Lediga jobb som Jobbcoach/Utbildningscoach i Vänersborg

Se lediga jobb som Jobbcoach/Utbildningscoach i Vänersborg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Vänersborg som finns hos arbetsgivaren.

Handledare till Vänersborg

Om oss Eyes4work startades med målsättningen att tillsammans med lokalt förankrad personal och samarbetspartners skapa effektiva kedjor där utbildning, matchning och rekrytering är delar i den process som leder individen framåt, mot ett nytt jobb eller vidare mot nästa mål. Idag finns eyes4work på över 130 orter i Sverige och vårt uppdrag är att ge alla människor oavsett bakgrund och behov en möjlighet som tar individen vidare till sitt nästa mål och sin ... Visa mer
Om oss

Eyes4work startades med målsättningen att tillsammans med lokalt förankrad personal och samarbetspartners skapa effektiva kedjor där utbildning, matchning och rekrytering är delar i den process som leder individen framåt, mot ett nytt jobb eller vidare mot nästa mål. Idag finns eyes4work på över 130 orter i Sverige och vårt uppdrag är att ge alla människor oavsett bakgrund och behov en möjlighet som tar individen vidare till sitt nästa mål och sin nya framtid.

Om tjänsten

Som eyes4works handledare arbetar du tillsammans med dina kollegor i våra olika uppdrag inom matchning.

Du skall i din tjänst handleda och matcha arbetssökande mot jobb eller vidare mot studier. Du drivs av att jobba med människor med olika bakgrunder och behov och ser lösningar för individer. Du bör drivas av mål, uppföljning och resultat.

Att etablera företagskontakter är för dig givet och något som du upplever både roligt och utmanande.

Din profil

Vi söker dig som är självgående, driven och engagerad i andra människor, en relationsskapare med erfarenhet av jobbmatchning.

Du skall dessutom ha eftergymnasial utbildning och erfarenhet genom något av följande alternativ:

Alternativ 1 - minst 120 högskolepoäng (80 poäng enligt tidigare system) eller motsvarande poäng från yrkeshögskola. Utbildningen har genomförts inom områdena arbetsliv, organisation och personalarbete, studie- och yrkesvägledning, företagsekonomi, arbetslivspsykologi, beteendevetenskap, arbetsterapeut- eller socionomutbildning. Du har vidare minst två års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid. Du ska ha erhållit arbetslivserfarenheten under de senaste fem åren.

Alternativ 2 - Eftergymnasial utbildning och minst tre års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid inom något av följande områden - arbetsledning med personalansvar, rekrytering, omställningsarbete för arbetssökande, studie- och yrkesvägledning, handläggning i personalfrågor (dock ej enbart personaladministration), arbete med arbetslivs- och arbetsmarknadsfrågor, arbete med social- och gruppsykologi, karriärvägledning. Arbetslivserfarenheten inom dessa områden har du erhållit de senaste fem åren.

Vi lägger stor vikt vid din personlighet i denna rekrytering.

Urval görs löpande så tjänsten kan tillsättas innan sista svarsdag. Visa mindre

Handledare / jobbcoach för Rusta & Matcha i Vänersborg

Ansök    Jul 15    Connecto AB    Jobbcoach/Utbildningscoach
Vår verksamhet växer och vi söker fler medarbetare. Connecto har arbetat med individ och verksamhetsutveckling sedan starten 2015 med ett flertal avtal inom kompetensförsörjning. Inom vårt arbete använder vi oss av ett strukturerat arbetssätt och tät samverkan mellan våra trevliga medarbetare, som utgår från flera kontor runt om i Västra Götaland. Din profil Vi söker dig som har lätt för att möta människor i olika situationer. Vi tror att du som uppska... Visa mer
Vår verksamhet växer och vi söker fler medarbetare. Connecto har arbetat med individ och verksamhetsutveckling sedan starten 2015 med ett flertal avtal inom kompetensförsörjning. Inom vårt arbete använder vi oss av ett strukturerat arbetssätt och tät samverkan mellan våra trevliga medarbetare, som utgår från flera kontor runt om i Västra Götaland.

Din profil
Vi söker dig som har lätt för att möta människor i olika situationer. Vi tror att du som uppskattar känslan av att ge riktigt god service och är mån om att göra ett bra jobb kommer att trivas väldigt bra i den här rollen. Erfarenhet av coachning och/eller rekrytering kommer att vara till stor hjälp i arbetet. Som person är du självgående, kontaktskapande, noggrann, flexibel, kreativ och bra på att kommunicera.


Du gillar ett högt tempo och trivs med att arbeta såväl självständigt som i team. Att ta ansvar i arbetet och samverka med kolleger är för dig naturligt. Du tycker om att inspirera och hjälpa andra samt värdesätter olikheter hos människor och har stor förståelse för den påverkan som olikheterna kan ge upphov till. Med ett lösningsfokuserat och coachande förhållningssätt jobbar du resultatinriktat tillsammans med deltagare och stödjer på bästa sätt. Du gillar att påverka och göra skillnad samt ser fram emot att medverka i att skapa möten mellan arbetsgivare och deltagare inför lyckade matchningar.

Stämmer ditt önskemål om jobb överens med vår önskade profil så ser vi gärna att du söker jobbet snarast.


Jobbeskrivning
I rollen som handledaren/jobbcoach ingår att kartlägga individers behov och förutsättningar, planera stöd och aktiviteter samt att följa upp individens utveckling mot målet i tjänsten. I uppdraget ingår också att skapa möten mellan arbetsgivare och deltagare inför lyckade matchningar. Fokus ligger därför på att jobba mycket med företagskontakter.


Krav på handledarens kompetens
Förmåga att kommunicera tydligt på svenska i tal och skrift.
Mycket goda kunskaper i att använda datorbaserade ordbehandlings- och presentationsprogram, e-post samt internet.
Goda kunskaper i engelska
Det är en fördel om du har jobbat med rekrytering och bemanning sedan tidigare.
Uppdraget kräver att du uppfyller ett av nedanstående alternativ:Din formella utbildningsbakgrund och yrkeserfarenhet är viktig så följande krav är obligatoriska för rollen:
Alternativ 1
Utbildning: Minst 120 högskolepoäng eller motsvarande poäng från Yrkeshögskola inom områdena: - Arbetsliv, Organisation och personalarbete, Studie- och yrkesvägledning, Företagsekonomi, Psykologi, Beteendevetenskap, Arbetsterapeututbildning, Socionomutbildning, Samhällsvetenskap, Pedagogik, Juridik, Sociologi och Statsvetenskap.
Huvudinriktningen på utbildningen ska vara något av de uppräknade ämnesinriktningarna eller utbildningsområdena alternativt att huvuddelen av utbildningen har bestått av de uppräknade utbildningsområdena.
Arbetslivserfarenhet: Minst två års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid. Arbetslivserfarenheten ska ha erhållits under de senaste fem åren. Även deltid kan godkännas om arbetstiden sammanräknat under de senaste fem åren motsvarar heltid under två år.

Alternativ 2
Utbildning: Minst ett års heltidsstudier på eftergymnasial nivå med minst godkänt resultat.
Arbetslivserfarenhet: Minst tre års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid i något eller några av följande yrken eller arbetsuppgifter: Arbetsledning med personalansvar, Rekrytering, Omställningsarbete för arbetssökande , Studie- och yrkesvägledning, Handläggning i personalfrågor (ej enbart personaladministration), Arbete med arbetslivs- och arbetsmarknadsfrågor, Arbete med social- och gruppsykologi och Karriärvägledning
Arbetslivserfarenheten ska ha erhållits under de senaste fem åren. Även deltid kan godkännas om arbetstiden sammanräknat under de senaste fem åren motsvarar heltid.

OBS – För anställning behöver du verifiera din kompetens genom utbildnings- och anställningsintyg.


Kontakt/ansökan
Ansökningar tas emot via vår hemsida connecto.se/lediga-tjanster/
Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag då rekrytering sker löpande.
Anställningsform är visstidsanställning upp till sex månader på deltid som kan förlängas efter överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan.


Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsstöd mm. Visa mindre

Handledare till Rusta och Matcha- Uddevalla, Trollhättan och Vänersborg

Beskrivning Är du en driven och positiv person som älskar att inspirera andra och hjälpa dem att nå sina mål? Tycker du om när ingen dag är den andra lik och att få träffa nya, spännande personligheter? Om du dessutom blir glad av att få göra skillnad och brinner för att hitta lösningar där andra har fastnat kanske det är dig vi söker!  Vi söker just nu en handledare till våra kontor i Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla. Som handledare stöttar du vå... Visa mer
Beskrivning
Är du en driven och positiv person som älskar att inspirera andra och hjälpa dem att nå sina mål? Tycker du om när ingen dag är den andra lik och att få träffa nya, spännande personligheter? Om du dessutom blir glad av att få göra skillnad och brinner för att hitta lösningar där andra har fastnat kanske det är dig vi söker! 

Vi söker just nu en handledare till våra kontor i Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla.

Som handledare stöttar du våra deltagare i deras väg till arbete eller studier. Det innebär att du tillsammans med deltagarna sätter upp mål samt kartlägger deras utbildning, erfarenhet och kunskap. Du hjälper även till att matcha varje deltagare mot jobb eller utbildning, skapa ansökningshandlingar och hålla i intervjuträning med deltagarna. En viktig del i arbetet är att deltagarna får språkträning, dataträning, samt individuell coachning genom enskilda samtal. Som handledare arbetar du även aktivt för att skapa företagskontakter för att få deltagare att komma ut i praktik eller anställning. Du har också ansvar för administrativa uppgifter, såsom rapportering i intern och extern dataserver samt planering av scheman och handlingsplaner samt ständig uppföljning av målsättningar.  

Vi söker dig som är social och duktig på att skapa goda relationer. Du sätter individen i centrum och har en lösningsfokuserad inställning. Du har ett genuint intresse av att hjälpa personer till egen försörjning i form av anställning eller utbildning. Det är även viktigt att du tycker om att arbeta självständigt och har hög förmåga att organisera och planera ditt arbete.  

Kvalifikationer
Generella kompetenskrav: 

Förmåga att kommunicera tydligt på svenska i tal och skrift. 

Mycket goda kunskaper i Office-paketet, word och excel. 

Goda kunskaper i engelska 

Alternativ 1 Krav på handledarens kompetens 

Utbildning: Minst 120 högskolepoäng (80 poäng enligt tidigare system) eller motsvarande poäng från Yrkeshögskola inom områdena: 

Arbetsliv, organisation och personalarbete, studie- och yrkesvägledning, företagsekonomi, arbetslivspsykologi, beteendevetenskap, arbetsterapeut- eller socionomutbildning, samhällsvetenskap, pedagogik, juridik, sociologi eller statsvetenskap. 

Arbetslivserfarenhet: Minst två års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid under de senaste fem åren. 

Alternativ 2 Krav på handledarens kompetens 

Utbildning: Minst ett års heltidsstudier på eftergymnasial nivå med minst godkänt resultat. 

Arbetslivserfarenhet: Minst tre års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid under de senaste fem åren. Något eller några av följande yrken eller arbetsuppgifter: 

- Arbetsledning med personalansvar 

- Rekrytering 

- Omställningsarbete för arbetssökande 

- Studie- och yrkesvägledning 

- Handläggning i personalfrågor (dock ej enbart personaladministration) 

- Arbete med arbetslivs- och arbetsmarknadsfrågor 

- Arbete med social- och gruppsykologi 

- Karriärvägledning

Sista ansökningsdag: 2022-09-30, intervjuer kommer dock ske löpande under ansökningstiden så vänta inte med din ansökan! 

Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. 

Heltid, tillsvidare med provanställning 6 mån, tillträde snarast Visa mindre

Handledare/jobbcoach

Om tjänsten Som eyes4works handledare arbetar du tillsammans med dina kollegor i våra olika uppdrag inom matchning/rekrytering. Du ska i din tjänst handleda och matcha arbetssökande mot jobb eller vidare mot studier. Du drivs av att jobba med människor med olika bakgrunder och behov och ser lösningar för individer. Du bör drivas av mål, uppföljning och resultat. Att etablera företagskontakter är för dig givet och något som du upplever både roligt och ut... Visa mer
Om tjänsten

Som eyes4works handledare arbetar du tillsammans med dina kollegor i våra olika uppdrag inom matchning/rekrytering.

Du ska i din tjänst handleda och matcha arbetssökande mot jobb eller vidare mot studier. Du drivs av att jobba med människor med olika bakgrunder och behov och ser lösningar för individer. Du bör drivas av mål, uppföljning och resultat.

Att etablera företagskontakter är för dig givet och något som du upplever både roligt och utmanande.

