare fördelade på fem enheter.

Tjänsterna innebär bl.a. att uppdatera EBH-stödet (EBH står för efterbehandling). Varje höst får vi, från kommunerna, in information om markförorenade områden som vi lägger in i EBH-stödet (länsstyrelsens databas för potentiellt förorenade områden). Vidare kan det komma att ingå administrativ handläggning av vårt arbetsmaterial i våra ärenden samt handläggning i vårt arbete med kartläggning av PFAS.

I arbetet ingår kontakter med miljöansvarig på kommuner och med handläggare på Länsstyrelsen.

Tjänsternas huvudsakliga arbetsuppgifter:

- Uppdatera EBH-stödet med information som Länsstyrelsen handhar samt utifrån kommunernas inrapportering
- Genomföra utdrag ur EBH-stödet
- Administrera inscannat material i våra ärenden
- Bistå i vårt arbete med kartläggning av PFAS

Placeringsort: Göteborg eller Vänersborg

Enstaka resa ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.

Kvalifikationer
Krav

- Naturvetenskaplig eller teknisk examen på högskolenivå med inriktning mot miljö, kemi, geologi eller annan examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig (minst 3 år)
- Goda kunskaper i Excel

Meriterande

- Kunskap om förorenade områden
- Kunskap om GIS

Personliga egenskaper

- Noggrann
- God kommunikativ förmåga både muntligt och skriftligt
- Drivande

Du har ett hälsosamt förhållningssätt till arbetet, vilket märks bland annat på hur du planerar och genomför dina uppdrag. Som person ligger ditt fokus på möjligheter snarare än hinder.  

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat. 

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Övrigt
Ansök till tjänsten https://lansstyrelsen.varbi.com/se/what:job/jobID:644548/.

Intervjuer genomförs löpande även under annonseringstiden.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.  

Din ansökan blir en allmän handling när du söker tjänster hos oss. Därför är det viktigt att du med skyddade personuppgifter inte registrerar dig via vårt rekryteringssystem. Posta din ansökan till HR-enheten, Länsstyrelsen Västra Götaland, 403 40 Göteborg. Delge inte några känsliga uppgifter i din ansökan men ange någon form av kontaktuppgift så att vi kan kontakta dig om du är aktuell för tjänsten. Vid frågor, ta kontakt med HR via e-post [email protected] Visa mindre

Migrationshandläggare till mottagningsenheten i Vänersborg

På Migrationsverket är vi cirka 5 800 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt! Vi söker migrationshandläggare till mottagningsenheten i Vänersborg. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor o... Visa mer
På Migrationsverket är vi cirka 5 800 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!
Vi söker migrationshandläggare till mottagningsenheten i Vänersborg.

Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande.

Vad gör en migrationshandläggare?
Som migrationshandläggare arbetar du med att handlägga, utreda, besluta och ta fram förslag till beslut i olika typer av ärenden. Besluten har rättslig verkan för enskilda personer och påverkar deras rätt till förmåner, rättigheter och skyldigheter. Därutöver arbetar du med administration där du hanterar akter och handlingar som har kommit in eller upprättats i ett ärende. Du ger också service till asylsökande och andra intressenter, personligen via vår reception och via vår jourtelefon.

I din roll möter du och har samtal med personer som har ett ärenden hos Migrationsverket och andra intressenter. Samtalen kan handla om att underrätta om beslut eller informera om Migrationsverkets processer samt vägleda och ge service. Du identifierar och hanterar eventuella särskilda behov hos personer och i förekommande fall håller du samtal med vuxna och barn i utsatta situationer.

 

Vem är du?
Du arbetar bra med andra människor. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar. Kommunicerar på ett tydligt sätt. Säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Påminner och följer upp. Är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra sitt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar.

I vårt arbete som statstjänstemän ställs även höga krav på omdöme och en hög säkerhets -och sekretessmedvetenhet.

Vi söker dig som

- Akademisk utbildning om minst 120hp med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning i kombination med för rollen aktuell och relevant erfarenhet
- Aktuell kunskap om förvaltningsrättsliga ärenden
- God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
- Goda kunskaper i Officepaketet
- B-körkort

Det är meriterande om du har

- Erfarenhet av professionellt bemötande av människor i utsatta situationer
- Kunskap i andra språk
- Utredningsvana
- Erfarenhet av arbete med krav på god service, främst reception och/eller telefoni
- Tidigare erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga ärenden

Upplysningar
Anställningsform: tillsvidare med provanställning och vikariat som längst t.o.m. 2023-12-31
Arbetstider: kontorsarbetstid
Vi tillämpar individuell lönesättning
Placering: Vänersborg
Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse
Anställningsförmåner: Läs om våra anställningsförmåner https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Jobba-hos-oss/Formaner-och-villkor.html.

Vill du veta mer
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan
Varmt välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 27 augusti 2023! Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

_________________________________________________________________________________________________________


Om rekryteringsprocessen
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar därför alla sökande och strävar efter en jämn könsfördelning och mångfald. Som statlig myndighet rekryterar vi efter förtjänst och skicklighet. På https://www.arbetsgivarverket.se/jobba-statligt/fragor-och-svar/Hur-ser-rekryteringsprocessen-ut-for-statliga-jobb/ kan du läsa mer om vad det innebär.


Vi använder urvalsfrågor under ansökningen. Besvara dem så utförligt du kan eftersom dina svar har betydelse för om du är kvalificerad att gå vidare i rekryteringen eller inte. I vissa rekryteringar använder vi också tester för att bedöma hur väl din skicklighet stämmer överens med tjänsten du söker. Vid en eventuell intervju kan du även få svara på frågor kopplat till säkerhet.


Vill du komma i kontakt med fackliga företrädare finns kontaktuppgifter till Saco-S, Seko och ST längst ned på sidan ”Lediga jobb och intresseanmälan” på migrationsverket.se: https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb-och-intresseanmalan.html


Migrationsverkets rekryteringar sker helt i vår egen eller upphandlade leverantörers regi. Vi ber därför om att inte få telefonsamtal och mejl från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Arkivutredare, Vänersborg

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang. Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en s... Visa mer
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som arkivutredare kommer du främst att utföra fastighetsrättsliga utredningar där arkivforskning är en stor del av arbetet. Utredningarna genomförs dels inom Lantmäteriets förrättningsverksamhet men även åt andra myndigheter vilket innebär att både interna och externa kontakter är vanliga.

Utredningarna är av olika svårighetsgrad som kräver djupare efterforskningar bland gamla handlingar i våra digitala arkiv. Du kommer utreda fastighetsrättsliga frågor som rör gränsers tillkomst, samfällighetsutredningar, servitututredningar, utredning av vattentillhörighet och fiskerätt med mera. Arbetet sker till allra största del digitalt.

Du kommer även att arbeta med att höja och förbättra kvalitén i fastighetsregistret och registerkartan. Arbetet kan även innehålla administrativa och andra arbetsuppgifter beroende på funktionens och enhetens behov.

Du kommer ingå i nätverk med personer som har liknande arbetsuppgifter och få goda utvecklingsmöjligheter genom samarbete med kollegor och via Lantmäteriets interna utbildningar. Arbetsuppgifternas innehåll kan variera över tid. Du kommer ingå i Lantmäteriets arkivutredningspool vilket innebär att du kommer utreda ärenden över hela landet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är intresserad av fastighetsrättsliga arkivutredningar och vill arbeta som arkivutredare. Du har högskoleutbildning, i för tjänsten relevant område så som lantmäteri, register, arkeologi eller landskapsvetenskap alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser att du har kunskaper i arkivforskning, tolkning av information i gamla handlingar och ett historiskt intresse. Du ska även ha god datavana.

Det är meriterande om du genomgått kurser på högskolenivå inom juridik, lämpligen mot fastighetsrätt och fastighetsbildning eller praktisk erfarenhet som kan jämställas med detta. Erfarenhet av kartor och kartverktyg genom studier eller arbete är också meriterande.

Som arkivutredare planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete självständigt, du sätter upp och håller tidsramar. Du arbetar strukturerat, gör korrekta avvägningar och prioriteringar samt har en mycket god förmåga att kommunicera skriftligt och muntligt på svenska. Vidare vill vi att du har en god förmåga att söka fram relevant information i omfattande och komplext material. Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
På Lantmäteriet arbetar vi med att säkra ägandet av fastigheter och att tillgängliggöra geodata till samhället och vi är myndigheten som tar ledning i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Vi vet att våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. Genom att arbeta med jämställdhet och mångfald som självklara delar av verksamheten skapar vi en inkluderande kultur där olikheter är en av våra framgångsfaktorer. I vårt medarbetarskap ingår det att alla medarbetare agerar utifrån vår värdegrund: service, öppenhet och handlingskraft.

Hos oss har du möjlighet att utföra arbetsuppgifter till stor del på annan plats än kontoret.
Det är verksamheten och gällande regelverk som styr. Vi kallar det den hybrida arbetsplatsen.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om tjänsten besvaras av de kontaktpersoner som anges i annonsen.

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Visa mindre

Naturvårdshandläggare

Om arbetsplatsen Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet och vi arbeta... Visa mer
Om arbetsplatsen
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället.

Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet och vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

Vi behöver utöka vårt team med ytterligare en handläggare det närmaste året och samtidigt söker vi en vikarie för en av våra medarbetare som ska vara föräldraledig. Nu söker vi därför två naturvårdshandläggare till enheten för naturskydd fram till och med mars 2024.

Vad vi kan erbjuda dig
Länsstyrelsen är en spännande arbetsplats med en mängd olika typer av uppdrag inom nästan alla samhällets områden. Du kommer till en arbetsplats med engagerade och kompetenta chefer och medarbetare, en bra arbetsmiljö och goda arbetsvillkor. Vi tror du kommer att ha roligt och vi vet att du kommer att lära dig mycket och även själv utvecklas här på länsstyrelsen.

På naturavdelningen är vi 100-120 medarbetare fördelade på fyra enheter. Tillsammans arbetar vi för biologisk mångfald, främjande av friluftsåtgärder, skydd av naturområden och en god hushållning med naturresurser. Vi ansvarar även för viltförvaltningsfrågor.

Du kommer att tillhöra Enheten för Naturskydd. På enheten ligger fokus på att skydda områden i marin, limnisk och skoglig miljö. Enheten har medarbetare på kontoren i Göteborg, Mariestad och Vänersborg.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att i samarbete med kollegor på länsstyrelsen samt externa myndigheter och organisationer genomföra skydd av värdefulla naturområden i Västra Götalands län. Du kommer huvudsakligen att arbeta med att ta fram förslag till naturreservat och med att teckna naturvårdsavtal. Arbetet innehåller alla moment i reservatsbildningen, från inventeringar och markägarkontakter till att ta fram skötselplaner och beslut.

Placeringsort är Mariestad eller Vänersborg. Vi erbjuder ett flexibelt arbete med goda möjligheter att arbeta på distans när det fungerar för verksamheten. Resor ingår i tjänsten och de är oftast över dagen.

Kvalifikationer
Krav

- Du har minst fyraårig högskoleutbildning inom biologi/ekologi eller utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
- Goda datakunskaper och förmåga att hantera digitala stödsystem
- B-körkort

Meriterande

- Goda kunskaper om lagstiftningen som berör naturvård och områdesskydd
- Erfarenhet av rapportskrivning och redovisning
- Erfarenhet av naturvårdsarbete och arbete med naturskydd
- Erfarenhet av inventering av olika naturtyper
- Kunskaper i GIS
- Artkunskaper (t ex kärlväxter, mossor, lavar, svampar och fåglar)
- Erfarenhet från offentlig verksamhet

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som reservatshandläggare ska du ha god kommunikativ förmåga och ha ett målinriktat och strukturerat arbetssätt. Du trivs med att arbeta med egna arbetsuppgifter, likväl som att ingå i olika arbetsgrupper och projekt. Du har förmågan att dela med dig av dina kunskaper både internt inom länsstyrelsen och externt, då samarbete är en viktig del för att föra arbetet framåt.

Du har förmåga att omprioritera, avsluta ärenden samt hålla deadlines. Som person är du engagerad, ansvarstagande, initiativtagande, strukturerad och flexibel, med förmåga att växla mellan olika arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta med hela eller delar av reservatsbildningsprocessen.

För att lyckas i uppdraget behöver du ha ett hälsosamt förhållningssätt till arbetet, vilket märks bland annat på hur du planerar och prioriterar samt genomför dina uppdrag. Som person ligger ditt fokus på möjligheter snarare än hinder.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt
https://lansstyrelsen.varbi.com/se/what:job/jobID:616893/

Tidsbegränsad anställning enligt överenskommelse till och med mars 2024.
Vikariat från augusti 2023 - mars 2024.

Arbetstid: Dagtid, måndag - fredag 40 timmar per vecka.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Handläggare vattenskydd och vattenförsörjning

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet och vi arbetar med det varje d... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället.

Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet och vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

Enheten för vattenmiljö har bland annat ett brett uppdrag inom vattenförsörjning. Därför söker vi handläggare inom kompetensområdet.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig med kompetens inom VA-strategiska frågor, vattenförsörjning samt utformning och tillsyn av vattenskyddsområden och som vill vara med och driva vårt arbete för en långsiktig och säker vattenförsörjning i länet. Länsstyrelserna har en central roll i arbetet med att kartlägga, riskbedöma och säkra vattenförsörjningen.

Du kommer bland annat att arbeta med inrättande, samråd, tillsyn och tillsynsvägledning kring vattenskyddsområden och med frågor kopplade till att skapa en robust regional vattenförsörjning, vilket kan inkludera till exempel frågor kopplade till civilt försvar och klimatförändringar. Du kommer också att delta som expert i ärenden och remisser samt ge råd och vägledning utifrån din expertkompetens.

Du blir även en del av arbetsgruppen för vattenförsörjning, där vi tillsammans samverkar för en långsiktig och hållbar vattenförsörjning i länet. Gruppen utgörs av representanter från flera avdelningar på Länsstyrelsen och bidrar med olika kompetenser kopplade till vattenförsörjning

Din tjänst innebär samverkan med kollegor med olika kompetenser såväl som med externa aktörer, så som länets kommuner. Kommunikation både externt och internt är en mycket viktig del av arbetet, då vårt arbete många gånger handlar information och förmedlande av kunskap på olika sätt.

Du kommer att tillhöra Enheten för vattenmiljö där vi är cirka 20 medarbetare med många olika vattenrelaterade kompetenser. Vi arbetar med riktade regeringsuppdrag, akvatiska invasiva arter, våra vattenrelaterade miljömål, miljöövervakning och vattenförbättrande åtgärder. Inom enheten ligger även beredningssekretariatet som ansvarar för arbetet med vattenförvaltningen i länet och för arbetet med EU:s dricksvattendirektiv.

Enheten tillhör Vattenavdelningen som har drygt 95 medarbetare fördelade på fem enheter. Tillsammans arbetar vattenavdelningen med hela bredden av länets vattenfrågor för en bättre vattenmiljö och ett bättre dricksvatten.

Placeringsort är: Göteborg, Vänersborg eller Mariestad

Uppge i ansökan vilken placeringsort du önskar. Distansarbete är möjligt i viss utsträckning när arbetet tillåter.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.

Kvalifikationer
Krav

- Högskoleexamen inom relevant tekniskt eller naturvetenskapligt ämne såsom miljövetenskap, geologi, ekosystemteknik, samhällsbyggnad alternativt likvärdig utbildning med inriktning mot något av ovanstående områden.
- Yrkeserfarenhet inom vattenskyddsområden och vattenförsörjningsfrågor
- B-körkort

Meriterande

- Kunskap om riskbedömningar inom dricksvattenförsörjning
- Yrkeserfarenhet inom VA-strategiska frågor
- Erfarenhet av att arbeta med tillsyn enligt miljöbalken
- Erfarenhet av kommunal organisation
- Kunskaper inom GIS
- Erfarenhet av att arbeta med ärendehantering enligt miljöbalken
- Erfarenhet av informationsteknik eller informationskampanjer
- Erfarenhet av att leda projekt

Personliga egenskaper

- Du är bra på att ha olika roller i ett arbete, att samarbeta i grupp men även med att arbeta självständigt och driva egna frågeställningar.
- Du kan ta ett helhetsperspektiv och har en analytisk förmåga
- Du är målinriktad och slutför dina uppdrag i tid och med rätt kvalitet.
- Du tycker om att skapa kontakter, är kommunikativ och har förmågan att anpassa tal och skrift till olika målgrupper.
- Du har en god förmåga att prioritera mellan olika arbetsuppgifter och arbetar strukturerat
- Du har lätt för att samarbeta och är prestigelös

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Övrigt
https://lansstyrelsen.varbi.com/what:job/jobID:615015/?lang=se Välkommen med din ansökan!

Arbetstid: Dagtid måndag - fredag 40 timmar per vecka.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Ärendekoordinator, vikariat

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje da... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället.

Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

Arbetsuppgifter
Är du en serviceinriktad och noggrann administratör som gillar att hitta lösningar och se utvecklingsmöjligheter i det dagliga arbetet? Vill du vara med och utveckla Länsstyrelsens ärendehantering tillsammans med ett härligt gäng med mycket kompetens och arbetsglädje och som värdesätter samarbete? Då har du hittat rätt!

Som ärendekoordinator arbetar du tillsammans med kollegor i ett team. Du kommer huvudsakligen att arbeta med ett samlat digitalt ärendeflöde och ge dagligt stöd i frågor kopplade till ärendehantering mot både myndighetens verksamheter och våra externa kontakter. Det innebär att registrera och digitalisera inkomna handlingar, expediera handlingar, bevaka och hantera delgivningar, ge information och stöd samt utbilda i vårt diarieföringssystem Platina.

Funktionen för Ärendehantering är en spännande arbetsplats med både utmaningar och möjligheter. Funktionen har hand om Länsstyrelsens digitala dokument- och ärendehantering, och är en del av Rättsenheten. Uppdraget är att arbeta med ett samlat digitalt ärendeflöde och vara ett administrativt stöd för myndigheten. Även utvecklingsfrågor kopplade till Länsstyrelsens mål att bli en modern, digital myndighet är en del av vårt uppdrag. Vi ser distansarbete som en möjlighet när det fungerar för verksamheten.

Anställningen är ett vikariat på 1 år med placering i Göteborg eller Vänersborg.

Kvalifikationer

Krav
Du har gymnasieutbildning och behärskar svenska i både tal och skrift. Vi söker dig som har arbetat med liknande arbetsuppgifter inom offentlig förvaltning. Du har aktuell arbetslivserfarenhet av registreringsarbete, diarieföring och dokumenthantering och haft detta som dina huvudsakliga arbetsuppgifter.

Du behöver ha en grundläggande kunskap om följande lagstiftningar: dataskyddsförordningen, offentlighet och sekretesslagen samt förvaltningslagen.

Meriterande
Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet av ärendehanteringssystemet Platina. men även har erfarenhet av att expediera handlingar och utlämnande av allmänna
handlingar.

Personliga egenskaper
Du gillar och har förmåga att ge god service och kommunicera lyhört och prestigelöst. Du har förmåga att se utvecklingsmöjligheter och tar initiativ till att förbättra och förenkla såväl arbetssätt och rutiner. Du vill bidra till god förvaltning och det innebär att du är påläst, noggrann när det gäller att följa regler samt uthållig när det gäller att sköta stora mängder av samma uppgift, hitta effektivare lösningar och möta dem vi är till för.

I rollen behöver du ha förmåga att arbeta självständigt, med du har också en god samarbetsförmåga och kan planera, lösa uppgifter och utveckla arbetssätt tillsammans med dina kollegor. Du behöver kunna prioritera och planera om.
Du har ett hälsosamt förhållningssätt till arbetet, vilket märks bland annat på hur du planerar och genomför dina uppgifter.
Som person ligger ditt fokus på möjligheter och lösningar snarare än hinder och du har en sund distans till arbetet.

Utöver erfarenheterna och förmågorna som vi har beskrivit här ovan behöver du vara van vid digitala verktyg och arbetssätt.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Du ansöker om jobbet via denna länk: https://lansstyrelsen.varbi.com/what:job/jobID:642150/?lang=se

Övrigt
Rekryterande chef Martin Hemberg har semester och besvarar eventuella frågor från v 29.
Kontaktperson för SACO är från den 19 juli Helena Nilsson, 010-2245243.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. 

Din ansökan blir en allmän handling när du söker tjänster hos oss. Därför är det viktigt att du med skyddade personuppgifter inte registrerar dig via vårt rekryteringssystem. Posta din ansökan till HR-enheten, Länsstyrelsen Västra Götaland, 403 40 Göteborg. Delge inte några känsliga uppgifter i din ansökan men ange någon form av kontaktuppgift så att vi kan kontakta dig om du är aktuell för tjänsten. Vid frågor, ta kontakt med HR via e-post [email protected] Visa mindre

Handläggare

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet och vi arbetar med det varje d... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället.

Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet och vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

Arbetsbeskrivning
Vill du jobba med administration och enklare handläggning av ärenden? Är du flexibel och kan växla mellan olika arbetsuppgifter under en dag? Är du produktiv och gillar att avgöra många ärenden? Vill du ha en trivsam arbetsplats som är utvecklande, hållbar och kollegial? Då är du kanske vår nya kollega på Förvaltningsjuridiska funktionen inom Rättsenheten.

Förvaltningsjuridiska funktionen handlägger bland annat ärenden om tillstånd, auktorisation, förordnanden och överprövning samt utövar tillsyn. Inom funktionen arbetar både handläggare och jurister. Vi är i dagsläget 11 medarbetare som arbetar i Vänersborg, Skara och Göteborg.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

- Du upprättar och skickar kommuniceringar, underrättelser, remisser och andra juridiska dokument
- Du har mycket kontakt med allmänheten
- Du handlägger och författar beslutsförslag avseende lokala trafikföreskrifter
- Du handlägger och beslutar i ärenden avseende askspridning och godkännande av bevakningspersonal
- Du utför tillsyn över bevakningsbolag
- Du ansvarar för årlig sammanställning av vigselarvoden och länets vägar
- Du bidrar aktivt i utvecklingsarbete inom enheten och funktionen
- Du arbetar för att vi har en trivsam och utvecklande arbetsmiljö

Som medarbetare på Länsstyrelsen kan du även behöva arbetsledas tillfälligt till andra arbetsuppgifter inom Rättsenheten och myndigheten, då vi dels är en krisberedskapsmyndighet, dels kan få tillfälliga uppdrag som snabbt ska lösas.

Placeringsort: Vänersborg eller Göteborg. Vi erbjuder goda möjligheter till distansarbete under en del av arbetstiden.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.

Kvalifikationer
Krav

- Tvåårig yrkeshögskoleexamen eller högskolexamen inom samhällsvetenskap eller juridik
- Arbetslivserfarenhet av handläggning av förvaltningsrättsliga ärenden och tillämpning av förvaltningslagen
- Goda kunskaper i förvaltningsrätt
- Goda kunskaper i offentlighet och sekretess

Meriterande

- Körkort B

Personliga egenskaper

Du har god samarbetsförmåga, är prestigelös och vill bidra till gemenskap och god arbetsmiljö. Vi arbetar i ett högt tempo som kräver att du tar ansvar för både ditt eget och gruppens arbete och resultat. För att lyckas i din roll behöver du ha förmåga till helhetssyn och kunna arbeta självständigt utifrån gruppens gemensamma mål och prioriteringar. Det är därför viktigt att du är bra på att strukturera ditt arbete och kan omprioritera vid behov. Du har även förmågan att arbeta effektivt och snabbt utan att rättssäkerheten eftersätts. Du är en person som ser utvecklingsmöjligheter och kan kommunicera på ett konstruktivt sätt, såväl i tal som i skrift.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.     

Sök tjänsten genom att klicka https://lansstyrelsen.varbi.com/what:job/jobID:606606/?lang=se    

Övrigt
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser Visa mindre

Erfaren handläggare till enheten för förorenade områden

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet och vi arbetar med det varje d... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället.

Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet och vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu handläggare till Enheten för förorenade områden på Miljöskyddsavdelningen. Miljöskyddsavdelningens huvuduppdrag är tillsyn av miljöfarlig verksamhet och förorenade områden samt prövning av miljöfarlig verksamhet. Vi arbetar även med klimat- och energifrågor samt miljömålen som ligger till grund för vårt arbete. Miljöskyddsavdelningen består för närvarande av cirka 80 medarbetare fördelade på fem enheter.