Din profil

Vi söker dig som är självgående, driven och engagerad i andra människor, en relationsskapare med erfarenhet av jobbmatchning. Det är meriterande om du har jobbat i någon av Arbetsförmedlingens matchningstjänster förut.

KRAV
Du ska ha eftergymnasial utbildning och erfarenhet genom något av nedanstående alternativ. Intyg som styrker behörigheten krävs om du går vidare i rekryteringsprocessen och du kan med fördel bifoga dem redan vid ansökan för snabbare hantering.

Alternativ 1

Utbildning: minst 120 högskolepoäng (80 poäng enligt tidigare system) eller motsvarande poäng från yrkeshögskola. Utbildningen har genomförts inom områdena:
- arbetsliv
- organisation och personalarbete
- studie- och yrkesvägledning
- företagsekonomi
- arbetslivspsykologi
- beteendevetenskap
- arbetsterapeut- eller socionomutbildning.

Arbete: Du har vidare minst två års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid. Du ska ha erhållit arbetslivserfarenheten under de senaste fem åren.

Alternativ 2

Utbildning: Eftergymnasial utbildning

Arbete: minst tre års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid inom något av följande områden och ska ha erhållits de senaste fem åren.:
- arbetsledning med personalansvar
- rekrytering
- omställningsarbete för arbetssökande
- studie- och yrkesvägledning
- handläggning i personalfrågor (dock ej enbart personaladministration)
- arbete med arbetslivs- och arbetsmarknadsfrågor
- arbete med social- och gruppsykologi
- karriärvägledning.

MERITERANDE
- du har tidigare arbetat inom Arbetsförmedlingens matchningstjänster
- Workbuster
- Arbetsförmedlingens webbstöd
- Flerspråkig (svenska är ett krav)

Utgångspunkten är att du uppfyller alternativ 1 eller 2, men vi lägger utöver det stor vikt vid din personlighet i denna rekrytering.

Urval görs löpande så tjänsten kan tillsättas innan sista svarsdag.

Om oss

Eyes4work startades med målsättningen att tillsammans med lokalt förankrad personal och samarbetspartners skapa effektiva kedjor där utbildning, matchning och rekrytering är delar i den process som leder individen framåt, mot ett nytt jobb eller vidare mot nästa mål. Idag finns eyes4work på över 80 orter i Sverige och vårt uppdrag är att ge alla människor oavsett bakgrund och behov en möjlighet som tar individen vidare till
sitt nästa mål och sin nya framtid. Visa mindre

Engagerad handledare för Rusta och Matcha i Vänersborg

Ansök    Mar 14    Enrival AB    Jobbcoach/Utbildningscoach
EnRival AB bildades 2005, och har sedan starten varit ett av Almega auktoriserat bemannings- och omställningsföretag. Vi har mångårig erfarenhet av rekrytering, bemanning och jobbmatchning. Vi skapar jobbmöjligheter! EnRival AB har idag ca 140 kontor över stora delar av Sverige, från Ystad i söder till Boden i norr. Våra verksamhetsområden är Rekrytering, Bemanning, Omställning och Utbildning. Inom Arbetsmarknadsprojekt är vi bl.a. kompletterande aktör ti... Visa mer
EnRival AB bildades 2005, och har sedan starten varit ett av Almega auktoriserat bemannings- och omställningsföretag. Vi har mångårig erfarenhet av rekrytering, bemanning och jobbmatchning. Vi skapar jobbmöjligheter!

EnRival AB har idag ca 140 kontor över stora delar av Sverige, från Ystad i söder till Boden i norr. Våra verksamhetsområden är Rekrytering, Bemanning, Omställning och Utbildning. Inom Arbetsmarknadsprojekt är vi bl.a. kompletterande aktör till Arbetsförmedlingen, och en av Sveriges ledande leverantörer av Jobbmatchning genom tjänsten Rusta och Matcha.

Handledare KRoM till Vänersborg.

Vi på EnRival brinner för att hjälpa människor växa, hitta jobb och stå på egna ben. Vi älskar resultat.

EnRival fortsätter växa i hög fart. Vi behöver inom kort förstärka med duktig personal i Vänersborg, tjänsten är på heltid 50% - 100%
I rollen som handledare kommer du konkret bidra till individens utveckling, samtidigt som du får arbeta nära ditt lokala näringsliv.

Vi vill att du brinner för service, och för att inom ramen för våra processer coacha och stödja arbetssökande till ny sysselsättning. Vi uppskattar din säljande personlighet, och det är meriterande om man är flerspråkig.

Vi arbetar enligt en egen mycket strukturerad modell som definitivt har fokus på ny sysselsättning för våra kunder. Genom individuell och fokuserad coachning hjälper vi våra sökande att snabbt klarlägga nuläget samt skapa de underlag som krävs för en effektiv marknadsföring av individ och kompetens. Därefter jobbar vi 100 % för att finna de möjligheter som passar kunden – oavsett om det gäller jobb, utbildning eller andra möjligheter inom ramen för kundens framtida sysselsättning.

Vi ser positivt på sökande som har ambitionen att utvecklas inom företaget, men du måste uppfylla kriterierna för att få arbeta som handledare.

• Vi söker dig som har ett bra nätverk lokalt och regionalt inom näringslivet i Vänersborg med omnejd. Jobbmöjligheter och föreningskontakter har högsta prioritet!
• Du talar god svenska, Ytterligare språkkunskaper ses mycket positivt.
• Du är social och öppen för att knyta nya kontakter, med flexibilitet att hoppa in där och när det behövs.
• Du uppskattar teamwork, är strukturerad, initiativtagande och har en säljande personlighet.
• Du har en väl utvecklad förmåga att kommunicera rakt och tydligt, tycker om att utmana och se möjligheter, samt älskar att ge service och glädjas åt att hjälpa andra.
• Du har ett naturligt driv men är ödmjuk med en förmåga att skapa glädje och entusiasm runt omkring dig.
• Du jobbar effektivt och för individens bästa.


• Du uppfyller ett av de följande alternativ på de krav som Arbetsförmedlingen har ställt:
• Alternativ 1
• Utbildning: Minst 120 högskolepoäng (80 poäng enligt tidigare system) eller motsvarande poäng från Yrkeshögskola inom områdena; Arbetsliv, organisation och personalarbete, studie- och yrkesvägledning, företagsekonomi, arbetslivspsykologi, beteendevetenskap, arbetsterapeut- eller socionomutbildning.
• Arbetslivserfarenhet: Minst två års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid.
• Du ska ha erhållit arbetslivserfarenheten under de senaste fem åren räknat från den dag till den tilltänkta tillträddes dagen som anställningen som handledare.

• Alternativ 2
• Utbildning: Minst ett års heltidsstudier på eftergymnasial nivå med minst godkänt resultat.
• Arbetslivserfarenhet: Minst tre års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid i följande yrke eller arbetsuppgifter.
• - Arbetsledning med personalansvar
• - Rekrytering
• - Omställningsarbete för arbetssökande
• - Studie- och yrkesvägledning
• - Handläggning i personalfrågor (dock ej enbart personaladministration)
• - Arbete med arbetslivs- och arbetsmarknadsfrågor
• - Arbete med social- och gruppsykologi
• - Karriärvägledning
• Du ska ha erhållit arbetslivserfarenheten under de senaste fem åren räknat från den dag till den tilltänkta tillträddes dagen som anställningen som handledare.

• Vi vill att du har digital kompetens, och ser gärna att du är bekväm med att hålla online-möten med video
• Positivt om du tidigare arbetat med Stöd och Matchning, Kundval om Rusta och Matcha el motsvarande.
• Tjänstegrad heltid 50%-100%
• Tillträde enl ö.k., intervjuer kommer ske löpande.

Mer information och ansökan
Du söker genom att gå in på www.enrival.se och klicka på ”Lediga Jobb”.
Ansökningar behandlas löpande, så skicka in din ansökan snarast möjligt.

Frågor om tjänsten
Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta regionchef Erla Grétarsdóttir, [email protected] Mobil nr: 0722 513 721 eller Kerstin Pontén , mobil nr: 0790 606 744 Visa mindre

Handledare inom Rusta och Matcha

Vi på The Right Way AB är ute efter engagerade och måldrivna profiler för att förstärka vårt team och bli en del av vårt företag. Vi söker dig som vill arbeta som handledare inom tjänsten KROM. vi vill gärna att du har kreativitet, energi och ett ”out of the box” tänkande. Tjänsten är upphandlad av Arbetsförmedlingen med målet att de arbetssökande ska komma till arbete eller utbildning på kortast möjliga tid och på det sättet finna en lösning på sin arbet... Visa mer
Vi på The Right Way AB är ute efter engagerade och måldrivna profiler för att förstärka vårt team och bli en del av vårt företag. Vi söker dig som vill arbeta som handledare inom tjänsten KROM. vi vill gärna att du har kreativitet, energi och ett ”out of the box” tänkande.
Tjänsten är upphandlad av Arbetsförmedlingen med målet att de arbetssökande ska komma till arbete eller utbildning på kortast möjliga tid och på det sättet finna en lösning på sin arbetslöshetssituation.
Företagskontakter är en mycket viktig del i matchningen ut mot arbete vilket innebär att vi söker dig som har eller kan utveckla ett brett kontaktnät samt har stor förmåga att skapa och vårda företags- och kundkontakter. Vi ser det därför som en värdefull erfarenhet om du tidigare har arbetat med personal och rekrytering i kombination med försäljning. Arbetet innebär även viss administration. Arbetet som handledare innebär att matcha och stödja människor ut i arbete eller hjälpa dem hitta vägen till arbete via studier. Du kommer att jobba med människor både enskilt och i grupp genom individuella samtal, utvecklingsprocesser och företagskontakt. Syftet är att utveckla den arbetssökandes färdigheter i att söka arbete på ett aktivt och medvetet sätt mot ett tydligt mål.
Formell kompetens
För att arbeta som handledare i tjänsten behöver du uppfylla de formella behörighetskraven enligt alternativ 1 eller alternativ 2 nedan.
Alternativ 1 Utbildning:
Minst 120 högskolepoäng eller motsvarande poäng från yrkeshögskola inom något av följande områden:
Arbetsliv
Organisation och personalarbete
Studie- och yrkesvägledning
Företagsekonomi
Psykologi
Beteendevetenskap
Arbetsterapeututbildning
Socionomutbildning
Samhällsvetenskap
Pedagogik
För att en utbildning ska godkännas enligt alternativ 1 ska utbildningens huvudinriktning vara någon av de uppräknade ämnesinriktningarna alternativt att huvuddelen av utbildningen har bestått av de uppräknade utbildningsområdena.
Arbetslivserfarenhet: Minst 2 års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid. Arbetslivserfarenheten ska ha erhållits under de senaste 5 åren räknat från den dag personen tillträdde anställningen som handledare i tjänsten.
Alternativ 2 Utbildning:
Minst ett 1 års heltidsstudier på eftergymnasial nivå med minst godkänt resultat. Arbetslivserfarenhet: Minst tre 3 års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid i något eller några av följande yrken eller arbetsuppgifter:
Arbetsledning med personalansvar
Rekrytering
Omställningsarbete för arbetssökande
Studie- och yrkesvägledning
Handläggning i personalfrågor (ej enbart personaladministration)
Arbete med arbetslivs- och arbetsmarknadsfrågor
Arbete med social- och gruppsykologi
Karriärvägledning
Arbetslivserfarenheten ska ha erhållits under de senaste fem 5 åren räknat från den dag personen tillträdde anställningen som handledare i tjänsten.
Du kommunicerar väl på svenska (andra språk är meriterande) i tal och skrift och har god datavana. Vidare anser vi det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med Stöd och Matchning eller inom bemanning och rekryteringsbranschen.
Din profil
Servicekänsla och lyhördhet kommer naturligt för dig och du är van att ha mycket kontakt med andra människor. Din förmåga att skapa goda och långsiktiga affärsrelationer är stor. Du bör ha ett möjlighetsorienterat förhållningssätt och verkligen brinna för att deltagarna ska lyckas komma i arbete eller studier. Som person är du förtroendeingivande och affärsmässig.
Vår organisation karaktäriseras av sunda värderingar och god förståelse för människan bakom arbetet. Vi är därför måna om att våra medarbetare tillför positiv energi och bidrar till trivsel och samarbete, vilket också gör det viktigt att du ser dig själv som en lagspelare. Slutligen ser vi gärna att du är ansvarstagande och är bra på att organisera och planera din tid.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Visa mindre

Allakando läxhjälp Vänersborg, privatlärare 1 lektion/vecka

Extrajobba hos Allakando läxhjälp Allakando läxhjälp är Sveriges snabbast växande företag för privatundervisning. Just nu vill rekordmånga elever ha vår läxhjälp och vi söker nu dig som vill göra skillnad för en ung människa som privatlärare & mentor! Läs mer och ansök nu på https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/ Mer om Allakando läxhjälp på https://www.allakando.se/laxhjalp/ Om uppdraget som läxhjälpare hos Allakando Du matchas ihop med en elev som pas... Visa mer
Extrajobba hos Allakando läxhjälp
Allakando läxhjälp är Sveriges snabbast växande företag för privatundervisning. Just nu vill rekordmånga elever ha vår läxhjälp och vi söker nu dig som vill göra skillnad för en ung människa som privatlärare & mentor! Läs mer och ansök nu på https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/ Mer om Allakando läxhjälp på https://www.allakando.se/laxhjalp/

Om uppdraget som läxhjälpare hos Allakando
Du matchas ihop med en elev som passar dina ämnen, din personlighet och som ligger geografiskt nära dig. Ni träffas oftast hemma hos familjen eller centralt för en lektion på 120 min, där du hjälper din elev att nå sina mål i skolan!