Du kommer att tillhöra Enheten för förorenade områden, som i nuläget består av ca 15 personer. Vi arbetar mot fastställda regionala miljömål med bl.a. tillsyn av förorenade områden vid pågående och nedlagda verksamheter, bidragshantering, remisser samt tillsynsvägledning och stöd till kommuner. Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats fylld av kunniga kollegor både inom enheten och inom en mängd olika samhällsfunktioner. Vi är en länsstyrelse med god arbetsmiljö och framåtanda. Arbetet är självständigt, men bedrivs i nära samarbete med kollegor.

Tjänsternas arbetsuppgifter är att bedriva tillsyn av förorenade områden på pågående och nedlagda verksamheter samt därtill tillhörande arbetsuppgifter. Även arbete med tillsynsvägledning samt arbete med handläggning av internremisser och bidragsärenden kan komma att ingå.

Du förväntas bidra till tydliga arbetsprocesser och skapa engagemang och delaktighet för en effektiv verksamhet. I rollen ingår också utöver interna kontakter samarbete med intressenter utanför myndigheten såsom privata aktörer, andra myndigheter och näringsliv.

Vi söker dig med:
- Naturvetenskaplig eller teknisk examen på högskolenivå med inriktning mot miljö, kemi, geologi eller annan examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Erfarenhet av att arbeta med utrednings- och åtgärdsfrågor kopplat till förorenade områden och efterbehandling
- God kunskap om svensk miljölagstiftning
- B-körkort
- God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift

Det är meriterande med erfarenhet av:
- Erfarenhet av större saneringsprojekt
- Kunskap och erfarenhet av utredning om PFAS
- Kunskap och erfarenhet av utredning av förorenade sediment

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Du ska vara utåtriktad och lyhörd med ett respektfullt bemötande då arbetet innebär nära samarbete med andra medarbetare på länsstyrelsen, övriga myndigheter och omvärlden. Vidare värdesätter vi förmågan att självständigt prioritera, planera och driva arbetet framåt. Som person är du även välstrukturerad och är noggrann.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Övrigt
Arbetstid: Dagtid, måndag - fredag 40 timmar per vecka.

Du söker jobbet via denna länk: https://lansstyrelsen.varbi.com/what:job/jobID:595060/?lang=se

Välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Placeringsort: Mariestad, Vänersborg eller Göteborg. Uppge vilken placeringsort du önskar.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser. Visa mindre

Vilthandläggare

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både iMånga pratar om hållbarhet och vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med? ... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället.

Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både iMånga pratar om hållbarhet och vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

Nu söker vi en vikarierande vilthandläggare samt ytterligare en vilthandläggare under en begränsad tid till Viltenheten på Naturavdelningen.

Arbetsbeskrivning
Naturavdelningens uppdrag är att stärka den biologiska mångfalden och friluftslivet. Vi bildar naturreservat av representativa och värdefulla naturområden samt vårdar och förvaltar dessa områden. Vi verkar för en god hushållning med naturresurser samt prövar olika verksamheters och arbetsföretags tillåtlighet och bedriver tillsyn. Den viktigaste lagstiftningen är miljöbalken.

Viltenheten har det regionala ansvaret för jakt och viltförvaltning. Vi arbetar för friska och väl sammansatta viltstammar i balans med fodertillgång och berörda intressen. Vi ger information och rådgivning för att motverka viltskador i länet.

Viltenheten inventerar och förvaltar de stora rovdjuren, prövar och handlägger ärenden om bland annat vilthägn, artskydd och CITES-konventionen, registrering av kronhjort- och älgskötselområden, registrering av och tilldelning till licensområden för älgjakt, granskar älgskötselplaner och älgförvaltningsplaner, prövar ansökningar om skyddsjakt och fattar beslut angående bidrag och ersättningar för viltskador.

Arbetet ska ske i god dialog med Naturvårdsverket, andra myndigheter och organisationer, älgförvaltningsgrupper samt andra berörda intressenter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

- Registrering av älgjaktområden och kronhjortskötselområden samt uppdatering av tillhörande GIS-skikt
- Licenstilldelning inför älgjakten
- Handläggning av älgskötselplaner och älgförvaltningsplaner
- Handläggning av ärenden om skyddsjakt
- Sammanställning och uppföljning av jaktresultat
- Rådgivning och information

Tjänsten innebär mycket kontakter både inom Länsstyrelsens olika avdelningar och enheter samt externt med andra myndigheter, representanter för länets olika jaktområden och övrig allmänhet.

Vi utvecklar alltid vår verksamhet och du behöver därför vara öppen för att dina arbetsuppgifter även kan komma att förändras över tid.

Placeringsort: Vänersborg.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.

Kvalifikationer
Krav

- Högskoleutbildning inom viltekologi, skog, biologi eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
- Goda kunskaper i Microsoft Word och Excel
- God kunskap inom GIS
- B-körkort.

Meriterande

- Erfarenhet av praktisk jakt
- God kunskap inom viltförvaltning
- Erfarenhet av administration och av att handlägga viltfrågor på en myndighet
- Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

I din kommunikation är du både lyhörd och prestigelös men också trygg med att ifrågasätta och ställa krav. Du är tydlig och kan kommunicera ditt budskap på ett lättförståeligt sätt, såväl i tal som i skrift. Du är strukturerad och resultatinriktad och är van att arbeta mot deadlines samt har förmågan att hantera en stundtals hög arbetsbelastning.

Du har ett hälsosamt förhållningssätt till arbetet, vilket märks bland annat på hur du planerar och genomför dina uppdrag. Som person ligger ditt fokus på möjligheter snarare än hinder.

I rollen som vilthandläggare behöver du vara serviceinriktad och ha förmågan att bygga och underhålla relationer på ett förtroendeingivande sätt.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Välkommen att ansökan om jobbet via denna länk: https://lansstyrelsen.varbi.com/what:job/jobID:605533/?lang=se

Övrigt
Anställningsform: ett vikariat och en särskild visstidsanställning.

Omfattning: vikariat till och med 2023-12-31, särskild visstidsanställning 6 månader.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Migrationshandläggare till mottagningsenheten i Vänersborg

På Migrationsverket är vi cirka 5 800 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt! Vi söker migrationshandläggare till mottagningsenheten i Vänersborg. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor o... Visa mer
På Migrationsverket är vi cirka 5 800 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!
Vi söker migrationshandläggare till mottagningsenheten i Vänersborg.

Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som migrationshandläggare arbetar du med att handlägga, utreda, besluta och ta fram förslag till beslut i olika typer av ärenden. Besluten har rättslig verkan för enskilda personer och påverkar deras rätt till förmåner, rättigheter och skyldigheter. Därutöver arbetar du med administration där du hanterar akter och handlingar som har kommit in eller upprättats i ett ärende. Du ger också service till asylsökande och andra intressenter, personligen via vår reception och via vår jourtelefon.

I din roll möter du och har samtal med personer som har ett ärenden hos Migrationsverket och andra intressenter. Samtalen kan handla om att underrätta om beslut eller informera om Migrationsverkets processer samt vägleda och ge service. Du identifierar och hanterar eventuella särskilda behov hos personer och i förekommande fall håller du samtal med vuxna och barn i utsatta situationer.

Personliga kompetenser
Du arbetar bra med andra människor. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar. Kommunicerar på ett tydligt sätt. Säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Påminner och följer upp. Är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra sitt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar.

Krav

- Akademisk utbildning med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning
- Aktuell kunskap om förvaltningsrättsliga ärenden
- God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
- Goda kunskaper i Officepaketet
- B-körkort

Meriter

- Erfarenhet av professionellt bemötande av människor i utsatta situationer
- Kunskap i andra språk
- Utredningsvana
- Erfarenhet av arbete med krav på god service, främst reception och/eller telefoni
- Aktuell erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga ärenden
- Aktuell erfarenhet av arbete inom Migrationsverkets mottagningsverksamhet i närtid

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidare med provanställning, vikariat (längst t.o.m. 2024-09-30) samt sommarvikariat (juni – augusti 2023)
Arbetstider: Kontorsarbetstid
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Vänersborg
Tillträde: enligt överenskommelse

Vill du veta mer
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 12 mars 2023. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

 

_________________________________________________________________________________________________________


Om rekryteringsprocessen
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar därför alla sökande och strävar efter en jämn könsfördelning och mångfald. Som statlig myndighet rekryterar vi efter förtjänst och skicklighet. På https://www.arbetsgivarverket.se/jobba-statligt/fragor-och-svar/Hur-ser-rekryteringsprocessen-ut-for-statliga-jobb/ kan du läsa mer om vad det innebär.


Vi använder urvalsfrågor under ansökningen. Besvara dem så utförligt du kan eftersom dina svar har betydelse för om du är kvalificerad att gå vidare i rekryteringen eller inte. I vissa rekryteringar använder vi också tester för att bedöma hur väl din skicklighet stämmer överens med tjänsten du söker. Vid en eventuell intervju kan du även få svara på frågor kopplat till säkerhet.


Vill du komma i kontakt med fackliga företrädare finns kontaktuppgifter till Saco-S, Seko och ST längst ned på sidan ”Lediga jobb och intresseanmälan” på migrationsverket.se: https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb-och-intresseanmalan.html


Migrationsverkets rekryteringar sker helt i vår egen eller upphandlade leverantörers regi. Vi ber därför om att inte få telefonsamtal och mejl från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Handläggare Vattenmiljö med samordningsansvar för vattenförsörjning

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga, engagerade och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhälle, människor, djur, natur- och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet och vi arbetar med... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället.

Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga, engagerade och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhälle, människor, djur, natur- och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet och vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

Enheten för vattenmiljö har ett brett uppdrag inom vattenförsörjning.

 

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som med driv och lyhördhet vill leda och samordna länsstyrelsens arbete för en robust vattenförsörjning i länet. Du har kompetens inom projektledning, VA-strategiska frågor och vattenförsörjning, du drivs av ett helhetsperspektiv snarare än detaljstudier. Länsstyrelsens uppdrag utvecklas kontinuerligt. Vattenförsörjning är ett prioriterat område och uppdraget har utökats de senaste åren. Du får möjlighet att fortsätta utveckla länsstyrelsens arbete inom ramen för uppdraget tillsammans med dina kollegor. Länsstyrelserna har en central roll i arbetet med att kartlägga, riskbedöma och säkra länets vattenförsörjning.

Du kommer arbeta med vår nystartade (2022) arbetsgrupp för vattenförsörjning där arbetet för vattenförsörjningen i länet formas. Arbetsgruppen är avdelningsövergripande och där finns kompetens inom såväl lantbruk som samhällsplanering, klimatanpassning, beredskap och miljöprövning. Uppdraget innefattar att jobba med vattenförsörjning utifrån samtliga dessa perspektiv. Du driver och planerar arbetsgruppens uppdrag och kartläggningen av länets vattenuttag. Tillsammans med enhetschef fördelar du resurser inom arbetsgruppen.

Länsstyrelsen har flertalet uppdrag kopplade till vattenförsörjning, bland annat genom att inrätta vattenskyddsområden och att arbeta med vattenförsörjningsplanering på regional nivå. Dricksvattenförsörjning är också en viktig del av totalförsvarsplaneringen på länsstyrelsen.

Eftersom länsstyrelsen har ett brett uppdrag inom samhällsplanering jobbar vi även med vattenförsörjning i till exempel fysisk planering och prövningar. Du kommer att delta som expert i ärenden och remisser samt ge råd och vägledning utifrån din expertkompetens. 

Din tjänst kommer att innebära samverkan med kollegor med olika kompetenser såväl som externa aktörer. Kommunikation både externt och internt är en mycket viktig del av arbetet, då vårt arbete många gånger handlar om information och förmedlande av kunskap på olika sätt.

Du kommer att tillhöra enheten för vattenmiljö där vi är cirka 20 medarbetare med kompetenser inom bland annat hydrogeologi, ekotoxikologi, limnologi och marinbiologi. På enheten arbetar vi med EU:s vattendirektiv, riktade regeringsuppdrag, akvatiska invasiva arter, våra vattenrelaterade miljömål, miljöövervakning och vattenförbättrande åtgärder. Enheten kommer också att arbeta med EU:s direktiv för dricksvatten. Du kan, utifrån din expertis få uppdrag att bidra i annat arbete inom enheten och avdelningen.

Dina kollegor på enheten för vattenmiljö finns på tre orter: Göteborg, Vänersborg och Mariestad.

Enheten tillhör Vattenavdelningen som har drygt 95 medarbetare fördelade på fem enheter. Tillsammans arbetar vattenavdelningen med hela bredden av länets vattenfrågor för en bättre vattenmiljö och ett bättre dricksvatten.

 

Placeringsort: Göteborg, Vänersborg eller Mariestad.

Uppge i ansökan vilken placeringsort/-er du önskar. Distansarbete är möjligt upptill 50% när arbetet tillåter.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.

 

Kvalifikationer
Krav

- Högskoleexamen inom relevant tekniskt eller naturvetenskapligt ämne såsom miljövetenskap, samhällsbyggnad, geologi, ekosystemteknik, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
- Yrkeserfarenhet inom projektledning, VA-strategiska frågor, vattenförsörjning
- B-körkort

Meriterande

- Erfarenhet av planering för vattenförsörjning
- Kunskap om riskbedömningar inom dricksvattenförsörjning
- Erfarenhet av och kunskap om kommunal organisation och inrättande av vattenskyddsområden
- Erfarenhet av att arbeta med ärendehantering enligt miljöbalken
- Erfarenhet av att arbeta med tillsyn enligt miljöbalken
- Erfarenhet av informationsteknik eller informationskampanjer
- Kunskaper om GIS

Personliga egenskaper

- Du trivs med att ha olika roller i ett arbete, att leda och samarbeta i grupp men även med att arbeta självständigt
- Du kan ta ett helhetsperspektiv och har en analytisk förmåga
- Du är målinriktad och slutför dina uppdrag i tid och med rätt kvalitet
- Du tycker om att skapa kontakter, är kommunikativ och har förmågan att anpassa tal och skrift till olika målgrupper.
- Du har en god förmåga att prioritera mellan olika arbetsuppgifter och arbetar strukturerat
- Du är lätt att samarbeta med och du är prestigelös och generös.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

 

Övrigt
Arbetstid: Dagtid måndag - fredag 40 timmar per vecka.

Du söker jobbet via denna länk: https://lansstyrelsen.varbi.com/what:job/jobID:597012/?lang=se
Varmt välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Arkivutredare, Vänersborg

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang. Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en s... Visa mer
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi.

ARBETSUPPGIFTER
Arkivutredarna är Lantmäteriets specialister på fastighetshistoria. Arbetsuppgifterna utgörs främst av att utföra fastighetsrättsliga utredningar där arkivforskning är en stor del av arbetet. Utredningarna genomförs dels inom Lantmäteriets förrättningsverksamhet, dels åt andra myndigheter vilket innebär att både interna och externa kontakter är vanliga.

Utredningarna är av olika svårighetsgrad som kräver djupare efterforskningar bland gamla handlingar i våra digitala arkiv. Du kommer utreda fastighetsrättsliga frågor som rör gränsers tillkomst, samfällighetsutredningar, servitututredningar, utredning av vattentillhörighet och fiskerätt med mera. Arbetet sker till allra största del digitalt.

Du kommer vidare att arbeta med att höja och förbättra kvalitén i fastighetsregistret och registerkartan. Arbetet kan även innehålla administrativa och andra arbetsuppgifter beroende på funktionens och enhetens behov.

Du kommer ingå i nätverk med personer som har liknande arbetsuppgifter och få goda utvecklingsmöjligheter genom samarbete med kollegor och via Lantmäteriets interna utbildningar. Arbetsuppgifternas innehåll kan variera över tiden. Du kommer ingå i Lantmäteriets arkivutredningspool vilket innebär att du kommer utreda över hela landet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är intresserad av fastighetsrättsliga arkivutredningar och vill arbeta som arkivutredare. Du har högskoleutbildning i för tjänsten relevant område så som lantmäteri, register, arkeologi eller landskapsvetenskap alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska även ha god datavana.

Vi ser att du har kunskaper i arkivforskning, tolkning av information i gamla handlingar och ett historiskt intresse. Det är meriterande om du genomgått kurser på högskolenivå inom juridik, lämpligen mot fastighetsrätt och fastighetsbildning eller praktisk erfarenhet som kan jämställas med detta. Erfarenhet av kartor och kartverktyg genom studier eller arbete är också meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som person kan planera, organisera och prioritera ditt arbete självständigt, du sätter upp och håller tidsramar. Du arbetar strukturerat, gör korrekta avvägningar och prioriteringar samt har en mycket god förmåga att kommunicera skriftligt och muntligt på svenska. Vidare vill vi att du har en god förmåga att söka fram relevant information i omfattande och komplext material. Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard.

ÖVRIGT
På Lantmäteriet arbetar vi med att säkra ägandet av fastigheter och att tillgängliggöra geodata till samhället och vi är myndigheten som tar ledning i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Lantmäteriet är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här, våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. I medarbetarskapet ingår att vi agerar utifrån den statliga värdegrunden och våra värdeord: service, öppenhet och handlingskraft.

Som medarbetare på Lantmäteriet ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. När verksamheten tillåter har du bland annat möjlighet att utföra dina arbetsuppgifter till stor del på annan plats än kontoret. Läs mer om vårt erbjudande på lm.se/jobbahososs

För att skicka in din ansökan, klicka på länken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693.

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp. Visa mindre

Handläggare Vattenmiljö med samordningsansvar för vattenförsörjning

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga, engagerade och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhälle, människor, djur, natur- och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet och vi arbetar med... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället.

Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga, engagerade och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhälle, människor, djur, natur- och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet och vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

Enheten för vattenmiljö har ett brett uppdrag inom vattenförsörjning.

 

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som med driv och lyhördhet vill leda och samordna länsstyrelsens arbete för en robust vattenförsörjning i länet. Du har kompetens inom projektledning, VA-strategiska frågor och vattenförsörjning, du drivs av ett helhetsperspektiv snarare än detaljstudier. Länsstyrelsens uppdrag utvecklas kontinuerligt. Vattenförsörjning är ett prioriterat område och uppdraget har utökats de senaste åren. Du får möjlighet att fortsätta utveckla länsstyrelsens arbete inom ramen för uppdraget tillsammans med dina kollegor. Länsstyrelserna har en central roll i arbetet med att kartlägga, riskbedöma och säkra länets vattenförsörjning.

Du kommer arbeta med vår nystartade (2022) arbetsgrupp för vattenförsörjning där arbetet för vattenförsörjningen i länet formas. Arbetsgruppen är avdelningsövergripande och där finns kompetens inom såväl lantbruk som samhällsplanering, klimatanpassning, beredskap och miljöprövning. Uppdraget innefattar att jobba med vattenförsörjning utifrån samtliga dessa perspektiv. Du driver och planerar arbetsgruppens uppdrag och kartläggningen av länets vattenuttag. Tillsammans med enhetschef fördelar du resurser inom arbetsgruppen.

Länsstyrelsen har flertalet uppdrag kopplade till vattenförsörjning, bland annat genom att inrätta vattenskyddsområden och att arbeta med vattenförsörjningsplanering på regional nivå. Dricksvattenförsörjning är också en viktig del av totalförsvarsplaneringen på länsstyrelsen.

Eftersom länsstyrelsen har ett brett uppdrag inom samhällsplanering jobbar vi även med vattenförsörjning i till exempel fysisk planering och prövningar. Du kommer att delta som expert i ärenden och remisser samt ge råd och vägledning utifrån din expertkompetens. 

Din tjänst kommer att innebära samverkan med kollegor med olika kompetenser såväl som externa aktörer. Kommunikation både externt och internt är en mycket viktig del av arbetet, då vårt arbete många gånger handlar om information och förmedlande av kunskap på olika sätt.

Du kommer att tillhöra enheten för vattenmiljö där vi är cirka 20 medarbetare med kompetenser inom bland annat hydrogeologi, ekotoxikologi, limnologi och marinbiologi. På enheten arbetar vi med EU:s vattendirektiv, riktade regeringsuppdrag, akvatiska invasiva arter, våra vattenrelaterade miljömål, miljöövervakning och vattenförbättrande åtgärder. Enheten kommer också att arbeta med EU:s direktiv för dricksvatten. Du kan, utifrån din expertis få uppdrag att bidra i annat arbete inom enheten och avdelningen.

Dina kollegor på enheten för vattenmiljö finns på tre orter: Göteborg, Vänersborg och Mariestad.

Enheten tillhör Vattenavdelningen som har drygt 95 medarbetare fördelade på fem enheter. Tillsammans arbetar vattenavdelningen med hela bredden av länets vattenfrågor för en bättre vattenmiljö och ett bättre dricksvatten.

 

Placeringsort: Göteborg, Vänersborg eller Mariestad.

Uppge i ansökan vilken placeringsort/-er du önskar. Distansarbete är möjligt upptill 50% när arbetet tillåter.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.

 

Kvalifikationer
Krav

- Högskoleexamen inom relevant tekniskt eller naturvetenskapligt ämne såsom miljövetenskap, samhällsbyggnad, geologi, ekosystemteknik, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
- Yrkeserfarenhet inom projektledning, VA-strategiska frågor, vattenförsörjning
- B-körkort

Meriterande

- Erfarenhet av planering för vattenförsörjning
- Kunskap om riskbedömningar inom dricksvattenförsörjning
- Erfarenhet av och kunskap om kommunal organisation och inrättande av vattenskyddsområden
- Erfarenhet av att arbeta med ärendehantering enligt miljöbalken
- Erfarenhet av att arbeta med tillsyn enligt miljöbalken
- Erfarenhet av informationsteknik eller informationskampanjer
- Kunskaper om GIS

Personliga egenskaper

- Du trivs med att ha olika roller i ett arbete, att leda och samarbeta i grupp men även med att arbeta självständigt
- Du kan ta ett helhetsperspektiv och har en analytisk förmåga
- Du är målinriktad och slutför dina uppdrag i tid och med rätt kvalitet
- Du tycker om att skapa kontakter, är kommunikativ och har förmågan att anpassa tal och skrift till olika målgrupper.
- Du har en god förmåga att prioritera mellan olika arbetsuppgifter och arbetar strukturerat
- Du är lätt att samarbeta med och du är prestigelös och generös.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

 

Övrigt
Arbetstid: Dagtid måndag - fredag 40 timmar per vecka.

Du söker jobbet via denna länk: https://lansstyrelsen.varbi.com/what:job/jobID:597012/?lang=se
Varmt välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Erfaren handläggare till enheten för förorenade områden

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet och vi arbetar med det varje d... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället.

Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet och vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu handläggare till Enheten för förorenade områden på Miljöskyddsavdelningen. Miljöskyddsavdelningens huvuduppdrag är tillsyn av miljöfarlig verksamhet och förorenade områden samt prövning av miljöfarlig verksamhet. Vi arbetar även med klimat- och energifrågor samt miljömålen som ligger till grund för vårt arbete. Miljöskyddsavdelningen består för närvarande av cirka 80 medarbetare fördelade på fem enheter.

Du kommer att tillhöra Enheten för förorenade områden, som i nuläget består av ca 15 personer. Vi arbetar mot fastställda regionala miljömål med bl.a. tillsyn av förorenade områden vid pågående och nedlagda verksamheter, bidragshantering, remisser samt tillsynsvägledning och stöd till kommuner. Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats fylld av kunniga kollegor både inom enheten och inom en mängd olika samhällsfunktioner. Vi är en länsstyrelse med god arbetsmiljö och framåtanda. Arbetet är självständigt, men bedrivs i nära samarbete med kollegor.

Tjänsternas arbetsuppgifter är att bedriva tillsyn av förorenade områden på pågående och nedlagda verksamheter samt därtill tillhörande arbetsuppgifter. Även arbete med tillsynsvägledning samt arbete med handläggning av internremisser och bidragsärenden kan komma att ingå.

Du förväntas bidra till tydliga arbetsprocesser och skapa engagemang och delaktighet för en effektiv verksamhet. I rollen ingår också utöver interna kontakter samarbete med intressenter utanför myndigheten såsom privata aktörer, andra myndigheter och näringsliv.

Placeringsort: Mariestad, Vänersborg eller Göteborg. Uppge vilken placeringsort du önskar.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.