Självklart utbildar & coachar vi dig inför dina uppdrag som läxhjälpare. Att jobba med läxhjälp passar perfekt för dig som studerar eller har studerat på universitet/högskola – då kan du hjälpa alla våra elever. Även du som går på gymnasiet har möjlighet att hjälpa yngre elever.

Varför arbeta med just läxhjälp på Allakando?
Mycket flexibelt extrajobb, perfekt vid sidan av exempelvis studier
Viktig och relevant merit för alla framtida jobb
Utveckla pedagogik, retorik & ledarskap
Du får utbildning & kontinuerlig coachning från utbildningsspecialisterna på Allakando


Passar du som privatlärare på Allakando? Vi söker dig som:
Vill göra skillnad för andra människor
Är positiv och engagerande
Har goda ämneskunskaper i de ämnen du vill undervisa i
Kan arbeta minst 4 timmar i veckan
Kommunicerar effektivt på svenska i både tal och skrift


Hur ansöker jag?
Enkelt och smidigt på vår hemsida
Ansökan tar endast några minuter och du blir sedan kallad till intervju


Ett av våra många uppdrag nära dig:
Matematik GY1
Plats: Undervisningen sker hemma hos familjen i Vänersborg
Antal tillfällen och tidsåtgång per vecka: 1 tillfälle, 90 minuter per gång.
Önskat startdatum för undervisningen: Omgående!
Ref.nr: RN82537Om du inte kan hjälpa till med ovan, så rekommenderar vi dig att söka en generell tjänst direkt på vår hemsida. Då får du sedan erbjudanden om fler uppdrag som passar dig. En annan fördel med för alla privatlärare på Allakando är att du kan arbeta i hela Sverige, oavsett om du bor i storstad eller på landsbygd. Bland annat:

Allakando läxhjälp Stockholm
Allakando läxhjälp Göteborg
Allakando läxhjälp Malmö
Allakando läxhjälp Uppsala
Allakando läxhjälp Västerås
Hitta fler städer på vår hemsida


Om Allakandos privatundervisning & läxhjälp
Som vårt namn Allakando antyder, så är vi helt övertygade om att alla kan mer än de tror. Ibland kanske det låter lite cheesy. Tro oss, den känslan försvinner snabbt. När vi varje år på nära håll får se våra elever nå bättre studieresultat och lära sig att tro på sina egna förmågor, ligger namnet mycket bättre på tungan.

Vi består idag av 5 900 passionerade personer som tillsammans hjälper över 26 000 elever varje år. Det gör oss till Sveriges snabbast växande företag för privatundervisning, kurser & digitala utbildningsverktyg.

Många möjligheter: Du som söker till oss har även möjlighet att få uppdrag som nanny på https://my-nanny.se/ och https://nannypoppins.se/ samt arbeta som specialist på vår matematikavdelning: https://smartstudies.se/laxhjalp/. En förmån är även att du som har arbetat en längre period hos oss även får tillgång till t.ex. en kurs inför högskoleprovet kostnadsfritt: https://www.allakando.se/hogskoleprovet/

Ansök till extrajobbet hos Allakando läxhjälp nu: https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/ Visa mindre

Allakando läxhjälp Vänersborg, privatlärare 1 lektion/vecka

Extrajobba hos Allakando läxhjälp Allakando läxhjälp är Sveriges snabbast växande företag för privatundervisning. Just nu vill rekordmånga elever ha vår läxhjälp och vi söker nu dig som vill göra skillnad för en ung människa som privatlärare & mentor! Läs mer och ansök nu på https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/ Mer om Allakando läxhjälp på https://www.allakando.se/laxhjalp/ Om uppdraget som läxhjälpare hos Allakando Du matchas ihop med en elev som pas... Visa mer
Extrajobba hos Allakando läxhjälp
Allakando läxhjälp är Sveriges snabbast växande företag för privatundervisning. Just nu vill rekordmånga elever ha vår läxhjälp och vi söker nu dig som vill göra skillnad för en ung människa som privatlärare & mentor! Läs mer och ansök nu på https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/ Mer om Allakando läxhjälp på https://www.allakando.se/laxhjalp/

Om uppdraget som läxhjälpare hos Allakando
Du matchas ihop med en elev som passar dina ämnen, din personlighet och som ligger geografiskt nära dig. Ni träffas oftast hemma hos familjen eller centralt för en lektion på 120 min, där du hjälper din elev att nå sina mål i skolan!

Självklart utbildar & coachar vi dig inför dina uppdrag som läxhjälpare. Att jobba med läxhjälp passar perfekt för dig som studerar eller har studerat på universitet/högskola – då kan du hjälpa alla våra elever. Även du som går på gymnasiet har möjlighet att hjälpa yngre elever.

Varför arbeta med just läxhjälp på Allakando?
Mycket flexibelt extrajobb, perfekt vid sidan av exempelvis studier
Viktig och relevant merit för alla framtida jobb
Utveckla pedagogik, retorik & ledarskap
Du får utbildning & kontinuerlig coachning från utbildningsspecialisterna på Allakando


Passar du som privatlärare på Allakando? Vi söker dig som:
Vill göra skillnad för andra människor
Är positiv och engagerande
Har goda ämneskunskaper i de ämnen du vill undervisa i
Kan arbeta minst 4 timmar i veckan
Kommunicerar effektivt på svenska i både tal och skrift


Hur ansöker jag?
Enkelt och smidigt på vår hemsida
Ansökan tar endast några minuter och du blir sedan kallad till intervju


Ett av våra många uppdrag nära dig:
Matematik 1b & Engelska 5
Plats: Undervisningen sker hemma hos familjen i Öxnered, Vänersborg
Antal tillfällen och tidsåtgång per vecka: 1 tillfälle, 120 minuter per gång.
Önskat startdatum för undervisningen: Omgående!
Ref.nr: RN84824Om du inte kan hjälpa till med ovan, så rekommenderar vi dig att söka en generell tjänst direkt på vår hemsida. Då får du sedan erbjudanden om fler uppdrag som passar dig. En annan fördel med för alla privatlärare på Allakando är att du kan arbeta i hela Sverige, oavsett om du bor i storstad eller på landsbygd. Bland annat:

Allakando läxhjälp Stockholm
Allakando läxhjälp Göteborg
Allakando läxhjälp Malmö
Allakando läxhjälp Uppsala
Allakando läxhjälp Västerås
Hitta fler städer på vår hemsida


Om Allakandos privatundervisning & läxhjälp
Som vårt namn Allakando antyder, så är vi helt övertygade om att alla kan mer än de tror. Ibland kanske det låter lite cheesy. Tro oss, den känslan försvinner snabbt. När vi varje år på nära håll får se våra elever nå bättre studieresultat och lära sig att tro på sina egna förmågor, ligger namnet mycket bättre på tungan.

Vi består idag av 5 900 passionerade personer som tillsammans hjälper över 26 000 elever varje år. Det gör oss till Sveriges snabbast växande företag för privatundervisning, kurser & digitala utbildningsverktyg.

Många möjligheter: Du som söker till oss har även möjlighet att få uppdrag som nanny på https://my-nanny.se/ och https://nannypoppins.se/ samt arbeta som specialist på vår matematikavdelning: https://smartstudies.se/laxhjalp/. En förmån är även att du som har arbetat en längre period hos oss även får tillgång till t.ex. en kurs inför högskoleprovet kostnadsfritt: https://www.allakando.se/hogskoleprovet/

Ansök till extrajobbet hos Allakando läxhjälp nu: https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/ Visa mindre

Arbetskonsulent - Arbetsgivarkontakter, till Arbetsmarknadsenheten

Beskrivning Vill du vara en del av en enhet som är i utveckling och ingå i ett aktivt team med ett starkt driv? Här finns en möjlighet för dig som vill vara med och utveckla en verksamhet, utifrån de förändringar som sker inom det arbetsmarknadspolitiska området! Arbetsmarknadsenhetens verksamhet består av tre områden; utredning och bedömning av arbetsförmåga, rusta och matcha mot arbete eller studier, och etableringsinsatser till nyanlända och utrikes föd... Visa mer
Beskrivning
Vill du vara en del av en enhet som är i utveckling och ingå i ett aktivt team med ett starkt driv? Här finns en möjlighet för dig som vill vara med och utveckla en verksamhet, utifrån de förändringar som sker inom det arbetsmarknadspolitiska området! Arbetsmarknadsenhetens verksamhet består av tre områden; utredning och bedömning av arbetsförmåga, rusta och matcha mot arbete eller studier, och etableringsinsatser till nyanlända och utrikes födda i långvarigt utanförskap.

Oavsett område så är uppdraget detsamma – att erbjuda insatser som ger personer som inte kommit in på eller som förlorat kontakten med arbetsmarknaden en meningsfull sysselsättning och ett individuellt stöd som ger möjlighet till inträde på arbetsmarknaden. Som arbetskonsulent med inriktning arbetsgivarkontakter så bidrar du genom att matcha rätt person mot rätt arbetsgivare.


Arbetsuppgifter
I denna roll så arbetar du med att etablera goda relationer med offentliga och privata arbetsgivare, vilket resulterar i platser för praktik, arbetsträning eller arbete. Du utgör även ett stöd till arbetsgivaren så att placeringen blir så bra som möjligt. I stödet ingår även att bistå arbetsgivaren med kunskap om olika arbetsmarknadspolitiska insatser och att underlätta kontakten med berörda myndigheter. Arbetet sker i nära samverkan med myndigheter och andra aktörer, och i ett tätt samarbete med övriga professioner på enheten. Bland arbetsuppgifterna ingår också att administrera de kommunala praktikplatserna samt att vara kontaktperson mellan olika aktörer och de verksamheter som tillhandahåller praktikplatserna. Det kommer även förekomma uppgifter såsom att tillhandahålla coachande gruppaktiviteter för deltagare som ingår i enhetens insatser. Du kommer också delta i det kontinuerliga utvecklingsarbetet på enheten och inom verksamhetsområdet.Kvalifikationer
Relevant akademisk utbildning och erfarenhet av arbetsmarknadsinsatser i offentlig eller privat verksamhet. Du har idag ett brett kontaktnät bestående av olika lokala arbetsgivare. Utbildning i till exempel Supported Employment, MI (Motiverande samtal) och arbetsmarknadscoaching är meriterande. Likaså i ett eller flera utomeuropiska språk.

Du är serviceinriktad och är van att arbeta målorienterat. Att hantera olika uppdrag och projekt med tydliga deadlines är inget du är främmade för. Det är naturligt för dig att bygga förtroendefulla relationer och du har en fallenhet för att motivera och entusiasmera. Du har en stark drivkraft och tycker därmed om utmaningar och ser möjligheter. I ditt arbete är du flexibel, kreativ och lösningsfokuserad. Tydlighet och uthållighet kännetecknar din person.  

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Erfarenhet krävs.

B-körkort är ett krav.

Intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden.Övrigt

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet


Olika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.


Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en introduktion direkt vid start! Är du nyfiken på att prova introduktionen redan nu och få veta mer om hur vi arbetar i Vänersborgs kommun? http://introduktion.vanersborg.se/ genom att välja avsnitt och skriv in ditt namn för att få ett diplom efter genomförd introduktion. Ditt namn registreras ingenstans.


Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på vår sida https://www.vanersborg.se/jobb.

Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du http://www.vanersborg.se/naringsliv-och-arbete/arbetsmarknad/lediga-jobb-pa-kommunen/fackliga-organisationer.html

Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling. Visa mindre

Arbetskonsulenter till Arbetsmarknadsenheten

Beskrivning Vill du vara en del av en enhet som är i utveckling och ingå i ett aktivt team med ett starkt driv? Här finns en möjlighet för dig som vill vara med och utveckla en verksamhet, utifrån de förändringar som sker inom det arbetsmarknadspolitiska området! Inom Arbetsmarknadsenheten finns det så kallade vägledningsteamet. Teamet består av arbetskonsulenter vars uppdrag är rusta och matcha personer, som inte kommit in på eller som förlorat kontakt... Visa mer
Beskrivning
Vill du vara en del av en enhet som är i utveckling och ingå i ett aktivt team med ett starkt driv? Här finns en möjlighet för dig som vill vara med och utveckla en verksamhet, utifrån de förändringar som sker inom det arbetsmarknadspolitiska området! Inom Arbetsmarknadsenheten finns det så kallade vägledningsteamet.

Teamet består av arbetskonsulenter vars uppdrag är rusta och matcha personer, som inte kommit in på eller som förlorat kontakten med arbetsmarknaden, till arbete eller studier.


Arbetsuppgifter
I rollen som arbetskonsulent kommer du arbeta motivationsskapande och lösningsfokuserat med målet att individen når egenförsörjning genom studier eller arbete. Din uppgift är att kartlägga deltagarens resurser och förmågor, för att sedan coacha och vägleda individen till ett eget beslut om studier eller arbete. Tillsammans med kollegor så leder du även coachande och vägledande gruppaktiviteter. I arbetet ingår att upprätta handlingsplaner, kontinuerligt följa upp insatser och deltagarens utveckling samt dokumentera detta i befintligt datasystem. En viktig del i arbetet är att matcha deltagaren mot lämpliga aktiviteter och insatser, som stödjer individen i riktning mot önskade studier eller arbete. Du arbetar i nära samverkan med olika myndigheter och i ett tätt samarbete med övriga professioner i verksamheten. Du kommer också delta i det kontinuerliga utvecklingsarbetet på enheten och inom verksamhetsområdet.Kvalifikationer
Relevant akademisk utbildning, till exempel inom studie- och yrkesvägledning, socialt arbete eller arbetsvetenskap. Du har erfarenhet av arbetsmarknadsinsatser i offentlig eller privat verksamhet. Utbildning i till exempel arbetsmarknadscoaching, motiverande samtal (MI),Supported employment eller liknande är meriterande. Likaså kunskaper i något eller några utomeuropeiska språk.

Du har en empatisk förmåga i kombination med ett professionellt bemötande. Du tror på individens förmåga och kan vägleda denne till egna beslut om studier eller arbete. Det är naturligt för dig att bygga förtroendefulla relationer, både med deltagare och samarbetspartners. Du har en stark drivkraft. Tycker utmaningar och ser möjligheter. I ditt arbete är du flexibel, kreativ och öppen för nya lösningar. Tydlighet och uthållighet kännetecknar din person.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet


Olika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.


Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en introduktion direkt vid start! Är du nyfiken på att prova introduktionen redan nu och få veta mer om hur vi arbetar i Vänersborgs kommun? Starta introduktionen genom att välja avsnitt och skriv in ditt namn för att få ett diplom efter genomförd introduktion. Ditt namn registreras ingenstans.


Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på vår sida jobba i kommunen.

Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du här.

Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling. Visa mindre

Allakando läxhjälp Vänersborg, privatlärare 1 lektion/vecka

Extrajobba hos Allakando läxhjälp Allakando läxhjälp är Sveriges snabbast växande företag för privatundervisning. Just nu vill rekordmånga elever ha vår läxhjälp och vi söker nu dig som vill göra skillnad för en ung människa som privatlärare & mentor! Läs mer och ansök nu på https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/ Mer om Allakando läxhjälp på https://www.allakando.se/laxhjalp/ Om uppdraget som läxhjälpare hos Allakando Du matchas ihop med en elev som pas... Visa mer
Extrajobba hos Allakando läxhjälp
Allakando läxhjälp är Sveriges snabbast växande företag för privatundervisning. Just nu vill rekordmånga elever ha vår läxhjälp och vi söker nu dig som vill göra skillnad för en ung människa som privatlärare & mentor! Läs mer och ansök nu på https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/ Mer om Allakando läxhjälp på https://www.allakando.se/laxhjalp/

Om uppdraget som läxhjälpare hos Allakando
Du matchas ihop med en elev som passar dina ämnen, din personlighet och som ligger geografiskt nära dig. Ni träffas oftast hemma hos familjen eller centralt för en lektion på 120 min, där du hjälper din elev att nå sina mål i skolan!

Självklart utbildar & coachar vi dig inför dina uppdrag som läxhjälpare. Att jobba med läxhjälp passar perfekt för dig som studerar eller har studerat på universitet/högskola – då kan du hjälpa alla våra elever. Även du som går på gymnasiet har möjlighet att hjälpa yngre elever.

Varför arbeta med just läxhjälp på Allakando?
Mycket flexibelt extrajobb, perfekt vid sidan av exempelvis studier
Viktig och relevant merit för alla framtida jobb
Utveckla pedagogik, retorik & ledarskap
Du får utbildning & kontinuerlig coachning från utbildningsspecialisterna på Allakando


Passar du som privatlärare på Allakando? Vi söker dig som:
Vill göra skillnad för andra människor
Är positiv och engagerande
Har goda ämneskunskaper i de ämnen du vill undervisa i
Kan arbeta minst 4 timmar i veckan
Kommunicerar effektivt på svenska i både tal och skrift


Hur ansöker jag?
Enkelt och smidigt på vår hemsida
Ansökan tar endast några minuter och du blir sedan kallad till intervju


Ett av våra många uppdrag nära dig: Matte 3b
Plats: Undervisningen sker hemma hos familjen i Vänersborgs kommun, Brålanda.
Antal tillfällen och tidsåtgång per vecka: 1 tillfälle, 60 minuter per gång.
Önskat startdatum för undervisningen: Omgående!
Ref.nr: RN80817Om du inte kan hjälpa till med ovan, så rekommenderar vi dig att söka en generell tjänst direkt på vår hemsida. Då får du sedan erbjudanden om fler uppdrag som passar dig. En annan fördel med för alla privatlärare på Allakando är att du kan arbeta i hela Sverige, oavsett om du bor i storstad eller på landsbygd. Bland annat:

Allakando läxhjälp Stockholm
Allakando läxhjälp Göteborg
Allakando läxhjälp Malmö
Allakando läxhjälp Uppsala
Allakando läxhjälp Västerås
Hitta fler städer på vår hemsida


Om Allakandos privatundervisning & läxhjälp
Som vårt namn Allakando antyder, så är vi helt övertygade om att alla kan mer än de tror. Ibland kanske det låter lite cheesy. Tro oss, den känslan försvinner snabbt. När vi varje år på nära håll får se våra elever nå bättre studieresultat och lära sig att tro på sina egna förmågor, ligger namnet mycket bättre på tungan.

Vi består idag av 5 900 passionerade personer som tillsammans hjälper över 26 000 elever varje år. Det gör oss till Sveriges snabbast växande företag för privatundervisning, kurser & digitala utbildningsverktyg.

Många möjligheter: Du som söker till oss har även möjlighet att få uppdrag som nanny på https://my-nanny.se/ och https://nannypoppins.se/ samt arbeta som specialist på vår matematikavdelning: https://smartstudies.se/laxhjalp/. En förmån är även att du som har arbetat en längre period hos oss även får tillgång till t.ex. en kurs inför högskoleprovet kostnadsfritt: https://www.allakando.se/hogskoleprovet/

Ansök till extrajobbet hos Allakando läxhjälp nu: https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/ Visa mindre

Projekt Handledare

Support Group Network arbetar med en ökade egenförsörjning anpassad efter utrikesföddas och nyanländas särskilda behov som arbetssökande eller entreprenör. Vi söker dig som är prestigelös och har ett trevligt bemötande mot olika typer av människor. Du är trygg i din roll som vägledare och rådgivare och har god kännedom om hur arbetsmarknaden fungerar. Vi hjälper arbetssökande som är utrikesfödda, nyanlända eller inskrivna på Arbetsförmedlingen där erbjuder... Visa mer
Support Group Network arbetar med en ökade egenförsörjning anpassad efter utrikesföddas och nyanländas särskilda behov som arbetssökande eller entreprenör.
Vi söker dig som är prestigelös och har ett trevligt bemötande mot olika typer av människor. Du är trygg i din roll som vägledare och rådgivare och har god kännedom om hur arbetsmarknaden fungerar.
Vi hjälper arbetssökande som är utrikesfödda, nyanlända eller inskrivna på Arbetsförmedlingen där erbjuder vi bl.a. stöd, coachning, vägledning och kompetensutveckling av målgruppen samt matchning av målgruppen till arbetsmarknaden. Vi erbjuder professionellt stöd och professionell matchning av arbetssökande mot arbetsmarknaden samtidigt som vi konsulterar företag vid rekryteringar och löser arbetsgivares behov på bästa sätt.
Vem du är
För att passa in i vår arbetskultur är det viktigt att du har ett stort driv av att hjälpa människor och att du motiveras av bra resultat.
Förutom en god servicekänsla bör du ha en personlighet där du vågar ta för dig och ta kontakt med målgruppen och ha ett nätverk med olika företag. Vårt uppdrag bygger på att vi stöttar våra deltagare till arbete och utbildning. Vi har krav och vi ser att det finns en tävlingsinstinkt hos dig som gör att du kan växa in i rollen. Dagarna består av att handleda våra deltagare, administrera, kontakta potentiella arbetsgivare och ha möten med de.
OM TJÄNSTEN
Tjänsten handlar om att du ska stå för det löpande arbetet med deltagare som söker jobb, framförallt inom cv skrivning, profilmatchning och jobbsökning. Du kommer handleda flera personer under samma period, dokumentera i system, stötta dem i deras jobbsökande och matcha dem mot arbetsmarknaden. Detta kommer du göra i både enskilda samtal med deltagare och i grupp, bl.a. genom att hålla seminarier och föreläsningar. Deltagare tar del av de tjänster som ni tillsammans planerar att de behöver för att komma ut i arbete, vilket du samordnar. Om deltagare bedöms behöva genomgå utbildning inför arbete hjälper du deltagaren till detta.
Det är viktigt att du kontaktar potentiella arbetsgivare för att deltagarna ska ha möjlighet att komma ut i arbetslivet. Du har redan eller så utvecklar du ett eget nätverk av arbetsgivare i närområdet som kan ta emot matchande deltagare för jobb, praktik, eller företagsförlagt lärande.
Tjänsten är en projektanställning på 6 månader med möjlighet för förlängning till och med dec 2021.
Vi ser fram emot din ansökan snarast då urval sker löpande


Information
För ytterligare information kring tjänsten kontakta
Ziyad Tarek
Projektledare
0730830983
[email protected] Visa mindre

Arbetskonsulenter till Etableringsenheten

Beskrivning Vill du vara en del av en enhet som är i utveckling och ingå i ett aktivt team med ett starkt driv? Är du intresserad av att arbeta med etableringsinsatser i Vänersborgs kommun? Här finns en möjlighet för dig som vill vara med och utveckla en verksamhet, utifrån de förändringar som sker inom det arbetsmarknadspolitiska området. Vi söker nu arbetskonsulenter till Etableringsenheten inom Arbetsmarknadsenheten - AME! Vänersborgs kommun har und... Visa mer
Beskrivning
Vill du vara en del av en enhet som är i utveckling och ingå i ett aktivt team med ett starkt driv? Är du intresserad av att arbeta med etableringsinsatser i Vänersborgs kommun? Här finns en möjlighet för dig som vill vara med och utveckla en verksamhet, utifrån de förändringar som sker inom det arbetsmarknadspolitiska området.

Vi söker nu arbetskonsulenter till Etableringsenheten inom Arbetsmarknadsenheten - AME!

Vänersborgs kommun har under åren tagit emot ett stort antal nyanlända som av olika anledningar inte har etablerat sig på arbetsmarknaden och som är i behov av olika rustande insatser för att kunna få ett jobb. Verksamhetsområde Arbete, Sysselsättning och Integration i Vänersborgs kommun vill genom sin Etableringsenhet erbjuda denna målgrupp ett aktivt och individanpassat stöd med fokus på en snabb och varaktig etablering på arbetsmarknaden och därigenom självförsörjning.

Etableringsenhetens huvudsakliga uppdrag är att: dels ge etableringsinsatser med en tydlig inriktning på arbetsmarknaden till den grupp arbetslösa med utomnordisk härkomst som inte har fått tillräcklig med rustainsatser inom Arbetsförmedlingens etableringsprogram. Dels ansvara för det kommunala mottagandet av nyanlända flyktingar. Vilket bland annat innebär bistå med praktiskt och socialt stöd till individen i samband med bosättning, erbjuda introduktionsinsatser och samhällsorientering på modersmål med syfte att utifrån ett helhetsperspektiv ge nyanlända flyktingar möjligheter till en god etablering i kommunen.

Förutom Etableringsenheten ingår även Vägledningsenheten och Utredningsenheten i AME:s verksamhet.


Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta i en verksamhet som arbetar med mottagande och etablering som svarar mot varje individs behov och som i hög grad är anpassad till var och ens förutsättningar.

I rollen som arbetskonsulent kommer du arbeta motivationsskapande och lösningsfokuserat med målet att individen når egenförsörjning genom studier eller arbete. Din uppgift är att kartlägga deltagarens resurser och förmågor, för att sedan coacha och vägleda individen till etablering och självförsörjning. I arbetet ingår att upprätta handlingsplaner, kontinuerligt följa upp insatser och deltagarens utveckling samt dokumentera detta i befintligt datasystem. En av de viktiga arbetsuppgifterna är att upprätta planeringar som leder till etablering och självförsörjning, genom att identifiera individens styrkor och möjligheter. Du är bekväm med att planera och hålla i exempelvis workshops, informations- och utbildningsinsatser riktade till målgruppen.

Du är utåtriktad och gillar att jobba uppsökande vare sig det gäller kontakt med potentiella arbetsgivare eller andra aktörer som kan ha betydelse för individens etableringsprocess. Sociala insatser som underlättar den nyanländes etablering och självständighet i samhället är en viktig del uppdraget. Vårt arbete sker i nära samverkan med olika aktörer såsom Arbetsförmedlingen, skola, hälso- och sjukvård, med flera samt ett tätt samarbete med övriga professioner i verksamheten. Du kommer också delta i det kontinuerliga utvecklingsarbetet på enheten och inom verksamhetsområdet.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har för tjänsten en lämplig högskoleutbildning exempelvis socionom, socialt arbete, studie-och yrkesvägledare eller arbetsvetare. Du har erfarenhet av arbete med utrikesföddas etablering på arbetsmarknaden och i samhället. Utbildning i till exempel arbetsmarknadscoaching, motiverande samtal MI, Supported Employment eller liknande är meriterande. Likaså kunskaper i något eller några utomeuropeiska språk. För att passa i rollen som Arbetskonsulent hos oss krävs att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och har vana av att skriva utredningar, samt stort intresse för att arbeta med målgruppen nyanlända både stödjande och lösningsfokuserat.

Vidare har du en empatisk förmåga i kombination med ett professionellt bemötande. Du tror på individens förmåga och kan vägleda denne till egna beslut om studier eller arbete. Det är naturligt för dig att bygga förtroendefulla relationer, både med deltagare och samarbetspartners. Du har en stark drivkraft. Tycker utmaningar och ser möjligheter. I ditt arbete är du flexibel, kreativ och öppen för nya lösningar. Engagemang, tydlighet och uthållighet kännetecknar din person.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Erfarenhet krävs.

B-körkort är ett krav.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

 

Övrigt

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet


Olika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.


Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en introduktion direkt vid start! Är du nyfiken på att prova introduktionen redan nu och få veta mer om hur vi arbetar i Vänersborgs kommun? Starta introduktionen genom att välja avsnitt och skriv in ditt namn för att få ett diplom efter genomförd introduktion. Ditt namn registreras ingenstans.


Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på vår sida jobba i kommunen.

Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du här.

Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling. Visa mindre

Arbetskonsulenter till Etableringsenheten

Beskrivning Vill du vara en del av en enhet som är i utveckling och ingå i ett aktivt team med ett starkt driv? Är du intresserad av att arbeta med etableringsinsatser i Vänersborgs kommun? Här finns en möjlighet för dig som vill vara med och utveckla en verksamhet, utifrån de förändringar som sker inom det arbetsmarknadspolitiska området. Vi söker nu arbetskonsulenter till Etableringsenheten inom Arbetsmarknadsenheten - AME! Vänersborgs kommun har und... Visa mer
Beskrivning
Vill du vara en del av en enhet som är i utveckling och ingå i ett aktivt team med ett starkt driv? Är du intresserad av att arbeta med etableringsinsatser i Vänersborgs kommun? Här finns en möjlighet för dig som vill vara med och utveckla en verksamhet, utifrån de förändringar som sker inom det arbetsmarknadspolitiska området.

Vi söker nu arbetskonsulenter till Etableringsenheten inom Arbetsmarknadsenheten - AME!

Vänersborgs kommun har under åren tagit emot ett stort antal nyanlända som av olika anledningar inte har etablerat sig på arbetsmarknaden och som är i behov av olika rustande insatser för att kunna få ett jobb. Verksamhetsområde Arbete, Sysselsättning och Integration i Vänersborgs kommun vill genom sin Etableringsenhet erbjuda denna målgrupp ett aktivt och individanpassat stöd med fokus på en snabb och varaktig etablering på arbetsmarknaden och därigenom självförsörjning.

Etableringsenhetens huvudsakliga uppdrag är att: dels ge etableringsinsatser med en tydlig inriktning på arbetsmarknaden till den grupp arbetslösa med utomnordisk härkomst som inte har fått tillräcklig med rustainsatser inom Arbetsförmedlingens etableringsprogram. Dels ansvara för det kommunala mottagandet av nyanlända flyktingar. Vilket bland annat innebär bistå med praktiskt och socialt stöd till individen i samband med bosättning, erbjuda introduktionsinsatser och samhällsorientering på modersmål med syfte att utifrån ett helhetsperspektiv ge nyanlända flyktingar möjligheter till en god etablering i kommunen.

Förutom Etableringsenheten ingår även Vägledningsenheten och Utredningsenheten i AME:s verksamhet.


Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta i en verksamhet som arbetar med mottagande och etablering som svarar mot varje individs behov och som i hög grad är anpassad till var och ens förutsättningar.

I rollen som arbetskonsulent kommer du arbeta motivationsskapande och lösningsfokuserat med målet att individen når egenförsörjning genom studier eller arbete. Din uppgift är att kartlägga deltagarens resurser och förmågor, för att sedan coacha och vägleda individen till etablering och självförsörjning. I arbetet ingår att upprätta handlingsplaner, kontinuerligt följa upp insatser och deltagarens utveckling samt dokumentera detta i befintligt datasystem. En av de viktiga arbetsuppgifterna är att upprätta planeringar som leder till etablering och självförsörjning, genom att identifiera individens styrkor och möjligheter. Du är bekväm med att planera och hålla i exempelvis workshops, informations- och utbildningsinsatser riktade till målgruppen.

Du är utåtriktad och gillar att jobba uppsökande vare sig det gäller kontakt med potentiella arbetsgivare eller andra aktörer som kan ha betydelse för individens etableringsprocess. Sociala insatser som underlättar den nyanländes etablering och självständighet i samhället är en viktig del uppdraget. Vårt arbete sker i nära samverkan med olika aktörer såsom Arbetsförmedlingen, skola, hälso- och sjukvård med flera samt ett tätt samarbete med övriga professioner i verksamheten. Du kommer också delta i det kontinuerliga utvecklingsarbetet på enheten och inom verksamhetsområdet.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har för tjänsten en lämplig akademisk examen exempelvis inom arbetsvetenskap, socialt arbete, socialpedagogik, studie-och yrkesvägledning. Du har erfarenhet av arbete med utrikesföddas etablering på arbetsmarknaden och i samhället. Utbildning i till exempel arbetsmarknadscoaching, motiverande samtal (MI), Supported Employment eller liknande är meriterande. Likaså kunskaper i något eller några utomeuropeiska språk. För att passa i rollen som Arbetskonsulent hos oss krävs att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och har vana av att skriva utredningar, samt stort intresse för att arbeta med målgruppen nyanlända både stödjande och lösningsfokuserat.

Vidare har du en empatisk förmåga i kombination med ett professionellt bemötande. Du tror på individens förmåga och kan vägleda denne till egna beslut om studier eller arbete. Det är naturligt för dig att bygga förtroendefulla relationer, både med deltagare och samarbetspartners. Du har en stark drivkraft. Tycker utmaningar och ser möjligheter. I ditt arbete är du flexibel, kreativ och öppen för nya lösningar. Engagemang, tydlighet och uthållighet kännetecknar din person.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Erfarenhet krävs.

B-körkort är ett krav.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.Övrigt

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet


Olika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.


Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en introduktion direkt vid start! Är du nyfiken på att prova introduktionen redan nu och få veta mer om hur vi arbetar i Vänersborgs kommun? Starta introduktionen genom att välja avsnitt och skriv in ditt namn för att få ett diplom efter genomförd introduktion. Ditt namn registreras ingenstans.


Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på vår sida jobba i kommunen.

Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du här.

Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling. Visa mindre

Arbetskonsulenter till Etableringsenheten

Beskrivning Vill du vara en del av en enhet som är i utveckling och ingå i ett aktivt team med ett starkt driv? Är du intresserad av att arbeta med etableringsinsatser i Vänersborgs kommun? Här finns en möjlighet för dig som vill vara med och utveckla en verksamhet, utifrån de förändringar som sker inom det arbetsmarknadspolitiska området. Vi söker nu arbetskonsulenter till Etableringsenheten inom Arbetsmarknadsenheten - AME! Vänersborgs kommun har und... Visa mer
Beskrivning
Vill du vara en del av en enhet som är i utveckling och ingå i ett aktivt team med ett starkt driv? Är du intresserad av att arbeta med etableringsinsatser i Vänersborgs kommun? Här finns en möjlighet för dig som vill vara med och utveckla en verksamhet, utifrån de förändringar som sker inom det arbetsmarknadspolitiska området.

Vi söker nu arbetskonsulenter till Etableringsenheten inom Arbetsmarknadsenheten - AME!

Vänersborgs kommun har under åren tagit emot ett stort antal nyanlända som av olika anledningar inte har etablerat sig på arbetsmarknaden och som är i behov av olika rustande insatser för att kunna få ett jobb. Verksamhetsområde Arbete, Sysselsättning och Integration i Vänersborgs kommun vill genom sin Etableringsenhet erbjuda denna målgrupp ett aktivt och individanpassat stöd med fokus på en snabb och varaktig etablering på arbetsmarknaden och därigenom självförsörjning.

Etableringsenhetens huvudsakliga uppdrag är att: dels ge etableringsinsatser med en tydlig inriktning på arbetsmarknaden till den grupp arbetslösa med utomnordisk härkomst som inte har fått tillräcklig med rustainsatser inom Arbetsförmedlingens etableringsprogram. Dels ansvara för det kommunala mottagandet av nyanlända flyktingar. Vilket bland annat innebär bistå med praktiskt och socialt stöd till individen i samband med bosättning, erbjuda introduktionsinsatser och samhällsorientering på modersmål med syfte att utifrån ett helhetsperspektiv ge nyanlända flyktingar möjligheter till en god etablering i kommunen.

Förutom Etableringsenheten ingår även Vägledningsenheten och Utredningsenheten i AME:s verksamhet.


Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta i en verksamhet som arbetar med mottagande och etablering som svarar mot varje individs behov och som i hög grad är anpassad till var och ens förutsättningar.

I rollen som arbetskonsulent kommer du arbeta motivationsskapande och lösningsfokuserat med målet att individen når egenförsörjning genom studier eller arbete. Din uppgift är att kartlägga deltagarens resurser och förmågor, för att sedan coacha och vägleda individen till etablering och självförsörjning. I arbetet ingår att upprätta handlingsplaner, kontinuerligt följa upp insatser och deltagarens utveckling samt dokumentera detta i befintligt datasystem. En av de viktiga arbetsuppgifterna är att upprätta planeringar som leder till etablering och självförsörjning, genom att identifiera individens styrkor och möjligheter. Du är bekväm med att planera och hålla i exempelvis workshops, informations- och utbildningsinsatser riktade till målgruppen.