Vi söker dig med:
- Naturvetenskaplig eller teknisk examen på högskolenivå med inriktning mot miljö, kemi, geologi eller annan examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Erfarenhet av att arbeta med utrednings- och åtgärdsfrågor kopplat till förorenade områden och efterbehandling
- God kunskap om svensk miljölagstiftning
- B-körkort
- God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift

Det är meriterande med erfarenhet av:
- Erfarenhet av större saneringsprojekt
- Kunskap och erfarenhet av utredning om PFAS
- Kunskap och erfarenhet av utredning av förorenade sediment

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Du ska vara utåtriktad och lyhörd med ett respektfullt bemötande då arbetet innebär nära samarbete med andra medarbetare på länsstyrelsen, övriga myndigheter och omvärlden. Vidare värdesätter vi förmågan att självständigt prioritera, planera och driva arbetet framåt. Som person är du även välstrukturerad och är noggrann.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Övrigt
Arbetstid: Dagtid, måndag - fredag 40 timmar per vecka.

Du söker jobbet via denna länk: https://lansstyrelsen.varbi.com/what:job/jobID:595060/?lang=se

Välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Avgiftshandläggare till Biståndsenheten

Beskrivning Hos oss arbetar sammanlagt 30 kollegor, i rollerna avgiftshandläggare, 1:e socialsekreterare, handläggare LSS/socialpsykiatri, biståndshandläggare inriktade mot äldreomsorg samt färdtjänsthandläggare, boendesamordnare och platskoordinator. Vi är en arbetsgrupp med stort engagemang och samlad kompetens som värdesätter att ha nära till varandra och vi lär och utvecklas varje dag i våra uppdrag. Då en av våra kollegor går vidare till annan tjän... Visa mer
Beskrivning
Hos oss arbetar sammanlagt 30 kollegor, i rollerna avgiftshandläggare, 1:e socialsekreterare, handläggare LSS/socialpsykiatri, biståndshandläggare inriktade mot äldreomsorg samt färdtjänsthandläggare, boendesamordnare och platskoordinator.

Vi är en arbetsgrupp med stort engagemang och samlad kompetens som värdesätter att ha nära till varandra och vi lär och utvecklas varje dag i våra uppdrag. Då en av våra kollegor går vidare till annan tjänst söker vi dennes efterträdare.Arbetsuppgifter
Hos oss arbetar tre avgiftshandläggare varav en person har ett samordningsansvar i sin tjänst. Vi beräknar och administrerar avgifter för cirka 2000 personer bland annat hemtjänstavgift, vårdavgift inom särskilt boende, avgifter inom LSS-verksamhet samt avgifter inom IFO.

Viss del av denna tjänst kommer att innebära att du arbetar med annan administration såsom fakturor och beställningar med mera.


Kvalifikationer
Du ska ha genomgått en administrativ utbildning, gärna med inriktning ekonomi. Erfarenhet av administration inom kommunal verksamhet och av arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande. 

Du ska ha erfarenhet av Office365.

Du har många kontakter med andra aktörer inom och utanför organisationen. Som person är du bra på att samarbeta och samverka med andra.

Vi arbetar bland annat i systemen Raindance och Procapita/Lifecare. Övrigt

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet.
Våra värdeord: Levande, attraktiv, hållbar - tillsammans


Olika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.


Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en introduktion direkt vid start! Är du nyfiken på att prova introduktionen redan nu och få veta mer om hur vi arbetar i Vänersborgs kommun? http://introduktion.vanersborg.se/ genom att välja avsnitt och skriv in ditt namn för att få ett diplom efter genomförd introduktion. Ditt namn registreras ingenstans.


Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på vår sida https://www.vanersborg.se/jobb.

Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du https://www.vanersborg.se/naringsliv-och-arbete/arbetsmarknad/lediga-jobb-i-vanersborgs-kommun/fackliga-organisationer.html

Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling. Visa mindre

Handläggare

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje da... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?


ARBETSUPPGIFTER
Vill du jobba med ärenden inom flera olika rättsområden? Är du produktiv och gillar att avgöra många ärenden?
Vill du ha en trivsam arbetsplats som är utvecklande, hållbar och kollegial? Då är du kanske vår nya kollega på Förvaltningsjuridiska funktionen inom Rättsenheten.

Förvaltningsjuridiska funktionen handlägger bland annat ärenden om tillstånd, auktorisation, förordnanden och överprövning samt utövar tillsyn. Funktionen meddelar också lokala trafikföreskrifter och stödjer myndighetens arbete med djurskydd. Inom funktionen arbetar både handläggare och jurister. Vi är i dagsläget 13 medarbetare som arbetar på orterna Vänersborg och Skara.

Exempel på arbetsuppgifter:

• Handlägga medborgarskapsärenden
• Författa lokala trafikföreskrifter och sjötrafikföreskrifter
• Delta vid inspektioner av bevakningsbolag
• Handlägga överklagade kommunala beslut enligt livsmedelslagen

Vi vill ständigt förbättra våra arbetssätt och förutsätter att du vill vara med och bidra i vårt arbete med
verksamhetsutveckling.

Som medarbetare på Länsstyrelsen kan du även behöva arbetsledas tillfälligt till andra arbetsuppgifter inom Rättsenheten och myndigheten, då vi dels är en krisberedskapsmyndighet, dels kan få tillfälliga uppdrag som snabbt ska lösas.

Placeringsort: Vänersborg, Skara eller Göteborg. Vi erbjuder goda möjligheter till distansarbete under en del av arbetstiden.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.


KVALIFIKATIONER
Krav:
• Du har minst två år eftergymnasial yrkeshögskoleexamen med inriktning mot juridik eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig

Meriterande:
• Erfarenhet av handläggning av förvaltningsrättsliga ärenden eller tillsynsarbete i offentlig verksamhet
• Goda kunskaper i förvaltningsrätt
• Goda kunskaper i offentlighet och sekretess
• Körkort B

Personliga egenskaper:
Vi arbetar teambaserat och lägger sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du behöver kunna ta ansvar för både ditt eget och gruppernas arbete och resultat. För att lyckas i din roll behöver du vara bra på att strukturera ditt arbete och kunna omprioritera snabbt vid behov. Du har även förmågan att arbeta effektivt och snabbt utan att rättssäkerheten eftersätts. Vi ser det som självklart att du bidrar till ett positivt arbetsklimat samt en utvecklande och lärande verksamhet.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Vi ser gärna att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Utredare, SiS ungdomshem Brättegården

Brättegården ligger strax utanför Vänersborg. Vi tar emot icke skolpliktiga ungdomar med psykosocial problematik, psykisk ohälsa samt kriminalitet och missbruk. ARBETSUPPGIFTER Vill du jobba inom en organisation där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Då är du välkommen till oss på SiS ungdomshem Brättegården. Som utredare jobbar du som ett chefsstöd med uppdraget att: • Stött... Visa mer
Brättegården ligger strax utanför Vänersborg. Vi tar emot icke skolpliktiga ungdomar med psykosocial problematik, psykisk ohälsa samt kriminalitet och missbruk.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du jobba inom en organisation där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Då är du välkommen till oss på SiS ungdomshem Brättegården.

Som utredare jobbar du som ett chefsstöd med uppdraget att:
• Stötta upp vid avdelningsföreståndares frånvaro
• Agera verksamhetsnära stöd till avdelningsföreståndare i frågor som rör verksamhet
• Vara mentor till nyrekryterade avdelningsföreståndare
• Driva processer kopplade till vårt kvalitetsstödssystem och vara den sammanhållande kuggen i utredningar kopplade till lex Sarah och klagomål.
• Ge implementeringsstöd mot främst avdelningar men i förekommande fall även andra personalgrupper.
• Ge stöd till avdelningsföreståndare och personalgrupper inom dokumentation i klientadministrativa system.
• Ha ett särskilt ansvar gällande uppföljning av aktiviteter där implementering pågår eller som är implementerade.
• Följa upp metod i samverkan med vård och behandlingschef
• Ge utbildningsinsatser riktat mot avdelningar

Som utredaren kommer du att sitta med i ledningsgrupp samt andra möten kopplade till ledning och styrning.


KVALIFIKATIONER
För att lyckas väl i ditt uppdrag har du ett genuint intresse för ungdomsvård och viljan att skapa förändring. Du skall ha mångårig, vitsordad erfarenhet av arbete i både ledande och utredande arbete inom SiS.

Du har högskoleexamen inom socialt arbete eller annan utbildning som vi finner lämplig.

Då tjänsten är nyinrättad krävs att du har förmågan att se behov, skapa strukturer samt ta initiativ till genomförande. Utifrån tjänstens vidd krävs att du är flexibel och har lätt för att ställa om utifrån rådande förutsättningar.

Som person är du kommunikativ, involverande och lyhörd med förmågan att skapa goda samtalsarenor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort krävs

ÖVRIGT
Utöver ett stimulerande, utvecklande och givande arbete, erbjuder Brättegården dig en god arbetsmiljö och bra förmåner. Förmånerna består bland annat av extra semesterdagar, lediga klämdagar, friskvårdsbidrag, ersättning för läkarbesök och läkemedel etc.

Vi tillämpar rökfri arbetstid.

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Migrationshandläggare till mottagningsenheten i Vänersborg

Vi söker migrationshandläggare till Mottagningsenhet i Vänersborg. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande. Huvudsakliga arbetsuppgifter Som migrationshandläggare arbetar du med att handlägga, utreda, besluta och ta fram förslag till beslut i olika typer av ärenden. Besl... Visa mer
Vi söker migrationshandläggare till Mottagningsenhet i Vänersborg.

Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som migrationshandläggare arbetar du med att handlägga, utreda, besluta och ta fram förslag till beslut i olika typer av ärenden. Besluten har rättslig verkan för enskilda personer och påverkar deras rätt till förmåner, rättigheter och skyldigheter. Därutöver arbetar du med administration där du hanterar akter och handlingar som har kommit in eller upprättats i ett ärende.

I din roll möter du och har samtal med personer som har ett ärenden hos Migrationsverket och andra intressenter. Samtalen kan handla om att underrätta om beslut eller informera om Migrationsverkets processer samt vägleda och ge service. Du identifierar och hanterar eventuella särskilda behov hos personer och i förekommande fall håller du samtal med vuxna och barn i utsatta situationer.

Personliga kompetenser
Du arbetar bra med andra människor. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar. Kommunicerar på ett tydligt sätt. Säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Påminner och följer upp. Är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Har intresse, vilka och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra sitt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar.

Krav

- Akademisk utbildning med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning
- Kunskap om förvaltningsrättsliga ärenden
- God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
- Goda kunskaper i Officepaketet
- B-körkort

Meriter

- Erfarenhet av professionellt bemötande av människor i utsatta situationer
- Kunskap i andra språk
- Utredningsvana
- Erfarenhet av arbete med krav på god service, främst reception och/eller telefoni
- Aktuell erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga ärenden
- Aktuell erfarenhet av arbete inom Migrationsverkets mottagningsverksamhet

Upplysningar
Anställningsform: Allmän visstidsanställning, som längst t o m 2024-01-14
Arbetstider: Kontorsarbetstid
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Vänersborg
Tillträde: Omgående

Vill du veta mer
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 14 september 2022. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

På Migrationsverket är vi cirka 5 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor, och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Varje dag söker sig människor till Sverige för att arbeta, studera, bo eller söka skydd här. Migrationsverkets uppdrag är att pröva ansök­ningar för dem som vill stanna i Sverige. I det större perspektivet bidrar vi till att migrationen till vårt land funge­rar och ett konkurrenskraftigt Sverige. Vi fyller en viktig roll i samhället - vårt jobb är viktigt på riktigt.


I vårt arbete som statstjänstemän handlar vi i enlighet med fattade beslut och visar omdöme vid uttalanden och agerande. Det krävs en hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet hos oss och vi vägleds av den statliga värdegrunden och av mod, empati och tydlighet.


Vi använder urvalsfrågor i ansökningsförfarandet. Besvara dessa så utförligt du kan eftersom dina svar avgör om du är kvalificerad att gå vidare i rekryteringen eller inte. Vi använder också ofta tester för att vidare bedöma din skicklighet för den sökta tjänsten. Kallas du till intervju kan du behöva besvara frågor kopplat till säkerhet. 


För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.


Önskar du komma i kontakt med fackliga företrädare finns kontaktuppgifter till Saco-S, Seko och ST längst ned på vår Lediga jobb-sida på webben https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb.html


Migrationsverkets rekryteringar sker helt i vår egen eller upphandlade leverantörers regi. Vi undanber oss därför telefonsamtal och mejl från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Vikarierande vilthandläggare till Viltenheten

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje da... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?


ARBETSUPPGIFTER
Naturavdelningens uppdrag är att stärka den biologiska mångfalden och friluftslivet. Vi bildar naturreservat av representativa och värdefulla naturområden samt vårdar och förvaltar dessa områden. Vi verkar för en god hushållning med naturresurser samt prövar olika verksamheters och arbetsföretags tillåtlighet och bedriver tillsyn. Den viktigaste lagstiftningen är miljöbalken.

Viltenheten har det regionala ansvaret för jakt och viltförvaltning. Vi arbetar för friska och väl sammansatta viltstammar i balans med fodertillgång och berörda intressen. Vi ger information och rådgivning för att motverka viltskador i länet. Viltenheten inventerar och förvaltar de stora rovdjuren, prövar och handlägger ärenden om bland annat vilthägn, artskydd och CITES-konventionen, registrering av kronhjort- och älgskötselområden, registrering av och tilldelning till licensområden för älgjakt, prövar ansökningar om skyddsjakt och fattar beslut angående bidrag och ersättningar för viltskador.

Arbetet ska ske i god dialog med Naturvårdsverket, andra myndigheter och organisationer, älgförvaltningsgrupper samt andra berörda intressenter.

I rollen som vikarierande vilthandläggare kommer du att huvudsakligen arbeta med följande uppgifter:
• Registrering av älgjaktområden och kronhjortskötselområden samt uppdatering av tillhörande GIS-skikt
• Licenstilldelning inför älgjakten
• Handlägga ärenden som berör skyddsjakter
• Sammanställning och uppföljning av jaktresultat
• Rådgivning
• Myndighetssamverkan

Tjänsten innebär mycket kontakter både inom Länsstyrelsens olika avdelningar och enheter samt externt med andra myndigheter, representanter för länets olika jaktområden och övrig allmänhet.

Placeringsort: Vänersborg.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.


KVALIFIKATIONER
Krav:
• Högskoleutbildning inom viltekologi/skog/biologi eller annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig
• God kunskap inom viltförvaltning
• Van datoranvändare med goda kunskaper i Microsoft Word och Excel
• God kunskap inom GIS
• B-körkort

Meriterande:
• Tidigare erfarenhet av att arbeta med viltfrågor
• Erfarenhet av praktisk jakt
• Erfarenhet av att arbeta med administration och/eller handläggning
• God kunskap inom allmän förvaltningsrätt
• Juridisk kunskap
• Dokumenterade kunskaper i beteendevetenskap
• Erfarenhet av projektledning
• Kunskap om lantbruk och dess grödor
• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Personliga egenskaper:
I din kommunikation är du både lyhörd och prestigelös men också trygg med att ifrågasätta och ställa krav. Du är tydlig och kan kommunicera ditt budskap på ett lättförståeligt sätt, såväl i tal som i skrift. Du är strukturerad och resultatinriktad och är van att arbeta mot deadlines samt har förmågan att hantera en stundtals hög arbetsbelastning.

Du har ett hälsosamt förhållningssätt till arbetet, vilket märks bland annat på hur du planerar och genomför dina uppdrag. Som person ligger ditt fokus på möjligheter snarare än hinder.

I rollen som vilthandläggare behöver du vara serviceinriktad och ha förmågan att bygga och underhålla relationer på ett förtroendeingivande sätt.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat, du ska trivas med att arbeta självständigt men också kunna arbeta i grupp samt tycka om att dela med dig av dina kunskaper.

Vi tror på allas lika möjligheter. Ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning. Vi hoppas därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Naturvårdshandläggare, inriktning våtmarksrestaurering till funktionen för

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje da... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?


ARBETSUPPGIFTER
Naturavdelningens uppdrag är att stärka den biologiska mångfalden och friluftslivet. Vi bildar naturreservat av representativa och värdefulla naturområden samt vårdar och förvaltar dessa områden. Naturförvaltningsenheten har ca 50 medarbetare som arbetar med förvaltningen av skyddade områden, åtgärdsprogram för hotade arter (ÅGP), den lokala naturvårdssatsningen (LONA), miljöövervakning och miljömål. Vi har även samordningsuppdrag inom våtmarker, friluftsliv, invasiva arter, pollinering och Naturnära jobb. Enheten har personal på fem kontor i länet.

I Västra Götalands län finns runt 550 naturreservat och utöver dessa även ca 150 Natura 2000 områden. Förvaltningen av reservaten sköts till stor del genom egen regi i Skaraborg och vi har ett nära samarbete med Västkuststiftelsen som förvaltar merparten av övriga statliga reservat i länet.

Vi söker nu en person som kommer att arbeta med inriktning mot våtmark inom funktionen för naturvårdsåtgärder. Tjänstens huvudsakliga arbetsuppgifter är att tillsammans med vår våtmarkssamordnare och våra förvaltare av skyddade områden arbeta för att lämpliga våtmarksåtgärder genomförs i skyddade områden och/eller Natura 2000 områden.
Arbetet kan bestå i att:
• Inventera och utreda möjliga våtmarksrestaureringar i skyddade områden både ur hydrologiskt-, ekologiskt- och klimatperspektiv
• Planera och genomföra enklare våtmarksåtgärder
• Upphandla utredningar och praktiska åtgärder
• Bistå förvaltaren och entreprenörer med lämpliga underlag för arbeten
• Dokumentera och administrera åtgärder
• Stötta och informera kollegor, förvaltare, markägare och djurhållare i arbetet med våtmarksrestaurering och skötsel
• Delta i internt och externt arbete för att utveckla och samordna våtmarksarbetet i länet

Tjänsten medför resor inom länet samt enskilt arbete i fält. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser men ibland är bil nödvändigt med anledning av att kollektivtrafiken inte alltid finns i anslutning till fältarbetet.

Placeringsort kan vara: Mariestad, Vänersborg eller Göteborg.

KVALIFIKATIONER
Krav:
• Högskole- / Universitetsexamen inom biologi/geologi/ekologi/hydrologi eller annan utbildning samt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Aktuell och dokumenterad erfarenhet av arbete med restaurering och/eller anläggning av våtmarker
• Goda datakunskaper (Office-paketet)
• B-körkort

Meriterande:
• Erfarenhet av arbete med hydrologisk återställning av våtmarker och/eller andra naturtyper
• Erfarenhet av inventering och bedömning av diken, dess påverkan på omgivande mark, produktion och miljö
• Erfarenhet av skötsel och förvaltning av skyddade områden
• Erfarenhet av naturvärdesbedömning av våtmarker och andra naturtyper
• Intresse och förmåga att hantera digitala system och GIS
• Kunskaper om offentlig upphandling
• Erfarenhet kring att möta och bemöta markägare och/eller entreprenörer
• Erfarenhet av att arbeta inom offentlig förvaltning

Personliga egenskaper:
För att trivas i uppdraget behöver du gilla att samarbeta och ha en drivkraft att vara självgående samt att du fokuserar på möjligheter snarare än hinder. I din kommunikation är du både lyhörd och prestigelös och har förmågan att kommunicera ut ditt budskap på ett tydligt och lättförståeligt sätt såväl i tal som i skrift.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser gärna att du är en positiv och utåtriktad person som bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens kan bidra till att öka vår mångfald.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Utvecklingsledare

Beskrivning Nu utökar vi vår organisation och söker en utvecklingsledare med driv! Kultur- och fritidsförvaltningen innefattar en stor bredd av verksamheter, bland annat idrottsanläggningar, simhall, fritidsgårdar, musik- och kulturskola, bibliotek, offentliga arrangemang, barn- och ungdomskultur och konsthall. Tjänsten är placerad på förvaltningens centrala administration där verksamheten fungerar som stöd till nämnd, förvaltningsledning och enheterna ... Visa mer
Beskrivning
Nu utökar vi vår organisation och söker en utvecklingsledare med driv! Kultur- och fritidsförvaltningen innefattar en stor bredd av verksamheter, bland annat idrottsanläggningar, simhall, fritidsgårdar, musik- och kulturskola, bibliotek, offentliga arrangemang, barn- och ungdomskultur och konsthall.

Tjänsten är placerad på förvaltningens centrala administration där verksamheten fungerar som stöd till nämnd, förvaltningsledning och enheterna inom frågor som rör utveckling/utredning, nämndadministration, kommunikation, ekonomi och HR.

Arbetsuppgifter
Tjänsten som utvecklingsledare är omväxlande och har stor bredd och variation i arbetsuppgifter. Rollen innebär att du självständigt driver processer, ofta i samverkan inom förvaltningen och med andra förvaltningar inom kommunen. Du planerar på egen hand eller i team för uppdrag som kan komma från förvaltningschef, ledningsgrupp eller initieras av den politiska nämnden. Rollen är en stödfunktion och därför ingår även att ge konsultativt stöd till förvaltningens chefer inom olika utvecklings- och utredningsfrågor. Som utvecklingsledare får du en viktig funktion i samordning av förvaltningens arbete kring intern styrning samt utvecklingsarbete och du arbetar i nära samarbete med förvaltningschef och förvaltningsledning.

I uppdraget ingår att:

- Leda, stödja och samordna utvecklings- och kvalitetsarbete
- Uppföljning och analys i vårt digitala styr- och ledningssystem
- Omvärldsbevaka, vara sakkunnig och ta fram beslutsunderlag till ledning och politik

Andra förekommande arbetsuppgifter är till exempel utredningar, tjänsteskrivelser och svar på remisser från förvaltningar och nämnder.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleutbildning med inriktning statsvetenskap, offentlig förvaltning eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation och behärskar ärendeprocessen, men det viktigaste är att du är drivande, gillar utmaningar och levererar resultat.

Förvaltningens ambition är att följa med i de samhällsförändringar som sker, att våra verksamheter är flexibla och anpassar sig efter invånarnas behov. Det ställer krav på att du har förmåga till omvärldsanalys och att se helheten framför delarna. Du kommer med egna initiativ och är bra på att planera, organisera och prioritera ditt arbete och de uppdrag som du ansvarar för. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera, samt trivs med att leda och motivera gruppmedlemmar i förbättringsarbeten.

Då framskrivning av olika typer av material är en stor del av tjänsten behöver du ha god analytisk förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi vill därför att du bifogar tidigare utredningsuppdrag, rapporter/uppföljningar eller liknande till ansökan.

I den här rekryteringen kan du komma att få göra tester som en del i urvalsprocessen.

Övrigt

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet.
Våra värdeord: Levande, attraktiv, hållbar - tillsammans


Olika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.


Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en introduktion direkt vid start! Är du nyfiken på att prova introduktionen redan nu och få veta mer om hur vi arbetar i Vänersborgs kommun? http://introduktion.vanersborg.se/ genom att välja avsnitt och skriv in ditt namn för att få ett diplom efter genomförd introduktion. Ditt namn registreras ingenstans.


Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på vår sida https://www.vanersborg.se/jobb.

Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du https://www.vanersborg.se/naringsliv-och-arbete/arbetsmarknad/lediga-jobb-i-vanersborgs-kommun/fackliga-organisationer.html

Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling. Visa mindre

Handläggare tillsvidare Förorenade områden

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje da... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu handläggare till Enheten för förorenade områden på Miljöskyddsavdelningen. Miljöskyddsavdelningens huvuduppdrag är prövning och tillsyn av miljöfarlig verksamhet samt arbete med förorenade områden. Vi arbetar även med klimat- och energifrågor samt miljömålen som ligger till grund för vårt arbete. Miljöskyddsavdelningen består för närvarande av cirka 80 medarbetare fördelade på fyra enheter.

Du kommer att tillhöra Enheten för förorenade områden, som i nuläget består av ca 12 personer. Vi arbetar mot fastställda regionala miljömål med bl.a. tillsyn av förorenade områden vid pågående och nedlagda verksamheter, bidragshantering, remisser samt tillsynsvägledning och stöd till kommuner. Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats fylld av kunniga kollegor både inom enheten samt inom en mängd olika samhällsfunktioner och vi är en länsstyrelse med god arbetsmiljö och framåtanda. Arbetet är självständigt, men bedrivs i nära samarbete med kollegor.