Du är utåtriktad och gillar att jobba uppsökande vare sig det gäller kontakt med potentiella arbetsgivare eller andra aktörer som kan ha betydelse för individens etableringsprocess. Sociala insatser som underlättar den nyanländes etablering och självständighet i samhället är en viktig del uppdraget. Vårt arbete sker i nära samverkan med olika aktörer såsom Arbetsförmedlingen, skola, hälso- och sjukvård med flera samt ett tätt samarbete med övriga professioner i verksamheten. Du kommer också delta i det kontinuerliga utvecklingsarbetet på enheten och inom verksamhetsområdet.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har för tjänsten en lämplig akademisk examen exempelvis inom arbetsvetenskap, socialt arbete, socialpedagogik, studie-och yrkesvägledning. Du har erfarenhet av arbete med utrikesföddas etablering på arbetsmarknaden och i samhället. Utbildning i till exempel arbetsmarknadscoaching, motiverande samtal (MI), Supported Employment eller liknande är meriterande. Likaså kunskaper i något eller några utomeuropeiska språk. För att passa i rollen som Arbetskonsulent hos oss krävs att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och har vana av att skriva utredningar, samt stort intresse för att arbeta med målgruppen nyanlända både stödjande och lösningsfokuserat.

Vidare har du en empatisk förmåga i kombination med ett professionellt bemötande. Du tror på individens förmåga och kan vägleda denne till egna beslut om studier eller arbete. Det är naturligt för dig att bygga förtroendefulla relationer, både med deltagare och samarbetspartners. Du har en stark drivkraft. Tycker utmaningar och ser möjligheter. I ditt arbete är du flexibel, kreativ och öppen för nya lösningar. Engagemang, tydlighet och uthållighet kännetecknar din person.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Erfarenhet krävs.

B-körkort är ett krav.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.Övrigt

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet


Olika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.


Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en introduktion direkt vid start! Är du nyfiken på att prova introduktionen redan nu och få veta mer om hur vi arbetar i Vänersborgs kommun? Starta introduktionen genom att välja avsnitt och skriv in ditt namn för att få ett diplom efter genomförd introduktion. Ditt namn registreras ingenstans.


Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på vår sida jobba i kommunen.

Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du här.

Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling. Visa mindre

Arcus söker nu en timvikarierande handledare till projekt Stöd och Matchnin

Arcus är ett jobbförmedlings- och utbildningsföretag som utför tjänster till både offentliga verksamheter, privata kunder och är en kompletterande aktör till Arbetsförmedlingen. I över 23 år har vi levererat våra tjänster och finns idag på 60-talet orter i Syd- och Mellansverige redo att stötta våra deltagare ut i arbete eller mot vidare studier. Arcus vision är att sänka arbetslösheten och minska utanförskapet genom att stötta och vägleda människor mot ... Visa mer
Arcus är ett jobbförmedlings- och utbildningsföretag som utför tjänster till både offentliga verksamheter, privata kunder och är en kompletterande aktör till Arbetsförmedlingen.
I över 23 år har vi levererat våra tjänster och finns idag på 60-talet orter i Syd- och Mellansverige redo att stötta våra deltagare ut i arbete eller mot vidare studier.

Arcus vision är att sänka arbetslösheten och minska utanförskapet genom att stötta och vägleda människor mot ett varaktigt arbete!

Vi vill vara det självklara valet inom vår bransch och den aktör som alltid överträffar kundens förväntningar. Vårt engagemang, vårt driv och vårt professionella förhållningssätt hjälper oss att nå våra mål och vara den goda och erkända aktör vi önskar.
Arcus bygger broar för ett bättre samhälle – för alla!

Vi erbjuder ett flexibelt, spännande och roligt arbete tillsammans med ett härligt gäng. Vi har fasta löner och ett förmånligt bonussystem.

Arcus söker nu en driven, engagerad och professionell timvikarierande handledare till tjänsten Stöd & Matchning!

Tjänsten som är upphandlad av Arbetsförmedlingen har som mål att de arbetssökande ska komma till arbete eller utbildning på kortast möjliga tid och på det sättet finna en lösning på sin arbetslöshetssituation.

Arbetet som handledare innebär att matcha och stödja människor ut i arbete eller hjälpa dem hitta vägen till arbete via studier. Du kommer att jobba med människor både enskilt och i grupp genom individuella samtal, workshops och företagsbesök. Syftet är att utveckla den arbetssökandes färdigheter i att söka arbete på ett aktivt och medvetet sätt mot ett tydligt mål.

Företagskontakter är en viktig del i matchningen ut mot arbete vilket innebär att vi söker dig som har eller kan utveckla ett brett kontaktnät samt har stor förmåga att skapa och vårda företags- och kundkontakter. Vi ser det därför som en värdefull erfarenhet om du tidigare har arbetat med personal och rekrytering i kombination med försäljning. Arbetet innebär även viss administration.

Formell kompetens
Minst ett års heltidsstudier på eftergymnasial nivå samt minst tre års arbetslivserfarenhet inom exempelvis:

• Studie- och yrkesvägledning
• Rekryteringsarbete
• Handläggning i personalfrågor
• Arbetsledning med personalansvar
• Omställningsarbete för arbetssökande
• Arbete med arbetslivs- och arbetsmarknadsfrågor
• Karriärvägledning

Du kommunicerar väl på svenska och engelska i tal och skrift och har god datavana. Vidare anser vi det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med Stöd och Matchning eller inom bemanning och rekryteringsbranschen.

Din profil
Servicekänsla och lyhördhet kommer naturligt för dig och du är van att ha mycket kontakt med andra människor. Din förmåga att skapa goda och långsiktiga affärsrelationer är stor. Du bör ha ett möjlighetsorienterat förhållningssätt och verkligen brinna för att deltagarna ska lyckas komma i arbete eller studier. Som person är du förtroendeingivande och affärsmässig. Vår organisation karaktäriseras av sunda värderingar och god förståelse för människan bakom arbetet. Vi är därför måna om att våra medarbetare tillför positiv energi och bidrar till trivsel och samarbete, vilket också gör det viktigt att du ser dig själv som en lagspelare. Slutligen ser vi gärna att du är ansvarstagande och är bra på att organisera och planera din tid.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

På Arcus är vi professionella, agila, goda förebilder och engagerade!

Information
Tjänsten är på uppdrag av Arbetsförmedlingen och utlyses i Vänersborg.
Resor i tjänsten förekommer mellan olika närliggande orter.

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2020-12-16.
Om du känner att du är rätt person så sök tjänsten omgående då intervjuer hålls löpande och tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan sista ansökningsdatum. Pga. GDPR tas ansökningar inte emot via mejl, vänligen skicka in din ansökan på vår hemsida.

Bifoga följande dokument till din ansökan
CV
Tjänstgöringsintyg
Examensbevis eller betyg

Anställningsform
Timmar vid behov

Tjänstgöringsort
Vänersborg

Kontaktperson
HR: Andréa Malek
Mail: [email protected]

Rekryteringsansvarig: Sara Yaghi
Mail: [email protected]

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Arbetskonsulenter till Etableringsenheten, Arbetsmarknadsenheten

Beskrivning Vill du vara en del av en enhet som är i utveckling och ingå i ett aktivt team med ett starkt driv? Är du intresserad av att arbeta med etableringsinsatser i Vänersborgs kommun? Här finns en möjlighet för dig som vill vara med och utveckla en verksamhet, utifrån de förändringar som sker inom det arbetsmarknadspolitiska området. Vi söker nu arbetskonsulenter till Etableringsenheten inom Arbetsmarknadsenheten - AME! Vänersborgs kommun har und... Visa mer
Beskrivning
Vill du vara en del av en enhet som är i utveckling och ingå i ett aktivt team med ett starkt driv? Är du intresserad av att arbeta med etableringsinsatser i Vänersborgs kommun? Här finns en möjlighet för dig som vill vara med och utveckla en verksamhet, utifrån de förändringar som sker inom det arbetsmarknadspolitiska området.

Vi söker nu arbetskonsulenter till Etableringsenheten inom Arbetsmarknadsenheten - AME!

Vänersborgs kommun har under åren tagit emot ett stort antal nyanlända som av olika anledningar inte har etablerat sig på arbetsmarknaden och som är i behov av olika rustande insatser för att kunna få ett jobb. Verksamhetsområde Arbete, Sysselsättning och Integration i Vänersborgs kommun vill genom sin Etableringsenhet erbjuda denna målgrupp ett aktivt och individanpassat stöd med fokus på en snabb och varaktig etablering på arbetsmarknaden och därigenom självförsörjning.

Etableringsenhetens huvudsakliga uppdrag är att: dels ge etableringsinsatser med en tydlig inriktning på arbetsmarknaden till den grupp arbetslösa med utomnordisk härkomst som inte har fått tillräcklig med rustainsatser inom Arbetsförmedlingens etableringsprogram. Dels ansvara för det kommunala mottagandet av nyanlända flyktingar. Vilket bland annat innebär bistå med praktiskt och socialt stöd till individen i samband med bosättning, erbjuda introduktionsinsatser och samhällsorientering på modersmål med syfte att utifrån ett helhetsperspektiv ge nyanlända flyktingar möjligheter till en god etablering i kommunen.

Förutom Etableringsenheten ingår även Vägledningsenheten och Utredningsenheten i AME:s verksamhet.


Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta i en verksamhet som arbetar med mottagande och etablering som svarar mot varje individs behov och som i hög grad är anpassad till var och ens förutsättningar.

I rollen som arbetskonsulent kommer du arbeta motivationsskapande och lösningsfokuserat med målet att individen når egenförsörjning genom studier eller arbete. Din uppgift är att kartlägga deltagarens resurser och förmågor, för att sedan coacha och vägleda individen till etablering och självförsörjning. I arbetet ingår att upprätta handlingsplaner, kontinuerligt följa upp insatser och deltagarens utveckling samt dokumentera detta i befintligt datasystem. En av de viktiga arbetsuppgifterna är att upprätta planeringar som leder till etablering och självförsörjning, genom att identifiera individens styrkor och möjligheter. Du är bekväm med att planera och hålla i exempelvis workshops, informations- och utbildningsinsatser riktade till målgruppen.

Du är utåtriktad och gillar att jobba uppsökande vare sig det gäller kontakt med potentiella arbetsgivare eller andra aktörer som kan ha betydelse för individens etableringsprocess. Sociala insatser som underlättar den nyanländes etablering och självständighet i samhället är en viktig del uppdraget. Vårt arbete sker i nära samverkan med olika aktörer såsom Arbetsförmedlingen, skola, hälso- och sjukvård, med flera samt ett tätt samarbete med övriga professioner i verksamheten. Du kommer också delta i det kontinuerliga utvecklingsarbetet på enheten och inom verksamhetsområdet.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har för tjänsten en lämplig högskoleutbildning exempelvis socionom, socialt arbete, studie-och yrkesvägledare eller arbetsvetare. Du har erfarenhet av arbete med utrikesföddas etablering på arbetsmarknaden och i samhället. Utbildning i till exempel arbetsmarknadscoaching, motiverande samtal MI, Supported Employment eller liknande är meriterande. Likaså kunskaper i något eller några utomeuropeiska språk. För att passa i rollen som Arbetskonsulent hos oss krävs att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och har vana av att skriva utredningar, samt stort intresse för att arbeta med målgruppen nyanlända både stödjande och lösningsfokuserat.

Vidare har du en empatisk förmåga i kombination med ett professionellt bemötande. Du tror på individens förmåga och kan vägleda denne till egna beslut om studier eller arbete. Det är naturligt för dig att bygga förtroendefulla relationer, både med deltagare och samarbetspartners. Du har en stark drivkraft. Tycker utmaningar och ser möjligheter. I ditt arbete är du flexibel, kreativ och öppen för nya lösningar. Engagemang, tydlighet och uthållighet kännetecknar din person.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Erfarenhet krävs.

B-körkort är ett krav.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

 

Övrigt

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet


Olika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.


Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en introduktion direkt vid start! Är du nyfiken på att prova introduktionen redan nu och få veta mer om hur vi arbetar i Vänersborgs kommun? Starta introduktionen genom att välja avsnitt och skriv in ditt namn för att få ett diplom efter genomförd introduktion. Ditt namn registreras ingenstans.


Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på vår sida jobba i kommunen.

Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du här.

Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling. Visa mindre

Handledare till Matchning&Utveckling

Matchning & Utveckling i Sverige AB är en sammanslagning av Hermods och Eductus Arbetsmarknadstjänster, som tillsammans har mer än 150 års erfarenhet av att utbilda, vägleda och matcha människor mot jobb och studier. Vi finns idag på drygt 50 orter från Lycksele i norr till Malmö i söder och har ca 250 medarbetare, som alla arbetar med kompetenshöjande, utbildande, vägledande och matchande tjänster i samverkan med Arbetsförmedlingen, kommuner och arbetsgi... Visa mer
Matchning & Utveckling i Sverige AB är en sammanslagning av Hermods och Eductus Arbetsmarknadstjänster, som tillsammans har mer än 150 års erfarenhet av att utbilda, vägleda och matcha människor mot jobb och studier.