Tjänsternas huvudsakliga arbetsuppgifter är:
• bidragshantering för utredningar och saneringsåtgärder
• bedriva tillsyn över förorenade områden

Även arbete med tillsynsvägledning och stöd till kommunala tillsynsmyndigheter
samt arbete med handläggning av internremisser kan komma att ingå.

Du förväntas bidra till tydliga arbetsprocesser och skapa engagemang och delaktighet för en effektiv verksamhet. I rollen ingår också utöver interna kontakter samarbete med intressenter utanför myndigheten såsom privata aktörer, andra myndigheter och näringsliv.

Placeringsort: Vänersborg, Göteborg eller Mariestad

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med:
• Naturvetenskaplig eller teknisk examen på högskolenivå med inriktning mot miljö, kemi, geologi eller annan examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Erfarenhet av att arbeta med utrednings- och åtgärdsfrågor kopplat till förorenade områden och efterbehandling
• God kunskap om svensk miljölagstiftning
• B-körkort
• God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift

Det är meriterande med erfarenhet av:
• Erfarenhet från större saneringsprojekt
• Utökad kunskap/erfarenhet av förorenade sediment
• God kunskap om miljöbalken och då särskilt 9 och 10 kapitlen och deras tillämpning.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Du ska vara utåtriktad och lyhörd med ett respektfullt bemötande, då arbetet innebär nära samarbete med de andra medarbetarna på enheten och då du även kommer att ha många kontakter inom övriga länsstyrelsen samt med omvärlden. Vidare värdesätter vi förmågan att självständigt prioritera, planera och driva arbetet framåt

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Utredare till kommunstyrelseförvaltningen

Om arbetsplatsen Utredare på kommunkontoret vid kommunstyrelseförvaltningen under Kanslichef Du kommer att ingå i en kansligrupp som har olika uppgifter tex systemförvaltare, chefsstöd, arkiv ansvar, sekretariat representation. Olika funktioner som gör att kommunens mål "God service och hög effektivitet" förverkligas. Du kommer att vara utredare på kansliet med central funktion att arbeta för att metoder och processer håller hög kvalitet och är rättss... Visa mer
Om arbetsplatsen
Utredare på kommunkontoret vid kommunstyrelseförvaltningen under Kanslichef

Du kommer att ingå i en kansligrupp som har olika uppgifter tex systemförvaltare, chefsstöd, arkiv ansvar, sekretariat representation.

Olika funktioner som gör att kommunens mål "God service och hög effektivitet" förverkligas.

Du kommer att vara utredare på kansliet med central funktion att arbeta för att metoder och processer håller hög kvalitet och är rättssäkra. 

Arbetsuppgifter
Att ansvara för utredningar samt utveckling inom området.

I din roll ingår bland annat att ta fram beslutsunderlag till kommunstyrelsen och andra politiska forum samt interna utredningar. I många uppdrag handlar det om att samordna och sambereda ärenden tillsammans över förvaltningsgränserna, tex remisser, motioner och medborgarförslag . Administrativa utvecklingsuppdrag som att effektivisera och kvalitetssäkra kommunens administrativa styrning tillsammans med systemförvaltare. Vi samverkar i hög grad med övriga förvaltningar, andra kommuner, organisationer och myndigheter i olika frågor, vilket innebär att du ingår nätverk kring olika uppdrag. I rollen ingår att delta i valadministration i kommunala val samt föredragningar gentemot förvaltning och politik.

Kvalifikationer
Högskoleexamen (3 år/180 hp)

Utbildning inom offentlig förvaltning och utredningsmetodik är meriterande.

Vi ser gärna att du arbetat som utredare i offentlig verksamhet, gärna på verksamhetsnivå samt har tidigare erfarenhet av att arbeta i dokument- och ärendehanteringssystem. 

Självgående
Samarbetsförmåga
Serviceinriktad
Strukturerad
Språklig analytisk förmåga
Mål och resultatorienteradÖvrigt

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet


Olika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.


Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en introduktion direkt vid start! Är du nyfiken på att prova introduktionen redan nu och få veta mer om hur vi arbetar i Vänersborgs kommun? http://introduktion.vanersborg.se/ genom att välja avsnitt och skriv in ditt namn för att få ett diplom efter genomförd introduktion. Ditt namn registreras ingenstans.


Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på vår sida https://www.vanersborg.se/jobb.

Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du https://www.vanersborg.se/naringsliv-och-arbete/arbetsmarknad/lediga-jobb-i-vanersborgs-kommun/fackliga-organisationer.html

Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling. Visa mindre

Processledare för hållbar samhällsutveckling i Dalsland

Vill du vara med och utveckla det Goda livet i Dalsland?  Vi befinner oss i snabb förändring och rustar oss nu för att möta framtiden och skapa hållbar samhällsutveckling i Dalsland.  Västra Götalandsregionen har tagit fram en långsiktig strategi för Det goda livet i Dalsland (VGR Analys 2020:51). Analysen ger en bild av landskapets långsiktiga strukturella förutsättningar och problem men visar också att invånarna i Dalsland i huvudsak lever väl och att ... Visa mer
Vill du vara med och utveckla det Goda livet i Dalsland? 

Vi befinner oss i snabb förändring och rustar oss nu för att möta framtiden och skapa hållbar samhällsutveckling i Dalsland. 

Västra Götalandsregionen har tagit fram en långsiktig strategi för Det goda livet i Dalsland (VGR Analys 2020:51). Analysen ger en bild av landskapets långsiktiga strukturella förutsättningar och problem men visar också att invånarna i Dalsland i huvudsak lever väl och att förutsättningar och resurser finns för en bättre utveckling. För att vända situationen krävs dock satsningar med större förmåga att påverka samhällsutvecklingen i stort än de som görs i dag. Med grund i studien har en plan för genomförande tagits fram. Den ska nu genomföras i nära samverkan mellan kommuner, region och stat. 

Vi söker nu dig som letar efter nya utmaningar, har ett stort engagemang för att utveckla och kan samordna genomförandet av plan för Det goda livet i Dalsland.

Vi erbjuder dig ett arbete där du i högsta grad kommer vara med och påverka samhällsutvecklingen.

ARBETSUPPGIFTER: 

Övergripande samordningsansvar för planens genomförande.

Projektplanering och övergripande samordning av befintliga strukturer; identifiera aktörer, ansvarsområden, organisera styrning, utvecklingsinsatser, resursbehov och tidsplanering. 

Arbetet avrapporteras kontinuerligt till styrgrupp, Regionutvecklingsnämnd samt berörda organisationer.

Samordna utvecklingsinsatser och ha en löpande dialog med aktuella verksamheter och ansvariga kontaktpersoner för de olika utvecklingsinsatserna.

Innehållet i tjänsten kommer att utvecklas i dialog med kommuner och region.

KVALIFIKATIONER: 

Vi söker dig som ser möjligheter och vill vara en ödmjuk spjutspets för hållbar utveckling och det Goda livet i Dalsland. 

Som processledare behöver du ha god erfarenhet av att påbörja, avsluta och hålla ihop processer. 

Du ska ha förmåga att hantera komplexa sammanhang och arbeta processorienterat med många samarbetsaktörer och i flera processer parallellt.

Du har dokumenterad erfarenhet av samordnande och verksamhetsutvecklande arbetsuppgifter samt av att leda samverkan med olika aktörer.

Du ska kunna arbeta självständigt och ha tidigare erfarenhet av projektledning samt beredning av ärenden och genomförande av utredningar. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med sociala hållbarhetsfrågor eller liknande utvecklingsfrågor sedan tidigare. Du ska vara intresserad av hållbar samhällsutveckling samt av att jobba med innovationer och systematiskt förändringsarbete. 

För att trivas i rollen behöver du vara strukturerad, prestigelös och ha lätt för att samarbeta och kommunicera med alla du ska ha kontakt med. 

För att lyckas i rollen krävs det högskoleutbildning alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

ANSTÄLLNINGSVILLKOR:


• I ett första skede en visstidsanställning under två år
• Tillträde efter överenskommelse 
• Sysselsättningsgrad  100 % 

ÖVRIGT:

Styrgrupp är kommunchefer för de sex Dalslandskommunerna samt tjänstepersoner vid Västra Götalandsregionen och länsstyrelsen i Västra Götalands län.

Tjänsten är placerad i Dalsland med anställning i någon av kommunerna, enligt överenskommelse. 

UPPLYSNINGAR: 

Se kontaktpersoner nedan. 

ANSÖKAN: 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan tillsammans med meritförteckning etc digitalt och inte via e-post eller pappersformat. För att värna din integritet ber vi dig som sökande att undvika skyddsvärda och känsliga personuppgifter i de handlingar som du skickar till oss. Det gäller exempelvis personnummer samt information som kan kopplas till etniskt ursprung, familjesituation, religion, hälsa, politiskt eller fackligt engagemang.

Du ansöker via länken *Ansök* senast 10 januari 2022. 

Välkommen med din ansökan! 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Utredare Barn- och utbildningsförvaltningen

Beskrivning I rollen som utredare kommer du att vara organiserad på förvaltningens centrala administrativa avdelning som har till uppgift att förse förvaltningens olika verksamheter med stöd samt bereda förvaltningsgemensamma ärenden till nämnd och förvaltningens ledningsgrupp. Barn- och utbildningsförvaltningens administrativa avdelning fungerar som stödfunktion för huvudverksamheterna förskola och grundskola. Vi är 25 anställda inom administration, ek... Visa mer
Beskrivning
I rollen som utredare kommer du att vara organiserad på förvaltningens centrala administrativa avdelning som har till uppgift att förse förvaltningens olika verksamheter med stöd samt bereda förvaltningsgemensamma ärenden till nämnd och förvaltningens ledningsgrupp.

Barn- och utbildningsförvaltningens administrativa avdelning fungerar som stödfunktion för huvudverksamheterna förskola och grundskola. Vi är 25 anställda inom administration, ekonomi, HR, utveckling/utredning, nämndadministration och systemadministration.

Ta chansen att bli en del av ett professionellt gäng då vi nu söker en utredare.

Arbetsuppgifter
Tjänsten som utredare är omväxlande och har stor bredd och variation i de olika arbetsuppgifterna. Rollen innebär att du självständigt driver utredningar och processer, ofta i samverkan inom förvaltningen och med andra förvaltningar inom kommunen. Du planerar på egen hand eller i team för utredningsuppdrag som kan komma från förvaltningschef, ledningsgrupp eller initieras av den politiska nämnden. Du arbetar i ett nära samarbete med förvaltningschef och förvaltningsledning.

I ditt uppdrag ingår bland annat tillsyn av enskild verksamhet, intern kontroll, besvarande av remisser och motioner, beredning av ärenden till ledningsgrupp och nämnd samt utredningsuppdrag på olika nivåer. Du blir en av två utredare på förvaltningen, tillsammans har ni det samordnande ansvaret för förvaltningens lokalförsörjningsprocess.Kvalifikationer
Vi söker dig med några års erfarenhet av utredningsarbete inom offentlig förvaltning. Du har högskoleutbildning med inriktning statsvetenskap, offentlig förvaltning eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Meriterande är utbildning med juridisk inriktning. Du är initiativtagande och drivande, du handlägger dina ärenden på ett rättssäkert och effektivt sätt. Du har god analytisk förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Du är kommunikativ och har en god pedagogisk förmåga samt en förmåga att skapa goda relationer. Du är flexibel och kan enkelt anpassa dig till förändrade omständigheter i ditt arbete. Du är självgående och har lätt för att samarbeta med andra.

Villkor
Intervjuer kommer att genomföras 10/1 eftermiddag samt 11/1 förmiddag.

Övrigt

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet


Olika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.


Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en introduktion direkt vid start! Är du nyfiken på att prova introduktionen redan nu och få veta mer om hur vi arbetar i Vänersborgs kommun? http://introduktion.vanersborg.se/ genom att välja avsnitt och skriv in ditt namn för att få ett diplom efter genomförd introduktion. Ditt namn registreras ingenstans.


Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på vår sida https://www.vanersborg.se/jobb.

Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du https://www.vanersborg.se/naringsliv-och-arbete/arbetsmarknad/lediga-jobb-i-vanersborgs-kommun/fackliga-organisationer.html

Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling. Visa mindre

Överförmyndarhandläggare

Överförmyndaravdelningen är en kommunal tillsynsmyndighet med uppdrag att utreda enskildas behov av god man eller förvaltare och utöva tillsyn över gode män, förvaltare och förmyndare. På överförmyndaravdelningen arbetar idag tre handläggare och det finns nu behov av att stärka avdelningen med ytterligare en handläggare. Som handläggare på överförmyndaravdelningen kommer du få göra självständiga bedömningar om behov av god man eller förvaltare, skriva ... Visa mer
Överförmyndaravdelningen är en kommunal tillsynsmyndighet med uppdrag att utreda enskildas behov av god man eller förvaltare och utöva tillsyn över gode män, förvaltare och förmyndare.

På överförmyndaravdelningen arbetar idag tre handläggare och det finns nu behov av att stärka avdelningen med ytterligare en handläggare.

Som handläggare på överförmyndaravdelningen kommer du få göra självständiga bedömningar om behov av god man eller förvaltare, skriva ansökningar och yttranden till tingsrätten samt granskar redovisningshandlingar. Vidare ingår det i handläggarens arbetsuppgifter att utreda ansökningar från ställföreträdare, samt bereda och föredra ärenden inför överförmyndarnämnden. Du kommer att ha omfattande kontakter med ställföreträdare, anhöriga, allmänheten och andra myndigheter. Arbetet som handläggare innebär vissa administrativa arbetsuppgifter. I arbetet ingår det även att bedriva ett utåtriktat arbete i form av informationsträffar och utbildning till bland annat ställföreträdare. Du förväntas företräda överförmyndarnämnden i tingsrätten vid sammanträden avseende godmanskap och förvaltarskap. I rollen som överförmyndarhandläggare krävs en bred förståelse inom flera av civilrättens centrala områden såsom förmögenhetsrätt, familjerätt, successionsrätt och fastighetsrätt. Det krävs även en bred förståelse för offentligrättsliga frågor inom förvaltningslagen, offentlighets- och sekretesslagen samt kommunallagen.

Vi söker dig med utbildning från högskola eller universitet inom juridik, statsvetenskap eller annan närliggande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha erfarenhet av kvalificerat arbete inom offentlig förvaltning där du självständigt har handlagt och utrett ärenden samt prövat och bedömt utgången utifrån ett regelverk. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av arbete med överförmyndarfrågor. Då vi arbetar för att digitalisera verksamheten ser vi gärna att du även har goda digitala kunskaper.  

Det är viktigt att du som person är stabil och har ett förtroendegivande och respektfullt förhållningssätt. Du behöver vara kommunikativ och ha lätt för att uttrycka dig både muntligt och skriftligt. Då arbetet innebär myndighetsutövning behöver du även vara ansvarsfull, noggrann och strukturerad. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Arbetstempot kommer ibland vara högt samtidigt som du förväntas hantera dina ärende på ett rättssäkert sätt och hålla givna tider. Du behöver därför ha förmåga att kunna prioritera dina arbetsuppgifter och vara flexibel. Vi kommer att lägga stor vikt vid din förmåga att arbeta självständigt, men du kommer även förväntas samarbeta med dina kollegor och bidra till ett gott arbetsklimat. Överförmyndarnämnden ingår i Kommunstyrelseförvaltningen där medarbetare med olika kvalifikationer arbetar. Din kompetens och erfarenhet kommer att bli ett viktigt tillskott till förvaltningen. 

Intervjuer kommer ske löpande.

Övrigt

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet


Olika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.


Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en introduktion direkt vid start! Är du nyfiken på att prova introduktionen redan nu och få veta mer om hur vi arbetar i Vänersborgs kommun? http://introduktion.vanersborg.se/ genom att välja avsnitt och skriv in ditt namn för att få ett diplom efter genomförd introduktion. Ditt namn registreras ingenstans.


Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på vår sida https://www.vanersborg.se/jobb.

Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du https://www.vanersborg.se/naringsliv-och-arbete/arbetsmarknad/lediga-jobb-i-vanersborgs-kommun/fackliga-organisationer.html

Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling. Visa mindre

Naturvårdshandläggare och tillsynshandläggare till enheten för naturärenden

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje da... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

På Naturavdelningen är vi ca 115 medarbetare fördelade på fyra enheter. Tillsammans arbetar vi för biologisk mångfald, främjande av friluftsliv, säkerställande av naturområden och god hushållning med naturresurser.

Du kommer att tillhöra enheten för naturärenden som består av närmare 30 medarbetare, stationerade på tre orter. Enheten för naturärenden har ett uppdrag att hantera frågor om tillstånd, dispenser och tillsyn inom naturvårdsområdet. Det handlar om såväl förebyggande rådgivning till kommuner, organisationer och allmänhet via tex webb, telefon och massmedia som handläggning av egna ärenden och deltagande i andra avdelningars ärenden. Enheten arbetar också med några projekt som tex grön infrastruktur och klimatanpassning. Under nästa år förväntar vi oss ett omfattande strandskyddsuppdrag med fokus på tillsyn, tillsynsvägledning och översyn av digitaliserade strandskyddsgränser vid små sjöar och vattendrag. Det gör att vi behöver förstärka vår kapacitet att hantera övrig prövning och tillsyn.


ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifter:

• Handlägga naturvårdsärenden. Detta innebär att gå igenom handlingar, kontrollera naturvärden i digitalt kartprogram, genomföra fältbesök, föredra ärenden på möten och skriva beslut. Vi arbetar i ett digitalt ärendehanteringssystem där vi själv sköter delar av diarieföringen. Du kan även komma att delta i syner och förhandlingar i domstol. Vanligt förekommande ärenden är dispenser och tillstånd inom strandskydd, reservat, biotopskydd, Natura 2000 och artskydd.
• Delta i att utveckla verksamheten.
• Arbeta med rådgivning (framförallt via telefon och e-post) inom enhetens ansvarsområde och dialog i ärenden.
• Beroende på kompetens så kan du även komma att arbeta med:
- Samråd enligt miljöbalkens 12 kapitlet 6 §. När du hanterar samråd ingår du i en arbetsgrupp som regelbundet kalibrerar ärenden och stöttar varandra i hanteringen.
- Tillsyn. Som tillsynshandläggare ingår du i vår tillsynsgrupp som arbetar med såväl förebyggande som kontrollerande, egeninitierad och händelsestyrd tillsyn. I detta ingår t ex planering, ärendehantering, tillsynskampanjer och vägledning.
- Bevaka naturvårdsaspekter och bidra med helhetssyn i samhällsplaneringsärenden, vattenärenden och miljöskyddsärenden, tex detaljplaner, täkter, vindkraft och vattenanläggningar.

För minst en av tjänsterna är placeringsorten i Vänersborg. Övriga tjänster kan placeras i Mariestad, Vänersborg eller Göteborg. Vi erbjuder ett flexibelt arbete med goda möjligheter att arbeta på distans när det fungerar för verksamheten.

Resor ingår i tjänsten och de är oftast över dagen.


KVALIFIKATIONER
Krav:
• Naturvetenskaplig högskoleexamen (minst 3 år)
• Aktuell kunskap i miljörätt
• God ekologisk kompetens och förmåga att göra väl avvägda naturvärdesbedömningar
• Goda datakunskaper och förmåga att hantera digitala stödsystem
• B-körkort

Meriterande:
• Erfarenhet av arbete med tillsyn
• Erfarenhet av handläggning av ärenden
• Erfarenhet av arbete med fysisk planering
• Erfarenhet från offentlig verksamhet

Personliga egenskaper:
I rollen som Tillsyns- och Naturvårdshandläggare behöver du ha god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift samt ha ett resultatinriktat arbetssätt. Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Du ska ha förmåga att arbeta både individuellt och i grupp samt intresse för att dela med dig och hjälpa andra.
Du behöver vara trygg i dig själv för att kunna argumentera för din och enhetens ståndpunkt i exempelvis tvärsektoriella möten tillsammans med andra aktörer. Som person vill vi att du är serviceinriktad både genom att vara behjälplig för såväl kollegor som gentemot externa aktörer.

Vi vill att du ska vara utvecklingsorienterad och att du har intresse och vilja att ta på dig och förmåga att genomföra olika arbetsuppgifter inom enhetens ansvarsområde. Du har ett hälsosamt förhållningssätt till arbetet, vilket märks bland annat på hur du planerar och genomför dina uppdrag. Som person ligger ditt fokus på möjligheter snarare än hinder.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Arkivutredare, Vänersborg

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang. Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en ... Visa mer
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi.

ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter utgörs främst av att utföra fastighetsrättsliga utredningar där arkivforskning är en stor del av arbetet. Utredningarna genomförs dels inom Lantmäteriets förrättningsverksamhet men även åt andra myndigheter vilket innebär att både interna och externa kontakter är vanliga.
Utredningarna är av olika svårighetsgrad som kräver djupare efterforskningar bland gamla handlingar i våra digitala arkiv. Du kommer utreda fastighetsrättsliga frågor som rör gränsers tillkomst, samfällighetsutredningar, servitututredningar, utredning av vattentillhörighet och fiskerätt m.m.
Du kommer vidare att arbeta med att höja och förbättra kvalitén i fastighetsregistret och registerkartan. Arbetet kan även innehålla administrativa och andra arbetsuppgifter beroende på funktionens och enhetens behov.
Du kommer ingå i nätverk med personer som har liknande arbetsuppgifter och få goda utvecklingsmöjligheter genom samarbete med kollegor och via Lantmäteriets interna utbildningar. Arbetsuppgifternas innehåll kan variera över tiden. Vänersborg är en av tre orter i landet som arbetar i Lantmäteriets utredningspool vilket innebär att du kommer handlägga över hela landet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning eller yrkeshögskola gärna inom område t.ex. , register, arkeologi, lantmäteri eller landskapsvetenskap alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har god datavana och god förmåga att kommunicera skriftligt och muntligt på svenska.

Vi ser det som meriterande om du har kunskaper i arkivforskning, tolkning av information i gamla handlingar och ett historiskt intresse. Användning av kartor och kartverktyg genom studier eller arbete. Kurs på högskolenivå inom juridik lämpligen mot fastighetsrätt och fastighetsbildning, eller praktisk erfarenhet som kan jämställas med detta.

Du är strukturerad och arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines.
Du är resultatorienterad, och arbetar ambitiöst för att nå dina mål, gör vad som krävs för ett gott resultat.
Du är samarbetsorienterad, anpassar dig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.
Du är lösningsorienterad och hittar snabbt lösningar på uppkomna problem.
Du är trygg och säker i osäkra sammanhang, står upp för egna åsikter, har mod att säga ifrån och förmåga att skilja på sak och person.
Du är analytisk, löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö.

ÖVRIGT
På Lantmäteriet arbetar vi med att säkra ägandet av fastigheter och att tillgängliggöra geodata till samhället och vi är myndigheten som tar ledning i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Vi vet att våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. Genom att arbeta med jämställdhet och mångfald som självklara delar av verksamheten skapar vi en inkluderande kultur där olikheter är en av våra framgångsfaktorer. I vårt medarbetarskap ingår det att alla medarbetare agerar utifrån vår värdegrund: service, öppenhet och handlingskraft.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om tjänsten besvaras av de kontaktpersoner som anges i annonsen.

Urval sker löpande under ansökningstiden. Visa mindre

Handläggare till Fiskenheten

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje da... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?


ARBETSUPPGIFTER
Fiskenheten är en del av Vattenavdelningen på Länsstyrelsen. På Fiskenheten arbetar vi långsiktigt för hållbara fiskbestånd och för ett långsiktigt hållbart fiske genom att fördela ekonomiska stöd till fiskevården och kalkningsverksamheten, bedriva fisketillsyn, bevaka fiskets intressen i samhällsplaneringen, pröva ansökningar om tillstånd och dispenser enligt fiskerilagstiftningen samt skydda och bevara hotade arter i vatten.

För att minska de negativa effekterna av försurningen av sjöar och vattendrag så betalar Länsstyrelsen i Västra Götaland ut drygt 24 miljoner kronor per år i bidrag och konsultkostnader. Som kalkhandläggare arbetar du tillsammans med andra på Länsstyrelsen samt de 19 huvudmännen i länet som utför kalkningen. Du gör försurningsbedömningar, reviderar kalkplaner och gör spridningsjournaler. Du skriver bidragsbeslut och kontrollerar ekonomiska redovisningar från huvudmännen. Du arbetar med kalkeffektuppföljning vilket innebär planering av främst bottenfauna- och vattenkemiprovtagning samt upphandling av konsulter. Visst eget fältarbete kan förekomma såsom vattenprovtagning, sjöprovfisken eller elfisken.