Vi finns idag på drygt 50 orter från Lycksele i norr till Malmö i söder och har ca 250 medarbetare, som alla arbetar med kompetenshöjande, utbildande, vägledande och matchande tjänster i samverkan med Arbetsförmedlingen, kommuner och arbetsgivare. Vår målsättning är att bli Sveriges ledande aktör när det gäller att rusta, vägleda, kompetensutveckla och matcha människor mot nästa steg i arbetslivet.

Matchning & Utveckling är en del av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag.

Vill du bli en del av Sveriges bästa matchnings- och utbildningsföretag? Bra, för nu växer vi och söker dig som vill jobba med att rusta och matcha våra deltagare till jobb och till studier. Matchning och Utveckling är ett svenskt utbildningsföretag som ingår i Academedia. Våra varumärken är Hermods och Eductus. Vi har verksamhet på över 50 orter i Sverige, från Luleå i norr till Malmö i söder och vi är cirka 200 medarbetare.

Om tjänsten

Som handledare jobbar du aktivt med att förbereda, vägleda, motivera och matcha våra deltagare mot jobb och mot studier. Du har också fokus på att skapa och underhålla kundrelationer och att matcha kompetens mot behov på arbetsmarknaden. Du arbetar även med att hantera vår kandidatbank och med att attrahera nya deltagare till vår verksamhet.

Det här söker vi

Vi söker dig som:

• Har erfarenhet av att jobba med en målgrupp som står längre ifrån arbetsmarknaden
• Är van vid att arbeta med rekrytering/bemanning/omställning
• Har dokumenterad erfarenhet av försäljning
• Har digital kompetens och förmåga att hantera administrativa system
• Är samhällsengagerad
• Är resultatorienterad
• Har förmåga att utveckla och driva relationer och nätverk
• Har minst ett års eftergymnasial utbildning

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en utvecklande arbetsmiljö där det inom vår koncern Academedia finns många karriärvägar. Genom vårt utvecklingsarbete får du låta dig själv utmanas och växa.

Som medarbetare hos oss har du möjlighet till kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får du kollektivavtalade förmåner, försäkringar och friskvårdsbidrag.

Anställningsform

Anställningsformen kan variera från Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning till Visstidsanställning. Anställningarna är knutna till kollektivavtal.

Varaktighet: Tillsvidareanställning eller Visstidsanställning
Omfattning: Heltid eller deltid
Placeringsort: Vänersborg


Kontaktperson


Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ta kontakt via [email protected]

Välkommen med din ansökan!

Stämmer detta in på dig? Vi strävar efter att tillvarata olika perspektiv och erfarenheter, därför uppmuntrar vi en mångfald av sökanden. Ansök med CV och personligt brev där du motiverar varför du skulle passa för tjänsten.

Vi kallar löpande till intervju så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför direktkontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster. Visa mindre

Jobbmatchare till Lernia i Vänersborg

Ansök    Jul 13    Lernia AB    Jobbcoach/Utbildningscoach
På Lernia får vi människor, företag och organisationer att utvecklas och växa - tillsammans formar vi framtiden! Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig kontaktperson som står i annonsen. Jobbmatchare till Lernia i Vänersborg Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Vi... Visa mer
På Lernia får vi människor, företag och organisationer att utvecklas och växa - tillsammans formar vi framtiden! Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig kontaktperson som står i annonsen.

Jobbmatchare till Lernia i Vänersborg

Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Vi har attraktiva karriärvägar och utvecklar hela tiden nya, spännande tjänster. Hos oss är du med och bidrar till att fler människor får jobb och att arbetsgivare kan stärka sin konkurrenskraft. Vi får människor, företag och organisationer att utvecklas och växa – tillsammans formar vi framtiden!

Vi söker nu ännu en affärsdriven jobbmatchare till vårt kontor i Vänersborg!

Vad blir dina arbetsuppgifter?

Vi söker nu en jobbmatchare till verksamheten inom Stöd och Matchning på vårt kontor i Vänersborg. Stöd och Matchning är en matchningstjänst och en del i arbetet inför den fortsatta reformeringen av arbetsförmedlingen. Vi skapar förutsättningar för arbetssökande att komma ut i arbetslivet och på så sätt bidra till samhället. Våra deltagare efterfrågar både kvalitativ och effektiv vägledning som leder till arbete.

Som jobbmatchare kommer du att arbeta självständigt med att coacha och matcha vuxna ut till arbete eller hjälpa dem hitta vägen till arbete via studier. Du kommer att jobba med deltagare både enskilt och i grupp genom individuella samtal, gruppaktiviteter och företagsbesök. Hos oss kommer du att få vara med och bygga upp verksamheten med hjälp av att arbeta tvärfunktionellt med kollegor från andra orter och delar av Lernia inom både utbildning och bemanning.

Vem söker vi?

I rollen som jobbmatchare hos oss möter du både deltagare och företag och din uppgift blir att bygga broar för att få dem att mötas. Företagskontakter är en viktig del i matchningen för att få ut deltagare i arbete vilket innebär att vi söker dig som har eller vill skaffa ett brett kontaktnät, samt har stor förmåga att skapa och vårda företags- och kundkontakter

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, där rätt inställning är av avgörande betydelse. Du är affärsdriven och arbetar på egna initiativ mot uppsatta mål. Du ser möjligheter, har god pedagogisk förmåga och gillar en omväxlande arbetsvardag.

Du har även förmåga och vilja att utveckla människor och tillämpa olika pedagogiska metoder. Du som söker tjänsten bör ha ett starkt engagemang och intresse för människor i förändring där du ser varje individs unika förutsättningar.

Eftersom rollen innefattar aktiv dialog med deltagare, kollegor, chef och kund är det viktigt att du är kommunikativ och extrovert. Du är riktigt bra på att samarbeta och ser dig själv som en lagspelare där du möter både deltagares och kundens önskemål.

Erfarenhet:

• 1-2 års arbetslivserfarenhet från en liknande tjänst
• Sälj- eller rekryteringsbakgrund
• Minst 1 års eftergymnasial utbildning inom området arbetsliv & personal, företagsekonomi eller likvärdigt
• Du kommunicerar väl på svenska och engelska i tal och skrift, samt har god datavana
• Ett stort företagsnätverk är meriterande
• Det anses meriterande med språkkunskaper i arabiska

Vad erbjuder vi?

Förutom en heltidsanställning erbjuder vi marknadsmässiga löner och möjlighet till vidareutveckling. Vi arbetar aktivt med arbetsmiljöfrågor så att våra medarbetare fortsätter att trivas och utvecklas hos oss. Du får möjlighet att vara med och påverka där du gör skillnad!

Om anställningen

• Placeringsort: Vänersborg
• Tjänstgöringsgrad: Heltid
• Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan och information

Urval och intervjuer påbörjas efter sista ansökningsdag. Under perioden v.29-v.33 är det semesterperiod och processen kommer att starta efter detta. Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta Sally Alverstrand, [email protected], svar på frågor om tjänsten besvaras efter semesterperiod.

En av våra grundläggande värderingar är lika och unika, vilket innebär att vi strävar efter mångfald i vår verksamhet. Därför ser vi gärna sökanden med olika bakgrund.

Välkommen med din ansökan!

Besök oss gärna på www.lernia.se. Visa mindre

EnRival söker en driven Handledare/Jobbcoach till Vänersborg

Ansök    Sep 24    Enrival AB    Jobbcoach/Utbildningscoach
EnRival AB bildades 2005, och har sedan starten varit ett av Almega auktoriserat bemannings- och omställningsföretag. Vi har mångårig erfarenhet av rekrytering, bemanning och jobbmatchning. EnRival AB har idag ca 90 kontor över stora delar av Sverige, från Ystad i söder till Umeå i norr. Våra verksamhetsområden är Rekrytering, Bemanning, Omställning och Utbildning. Inom Arbetsmarknadsprojekt är vi bl.a. kompletterande aktör till Arbetsförmedlingen, och en... Visa mer
EnRival AB bildades 2005, och har sedan starten varit ett av Almega auktoriserat bemannings- och omställningsföretag. Vi har mångårig erfarenhet av rekrytering, bemanning och jobbmatchning.

EnRival AB har idag ca 90 kontor över stora delar av Sverige, från Ystad i söder till Umeå i norr. Våra verksamhetsområden är Rekrytering, Bemanning, Omställning och Utbildning. Inom Arbetsmarknadsprojekt är vi bl.a. kompletterande aktör till Arbetsförmedlingen, och en av Sveriges ledande leverantörer av Jobbmatchning.

Vi söker en initiativtagande handledare till Vänersborg.

Tillträde snarast, intervjuer kommer ske löpande!

EnRival fortsätter växa i hög fart, och behöver inom kort förstärka med duktig personal till våra kontor i Vänersborg, Uddevalla, Trollhättan. Tjänsten är på heltid 100%.
I rollen som handledare kommer du konkret bidra till individens utveckling, samtidigt som du får arbeta nära ditt lokala näringsliv.

Du skall brinna för service, och för att inom ramen för våra processer coacha och stödja arbetssökande till ny sysselsättning. Vi uppskattar din säljande personlighet, och ser gärna att du talar arabiska.

Vi arbetar enligt en egen mycket strukturerad modell som definitivt har fokus på ny sysselsättning för våra kunder. Genom individuell och fokuserad coachning hjälper vi våra sökande att snabbt klarlägga nuläget samt skapa de underlag som krävs för en effektiv marknadsföring av individ och kompetens. Därefter jobbar vi 100 % för att finna de möjligheter som passar kunden - oavsett om det gäller jobb, utbildning eller andra möjligheter inom ramen för kundens framtida sysselsättning.

Vi ser positivt på sökande som har ambitionen att utvecklas inom företaget, men du måste uppfylla kriterierna för att få arbeta som handledare.

• Vi söker dig som har ett bra nätverk lokalt och regionalt inom näringslivet i Vänersborg, Uddevalla, Trollhättan. Jobbmöjligheter och föreningskontakter har högsta prioritet!
• Du talar god svenska, samt gärna arabiska. Ytterligare språkkunskaper ses mycket positivt.
• Du är social och öppen för att knyta nya kontakter, med flexibilitet att hoppa in där och när det behövs.
• Du uppskattar teamwork, är strukturerad, initiativtagande och har en säljande personlighet.
• Du har en väl utvecklad förmåga att kommunicera rakt och tydligt, tycker om att utmana och se möjligheter, samt älskar att ge service och glädjas åt att hjälpa andra.
• Du har ett naturligt driv men är ödmjuk med en förmåga att skapa glädje och entusiasm runt omkring dig.
• Du jobbar effektivt och för individens bästa.
• Du har en eftergymnasial utbildning på minst ett år och minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet under de senaste 5 åren. Relevant arbetslivserfarenhet kan vara inom exempelvis arbetslivs- och arbetsmarknadsfrågor, karriärvägledning, arbetsledning eller rekrytering.
• Vi vet att du har digital kompetens, och ser gärna att du är bekväm med att hålla online-möten med video.
• Positivt om du tidigare arbetat med Stöd och Matchning el motsvarande.
• Tjänstegrad heltid 100%
• Tillträde snarast, intervjuer kommer ske löpande.

Mer information och ansökan
Du söker genom att gå in på www.enrival.se och klicka på ”Lediga Jobb”. Ansökningar behandlas löpande, så skicka in din ansökan snarast möjligt.

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Erla Gretarsdottir på 0722 - 513721 eller [email protected]

#jobbjustnu Visa mindre

Allakando läxhjälp Vänersborg, privatlärare 1 lektion/vecka

Extrajobba hos Allakando läxhjälp Allakando läxhjälp är Sveriges snabbast växande företag för privatundervisning. Just nu vill rekordmånga elever ha vår läxhjälp och vi söker nu dig som vill göra skillnad för en ung människa som privatlärare & mentor! Läs mer och ansök nu på https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/ Mer om Allakando läxhjälp på https://www.allakando.se/laxhjalp/ Om uppdraget som läxhjälpare hos Allakando Du matchas ihop med en elev som pas... Visa mer
Extrajobba hos Allakando läxhjälp
Allakando läxhjälp är Sveriges snabbast växande företag för privatundervisning. Just nu vill rekordmånga elever ha vår läxhjälp och vi söker nu dig som vill göra skillnad för en ung människa som privatlärare & mentor! Läs mer och ansök nu på https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/ Mer om Allakando läxhjälp på https://www.allakando.se/laxhjalp/


Om uppdraget som läxhjälpare hos Allakando
Du matchas ihop med en elev som passar dina ämnen, din personlighet och som ligger geografiskt nära dig. Ni träffas oftast hemma hos familjen eller centralt för en lektion på 120 min, där du hjälper din elev att nå sina mål i skolan!