Tjänstens huvudsakliga arbetsuppgifter är:
• Göra försurningsbedömningar och revidera spridningsplaner
• Handläggning av bidragsansökningar och redovisningar för kalkning från huvudmän
• Planera, upphandla effektuppföljning för kalkningsverksamheten
• Dataläggning av kalkdata samt effektuppföljningsdata
• Redovisa nyckeltal samt skriva verksamhetsberättelse till Havs- och vattenmyndigheten

Arbetet som handläggare utförs i stor utsträckning digitalt vilket ger flexibilitet i val av arbetsplats när du inte är på plats på något av våra kontor.

Placeringsort: Göteborg, Vänersborg eller Mariestad

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.


KVALIFIKATIONER
Krav:
• Du har relevant högskoleutbildning som exempelvis biolog, natur- eller miljövetare med i första hand inriktning mot ekologi eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig.
• Du har god vana av digitala verktyg och arbetssätt.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
• B-körkort

Meriterande:
• GIS-kunskap
• Access-kunskap
• Kunskaper i vattenkemi
• Högskoleexamen med inriktning mot limnisk biologi, eller motsvarande
• Kunskaper i programmet R

Personliga egenskaper:
• Du är strukturerad, noggrann och analytisk i ditt sätt att ta dig an arbetsuppgifter.
• Du har mycket god förmåga att skapa och utveckla goda relationer då arbetsuppgifterna präglas av internt samarbete och extern samverkan.
• Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och har förmåga att nå ut med budskap till olika målgrupper.
• Som person är du också ansvarstagande och självständig i ditt arbetssätt, eget initiativtagande och delat ansvarstagande är viktigt.
• Muntlig och skriftlig kommunikation är en stor del i rollen därför behöver du kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.


ÖVRIGT
Vi planerar att hålla intervjuer för denna tjänst under vecka 31.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Erfaren administratör till Rättsenheten, Byggjuridiska funktionen

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet och vi arbetar med det varje da... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet och vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

Inom Rättsenheten hanterar vi ett 60-tal olika typer av ärenden och ansvarar för myndighetens interna juridiska styrning och rådgivning. I dagsläget är vi drygt 50 medarbetare som bland annat arbetar med att ge råd och stöd såväl internt som externt, tillsyn, tillståndsprövning, överprövning av kommunala beslut och samverkan med andra myndigheter. Vår verksamhet har vi organiserat i fyra funktioner som ansvarar för olika uppdrag samt en juridisk stödfunktion för den interna rättsliga styrningen.

Som medarbetare på Rättsenheten bidrar du till myndighetens övergripande uppdrag – att arbeta för en hållbar samhällsutveckling, samordna aktörer och intressen samt att främja länets utveckling. Du bidrar även till att vår verksamhet, genom goda rutiner och processer, kännetecknas av balans mellan effektivitet, service och kvalitet.

Vi har den statliga värdegrundens principer som utgångspunkt i allt vi gör. Vi ska alltid agera utifrån alla människors lika värde, rättssäkerhet och ge god service till medborgarna. Du som medarbetare är vår främsta styrka och vi tillsammans behöver driva och utveckla vår verksamhet. Det förutsätter tilltro till att du som medarbetare vill och kan ta ett stort ansvar för ditt jobb.


ARBETSUPPGIFTER
På funktionerna byggjuridiska och miljöjuridiska hanterar vi överklagade kommunala beslut enligt plan- och bygglagen respektive miljöbalken. Vi vill nu förstärka våra mottagningsgrupper med en erfaren administratör. Ser du dig som en noggrann och strukturerad person som trivs med att arbeta serviceinriktat och med återkommande administrativa arbetsuppgifter? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss.

Under en arbetsdag kommer du bland annat att få:

• planera och samordna tillsammans med kollegorna i våra mottagningsgrupper
• sköta administrativa rutiner och uppdatera ärendelistor
• svara på frågor från allmänheten
• handlägga utlämnanden
• hantera skriftväxling i ärenden
• hantera rättidsprövning och överlämnande av överklaganden till överprövande myndighet
• hantera bokningar och beställningar

Vi vill ständigt förbättra våra arbetssätt och förutsätter att du vill vara med och bidra i vårt arbete med verksamhetsutveckling.

Placeringsort: Göteborg, Mariestad eller Vänersborg. Dina kollegor kommer att finnas på olika kontor, vilket innebär att du till stor del kommer att träffa dem på distans.


KVALIFIKATIONER
Krav
• Gymnasieutbildning
• Minst ett års erfarenhet från administrativt arbete inom offentlig verksamhet

Meriterande
• Erfarenhet av arbetet i dokument- och ärendehanteringssystem
• Erfarenhet av arbete med registraturfrågor
• Goda kunskaper i Excel

Vi arbetar teambaserat och lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du som söker denna tjänst värdesätter struktur och noggrannhet i ditt dagliga arbete. Egenskaper som kommunikativ, positiv och servicemedveten stämmer in på dig som person och du har både god förmåga att samarbeta och att utföra självständigt arbete. Du är en person som ser utvecklingsmöjligheter och kan kommunicera på ett konstruktivt sätt, såväl i tal som i skrift. Du vill bidra till gemenskap och god arbetsmiljö. Vi arbetar i ett högt tempo som kräver att du tar ansvar för både ditt eget och gruppernas arbete och resultat. För att lyckas i din roll behöver du kunna arbeta självständigt utifrån gruppernas gemensamma mål och prioriteringar. Din prestigelöshet och förmåga att snabbt kunna omprioritera bland arbetsuppgifter är också viktiga egenskaper som kan tillskrivas dig.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Reservatshandläggare

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje da... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

Vad vi kan erbjuda dig:
Länsstyrelsen är en spännande arbetsplats med en mängd olika typer av uppdrag inom nästan alla samhällets områden. Du kommer till en arbetsplats med engagerade och kompetenta chefer och medarbetare, en bra arbetsmiljö och goda arbetsvillkor. Vi tror du kommer ha roligt och vi vet att du kommer att lära dig mycket och även själv utvecklas här på Länsstyrelsen.

Kort om oss:
På Naturavdelningen är vi ca 100 medarbetare fördelade på fyra enheter. Tillsammans arbetar vi för biologisk mångfald, främjande av friluftsliv, säkerställande av naturområden och god hushållning med naturresurser. Vi ansvarar även för viltförvaltningsfrågor.

Du kommer att tillhöra Enheten för Naturskydd. På enheten ligger fokus på att skydda områden i marin, limnisk och skoglig miljö. Enheten har medarbetare på kontoren i Göteborg, Vänersborg och Mariestad.


ARBETSUPPGIFTER
Arbetet innebär att i samverkan med kollegor på Länsstyrelsen samt externa myndigheter och organisationer genomföra skydd av värdefulla naturområden i Västra Götalands län. Du kommer huvudsakligen att arbeta med att ta fram förslag till naturreservat och vara med att teckna naturvårdsavtal. Arbetet innehåller alla moment i reservatsbildning, från inventeringar och markägarkontakter till att ta fram skötselplaner och beslut. Du kan också bli involverad i projekt, Natura 2000-områden och arbeta med annat som ligger inom avdelningens verksamhetsområde.

I arbetet ingår också projektledning och upphandling av externa konsulter samt att söka externa medel. Du kommer även att bidra med limnisk expertkunskap till andra enheter och avdelningar och svara på remisser.

Placeringsort: Vi ser gärna att du har din huvudsakliga arbetsplats på Länsstyrelsen i Vänersborg.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser. Vi använder oss också av digitala möten när så är lämpligt.


KVALIFIKATIONER
Våra förväntningar på dig:
• Du har minst fyraårig universitet/högskoleutbildning inom biologi med inriktning mot limnologi, eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
• Goda kunskaper i Office-paketet, framför allt Word, Excel, Powerpoint och Outlook.
• Mycket goda kunskaper i svenska, tal och skrift.
• B-körkort.

Meriterande:
• Erfarenhet av naturvårdsarbete.
• Erfarenhet av reservatsbildning.
• Erfarenhet av att arbeta med limniska frågeställningar/inventeringar.
• Goda kunskaper om lagstiftningen som berör naturvård och områdesskydd.
• Erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet och offentlig upphandling.
• Erfarenhet av att leda, planera och genomföra arbete samt att hålla i seminarium, möten och workshops.
• Erfarenhet av att söka olika externa projektmedel.
• Erfarenhet av rapportskrivning och projektredovisning.
• Goda kunskaper i GIS, ArcGIS.
• Goda kunskaper i engelska, tal och skrift.

Personliga egenskaper:
För att trivas och lyckas i rollen som reservatshandläggare ska du ha god kommunikativ förmåga och ha ett målinriktat och strukturerat arbetssätt. Du trivs med att arbeta med egna arbetsuppgifter, likväl som att ingå i olika arbetsgrupper och projekt. Du kan dela med dig av dina kunskaper både internt på Länsstyrelsen och externt, då samarbete är en viktig del för att föra arbetet framåt. Du har förmåga att omprioritera, avsluta ärenden samt hålla deadlines. Som person är du engagerad, ansvarstagande, initiativtagande, strukturerad och flexibel, med förmåga att växla mellan olika arbetsuppgifter.

För att lyckas i uppdraget behöver du även ha ett hälsosamt förhållningssätt till arbetet, vilket märks bland annat på hur du planerar och prioriterar samt genomför dina uppdrag. Som person ligger ditt fokus på möjligheter snarare än hinder.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Handläggare med ekonomisk eller juridisk inriktning

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje da... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?


ARBETSUPPGIFTER
Covid-19 har fått stora ekonomiska konsekvenser i hela Sverige. Läget har påverkat flera olika utsatta branscher. Regeringen satsar på stöd och vi söker dig som vill vara med och bidra i dessa samhällsviktiga frågor.

Om du blir vår nya kollega kommer du att arbeta självständigt med handläggning där du granskar inkomna ansökningar och tar beslut om olika stöd. Det handlar om en stor mängd ansökningar som ska handläggas snabbt, effektivt och med hög rättssäkerhet. Vi behöver främst förstärkning i handläggningen av ett statligt stöd för sänkta hyror i utsatta branscher och det kan också bli aktuellt med handläggning av ett omsättningsstöd riktat till företag. En viktig del av arbetet är att kommunicera med de sökande för att ge goda råd och svara på frågor. I arbetet ingår även att bidra till utveckling och förbättringar av våra arbetsprocesser.

Framöver kan det bli aktuellt med handläggning av andra typer av stöd eller ärenden i andra delar av vår organisation utifrån de behov vår verksamhet har.

Placeringsort: Göteborg, Vänersborg eller Mariestad.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som nyligen gått en eftergymnasial utbildning med inriktning mot ekonomi eller juridik. Vi tror att du är relativt ny på arbetsmarknaden. Något års erfarenhet av handläggning är dock meriterande, gärna inom offentlig verksamhet.

Vi söker dig som är effektiv och resultatinriktad med förmåga att arbeta utifrån fastställda rutiner och regelverk utan att överarbeta. För att lyckas i din roll måste du kunna arbeta självständigt och ha förmåga att strukturera och driva dina arbetsprocesser. Du är en person som har ett prestigelöst sätt gentemot andra och som värdesätter teamarbete. Du är stabil och trygg med att du inte har alla svaren med dig från början. Vi ser att du är flexibel och har lätt att växla mellan olika arbetsuppgifter.

Eftersom arbetet innebär en hel del externa kontakter är det viktigt att du har intresse av och kan skapa goda relationer. Det innebär att du lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt, såväl i tal som i skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Intervjuer kommer att ske via Skype. Välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Handläggare till Länsstyrelsens enhet för vattenärenden

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje da... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?


ARBETSUPPGIFTER
Du hanterar främst frågor inom 11 kapitlet inom miljöbalkens område. Som handläggare hos oss förväntas du kunna bedriva tillsyn och prövning av all vattenverksamhet, från stora anläggningar till mindre. Behovet växlar i takt med samhällets utveckling och därmed även dina arbetsuppgifter. Just nu har vi behov av att förstärka med handläggarkompetens inom tillsyn och prövning av vattenkraft och infrastruktur/hamnar.

Vi arbetar tvärsektoriellt vilket innebär att du bidrar med din expertis under en gemensam beredning med deltagare från andra enheter och avdelningar, framför allt inom natur- och miljöenheten samt samhällsbyggnadsenheten. Arbetsuppgifterna innebär att du kommer behöva ha många kontaktytor mot medborgare, företag och andra myndigheter.

Tjänstens huvudsakliga arbetsuppgifter är:
• Handläggning och beslut i anmälningspliktig vattenverksamhet.
• Uppföljning och kontroll att lämnade tillstånd och villkor följs.
• Handläggning av inkomna klagomål och tillsynsärenden.
• Genomför samråd inför tillståndsprövningar och representera Länsstyrelsen vid tillståndsprövningar i mark- och miljödomstolen.
• Svara på yttranden och granskningar av kommunala detalj- och översiktsplaner och säkerställa att miljökvalitetsnormer för vatten omhändertas i samhällsutvecklingen.
• Arbetsuppgifterna kan även innebära fältarbete.

Vi utvecklar vårt arbetssätt kontinuerligt mot att arbeta mer och mer i team med olika
uppdrag. Under 2021 har vi startat upp ett team som har uppdrag att tillsammans hantera
alla länets anmälningsärenden och strandskyddsdispenser.

Arbetet som handläggare utförs i stor utsträckning digitalt med stor flexibilitet i val av plats. Just nu arbetar vi i stor utsträckning hemifrån med anledning av pandemin.

Placeringsort: Göteborg, Vänersborg och Mariestad

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser men hyrbil krävs ibland.


KVALIFIKATIONER
Krav:
• Du har relevant högskoleutbildning som exempelvis hydrolog, geovetare, natur- eller miljövetare, miljöjurist, civilingenjör eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig.
• Du har arbetslivserfarenhet av samråd, miljöprövning och/eller miljötillsyn.
• Du har genom studier eller erfarenhet relevant kunskap i miljörätt.
• Du har god vana av digitala verktyg och arbetssätt.

Meriterande:
• Erfarenhet av samråd, miljöprövning och miljötillsyn vid Länsstyrelse.
• Erfarenhet av arbete med tillsyn och prövning av vattenverksamhet och särskilt meriterande är det om du har det kopplat till vattenkraft och /eller infrastrukturprojekt.

Personliga egenskaper:
• Du har mycket god förmåga att skapa och utveckla goda relationer då arbetsuppgifterna präglas av internt samarbete och extern samverkan.
• Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och har förmåga att nå ut med budskap till olika målgrupper.
• Du är strukturerad, noggrann och analytisk i ditt sätt att ta dig an arbetsuppgifter. Som person är du också ansvarstagande och självständig i ditt arbetssätt, eget initiativtagande och delat ansvarstagande är viktigt.
• Muntlig och skriftlig kommunikation är en stor del i rollen därför behöver du kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Handläggare till Länsstyrelsens enhet för vatten- och fiskprojekt

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje da... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?


ARBETSUPPGIFTER
En av de hållbarhetsfrågor som Länsstyrelsen prioriterar är långsiktigt hållbar elproduktion inom vattenkraften. Vi söker därför dig som vill jobba med frågor som berör miljöanpassning av vattenkraftverk och dammar. Vi bedriver prövning, tillsyn över dessa verksamheter och ibland även restaureringsprojekt.

I teamet där du ingår jobbar vi tvärsektoriellt och samarbetar med många olika sakområden. Detta innebär samarbete i olika verksamhetsfrågor, framför allt inom fisk, natur, kulturmiljö och vattenförvaltning. Arbetet innebär även frekventa kontakter med verksamhetsutövare, företag, intresseorganisationer samt andra myndigheter. Därför behöver du tycka det är roligt med och har en fallenhet för konstruktiv kommunikation.

Tjänstens huvudsakliga arbetsuppgifter är:
• Arbete med regional samverkan inför miljöprövningar enligt den nationella planen för moderna miljövillkor inom vattenkraften.
• Genomföra samråd inför tillståndsprövningar och representera Länsstyrelsen vid tillståndsprövningar i mark- och miljödomstolen.
• Uppföljning och kontroll av att lämnade tillstånd och villkor följs.
• Svara på yttranden och remisser från domstolar och myndigheter.
• Arbetsuppgifterna innebär även visst fältarbete.

Dina arbetsuppgifter kan komma att förändras över tid beroende på prioriteringar och var din kompetens gör störst nytta. För närvarande arbetar vi i projektform med huvudsakligt uppdrag att samordna och hantera länets insatser när det gäller genomförande av den nationella planen för moderna miljövillkor inom vattenkraften. Vi utvecklar vårt arbetssätt kontinuerligt mot att även i vår övriga verksamhet arbeta mer och mer i team med olika arbetsuppgifter.

Arbetet som handläggare utförs i stor utsträckning digitalt vilket ger flexibilitet i val av arbetsplats när du inte är på plats i Vänersborgskontorets lokaler.

Placeringsort: Vänersborg

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser men hyrbil krävs ibland. Under pågående pandemi utförs stor del av arbetet i hemmet.


KVALIFIKATIONER
Krav:
• Du har relevant högskoleutbildning som exempelvis hydrolog, geovetare, natur- eller miljövetare, miljöjurist, civilingenjör eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig.
• Du har arbetslivserfarenhet av samråd, miljöprövning och/eller miljötillsyn.
• Du har genom studier eller erfarenhet relevant kunskap i miljörätt.
• Muntlig och skriftlig kommunikation är en stor del i rollen därför behöver du kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.
• Du har god vana av digitala verktyg och arbetssätt.

Meriterande:
• Erfarenhet av samråd, miljöprövning och miljötillsyn vid Länsstyrelse.
• Erfarenhet av arbete med vattenverksamhet och särskilt meriterande är det om du har det kopplat till vattenkraft.
• Erfarenhet av teambaserat arbetssätt.

Personliga egenskaper:
• Du har mycket god förmåga att skapa och utveckla goda relationer då arbetsuppgifterna präglas av internt samarbete och extern samverkan.
• Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och har förmåga att nå ut med budskap till olika målgrupper.
• Du är strukturerad, noggrann och analytisk i ditt sätt att ta dig an arbetsuppgifter. Som person är du också ansvarstagande och självständig i ditt arbetssätt, eget initiativtagande och delat ansvarstagande är viktigt.


Vi fäster mycket stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Beredskapshandläggare med inriktning civilt försvar

Länsstyrelsen är en drivande kraft i arbetet för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och en rad andra aktörer för att bidra till denna hållbarhet utifrån ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv. Vårt fokus är länets 1,6 miljoner invånare och 49 kommuner. På Länsstyrelsen arbetar vi efter vår värdegrund "Framåtriktad förvaltning och lyhörd expertis". I vår expertroll är vi angelägna om att vårda våra relatione... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft i arbetet för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och en rad andra aktörer för att bidra till denna hållbarhet utifrån ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv. Vårt fokus är länets 1,6 miljoner invånare och 49 kommuner.

På Länsstyrelsen arbetar vi efter vår värdegrund "Framåtriktad förvaltning och lyhörd expertis". I vår expertroll är vi angelägna om att vårda våra relationer till individ och samhälle. Vi står för stabilitet och rättssäkerhet, samtidigt som vi bidrar till ständiga förbättringar och vill bli en mer öppen och nyskapande Länsstyrelse.

På Länsstyrelsen kan vi erbjuda dig:

• Intressanta och utmanande arbetsuppgifter.
• Arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta.
• Möjlighet att lära nytt och utvecklas.


ARBETSUPPGIFTER
Enheten för samhällsskydd och beredskap arbetar med skydd mot olyckor, krisberedskap, civilt försvar och höjd beredskap. Det innebär att minska risker och sårbarheter i samhället, öka förmågan att hantera olyckor och kriser samt utvärdera och lära av inträffade händelser.
Länets storlek och komplexitet ställer omfattande krav på samverkan, prioritering och tillgänglighet för att tillgodose målgruppernas förväntningar. Enheten är också ansvarig för Länsstyrelsens säkerhet- och säkerhetsskyddsarbete.

Grunden i enhetens arbete är att ha en ständigt aktuell bild av de risker och sårbara förhållanden i länet som kan hota den enskildes säkerhet och viktiga samhällsfunktioner. Denna bild ligger därefter till grund för arbetet med att förebygga, hantera och följa upp konsekvenserna av kriser och allvarliga olyckor. Länsstyrelsens roll är främst att stödja berörda aktörer och samordna arbetet för att åstadkomma ett effektivt utnyttjande av länets samlade resurser när det behövs.

Din huvudsakliga arbetsuppgift och ansvarsområde är inom området civilt försvar, både när det gäller samverkan inom länet och internt inom Länsstyrelsen. Arbetsuppgifterna innebär bland annat att organisera, planera, genomföra och utvärdera, aktiviteter inom området civilt försvar, utveckla Länsstyrelsens uppgift om förfogande och uttag och utveckla kontakter med näringslivet. I arbetsuppgifterna ingår även att samverka, informera och utbilda de samhällsaktörer som länsstyrelsen stödjer. Du ingår i ett team med kunniga kollegor och samverkar med externa aktörer på både lokal, regional och nationell nivå. Vi ser att du aktivt deltar i enhetens omvärldsbevakning.

Din placeringsort är Göteborg eller Vänersborg.

I tjänsten kan det ingå en del resor, framförallt inom länet men också till andra orter.


KVALIFIKATIONER
Som person har du integritet och du kan arbeta systematiskt och strukturerat. Du behöver vara självgående och ha en vilja och förmåga att ta egna initiativ i ditt arbete. Du har också en god förmåga att samarbeta. Med ditt pedagogiska sätt skapar du förståelse för frågorna hos olika aktörer. I din kommunikation är du både lyhörd och prestigelös, vilket leder till goda relationer med de du samarbetar med.

Utöver förmågorna som beskrivs här ovan ska du ha aktuell erfarenhet från arbete inom samhällsskydd och beredskap under minst två år som till exempel beredskapssamordnare inom en kommun.

Det är meriterande om du har akademisk examen, till exempel inom områden som juridik eller statsvetenskap samt att du har arbetat med frågor inom civilt försvar. Erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning som till exempel en kommun eller en myndighet är också meriterande.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat

Vi strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt och eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Tillsynshandläggare för tillfälligt uppdrag att hindra smittspridning av Co

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje da... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?


ARBETSUPPGIFTER
Länsstyrelsen har fått ett utökat uppdrag med anledning av lag om särskilda begränsningar för att förhindra spridning av Covid-19, också kallad den tillfälliga pandemilagen. Uppdraget innebär tillsyn inom flera nya områden för Länsstyrelsen i syfte att minska smittspridningen i samhället genom information och rådgivning i första hand men även med förbud och restriktioner när det behövs. Vi arbetar just nu med att bygga upp verksamheten, samtidigt som vi inlett tillsyn enligt det nya uppdraget. Det innebär att arbetsuppgifterna och arbetssättet kommer att förändras under tiden uppdraget pågår.

För att klara vårt uppdrag söker vi nu ca 4 tillsynshandläggare för uppdrag i Vänersborg och Uddevalla med omnejd. Anställningen är tidsbegränsad och anställningstiden styrs av hur tillsynsuppdraget kommer att utvecklas framöver. Den kan därför variera mellan några månader och upp till ca åtta månader.

Som tillsynshandläggare blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter att:

• Bedriva tillsyn genom att planera och genomföra tillsyn i offentliga miljöer
• Handlägga ärenden genom att bedöma, dokumentera, skriva förslag till beslut och följa upp
• Kommunicera med verksamhetsutövare, media, allmänheten och andra externa aktörer

Resor ingår i tjänsten. I normala fall använder vi oss av allmänna färdmedel i första hand men med anledning av pandemin använder vi hyrbilar och Länsstyrelsens egna bilar. Vi arbetar också i stor utsträckning på distans från hemmet när det är möjligt.


KVALIFIKATIONER
Krav:

• Du har högskoleutbildning inom juridik, offentlig förvaltning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer är relevant för uppdraget.
• Du har bemötandekompetens och ett serviceinriktat förhållningssätt, vilket bland annat märks genom att du är lyhörd och respektfull i samarbetet med dina kollegor och i mötet med externa aktörer.
• Du är trygg som person och kan hantera oförutsedda situationer på ett professionellt sätt.
• Du är flexibel och har förmåga att ställa om och anpassa dig till uppkomna situationer eller förändringar i uppdraget.
• Du har en kommunikativ förmåga som innebär att du kan uttrycka dig på ett enkelt och lättförståeligt sätt både i tal och skrift.
• Du har god samarbetsförmåga och kan planera, prioritera och genomföra arbetsuppgifter tillsammans med andra.
• Du har också förmåga att arbeta självständigt med dina uppgifter och se till att arbetet blir gjort.
• Du arbetar strukturerat, bland annat med dokumentation och uppföljning.
• Du har god vana vid att arbeta i olika administrativa IT-system.
• Du har B-körkort.

Meriterande:

• Du har erfarenhet av tillsyn inom ramen för myndighetsutövning inom stat eller kommun.
• Det är meriterande om du har utbildning i bemötandekompetens.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och referenser som styrker de personliga egenskaperna och förmågorna som krävs i arbetet. Därför ser vi gärna att du bifogar referenser och/eller personliga omdömen till din ansökan.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Miljöhandläggare med inriktning mot prövning och/eller tillsyn

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje da... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

Vad vi kan erbjuda dig:

Länsstyrelsen är en spännande arbetsplats med en mängd olika typer av uppdrag inom nästan alla samhällets områden. Du kommer till en arbetsplats med engagerade och kompetenta chefer och medarbetare, en bra arbetsmiljö och goda arbetsvillkor. Vi tror du kommer ha roligt och vi vet att du kommer att lära dig mycket och även själv utvecklas här på Länsstyrelsen.ARBETSUPPGIFTER
Miljöskyddsavdelningens huvudsakliga uppdrag är att verka för att nå miljömålen genom tillsyn och prövning av miljöfarlig verksamhet, vägledning till kommuner och verksamhetsutövare samt arbete med förorenade områden. Vi ansvarar även för Länsstyrelsens arbete med miljömål samt energi- och klimatomställning.

Nu söker vi personer med erfarenhet av prövning och/eller tillsyn av miljöfarlig verksamhet enligt miljöbalken. Tjänsterna är placerade vid avdelningens miljöprövningsenhet och miljötillsynsenhet med medarbetare i Göteborg, Vänersborg och Mariestad.

I arbetsuppgifterna på vår prövningsenhet ingår samråd och beredning av alla typer av ärenden som ska prövas av Miljöprövningsdelegationen. Varje handläggare har sina specialområden/branscher. I arbetsuppgifterna på vår tillsynsenhet ingår tillsyn inom olika branscher och tillsynsvägledning av kommuner. Tillsyn sker huvudsakligen utifrån miljöbalken, Sevesolagstiftning och de EU-förordningar som reglerar gränsöverskridande avfallstransporter. På båda enheterna ansvarar vi för att sammanställa Länsstyrelsens samlade yttranden till domstol och deltar vid förhandlingar. Båda enheterna svarar på remisser till statliga verk och till miljödepartementet.

Som miljöhandläggare kommer du kunna jobba med alla förekommande arbetsuppgifter inom respektive enhet. Viss möjlighet finns att jobba med både prövning och tillsyn om man skulle vilja det men du kommer företrädelsevis att vara placerad och ha dina huvudsakliga arbetsuppgifter inom någon av enheterna.

Arbetet är självständigt men innebär många kontakter med andra medarbetare internt på Länsstyrelsen och externa aktörer. Vi sätter därför stort värde vid samarbetsförmåga. Ärendena är komplexa och bereds tillsammans med övriga enheter inom miljöskyddsavdelningen samt andra avdelningar inom

Länsstyrelsen. Arbetet innebär hantering av många ärenden samtidigt vilket kräver förmåga att kunna arbeta strukturerat. Ärendena är i vissa fall förenade med motstående intressen.

Vi behöver i första hand förstärkning av handläggare som har erfarenhet av avfall inklusive hantering av avfallsmassor och/eller industri, såväl tung industri som mindre tillståndspliktiga industriverksamheter varför det kommer vara meriterande för den som söker tjänsterna.KVALIFIKATIONER
Krav:

• Universitet/högskoleutbildning med naturvetenskaplig eller teknisk inriktning eller utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Minst 5 års aktuell arbetslivserfarenhet med miljöfarlig verksamhet eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• God förmåga att formulera dig på svenska i både tal och skrift
• B-körkort

Meriterande:

• God kompetens och gedigen erfarenhet inom avfalls- eller industrisektorn
• Erfarenhet från tillsyn
• Erfarenhet från prövning av miljöfarlig verksamhet

Personliga egenskaper:

Som person är du välstrukturerad och har god ordning. Du är drivande, målinriktad och stimuleras av att arbeta i högt tempo. För att trivas hos oss behöver du ha förmåga att hitta rätt nivå för att nå resultat. Du har ett hälsosamt förhållningssätt till arbetet, vilket märks bland annat på hur du planerar och genomför dina uppdrag. Som person ligger ditt fokus på möjligheter snarare än hinder.

Viktiga förutsättningar för att lyckas i uppdraget är även att du som person är självgående och har lätt för att fatta beslut samt har god samarbetsförmåga.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till vårt goda arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Vi ser fram emot din ansökan och hoppas på att din bakgrund och din kompetens kan bidra till att öka vår mångfald.

Din placeringsort är företrädesvis i Vänersborg men placering i Göteborg eller Mariestad kan diskuteras. Det finns goda möjligheter att delvis arbeta på distans. Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg men den här tjänsten förutsätter även resor med bil.

Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Säkerhetsskyddshandläggare med inriktning tillsyn

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje da... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

På Länsstyrelsen kan vi erbjuda dig:

• Intressanta och utmanande arbetsuppgifter.
• Arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta.
• Möjlighet att lära nytt och utvecklas.ARBETSUPPGIFTER
Enheten för samhällsskydd och beredskap arbetar med att minska risker och sårbarheter i samhället, öka förmågan att hantera olyckor och kriser samt utvärdera och lära av inträffade händelser.
Länets storlek och komplexitet ställer omfattande krav på samverkan, prioritering och tillgänglighet för att tillgodose målgruppernas förväntningar. Enheten är också ansvarig för Länsstyrelsens säkerhet- och säkerhetsskyddsarbete.

Grunden i enhetens arbete är att ha en ständigt aktuell bild av de risker och sårbara förhållanden i länet som kan hota den enskildes säkerhet och viktiga samhällsfunktioner. Denna bild ligger därefter till grund för arbetet med att förebygga, hantera och följa upp konsekvenserna av kriser och allvarliga olyckor. Länsstyrelsens roll är främst att stödja berörda aktörer och samordna arbetet för att åstadkomma ett effektivt utnyttjande av länets samlade resurser när det behövs.

Din huvudsakliga arbetsuppgift och ansvarsområde är tillsynsarbetet inom säkerhetsskyddet, både i länet men även internt på länsstyrelsen. Det innebär att organisera, planera, genomföra och utvärdera tillsynsaktiviteter men även att samverka, informera och utbilda de samhällsaktörer som länsstyrelsen stödjer.

Du ingår i ett team med kunniga kollegor och samverkar med externa aktörer på både lokal, regional och nationell nivå. Vi ser att du aktivt deltar i enhetens omvärldsbevakning.

Din placeringsort är Göteborg eller Vänersborg.

I tjänsten ingår en del resor, framförallt inom länet men också till andra orter.KVALIFIKATIONER
Som person har du integritet, ett högt säkerhetsmedvetande och stor förmåga att fokusera på uppgiften. Du behöver vara självgående och ha en vilja och förmåga att ta egna initiativ i ditt arbete. Du har god förmåga att tolka, utvärdera och hantera komplex och skyddsvärd information och utifrån det göra prioriteringar. Med din pedagogiska förmåga skapar du förståelse för säkerhetsskyddsarbetet hos olika aktörer. I din kommunikation är du både lyhörd och prestigelös, vilket leder till goda relationer med de du samarbetar.

Utöver förmågorna som beskrivs här ovan behöver du ha aktuell erfarenhet från arbete med säkerhetsskydd

Det är meriterande om du har akademisk examen inom säkerhetsområdet. Det är också meriterande om du arbetat med tillsyn eller uppföljning av säkerhetsskydd och att du har erfarenhet från arbete i offentlig förvaltning.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat

Vi strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt och eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare.ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Vilthandläggare till Viltenheten

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje da... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?


ARBETSUPPGIFTER
Naturavdelningens uppdrag är att stärka den biologiska mångfalden och friluftslivet. Vi bildar naturreservat av representativa och värdefulla naturområden samt vårdar och förvaltar dessa områden. Vi verkar för en god hushållning med naturresurser samt prövar olika verksamheters och arbetsföretags tillåtlighet och bedriver tillsyn. Den viktigaste lagstiftningen är miljöbalken.

Viltenheten har det regionala ansvaret för jakt och viltförvaltning. Vi arbetar för friska och väl sammansatta viltstammar i balans med fodertillgång och berörda intressen. Vi ger information och rådgivning för att motverka viltskador i länet.
Viltenheten inventerar och förvaltar de stora rovdjuren, prövar och handlägger ärenden om bland annat registrering av kronhjort- och älgskötselområden, registrering av och tilldelning till licensområden för älgjakt, prövar ansökningar om skyddsjakt och fattar beslut angående bidrag och ersättningar för viltskador.

Arbetet ska ske i god dialog med Naturvårdsverket, andra myndigheter och organisationer, älgförvaltningsgrupper samt andra berörda intressenter.

I rollen som vilthandläggare kan du komma att arbeta med bland annat följande uppgifter:

• Registrering av älgjaktområden och kronhjortskötselområden samt uppdatering av tillhörande GIS-skikt
• Licenstilldelning inför älgjakten
• Handlägga ärenden som berör skyddsjakter av främst klövvilt
• Projekt med skogs- och viltanknytning
• Utbildning av älgskötselområden och älgförvaltningsgrupper
• Tillhandahålla materiel för inventeringar
• Sammanställning och uppföljning av jaktresultat
• Rådgivning
• Myndighetssamverkan

Tjänsten innebär mycket kontakter både inom Länsstyrelsens olika avdelningar och enheter samt externt med andra myndigheter, representanter för länets olika jaktområden och övrig allmänhet.

Placeringsort: Vänersborg.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.


KVALIFIKATIONER
Krav:

• Högskoleutbildning inom viltekologi/skog/biologi eller annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig
• God kunskap inom allmän förvaltningsrätt
• God kunskap inom viltförvaltning
• Van datoranvändare med goda kunskaper i Microsoft Word och Excel
• B-körkort

Meriterande:

• Tidigare erfarenhet av att arbeta med viltfrågor
• Erfarenhet av praktisk jakt
• Kunskap om lantbruk och dess grödor
• Goda kunskaper i GIS
• Erfarenhet av projektledning
• Dokumenterade kunskaper i beteendevetenskap
• Erfarenhet av att arbeta med administration och/eller handläggning
• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Personliga egenskaper:

I din kommunikation är du både lyhörd och prestigelös men också trygg med att ifrågasätta och ställa krav. Du är tydlig och kan kommunicera ditt budskap på ett lättförståeligt sätt, såväl i tal som i skrift. Du är strukturerad och resultatinriktad och är van att arbeta mot deadlines samt har förmågan att hantera en stundtals hög arbetsbelastning.

Du har ett hälsosamt förhållningssätt till arbetet, vilket märks bland annat på hur du planerar och genomför dina uppdrag. Som person ligger ditt fokus på möjligheter snarare än hinder.

I rollen som vilthandläggare behöver du vara serviceinriktad och ha förmågan att bygga och underhålla relationer på ett förtroendeingivande sätt.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat, du ska trivas med att arbeta självständigt men också kunna arbeta i grupp samt tycka om att dela med dig av dina kunskaper.

Vi tror på allas lika möjligheter. Ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning. Idag är det övervägande kvinnor på Viltenheten. Vi hoppas därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

GIS-handläggare

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje da... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en GIS-handläggare till Länsstyrelsens vattenavdelning med placering på enheten för Vattenmyndigheten Västerhavet. Utöver Vattenmyndigheten innefattar även vattenavdelningen enheterna vattenmiljö, vattenärenden, fiskenheten samt enheten för vatten och fiskprojekt.

De fem enheterna har olika uppdrag och mål som spänner över alla vattenrelaterade frågor. Detta innebär stora variationer för dig som avdelningsövergripande GIS-stöd.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:

• Delta i den löpande GIS-verksamheten på vattenavdelningen vilket innebär förvaltning, analyser, översyn av verksamhetsdata.
• Utveckla GIS-verktyg som underlättar ärendehandläggning inom vattenområdet.
• Visualisera åtgärdsbehov som underlag för prioriteringar och planering.
• Delta i olika projekt där GIS-kompetens krävs

Placeringsort: Göteborg, Mariestad eller Vänersborg.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.

Under pågående Covid-19 pandemi utförs en stor del av arbetet i hemmet.


KVALIFIKATIONER
Krav:

• Akademisk utbildning inom GIS eller geovetenskap, naturvetenskap, systemvetenskap med inriktning GIS
• Stor vana av ESRI:s GIS-programvaror ArcGIS Desktop eller Pro
• God förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift
• God förmåga att kommunicera på engelska i tal och skrift

Godkänd säkerhetsprövning/registerkontroll, inför anställningen gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke- och belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Då tjänsten är säkerhetsklassad krävs det svenskt medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt.

Meriterande:

• Masterexamen inom GIS eller geovetenskap, naturvetenskap, systemvetenskap med inriktning GIS
• Erfarenhet av geodataförvaltning och avancerade GIS-analyser.
• Kunskap om ArcGIS Workflow Manager, ArcSDE, ArcGIS online/enterprise och Model builder
• Kunskap om hydrologiska nätverksdata
• Kunskap om Geodataportalen via Geodata.se
• Erfarenhet av myndighetsarbete
• Erfarenhet av och intresse för vatten-, natur- eller miljöfrågor
• Erfarenhet av vattenförvaltning
• Erfarenhet av drönare och tillhörande regelverk

Om du har erfarenhet av arbete med liknande arbetsuppgifter inom GIS ser vi det som en fördel.

Personliga egenskaper:

Som person är du strukturerad och analytisk. Du är kreativ, hittar vägar runt problem och vågar pröva nytt. Du har lätt för att tänka utifrån helhet och sammanhang och kunna förklara det för andra i tal och skrift. Du är resultatinriktad med förmåga att hitta rätt nivå och fokus för att nå resultat. För att trivas hos oss ska du tycka om att arbeta i en miljö som präglas av utveckling och utmaningar.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Vid eventuella frågor till kontaktpersonerna nås de bäst i januari då flera är lediga under jul- och nyårshelgerna.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Två ärendekoordinatorer

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje da... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?ARBETSUPPGIFTER
Är du en serviceinriktad och noggrann administratör som gillar att hitta lösningar och se utvecklingsmöjligheter i det dagliga arbetet? Vill du vara med och utveckla Länsstyrelsens ärendehantering tillsammans med ett härligt gäng med mycket kompetens och arbetsglädje och som värdesätter samarbete? Då har du hittat rätt!

Ärendeserviceenheten är en spännande arbetsplats med både utmaningar och möjligheter.
Enheten har hand om Länsstyrelsens digitala dokument- och ärendehantering, arkivbildning samt arkivvård och är en del av Avdelningen för verksamhetsstöd. Uppdraget är att arbeta med ett samlat digitalt ärendeflöde och vara ett administrativt stöd för myndigheten. Även utvecklingsfrågor kopplade till Länsstyrelsens mål att bli en modern, digital myndighet är en del av vårt uppdrag.

Som ärendekoordinator arbetar du tillsammans med kollegor i ett team. Du kommer huvudsakligen att arbeta med ett samlat digitalt ärendeflöde och ge dagligt stöd i frågor kopplade till ärendehantering mot både myndighetens verksamheter och våra externa kontakter. Det innebär att registrera och digitalisera inkomna handlingar, expediera handlingar, bevaka delgivningar och ge stöd, ge information och utbilda i vårt diarieföringssystem Platina. Viss form av receptionsarbete kan också förekomma.

Placeringsort: Göteborg eller Vänersborg.KVALIFIKATIONER
Du har gymnasieutbildning och behärskar svenska i både tal och skrift. Vi söker dig som har arbetat med liknande arbetsuppgifter, gärna inom offentlig förvaltning. Du har några års erfarenhet av registreringsarbete, diarieföring och dokumenthantering. Du behöver ha en grundläggande kunskap om relevant lagstiftning som till exempel dataskyddsförordningen, offentlighet- och sekretesslagen samt förvaltningslagen.

Du gillar och har förmåga att ge god service och kommunicera lyhört och prestigelöst. Du har förmåga att se utvecklingsmöjligheter och tar initiativ till att förbättra och förenkla såväl arbetssätt och rutiner.

Du vill bidra till god förvaltning och det innebär att du är påläst, noggrann när det gäller att följa regler samt uthållig när det gäller att sköta stora mängder av samma uppgift, hitta effektivare lösningar och möta dem vi är till för.

I rollen behöver du ha förmåga att arbeta självständigt, men också att planera, lösa uppgifter och utveckla arbetssätt tillsammans med dina kollegor. Du behöver kunna prioritera och planera om.

Du har ett hälsosamt förhållningssätt till arbetet, vilket märks bland annat på hur du planerar och genomför dina uppgifter. Som person ligger ditt fokus på möjligheter och lösningar snarare än hinder och du har en sund distans till arbetet.

Utöver erfarenheterna och förmågorna som vi har beskrivit här ovan behöver du vara van vid digitala verktyg och arbetssätt.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Det är meriterande om du har erfarenhet av ärendehanteringssystemet Platina samt om du har arbetat med arkivfrågor.ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Handläggare förorenade områden

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet och vi arbetar med det varje da... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet och vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

Vad vi kan erbjuda dig:

Länsstyrelsen är en spännande arbetsplats med en mängd olika typer av uppdrag inom nästan alla samhällets områden. Du kommer till en arbetsplats med engagerade och kompetenta chefer och medarbetare, en bra arbetsmiljö och goda arbetsvillkor. Vi tror att du kommer ha roligt och vi vet att du kommer att lära dig mycket och även själv utvecklas här på Länsstyrelsen.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu handläggare till Enheten för förorenade områden på Miljöskyddsavdelningen. Miljöskyddsavdelningens huvuduppdrag är prövning och tillsyn av miljöfarlig verksamhet samt arbete med förorenade områden. Vi arbetar även med klimat- och energifrågor samt miljömålen som ligger till grund för vårt arbete. Miljöskyddsavdelningen består för närvarande av cirka 80 medarbetare fördelade på fyra enheter.

Du kommer att tillhöra Enheten för förorenade områden som i nuläget består av ca 10 personer. Vi arbetar mot fastställda regionala miljömål med bl.a. tillsyn av förorenade områden vid pågående och nedlagda verksamheter, bidragshantering, remisser samt tillsynsvägledning och stöd till kommuner. Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats fylld av kunniga kollegor både inom enheten samt inom en mängd olika samhällsfunktioner och vi är en länsstyrelse med god arbetsmiljö och framåtanda. Arbetet är självständigt, men bedrivs i nära samarbete med kollegor.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att bedriva tillsyn över förorenade områden, arbeta med tillsynsvägledning och vara stöd till kommunala tillsynsmyndigheter samt att handlägga internremisser. Även arbete med bidragshantering för utredningar och saneringsåtgärder samt arbete som tangerar andra delar inom avdelningen såsom masshantering och planremisser kan komma att ingå. Då vi söker ett par handläggare så kommer de huvudsakliga arbetsuppgifterna att kunna variera.

Du förväntas bidra till tydliga arbetsprocesser och skapa engagemang och delaktighet för en effektiv verksamhet. I rollen ingår också utöver interna kontakter samarbete med intressenter utanför myndigheten såsom privata aktörer, andra myndigheter och näringsliv.

Din placeringsort kan vara antingen i Vänersborg, Göteborg eller Mariestad. Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.


KVALIFIKATIONER
Våra förväntningar på dig:

Naturvetenskaplig eller teknisk examen på högskolenivå med inriktning mot miljö, kemi, geologi, hydrogeologi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

Vi vill att du ska ha erfarenhet av att arbeta med utrednings- och åtgärdsfrågor kopplat till förorenade områden och efterbehandling. Du ska ha god kunskap om svensk miljölagstiftning och god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Tjänsten kräver även att du har B-körkort, då vi ibland genomför tillsynsbesök på platser som är svåråtkomliga via kollektiva färdmedel.

Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning, i form av tillsyn av förorenade områden enligt 10 kap. miljöbalken och/eller miljöfarliga verksamheter enligt 9 kap. miljöbalken. Även meriterande om du har utökad kunskap och/eller erfarenhet av förorenade sediment. Erfarenhet från större saneringsprojekt, masshantering och exploatering av förorenade områden och kopplingen till plan- och bygglagen är också meriterande.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Du ska vara utåtriktad och lyhörd med ett respektfullt bemötande. I din roll kommer du att ha ett nära samarbete med de andra medarbetarna på enheten och även ha många kontakter inom övriga länsstyrelsen samt med omvärlden.

Du har förmågan att självständigt prioritera, planera och driva arbetet framåt samtidigt som
du har ett hälsosamt förhållningssätt till arbetet, vilket märks bland annat på hur du planerar och genomför dina uppdrag. Som person ligger ditt fokus på möjligheter snarare än hinder.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Vilthandläggare till Viltenheten

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje da... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

ARBETSUPPGIFTER
Naturavdelningens uppdrag är att stärka den biologiska mångfalden och friluftslivet. Vi bildar naturreservat av representativa och värdefulla naturområden samt vårdar och förvaltar dessa områden. Vi verkar för en god hushållning med naturresurser samt prövar olika verksamheters och arbetsföretags tillåtlighet och bedriver tillsyn. Den viktigaste lagstiftningen är miljöbalken.

Viltenheten har det regionala ansvaret för jakt och viltförvaltning. Vi arbetar för friska och väl sammansatta viltstammar i balans med fodertillgång och berörda intressen. Vi ger information och rådgivning för att motverka viltskador i länet.
Viltenheten inventerar och förvaltar de stora rovdjuren, prövar och handlägger ärenden om bland annat registrering av kronhjort- och älgskötselområden, registrering av och tilldelning till licensområden för älgjakt, prövar ansökningar om skyddsjakt och fattar beslut angående bidrag och ersättningar för viltskador.

Arbetet ska ske i god dialog med Naturvårdsverket, andra myndigheter och organisationer, älgförvaltningsgrupper samt andra berörda intressenter.

I rollen som vilthandläggare kan du komma att arbeta med bland annat följande uppgifter:

• Registrering av älgjaktområden och kronhjortskötselområden samt uppdatering av tillhörande GIS-skikt
• Licenstilldelning inför älgjakten
• Handlägga ärenden som berör skyddsjakter av främst klövvilt
• Projekt med skogs- och viltanknytning
• Utbildning av älgskötselområden och älgförvaltningsgrupper
• Tillhandahålla materiel för inventeringar
• Sammanställning och uppföljning av jaktresultat
• Rådgivning
• Myndighetssamverkan

Tjänsten innebär mycket kontakter både inom Länsstyrelsens olika avdelningar och enheter samt externt med andra myndigheter, representanter för länets olika jaktområden och övrig allmänhet.

Din placeringsort kan vara i Vänersborg eller Göteborg.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.


KVALIFIKATIONER
Krav:

• Högskoleutbildning inom viltekologi/skog/biologi eller annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig
• God kunskap inom allmän förvaltningsrätt
• God kunskap inom viltförvaltning
• Van datoranvändare med goda kunskaper i Microsoft Word och Excel
• B-körkort


Meriterande:

• Tidigare erfarenhet av att arbeta med viltfrågor
• Erfarenhet av praktisk jakt
• Kunskap om lantbruk och dess grödor
• Goda kunskaper i GIS
• Erfarenhet av projektledning
• Dokumenterade kunskaper i beteendevetenskap
• Erfarenhet av att arbeta med administration och/eller handläggning
• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Personliga egenskaper:

I din kommunikation är du både lyhörd och prestigelös men också trygg med att ifrågasätta och ställa krav. Du är tydlig och kan kommunicera ditt budskap på ett lättförståeligt sätt, såväl i tal som i skrift. Du är strukturerad och resultatinriktad och är van att arbeta mot deadlines samt har förmågan att hantera en stundtals hög arbetsbelastning.
Du har ett hälsosamt förhållningssätt till arbetet, vilket märks bland annat på hur du planerar och genomför dina uppdrag. Som person ligger ditt fokus på möjligheter snarare än hinder.

I rollen som vilthandläggare behöver du vara serviceinriktad och ha förmågan att bygga och underhålla relationer på ett förtroendeingivande sätt.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat, du ska trivas med att arbeta självständigt men också kunna arbeta i grupp samt tycka om att dela med dig av dina kunskaper.

Vi tror på allas lika möjligheter. Ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning. Idag är det övervägande kvinnor på Viltenheten. Vi hoppas därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Beredskapshandläggare med ansvar för utbildningar och övningar

Länsstyrelsen är en drivande kraft i arbetet för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och en rad andra aktörer för att bidra till denna hållbarhet utifrån ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv. Vårt fokus är länets 1,6 miljoner invånare och 49 kommuner. På Länsstyrelsen arbetar vi efter vår värdegrund Framåtriktad förvaltning och lyhörd expertis. I vår expertroll är vi angelägna om att vårda våra relationer ... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft i arbetet för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och en rad andra aktörer för att bidra till denna hållbarhet utifrån ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv. Vårt fokus är länets 1,6 miljoner invånare och 49 kommuner.

På Länsstyrelsen arbetar vi efter vår värdegrund Framåtriktad förvaltning och lyhörd expertis. I vår expertroll är vi angelägna om att vårda våra relationer till individ och samhälle. Vi står för stabilitet och rättssäkerhet, samtidigt som vi bidrar till ständiga förbättringar och vill bli en mer öppen och nyskapande Länsstyrelse.

På Länsstyrelsen kan vi erbjuda dig:

• Intressanta och utmanande arbetsuppgifter.
• Arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta.
• Möjlighet att lära nytt och utvecklas.


ARBETSUPPGIFTER
Enheten för samhällsskydd och beredskap arbetar med att minska risker och sårbarheter i samhället, öka förmågan att hantera olyckor och kriser samt utvärdera och lära av inträffade händelser. Länets storlek och komplexitet ställer omfattande krav på samverkan, prioritering och tillgänglighet för att tillgodose målgruppernas förväntningar. Enheten har speciellt fokus på frågor som rör samhällets totalförsvarsplanering.

Grunden i enhetens arbete är att ha en aktuell bild av de risker och sårbara förhållanden i länet som kan hota den enskildes säkerhet och viktiga samhällsfunktioner. Denna bild ligger därefter till grund för arbetet med att förebygga, hantera och följa upp konsekvenserna av kriser och allvarliga olyckor. Kommuner, myndigheter och enskilda har ett ansvar för samhällets krisberedskap. Länsstyrelsens roll är främst att stödja berörda aktörer och samordna arbetet för att åstadkomma ett effektivt utnyttjande av länets samlade resurser när det behövs.

Du kommer att ansvara för Länsstyrelsens arbete med utbildnings- och övningsfrågor inom krisberedskap. Det innebär att du bland annat kommer planera, genomföra och utvärdera konferenser, utbildningar och övningar. Utbildningarna och övningarna kommer både rikta sig internt till medarbetare inom Länsstyrelsen och till andra aktörer inom länet. Många av aktiviteterna kommer vara samproduktioner ihop med andra kollegor och andra aktörer, bland annat inom civilt försvar. Du kommer också vara vår kontaktperson när det gäller andra lokala, regionala och nationella utbildningar och övningar.

Du kommer att ingå i ett mycket engagerat och kompetent team med fem andra kollegor som arbetar med krisberedskap och krishantering. Vår ambition är att ligga i framkant bland Sveriges aktörer inom området.

Din placeringsort är Göteborg eller Vänersborg.

I tjänsten ingår en del resor, framförallt inom länet men också till andra orter. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är inriktad på prestationer som leder till tydlig nytta och värde för de som vi är till för. Du är en person som tar initiativ, är självgående, arbetar strukturerat och är uthållig. Du är kvalitetsmedveten och vill arbeta med ständiga förbättringar inom ditt ansvarsområde. Vi vill att du är intresserad av kommunikation och har en god pedagogisk förmåga både i tal och text oavsett typ av media eller sammanhang. Du är nyfiken, lyhörd och prestigelös i ditt sätt förmedla din expertis och dina erfarenheter. Du är serviceinriktad och relationsskapande i ditt samarbete med kollegor och andra aktörer. Vi vill att du är stabil i pressade situationer och att du kan vara flexibel när omständigheterna snabbt förändras. Tjänsten innebär att du behöver ha integritet och ett uttalat säkerhetsmedvetande.

Du behöver ha relevant utbildning från högskola/universitet samt dokumenterad erfarenhet från arbete med utbildningar och övningar inom krisberedskap. Du ska vara väl insatt i det svenska krisberedskapssystemet.

Det är meriterande om du har arbetat inom offentlig sektor och har erfarenhet från projektledning. Det är också meriterande om du har utbildningar inom krisberedskap, krishantering, civilt försvar, vuxenpedagogik, e-learning, övningsmetoder eller utvärderingsmetoder.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt och eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Handläggare till Länsstyrelsens enhet för vattenärenden

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag.... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?


ARBETSUPPGIFTER
Du hanterar främst frågor inom 11 kapitlet inom miljöbalkens område. Vi bedriver tillsyn och prövning av allt från stora infrastrukturanläggningar till mindre markavvattningar. Många av våra nu prioriterade hållbarhetsfrågor finns inom vattenkraft, vattenskydd, dricksvatten och övergödning.

Vi arbetar tvärsektoriellt vilket kan innebära samarbete kring en mängd olika verksamhetsfrågor, framför allt inom natur- och miljöenheten samt samhällsbyggnadsenheten. Arbetsuppgifterna innebär att du kommer behöva ha många kontaktytor mot medborgare, företag och andra myndigheter.

Tjänstens huvudsakliga arbetsuppgifter är:

• Handläggning och beslut i anmälningspliktig vattenverksamhet
• Uppföljning och kontroll att lämnade tillstånd och villkor följs
• Handläggning av inkomna klagomål & tillsynsärenden
• Genomför samråd inför tillståndsprövningar och representera Länsstyrelsen vid tillståndsprövningar i mark- och miljödomstolen.
• Svara på yttranden och granskningar av kommunala detalj och översiktsplaner och säkerställa att miljökvalitetsnormer för vatten omhändertas i samhällsutvecklingen.
• Arbetsuppgifterna kan även innebära fältarbete

Dina arbetsuppgifter kan komma att förändras över tid beroende på prioriteringar och var din kompetens gör störst nytta. Vi utvecklar vårt arbetssätt kontinuerligt mot att arbeta mer i team med olika uppdrag. Under 2021 startar vi upp ett team som har uppdrag att tillsammans hantera alla länets anmälningsärenden och strandskyddsdispenser.

Arbetet som handläggare utförs i stor utsträckning digitalt med stor flexibilitet i val av plats.

Placeringsort: Göteborg, Vänersborg och Mariestad

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser. Under pågående pandemi utförs stor del av arbetet i hemmet.


KVALIFIKATIONER
Krav:

• Du har relevant högskoleutbildning som exempelvis hydrolog, geovetare, natur & miljövetare, civilingenjör eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig.
• Du har arbetserfarenhet av miljöprövning och miljötillsyn.
• Muntlig och skriftlig kommunikation är en stor del i rollen därför behöver du kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper:

• Arbetet förutsätter en god förmåga att kunna skapa och utveckla goda relationer då utförandet av arbetsuppgifterna präglas av internt samarbete och extern samverkan.
• Du har ett pedagogiskt förhållningssätt när du kommunicerar dina budskap
• Du är strukturerad, noggrann och analytisk i ditt sätt att ta dig an arbetsuppgifter. Som person är du också ansvarstagande och självständig i ditt arbetssätt, eget initiativtagande och delat ansvarstagande är viktigt.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Meriterande:

• Erfarenhet av miljöprövning och miljötillsyn vid Länsstyrelse
• Erfarenhet av arbete med tillsyn av vattenverksamhet och vattenskyddsområden
• Erfarenhet av teambaserat arbetssätt.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Kvalificerad handläggare

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag.... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?


ARBETSUPPGIFTER
Inom Länsstyrelsen handläggs ärenden av stor bredd. I arbetet ingår att handlägga ärenden utifrån tillämpliga författningar och att fatta beslut i ärenden. Ärendeslagen varierar utifrån var det för tillfället finns ärendegrupper för handläggning och där regeringen tilldelat oss särskilda uppdrag.

Arbetsuppgifterna kräver förståelse för samhället och förmåga till helhetssyn. Arbetet sker ibland individuellt, men också i par och alltid i en arbetsgrupp med gemensamma mål. Vi arbetar i ett högt tempo som medför hög grad av självständighet och kräver förmåga att planera och prioritera.

På Samhällsavdelningen arbetar vi inom många olika verksamhetsområden. Vårt uppdrag innebär bland annat ärendehantering, tillståndsgivning, tillsyn, information, rådgivning och överprövning av bland annat kommunala beslut. Vi arbetar med effektiva och likartade arbetssätt och rutiner, god service och information samt en snabb och korrekt handläggning. Utveckling av vår verksamhet är en ständigt pågående process och vi arbetar för att stärka samverkan såväl inom som mellan länsstyrelserna. Du kommer att arbeta i ett team där man stödjer olika verksamheter inom länsstyrelsen med handläggning av olika ärenden. Det medför att du har olika arbetsledande chefer och många olika kollegor.

Organisation:
Du anställs på Länsstyrelsen och med nuvarande tillhörighet på Samhällsavdelningen.

Placeringsort:
Samhällsavdelningens medarbetare är som huvudregel placerade på Länsstyrelsens kontor i Mariestad, Vänersborg och Göteborg. Placering kan även bli aktuell på Länsstyrelsens övriga kontor i länet om sökande vill och det finns plats. Under pandemin utför många av Länsstyrelsens medarbetare sitt arbete i stor utsträckning på distans. Även efter pandemin kan distansarbete överenskommas mellan chef och medarbetare i viss omfattning.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.


KVALIFIKATIONER
Krav:
• Lämplig utbildning vid högskola/universitet, t.ex. inom samhällsvetenskap, juridik, ekonomi eller miljö- eller naturvetenskap.
• Du har aktuell erfarenhet av arbete med ärendehandläggning eller tillsyn, kontroll, revision eller inspektioner på myndighet i minst 3 år.
• Erfarenhet, intresse och förmåga av att arbeta digitalt och förstå nyttan av ett digitalt arbetssätt

Personliga egenskaper:
Arbetet ställer stora krav på flexibilitet och omställningsförmåga och för att trivas behöver du tycka om att ta dig an och testa nya arbetsuppgifter och att växla mellan olika uppdrag. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som passar in påföljande egenskaper:

• Du har god samarbetsförmåga och vill bidra till gemenskap och god arbetsmiljö
• Du tar ansvar för både ditt och gruppens arbete och resultat
• Du är noggrann, fokuserad och självständig
• Du har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter, att arbeta utifrån nya förutsättningar
• Du är effektiv och resultatinriktad med förmåga att arbeta utifrån fastställda processer och regelverk utan att överarbeta.
• Du har förmåga att se möjligheter till att utveckla och förbättra arbetssätt.
• Du har förmåga att planera och prioritera arbetsuppgifter
• Du har ett god bemötande och god förmåga att uttrycka dig i skrift och tal
• Du har ett starkt samhällsintresse
• Du har förståelse för helhetsresonemang

Förutsättningar för den här rekryteringen:
Vi planerar att rekrytera cirka 5-10 personer med olika utbildnings- och erfarenhetsbakgrund för att komplettera varandra. Vi planerar att genomföra intervjuer under veckorna 46-48.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Handläggare

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag.... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?


ARBETSUPPGIFTER
Inom Länsstyrelsen handläggs ärenden av stor bredd. I arbetet ingår att handlägga ärenden utifrån tillämpliga författningar och att fatta beslut i ärenden. Ärendeslagen varierar utifrån var det för tillfället finns ärendegrupper för handläggning och där regeringen tilldelat oss särskilda uppdrag.

Arbetsuppgifterna kräver förståelse för samhället och förmåga till helhetssyn. Arbetet sker ibland individuellt, men också i par och alltid i en arbetsgrupp med gemensamma mål. Vi arbetar i ett högt tempo som medför hög grad av självständighet och kräver förmåga att planera och prioritera.

På Samhällsavdelningen arbetar vi inom många olika verksamhetsområden. Vårt uppdrag innebär bland annat ärendehantering, tillståndsgivning, tillsyn, information, rådgivning och överprövning av bland annat kommunala beslut. Vi arbetar med effektiva och likartade arbetssätt och rutiner, god service och information samt en snabb och korrekt handläggning. Utveckling av vår verksamhet är en ständigt pågående process och vi arbetar för att stärka samverkan såväl inom som mellan länsstyrelserna. Du kommer att arbeta i ett team där man stödjer olika verksamheter inom länsstyrelsen med handläggning av olika ärenden. Det medför att du har olika arbetsledande chefer och många olika kollegor.

Organisation:
Du anställs på Länsstyrelsen och med nuvarande tillhörighet på Samhällsavdelningen.

Placeringsort:
Samhällsavdelningens medarbetare är som huvudregel placerade på Länsstyrelsens kontor i Mariestad, Vänersborg och Göteborg. Placering kan även bli aktuell på Länsstyrelsens övriga kontor i länet om sökande vill och det finns plats. Under pandemin utför många av länsstyrelsens medarbetare sitt arbete i stor utsträckning på distans. Även efter pandemin kan distansarbete överenskommas mellan chef och medarbetare i viss omfattning.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.


KVALIFIKATIONER
Krav:
• Eftergymnasial utbildning som Länsstyrelsen finner lämplig.

Meriterande:
• Aktuell erfarenhet av arbete med ärendehandläggning på myndighet
• Erfarenhet, intresse och förmåga av att arbeta digitalt och förstå nyttan av ett digitalt arbetssätt

Personliga egenskaper:
Arbetet ställer stora krav på flexibilitet och omställningsförmåga och för att trivas behöver du tycka om att ta dig an och testa nya arbetsuppgifter och att växla mellan olika uppdrag. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som passar in påföljande egenskaper.

• Du har god samarbetsförmåga och vill bidra till gemenskap och god arbetsmiljö
• Du tar ansvar för både ditt och gruppens arbete och resultat
• Du är noggrann, fokuserad och självständig
• Du har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter och att arbeta utifrån nya förutsättningar
• Du är effektiv och resultatinriktad med förmåga att arbeta utifrån fastställda rutiner och regelverk utan att överarbeta
• Du har förmåga att planera och prioritera arbetsuppgifter
• Du har ett gott bemötande och god förmåga att uttrycka dig i skrift och tal
• Du har ett starkt samhällsintresse
• Du har förståelse för helhetsresonemang


Förutsättningar för den här rekryteringen:
Vi planerar att rekrytera cirka 5-10 personer med olika utbildnings- och erfarenhetsbakgrund för att komplettera varandra. Vi planerar att genomföra intervjuer under veckorna 46-48.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Handläggare med ekonomisk eller juridisk inriktning

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,6 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet och vi arbetar med det varje da... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,6 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet och vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?


ARBETSUPPGIFTER
Covid-19 har snabbt fått stora ekonomiska konsekvenser i hela Sverige. Läget har påverkat flera olika utsatta branscher. Regeringen satsar nu på stöd och vi söker dig som vill vara med och bidra i dessa samhällsviktiga frågor.

Om du blir vår nya kollega kommer du att arbeta självständigt med handläggning där du granskar inkomna ansökningar och tar beslut om olika stöd. Det handlar om en stor mängd ansökningar som ska handläggas snabbt, effektivt och med hög rättssäkerhet. Vi behöver främst förstärkning till handläggning av ett nytt stöd men det kan också bli aktuellt med handläggning av andra stöd. En viktig del av arbetet är att kommunicera med sökanden för att ge goda råd och svara på frågor. I arbetet ingår även att arbeta med verksamhetsutveckling och med ständiga förbättringar.

Framöver kan det bli aktuellt med handläggning av andra typer av stöd eller ärenden i andra delar av vår organisation utifrån de behov vår verksamhet har.

Placeringsort: Göteborg, Vänersborg eller Mariestad.

Under rådande omständigheter arbetar de flesta av våra medarbetare på distans hemifrån. Det är även tanken att du gör om det är möjligt för dig. Introduktion och vissa möten sker på plats i Göteborg.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som nyligen gått en eftergymnasial utbildning med inriktning mot ekonomi eller juridik. Vi tror att du är relativt ny på arbetsmarknaden. Något års erfarenhet av handläggning är dock meriterande, gärna inom offentlig verksamhet.

Vi söker dig som är effektiv och resultatinriktad med förmåga att arbeta utifrån fastställda rutiner och regelverk utan att överarbeta. För att lyckas i din roll måste du kunna arbeta självständigt och ha förmåga att strukturera och driva dina arbetsprocesser. Du är en person som har ett prestigelöst sätt gentemot andra och som värdesätter teamarbete. Du är stabil och trygg med att du inte har alla svaren med dig från början. Du gillar att ta dig an nya arbetsuppgifter och att växla mellan olika uppdrag.

Eftersom arbetet innebär en hel del externa kontakter är det viktigt att du har intresse av och kan skapa goda relationer. Det innebär att du lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt, såväl i tal som i skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Vattenvårdshandläggare

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet och vi arbetar med det varje dag.... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet och vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

ARBETSUPPGIFTER
Inom vattenavdelningen arbetar vi bland annat med vattenförvaltning, fisk och fiske, vattenskydd, vattenverksamheter, kalkning, miljöövervakning, miljömål och olika projekt knutna till vatten och fisk. Länsstyrelsen är också Vattenmyndighet för Västerhavsdistriktet.

Enheten för vatten- och fiskprojekt är en av fem enheter inom vattenavdelningen. Vi arbetar inom enheten med olika projekt, bland annat, miljöanpassning av vattenkraft och restaurering av vattenmiljöer. Projekten är ofta tvärsektoriella med ett nära samarbete med andra enheter och avdelningar inom Länsstyrelsen. Vi samverkar givetvis med andra län.

Enhetens medarbetare finns på tre orter: Göteborg, Vänersborg och Mariestad.

Nu söker vi dig som känner ett engagemang i frågor som rör vattenmiljöer och som har erfarenhet av tillsyn utifrån miljöbalken. Du kommer arbeta tillsammans med andra utifrån den övergripande målsättningen att miljöanpassa damm- och vattenkraftsanläggningar. Arbetsuppgifterna består i huvudsak av tillsyn och prövning, men också samverkan och dialog med verksamhetsutövare, organisationer och andra myndigheter. Inom arbetsgruppen genomförs även restaurerings- och återställningsarbete av vattenmiljöer.

Placeringsort: Vänersborg eller Göteborg
Vi ser positivt på distansarbete när verksamheten tillåter.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser. Vid tillsyn av anläggningar sker resa ofta med hyrbil.

KVALIFIKATIONER
Krav
• Du har relevant högskoleutbildning och magisterexamen inom naturvetenskap eller miljöjuridik.
• Minst tre års erfarenhet av prövning och tillsyn inom miljöbalken
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift inom det svenska språket
• B-körkort

Personliga egenskaper
• Du är flexibel och har förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter
• Du har förmåga att se helheter och tar ansvar för dina arbetsuppgifter
• Som person har du förmåga att kommunicera med olika målgrupper och har lätt för att skapa förtroende och goda relationer
• Du är lyhörd

Meriterande
• Relevant erfarenhet av vattenverksamheter
• Kunskap om ramvattendirektivet
• Kunskap om fiskvandring och fiskvägar
• Kunskap om kraftverk och dammar


Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.


Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Klienthandläggare till anstalten Brinkeberg Vänersborg

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Verksamhetsområde Vänersborg består av två anstalter i Vänersborg och ett häkte i Uddevalla. Anstalten Brinkeberg är en sluten anstalt med plats för 106 intagna, Anstalten Östragård är en öppen anstalt med plats för ... Visa mer
Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi ansvarar för häkten, anstalter, frivård och transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Verksamhetsområde Vänersborg består av två anstalter i Vänersborg och ett häkte i Uddevalla. Anstalten Brinkeberg är en sluten anstalt med plats för 106 intagna, Anstalten Östragård är en öppen anstalt med plats för 110 intagna. Häktet i Uddevalla har 44 platser.
Vi är en innehållsrik verksamhet och hos oss arbetar kriminalvårdare, administratörer, sjuksköterskor, kockar, lärare, produktionsledare, chefer med flera. Vi är en modern myndighet som bjuder på utvecklingsmöjligheter och utmaningar där du får vara med och påverka framtiden.

ARBETSUPPGIFTER
Som klienthandläggare inom VO Vänersborg ansvarar du under kriminalvårdsinspektören, för det samlade klientarbetet. Det innebär att du fattar beslut enligt delegation. Arbetet innebär handläggning av den juridiska klientprocessen, verkställbarhetskontroller, klientärenden såsom planering av intagnas verkställighet, upptagande av nöjdförklaring, beslut i olika klientärenden och upprättande av placeringsunderlag. En viktig del i arbetet är samverkan med andra aktörer såsom åklagarmyndigheten, polisen, tingsrätten, sociala myndigheter, frivilligorganisationer samt andra enheter i Kriminalvården.

Du kommer att handleda kriminalvårdarna i deras kontaktmannaskap och de olika processerna i verkställighetsplaneringen. I uppdraget ingår även att i dialog med kriminalvårdsinspektören utveckla och kvalitetssäkra rättsvårdsarbetet.

Placeringen är på Anstalten Brinkeberg i Vänersborg.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som arbetar bra med andra och anpassar sättet att förmedla ditt budskap beroende på mottagaren. Du har förmågan att vara lugn och kontrollerad i pressade och stressade situationer. I arbetet planerar, organiserar och prioriterar du dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav:
•Universitets- eller högskoleutbildning med juridisk eller beteendevetenskaplig inriktning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant.
•Mycket goda kunskaper att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
•God pedagogisk förmåga
•B-körkort


Meriterande:
•Kriminalvårdens grundutbildning.
•Erfarenhet av administrativt arbete i offentlig förvaltning.
•Erfarenhet som klienthandläggare inom Kriminalvården.
•Kunskap om frivårdens arbetssätt.


ÖVRIGT
Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-693 693

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Länsstyrelsen söker en erfaren bostadsstrateg

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag.... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?


ARBETSUPPGIFTER
I ett län som förväntas växa till 1 900 000 invånare år 2030 är bostadsfrågan en av de viktigaste utmaningarna. Utvecklingen i länet kräver att Länsstyrelsen fortsätter att kraftsamla inom bostadsförsörjningen som är en av våra viktigaste prioriteringar. Vi söker därför en bostadsstrateg som ska medverka i det arbetet.

Tjänsten som bostadsstrateg är placerad på funktionen för Regional planering. Funktionen består av 14 personer som arbetar med bostadsförsörjning och fysisk planering utifrån ett kommunalt och regionalt perspektiv. Funktionen bedriver verksamhet i Göteborg och Vänersborg.

Som bostadsstrateg kommer du bland annat att delta i Länsstyrelsens kontinuerliga arbete att analysera och kommunicera behovet av bostäder, följa upp det faktiska bostadsbyggandet och förutsättningarna för ett ökat bostadsbyggande och en långsiktig bostadsförsörjning i länet. Du kommer även att ge kommuner råd och stöd och följa efterlevnaden av lagstiftning och nationella mål när det gäller planering av bostadsförsörjning samt arbeta med särskilda uppdrag från regeringen. Det externa arbetet är en stor del av arbetet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är sammanfattningsvis att:
• vara sakkunnig inom bostadsförsörjning på Länsstyrelsen internt som externt
• verka i, skapa och förvalta externa nätverk och kontakter
• ge råd och stöd om bostadsförsörjning till kommuner och andra aktörer i länet
• skriva, sammanställa och kommunicera rapporter, analyser och andra underlag
• stödja och ansvara i andra ärenden och uppdrag kopplat till bostadsfrågor.

Placeringsort: Göteborg eller Vänersborg

Resor förekommer i tjänsten.


KVALIFIKATIONER
Krav:

• examen som samhällsvetare, arkitekt, kulturgeograf, socionom, samhällsplanerare, samhällsekonom eller likvärdig utbildning
• erfarenhet av bostadsförsörjningsfrågor och långsiktigt hållbar samhällsplanering inom offentlig eller privat verksamhet
• erfarenhet av utrednings- och analysarbete
• erfarenhet av att verka i externa nätverk och sammanhang i syfte att sprida och vara mottagare för kunskap

Meriterande:

• god kunskap i samhällsekonomiska analyser och bedömningar
• hantera statistik och demografi
• god erfarenhet att kommunicera information både muntligt och skriftligt.

Personliga egenskaper:

• du är en person som är trygg i dig själv och har en god förmåga att samarbeta och bygga samt upprätthålla förtroendefulla relationer
• du kommunicerar genom en god pedagogisk förmåga
• du har ett resultatinriktad och strukturerat arbetssätt
• du är engagerad och lyhörd för behov internt som externt.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Handläggare vattenverksamhet

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag.... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?


ARBETSUPPGIFTER
Enheten för Vattenärenden har drygt 20 medarbetare som hanterar främst frågor inom 11 kapitlet inom miljöbalkens område. Vi bedriver tillsyn och prövning av allt från stora infrastrukturanläggningar till mindre markavvattningar. Många av våra prioriterade miljöfrågor finns inom vattenkraft, vattenskydd och övergödning.

Vi söker nu flera nya medarbetare som vill arbeta i en spännande och utvecklande miljö.

Du kommer tillsammans med övriga medarbetare ta ansvar för tillsyn och prövning av länets vattenresurser. Vårt arbete syftar till att säkerställa att vattenresurserna nyttjas långsiktigt hållbart. Samtidigt verkar vi för att tillsammans med berörda aktörer underlätta beslut, rådgivning, samverkan och samordning av länets vattenresurser.

I arbetet ingår att handlägga och besluta anmälningspliktig vattenverksamhet, kontrollera att lämnade tillstånd och villkor följs samt följa upp inkomna klagomål.

Du genomför samråd inför tillståndsprövningar och representerar Länsstyrelsen vid tillståndsprövningar i Mark- och miljödomstolen. I arbetet ingår att svara på yttranden och granskningar av kommunala detalj- och översiktsplaner samt säkerställa att miljökvalitetsnormer för vatten omhändertas i samhällsutvecklingen.

Du kommer utföra arbetet både självständigt och i grupp. Uppgifterna är omväxlande och dynamiska vilket innebär samverkan med länets innevånare, kommuner och t.ex. markavvattningsföretag, dammägare och muddringsföretag. Vi arbetar tvärsektoriellt vilket kan innebära samarbete kring en mängd olika verksamhetsfrågor, framför allt inom natur- och miljöenheten samt samhällsbyggnadsenheten.

Arbetsuppgifterna kan komma att förändras över tid beroende på din kompetens och dina önskemål samt verksamhetens och samhällets behov.

Placeringsort: Göteborg, Vänersborg eller Mariestad

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser. Vi utvecklar samtidigt vårt digitala arbetssätt för att minska behovet av resor.


KVALIFIKATIONER
Krav

• Du har relevant högskoleutbildning som exempelvis hydrolog, geovetare, naturvetare
• civilingenjör eller miljöjurist.
• Du har erfarenhet av samråd, prövning och tillsyn
• Du har kunskap om miljöbalken
• Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska

Som person har du en god förmåga att samarbeta med andra samtidigt som du har en egen drivkraft och är resultatinriktad. Du har en god förmåga att ge service och har helhetssyn i arbetet.

Meriterande

Du bör i din ansökan framhålla hur pass väl du uppfyller de meriterande önskemålen.
• Erfarenhet av arbete med tillsyn av vattenverksamhet och vattenskyddsområden
• Erfarenhet av samråd, prövning och tillsyn vid länsstyrelse

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Vilthandläggare till Viltenheten

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag.... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

ARBETSUPPGIFTER
Naturavdelningens uppdrag är att stärka den biologiska mångfalden och friluftslivet. Vi bildar naturreservat av representativa och värdefulla naturområden samt vårdar och förvaltar dessa områden. Vi verkar för en god hushållning med naturresurser samt prövar olika verksamheters och arbetsföretags tillåtlighet och bedriver tillsyn. Den viktigaste lagstiftningen är miljöbalken.

Viltenheten har det regionala ansvaret för jakt och viltförvaltning. Vi arbetar för friska och välbalanserade viltstammar i balans med berörda intressen. Vi ger information och rådgivning för att motverka viltskador i länet.

Viltenheten prövar och handlägger ärenden om bland annat registrering av kronhjort- och älgskötselområden, registrering av och tilldelning till licensområden för älgjakt, prövar ansökningar om skyddsjakt och fattar beslut angående bidrag och ersättningar för viltskador. Handläggarna ska vara förtrogna med regelverket för allmän förvaltningsrätt och sakområdena samt kunna tillämpa bestämmelserna.

Arbetet ska ske i god dialog med Naturvårdsverket, andra myndigheter och organisationer, älgförvaltningsgrupper samt andra berörda intressenter.

I rollen som vilthandläggare kommer du att arbeta med bland annat följande uppgifter:

• Registrering av älgjaktområden och kronhjortskötselområden samt uppdatering av tillhörande GIS-skikt.
• Handlägga ärenden som berör skyddsjakter av främst klövvilt
• Utbildning av älgskötselområden och älgförvaltningsgrupper
• Myndighetssamverkan
• Tillhandahålla materiel för inventeringar
• Sammanställning och uppföljning av jaktresultat
• Licenstilldelning
• Rådgivning

Tjänsten innebär mycket kontakter både inom Länsstyrelsens olika avdelningar och enheter samt externt med andra myndigheter, representanter för länets olika jaktområden och övrig allmänhet.

Placeringsort: Vänersborg

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.


KVALIFIKATIONER
Krav

• Högskoleutbildning inom viltekologi/skog/biologi eller motsvarande yrkeserfarenhet
• Van datoranvändare med goda kunskaper i Microsoft Word och Excel
• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
• B-körkort


Meriterande

• Tidigare erfarenhet av att arbeta med viltfrågor
• Erfarenhet av att arbeta med administration och/eller handläggning
• Erfarenhet av praktisk jakt
• Goda kunskaper i GIS
• Kunskap om lantbruk och dess grödor


Personliga egenskaper

Du är serviceinriktad, lyhörd och kan bygga och underhålla relationer på ett förtroendeingivande sätt. Du är tydlig och kan kommunicera ut ditt budskap på ett lättförståeligt sätt såväl i tal som i skrift.

För att klara av uppdraget behöver du ha drivkraft och vara resultatinriktad samt vara strukturerad och stundtals kunna hantera hög arbetsbelastning. Du ska kunna arbeta självständig men måste också kunna arbeta i grupp och det ska vara en självklarhet att du tycker om att dela med dig av dina kunskaper.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning. Idag är det övervägande kvinnor på Viltenheten. Vi hoppas därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Naturvårdshandläggare till Vänersborg, Mariestad eller Göteborg

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag.... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

På Länsstyrelsen kan vi erbjuda dig:
• Intressanta och utmanande arbetsuppgifter.
• Arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta.
• Möjlighet att lära nytt och utvecklas.


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta för god hushållning med naturresurser. Enheten för naturärenden har ett uppdrag att hantera frågor om tillstånd, dispenser och tillsyn inom naturvårdsområdet. Det handlar om såväl förebyggande rådgivning till kommuner, organisationer och allmänhet via exempelvis webb, telefon och massmedia som handläggning av egna ärenden och deltagande i andra avdelningars ärenden.

Tjänsten kommer att innefatta prövning av dispenser och tillstånd inom bland annat strandskydd, naturreservat och biotopskydd samt samrådsärenden.

Hantering av ärenden innefattar diarieföring, genomläsning av handlingar, kontroll av naturvärden i digitalt kartprogram, fältbesök, prövning gentemot lagstiftning, föredragning av ärenden på möten och skrivande av beslut. Du kan även komma att delta i syner och förhandlingar i domstol.

I arbetsuppgifterna ingår även att ge rådgivning (framförallt via telefon och e-post) inom enhetens ansvarsområde och dialog i ärenden.

I mån av kompetens finns också möjlighet till andra arbetsuppgifter som till exempel att hantera naturvårdsaspekter i andra enheters ärenden som bland annat planer, täkter och vattenärenden. Arbetet innefattar genomläsning av handlingar, avgöra om de är kompletta, diskutera med och leverera svar till ansvarig enhet. Även handläggning av biotopskyddsärenden och terrängkörning kan eventuellt ingå om kompetens finns.

I mån av kompetens finns också arbetsuppgifter inom tillsyn av skyddade naturområden.

KVALIFIKATIONER
Krav
• Naturvetenskaplig högskoleutbildning med inriktning mot naturvård, ekologi eller motsvarande minst 3 år
• Goda datakunskaper
• B-körkort

Meriterande
• Erfarenhet av naturvetenskapligt arbete
• Erfarenhet av arbete med miljöbalken och olika typer av natur-, vatten- eller miljövårdsärenden
• Erfarenhet av strandskyddsbestämmelserna
• Erfarenhet av biotopskyddsbestämmelserna och reservatsbestämmelserna
• Kurs eller utbildning i miljörätt (miljöbalken)
• Erfarenhet av att arbeta på en myndighet
• Erfarenhet av administrativa system, t.ex. Platina
• Erfarenhet av arbete med miljö- eller naturvårdstillsyn
• God ekologisk kompetens och förmåga att göra väl avvägda naturvärdesbedömningar

Personliga egenskaper
• God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift
• Ett strukturerat arbetssätt
• Ett resultatinriktat arbetssätt
• Förmåga att arbeta både individuellt och i grupp
• Trygg i dig själv
• Vilja att ta på sig och förmåga att genomföra olika arbetsuppgifter inom enhetens ansvarsområde

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Överförmyndarhandläggare

Överförmyndarnämnden är en obligatorisk myndighet i kommunen. På överförmyndarnämndens kansli utövar vi tillsyn över och granskar gode mäns, förvaltares och förmyndares verksamhet. Gode män, förvaltare och förmyndare är en ställföreträdare för någon som inte själv kan sköta sina angelägenheter. På myndigheten jobbar idag två handläggare och en avdelningschef och vi söker nu ytterligare en medarbetare. ARBETSUPPGIFTER Arbetsuppgifterna innefattar bl.a.... Visa mer
Överförmyndarnämnden är en obligatorisk myndighet i kommunen. På överförmyndarnämndens kansli utövar vi tillsyn över och granskar gode mäns, förvaltares och förmyndares verksamhet. Gode män, förvaltare och förmyndare är en ställföreträdare för någon som inte själv kan sköta sina angelägenheter.

På myndigheten jobbar idag två handläggare och en avdelningschef och vi söker nu ytterligare en medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna innefattar bl.a. handläggning och utredning avseende godmanskap, förvaltarskap och förmynderskap enligt gällande lagstiftning. Du kommer därför bland annat att handlägga, utreda och ansöka hos tingsrätten om anordnande, upphörande och jämkning av ställföreträdarskap. Du kommer att få föredra ärenden inför överförmyndarnämnden. I arbetsuppgifterna ingår att utreda samtycken till fastighetsförsäljningar, arvskiften, ansökningar om uttag samt andra typer av rättshandlingar som kan bli aktuella enligt föräldrabalken. Som handläggare kommer du att svara för rekrytering och utbildning av gode män och förvaltare samt sköta information och kontakter med allmänheten, gode män, förvaltare, förmyndare, tingsrätt och andra myndigheter. I tjänsten ingår även uppgiften att granska redovisningshandlingar såsom förteckningar, års-/sluträkningar och redogörelser.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleexamen inom juridik eller statsvetenskap. Erfarenhet av självständigt utredningsarbete är ett krav för tjänsten. Erfarenhet från överförmyndarverksamheten är meriterande. Du behöver ha en bred förståelse inom flera av civilrättens centrala rättsområden såsom personrätt, avtalsrätt, allmän förmögenhetsrätt, familjerätt, successionsrätt och fastighetsrätt. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift samt ha en mycket god analytisk förmåga, vara noggrann och självgående. Du ska ha förmåga att strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt samtidigt som du bidrar till att gemensamt i arbetsgruppen sträva mot att ständigt förbättra verksamheten. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper då du kommer att ingå i en liten grupp som har ett tätt samarbete med varandra.


ÖVRIGT
Olika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.

Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på www.vanersborg.se/jobb

Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du på www.vanersborg.se/fackligaorganisationer

Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling. Visa mindre

Solcellshandläggare med driv och resultatfokus

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag.... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

Som medarbetare på samhällsbyggnadsenheten ska vi bidra till att Länsstyrelsen utför sina uppdrag, så att vi skapar mesta möjliga värde för individ och samhälle. En av våra främsta uppgifter är att bidra till att skapa en god bebyggd miljö som del av ett robust och långsiktigt hållbart samhällsbyggande. Detta gör vi genom att arbeta för att nationella och regionala visioner, mål och planer inom samhällsbyggnadsområdet förverkligas i länet i enlighet med lag och förordning.

Vår verksamhet omfattar områdena boende, fysisk planering, regional tillväxt, infrastruktur, tillsynsvägledning för byggande och olika investeringsstöd. Du kommer att arbeta med handläggning av solcellsstöd som är ett investeringsstöd. Solcellsstödet är en del av regeringens politik för att ställa om Sverige till ett fossilfritt välfärdsland.

ARBETSUPPGIFTER
Om du blir vår nya kollega på samhällsbyggnadsenheten kommer du att jobba med att granska, besluta och administrera ansökningar om stöd till solcellsanläggningar. Det innebär bland annat att du granskar ansökningshandlingar, fakturor och genomför egna beräkningar. Du tolkar och tillämpar relevant lagstiftning. En viktig del av arbetet är att kommunicera med sökanden för att ge goda råd och svara på frågor. I arbetet ingår även att arbeta med verksamhetsutveckling och med ständiga förbättringar.

Placeringsort: Vänersborg


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som nyligen gått en eftergymnasial utbildning med inriktning mot ekonomi, juridik eller administration. Vi tror att du är relativt ny på arbetsmarknaden. Något års erfarenhet av handläggning är dock meriterande, gärna inom offentlig verksamhet.
Vi söker dig som är effektiv, driven och resultatinriktad med förmåga att arbeta utifrån fastställda rutiner, riktlinjer och regelverk utan att överarbeta. För att lyckas i din roll måste du kunna arbeta självständigt. Det är viktigt att du är bra på att strukturera och driva dina arbetsprocesser. Du är en person som bidrar till ett positivt arbetsklimat, har nära till skratt och är utvecklingsinriktad. Du är stabil och trygg med att du inte har alla svaren med dig från början.

Eftersom arbetet innebär en hel del externa kontakter är det viktigt att du har intresse av och kan skapa goda relationer. Det innebär att du lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt, såväl i tal som i skrift. Du bör vara lugn och uppmärksam i ditt bemötande av sökanden och andra kontakter i arbetet. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Polismyndigheten söker Utredare till Regionalt it-brottscentrum, Vänersborg

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en utredare till vårt regionala it-brottscentrum i Vänersborg. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Regionalt it-brottscentrum Regionalt it-brottscentrum finns på 5 orter i regionen; Vänersborg, Skövde, Borås, Halmstad och Göteborg. I Vänersborg ... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en utredare till vårt regionala it-brottscentrum i Vänersborg. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.


Regionalt it-brottscentrum
Regionalt it-brottscentrum finns på 5 orter i regionen; Vänersborg, Skövde, Borås, Halmstad och Göteborg. I Vänersborg sitter både utredare och it-forensiker i samma lokaler och vi hanterar främst ärenden från utredningsverksamheten i polisområde Fyrbodal, men det kan även förekomma ärenden från hela regionen.
Regionalt it-brottscentrum har två huvuduppdrag:
It-forensiskt uppdrag; utföra it-forensiska undersökningar i utredningar där det behöver göras bevissäkring.
Utredningsuppdrag; utreder internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn och barnpornografibrott samt dataintrång, datasabotage och komplexa cyberbrott.Ärenden med it-inslag kan många gånger vara komplexa och omfattande, vilket gör att utredarna arbetar tätt ihop med it-forensikerna för att på så sätt uppnå det bästa resultatet. Arbetet är både teknik- och utvecklingsintensivt och ställer därför krav på en förmåga och vilja att medverka i en utvecklande miljö.


Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill arbeta som utredare i nära samarbete med våra it-forensiker.
Som utredare på Regionalt it-brottscentrum arbetar du främst med de utredningar som rör internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn. I arbetet ingår bland annat behandling av känsligt bild-och filmmaterial och du erbjuds därför kontinuerlig handledning. 
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Handlägga ärenden vilket innebär att hålla förhör, analysera och bevisvärdera material samt sammanfatta ärenden.
Systematiskt och metodiskt arbeta för en ökning av antalet identifierade gärningsmän och utsatta barn
Stötta andra utredningsgrupper inom polisen gällande bevissäkring i IT-miljöRegionalt it-brottscentrums utredningsuppdrag är relativt nystartat och du ska därför vara intresserad av metodutveckling för att verksamheten ska hitta effektiva former i de ärenden som vi utreder. 


Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
Akademisk utbildning inom exempelsvis IT, beteendevetenskap, sociologi, juridik eller kriminologi. Alternativt har du annan eftergymnasial utbildning i kombination med att du genom ditt arbetsliv erhållit kunskaper och erfarenheter som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga
Erfarenhet av kvalificerat utrednings-och/eller analysarbete
IT-teknisk förståelse och/eller erfarenhet
Mycket god datorvana samt lätt för att lära dig nya IT-system
Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
Körkort BDet är meriterande om du har:
Erfarenhet av att hantera känsligt material (eller dyl.)
Erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete inom IT
Erfarenhet av kvalificerat utrednings-och/eller analysarbete inom offentlig verksamhetVi söker dig som har hög integritet, personlig mognad och säkerhetsmedvetenhet. Som utredare behöver du ha empati och förståelse för andra människor och en god samarbetsförmåga.
Arbetet ställer även krav på att du är självgående och initiativtagande, har ett stort intresse för dina arbetsuppgifter samt att du bidrar till kontinuerlig utveckling på arbetsplatsen. Vi ser även att du som söker har en god analytisk förmåga och kan hantera komplex information.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Kontaktpersoner
Rekryterande chef: Birgitta Dellenhed
För information om rekryteringsprocessen: Maria Havela, HR-konsult
Fackliga kontaktpersoner: SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen
Samtliga nås via växeln 114 14.


Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med eventuell provanställning om sex månader
Arbetsort: Vänersborg
Arbetstid: Dagtid med flex
Tillträde: Enligt överenskommelse


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 18 november 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr C32521/2019, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Utredare , Vänersborg

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen. Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande oc... Visa mer
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen.

Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi.

ARBETSUPPGIFTER
I arbetsuppgifterna ingår
- att göra fastighetsrättsliga utredningar, där arkivforskning utgör en stor del av arbetet.
- att registrera utredningar i fastighetsregistrets kart- och textdel.
Det mesta av allt arkiv är skannat och finns digitalt. Du kommer att ingå i ett rikstäckande pool- och registerarbete där vi systematiskt förbättrar fastighetsregistret.
Utredningarna är av olika svårighetsgrad och kräver djupa efterforskningar ibland gamla handlingar i våra arkiv.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har
- högskoleutbildning i för tjänsten relevant område, alternativt har praktisk erfarenhet inom området.
- Kunskaper i arkivforskning
- God datavana


- kunskaper i fastighetsutredning eller erfarenhet att tyda gamla handlingar
- kurs på högskolenivå inom fastighetsrätt och fastighetsbildning, eller praktisk erfarenhet som kan jämställas med detta.
- Examen från en lantmäteriutbildning


- Förmåga att arbeta effektivt med målfokus
- Förmåga att vara flexibel och anpassa arbetet till ändrade omständigheter
- Förmåga till gott samarbete
- Intresse av att arbeta med ständiga förbättringar
- Förmåga att kommunicera på svenska i såväl tal som skrift


ÖVRIGT
På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen. Visa mindre

Projektledare för LOVA/LONA-våtmarker

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag.... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

ARBETSUPPGIFTER
Inom vattenavdelning arbetar vi med vattenförvaltning, fisk och fiske, vattenskydd, vattenverksamheter, kalkning, miljöövervakning, miljömål och olika projekt knutna till vatten och fisk. Länsstyrelsen är också Vattenmyndighet för Västerhavsdistriktet.

Enheten för fisk- och vattenåtgärder är en av fyra enheter inom vattenavdelningen.
Vi är i en expansiv fas och behöver en projektledare som kan utveckla arbetet med LOVA och LONA-våtmarker. LOVA (lokala vattenvårdsprojekt) och LONA-våtmarker (lokala naturvårdsprojekt) är två statliga bidrag som administreras av Länsstyrelsen på uppdrag av Naturvårdsverket och Havs- och vattenmyndigheten. Dessa två bidrag är styrmedel för att främja att åtgärder genomförs för att bland annat bromsa vatten i landskapet, bidra till ökad grundvattenbildning samt åtgärder för minskad övergödning. Du kommer att leda och fördela arbetet med åtgärder för att begränsa miljöpåverkan. Du får också ett ansvar för projektens ekonomi inklusive styrning av bidrag till välmotiverade projekt. En viktig del i arbetet med genomförandet blir olika typer av kommunikationsinsatser externt och internt.

Enhetens medarbetare finns på tre orter; Göteborg, Vänersborg och Mariestad.

Tjänstens huvudsakliga arbetsuppgifter är:
• Leda och fördela arbetet inom projekt LOVA & LONA-våtmarker
• Informera/kommunicera externt och internt
• Visst administrativt arbete
• Samverka internt och externt

Placeringsort: Mariestad Göteborg - Vänersborg

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.KVALIFIKATIONER
Krav
• Minst 2 års erfarenhet av projektledning
• Minst 3 års arbetslivserfarenhet från stat, kommun eller motsvarande
• Behärskar det svenska språket i tal och skrift
• B-körkort

Meriterande
• Projektledarutbildning
• Ledarutbildning
• Ekonomikunskaper

Personliga egenskaper
• Strukturerad
• Målmedveten
• Lyhörd
• Förändringsbenägen

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Migrationshandläggare till mottagningsenheten i Vänersborg

Vi söker migrationshandläggare till mottagningsenheten i Vänersborg. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande. Huvudsakliga arbetsuppgifter Som migrationshandläggare arbetar du med att handlägga, utreda, besluta och ta fram förslag till beslut i olika typer av ärenden. Bes... Visa mer
Vi söker migrationshandläggare till mottagningsenheten i Vänersborg.

Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som migrationshandläggare arbetar du med att handlägga, utreda, besluta och ta fram förslag till beslut i olika typer av ärenden. Besluten har rättslig verkan för enskilda personer och påverkar deras rätt till förmåner, rättigheter och skyldigheter. Därutöver arbetar du med administration där du hanterar akter och handlingar som har kommit in eller upprättats i ett ärende. Du ger också service till asylsökande och andra intressenter personligen via vår reception och via vår jourtelefon. I din roll möter du och har samtal med personer som har ett ärende hos Migrationsverket och andra intressenter. Samtalen kan handla om att underrätta om beslut eller informera om Migrationsverkets processer samt vägleda och ge service. Du identifierar och hanterar eventuella särskilda behov hos personer och i förekommande fall håller du samtal med vuxna och barn i utsatta situationer.

Personliga kompetenser
Du arbetar bra med andra människor. Relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar. Kommunicerar på ett tydligt sätt. Säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Påminner och följer upp. Har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra sitt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar.

Krav
•Akademisk utbildning med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet
•Kunskap inom förvaltningsrättsliga ärenden
•God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
•Goda kunskaper i Officepaketet

Meriter
•Erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga ärenden
•Erfarenhet av professionellt bemötande
•Utredningsvana
•Erfarenhet av arbete med krav på god service
Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning samt två visstidsanställningar för perioderna 19 augusti 2019-31 maj 2020 och 2 september 2019-31 januari 2020
Arbetstider: Kontorsarbetstid med möjlighet till flextider
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Placering: Vänersborg
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vill du veta mer
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 22 juli 2019. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar, likväl som ansökningar med ofullständigt CV. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi även komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet. Visa mindre