Självklart utbildar & coachar vi dig inför dina uppdrag som läxhjälpare. Att jobba med läxhjälp passar perfekt för dig som studerar eller har studerat på universitet/högskola – då kan du hjälpa alla våra elever. Även du som går på gymnasiet har möjlighet att hjälpa yngre elever.


Varför arbeta med just läxhjälp på Allakando?
Mycket flexibelt extrajobb, perfekt vid sidan av exempelvis studier
Viktig och relevant merit för alla framtida jobb
Utveckla pedagogik, retorik & ledarskap
Du får utbildning & kontinuerlig coachning från utbildningsspecialisterna på AllakandoPassar du som privatlärare på Allakando? Vi söker dig som:
Vill göra skillnad för andra människor
Är positiv och engagerande
Har goda ämneskunskaper i de ämnen du vill undervisa i
Kan arbeta minst 4 timmar i veckan
Kommunicerar effektivt på svenska i både tal och skriftHur ansöker jag?
Enkelt och smidigt på vår hemsida
Ansökan tar endast några minuter och du blir sedan kallad till intervjuEtt av våra många uppdrag nära dig:
Allakando läxhjälp Generell hjälp Åk6
Plats: Privatundervisningen sker hemma hos familjen, med Allakando läxhjälp Vänersborg
Antal tillfällen och tidsåtgång per vecka: 1 tillfällen, 90 minuter per gång
Önskat startdatum för undervisningen: Omgående!
Ref.nr: RN60564Om du inte kan hjälpa till med ovan, så rekommenderar vi dig att söka en generell tjänst direkt på vår hemsida. Då får du sedan erbjudanden om fler uppdrag som passar dig. En annan fördel med för alla privatlärare på Allakando är att du kan arbeta i hela Sverige, oavsett om du bor i storstad eller på landsbygd. Bland annat:


Allakando läxhjälp Stockholm
Allakando läxhjälp Göteborg
Allakando läxhjälp Malmö
Allakando läxhjälp Uppsala
Allakando läxhjälp Västerås
Hitta fler städer på vår hemsidaOm Allakandos privatundervisning & läxhjälp
Som vårt namn Allakando antyder, så är vi helt övertygade om att alla kan mer än de tror. Ibland kanske det låter lite cheesy. Tro oss, den känslan försvinner snabbt. När vi varje år på nära håll får se våra elever nå bättre studieresultat och lära sig att tro på sina egna förmågor, ligger namnet mycket bättre på tungan.

Vi består idag av 5 900 passionerade personer som tillsammans hjälper över 26 000 elever varje år. Det gör oss till Sveriges snabbast växande företag för privatundervisning, kurser & digitala utbildningsverktyg.


Många möjligheter: Du som söker till oss har även möjlighet att få uppdrag som nanny på https://my-nanny.se/ och https://nannypoppins.se/ samt arbeta som specialist på vår matematikavdelning: https://smartstudies.se/laxhjalp/. En förmån är även att du som har arbetat en längre period hos oss även får tillgång till t.ex. en kurs inför högskoleprovet kostnadsfritt: https://www.allakando.se/hogskoleprovet/


Ansök till extrajobbet hos Allakando läxhjälp nu: https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/ Visa mindre

Medborgarskolan söker handledare för arbetsmarknadstjänster

Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år närmare en miljon deltagare. Vår verksamhet är öppen för alla. Vår ambition är att stimulera till kunskapssökande, eget skapande och samhällsengagemang. Vi förenar trivsamma lärandeformer med höga krav på kvalitet och kompetens. Medborgarskolan Region Väst, med regionkontor i Göteborg, omfattar Västra Götaland och Halland och har över 40 verksamhetslokaler runto... Visa mer
Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år närmare en miljon deltagare. Vår verksamhet är öppen för alla. Vår ambition är att stimulera till kunskapssökande, eget skapande och samhällsengagemang. Vi förenar trivsamma lärandeformer med höga krav på kvalitet och kompetens. Medborgarskolan Region Väst, med regionkontor i Göteborg, omfattar Västra Götaland och Halland och har över 40 verksamhetslokaler runtom i regionen. Vi är en ideell förening som förutom traditionell folkbildning även bedriver skolverksamhet, företagsutbildningar samt verksamhet inom arbetsmarknadsområdet.

Medborgarskolan söker handledare!
Medborgarskolan Region Väst är en ideell organisation som i mer än 30 år har hjälpt tusentals människor att på olika sätt närma sig eller träda in på arbetsmarknaden. Våra arbetsmetoder stärker individen och ger de bästa förutsättningarna att på sikt nå arbetsmarknaden. Som ideell förening arbetar vi utan vinstkrav – överskott går oavkortat in i verksamheten.

Vi är stolta över, och arbetar utifrån, våra kärnvärden:

* Individen i Centrum
* Ömsesidig respekt
* Utveckling i samverkan
* Kunskapens egenvärde

Tjänsten
Vi söker nu flera handledare till ESF-projektet Nystart 2.0 och för kommande tjänster inom arbetmarknad/jobbcoachning.  
Tjänsterna innebär att stötta personer som står utanför arbetsmarknaden att på olika sätt komma närmare arbete eller studier.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:
- Individuella samtal och uppföljning med deltagare
- Arbeta för att förbättra deltagares livskvalitet
- Kartläggning och vägledning
- Kontakter med arbetsgivare och myndigheter
- Jobb och praktikanskaffning
- Nätverkande
- Hålla i gruppaktiviteter
- Administration i stödsystem
- Dokumentation

I första skedet rekryterar vi en tjänst på heltid samt en tjänst på deltid. Vi har även behov av personer som kan stötta upp i verksamheten som timanställda. Tjänsterna i projekt Nystart 2.0 är tidsbegränsade då projektet löper ut 2021-02-28. Möjlighet till förlängning kan finnas i andra verksamheter. 

Du kommer att ingå i ett arbetslag och tjänstgöring sker primärt i Vänersborg även i Uddevalla och Trollhättan. 
Det är ett krav att du har körkort och tillgång till bil.

Kvalifikationer
Alternativ 1:
Minst 120 högskolepoäng (80 poäng enligt tidigare system) eller motsvarande poäng från yrkeshögskola inom områdena; arbetsliv; organisation och personalarbete; stude- och yrkesvägledning; företagsekonomi; arbetslivspsykologi;
beteendevetenskap; arbetsterapeut- eller socionomutbildning.
Samt minst två års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid.

Alternativ 2:
Minst ett års heltidstudier på eftergymnasial nivå med minst godkänd resultat.
Minst tre års arbetslivserfarenhet inom följande yrke eller arbetsuppgifter: Arbetsledning med personalansvar; rekrytering; omställningsarbete för arbetssökande; studie- och yrkesvägledning; Handläggning i personalfrågor; arbete med arbetslivs- och arbetsmarknadsfrågor; arbete med socialpsykologi; arbete med gruppdynamik.

- Mycket god kunskap i att använda datorbaserade ordbehandlings- och presentationsprogram

Meriterande
- Kunskaper i något/några av följande språk; arabiska, persiska, somaliska, sorani, tigrinja.
- Tidigare arbetat i KA-webb och Workbuster


Personliga egenskaper

För att trivas hos oss och med arbetet är du:


• utåtriktad och serviceorienterad
• empatisk och entusiasmerande
• initiativrik, engagerad och tar ansvar
• nyfiken och gillar förändringar
• optimist med en tilltro till människors förmåga att utvecklas
• trygg i att kontakta företag och organisationer i syfte att skaffa praktikplats eller arbete

 

Medborgarskolan kommer lägga vikt vid dina personliga egenskaper och din förmåga att sätta individen i centrum.

Vi erbjuder dig

En kreativ miljö där du får möjlighet att utvecklas tillsammans med dina kollegor.

Tillträde

Vi ser gärna ett snabbt tillträde.

 Frågor om tjänsten besvaras av:

Rune Yttersjö, Projektledare Nystart 2.0, 073-523 85 31
Linda Karlsson-Ling, Gruppledare Uppdrag, 076-308 74 42 

Din ansökan
Vi vill få din ansökan så snart som möjligt då vi tillämpar löpande rekrytering.
Använd extern länk för att ansöka. (Ansökningar via e-post kommer ej att behandlas) Visa mindre

Enhetschef till Arbetsmarknadsenheten

Vi söker en Enhetschef till de praktiska verksamheterna inom Arbetsmarknadsenheten - AME. AME är en enhet inom verksamhetsområde Arbete, Sysselsättning och Integration inom socialförvaltningen. AME utgörs av vägledningsteamet och de praktiska verksamheterna. Vägledningsteamet är en kartläggnings- och utredningsresurs, som med sina insatser ger personer som inte kommit in på eller som förlorat kontakten med arbetsmarknaden kompetenshöjande insatser och et... Visa mer
Vi söker en Enhetschef till de praktiska verksamheterna inom Arbetsmarknadsenheten - AME.

AME är en enhet inom verksamhetsområde Arbete, Sysselsättning och Integration inom socialförvaltningen. AME utgörs av vägledningsteamet och de praktiska verksamheterna. Vägledningsteamet är en kartläggnings- och utredningsresurs, som med sina insatser ger personer som inte kommit in på eller som förlorat kontakten med arbetsmarknaden kompetenshöjande insatser och ett individuellt stöd för ökade möjligheter till inträde på arbetsmarknaden.

Arbetet bedrivs enligt modellen en väg in flera spår ut där personer i yrkesverksam ålder erbjuds arbete/arbetsträning/sysselsättning utifrån individens intressen och förutsättningar. Vägen in sker via vägledningsteamet.

De praktiska verksamheterna består till största delen av verksamheter som erbjuder sysselsättning, t.ex arbetsträning och praktik, i syfte att utreda och bedöma de individuella förutsättningarna för att nå ett framtida arbetsliv. Exempel på olika verksamheter är butik, café, snickeri, måleri, tapetserarverkstad m m. Det finns även andra insatser som kan kombineras med sysselsättning i en verksamhet, t ex språkträning. För de som befinner sig längre ifrån den reguljära arbetsmarknaden så finns aktivitetshuset Fisketorget, där deltagandet är frivilligt.

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef inom AME har du ekonomi-, personal- och verksamhetsansvar. Enheten driver och samordnar arbetsmarknadsåtgärder för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden. Enhetens uppdrag är mångfacetterat och verksamheten påverkas av konjunkturförändringar, strukturförändringar inom andra myndigheter, såsom exempelvis arbetsförmedlingens nuvarande och kommande utformning. Det är en dynamisk organisation som arbetar utifrån ständigt förändrade förutsättningar.

Ett av enhetens uppdrag är att bedriva praktiska verksamheter, där det erbjuds sysselsättning, i syfte att utreda och bedöma de individuella förutsättningarna för att nå ett framtida arbetsliv. Det är också en plats att rustas och att i en stegvis förflyttning röra sig mot den reguljära arbetsmarknaden. Ett antal av de personer som deltar i de praktiska verksamheterna har visstidsanställningar, i form av t.ex utvecklingsanställning eller nystartsjobb. Anställningar kan även förekomma i annan kommunal verksamhet.

Du kommer i nära samarbete med enhetschef för vägledningsteamet hitta och utveckla arbetssätt som möjliggör etablering av individer i studier och på arbetsmarknaden.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av att arbeta som chef och ledare med en högskoleexamen som arbetsgivaren finner relevant för tjänsten.

Du har erfarenheter av arbetsmarknadsinsatser i offentlig eller privat verksamhet. Du har en grundläggande förståelse för ekonomiska frågor. Du kommer att arbeta både självständigt och i team med övriga kollegor och samverkansparter och det är därför viktigt att du är en lagspelare. Du har en stark drivkraft och tycker därmed om utmaningar och ser möjligheter.

I ditt arbete är du flexibel, kreativ och öppen för nya lösningar. Du är tydlig och uthållig. Genom ditt ledarskap får du andra att växa med ditt engagemang och din drivkraft. För att lyckas i rollen förutsätts du även ha ett genuint intresse av att arbeta med människor med olika bakgrund. Vid rekryteringen kommer vi att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Olika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.

Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på www.vanersborg.se/jobb

Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du på www.vanersborg.se/fackligaorganisationer

Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling. Visa mindre

Allakando läxhjälp Vänersborg, privatlärare 1 lektion/vecka

Extrajobba hos Allakando läxhjälp Allakando läxhjälp är Sveriges snabbast växande företag för privatundervisning. Just nu vill rekordmånga elever ha vår läxhjälp och vi söker nu dig som vill göra skillnad för en ung människa som privatlärare & mentor! Läs mer och ansök nu på https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/ Mer om Allakando läxhjälp på https://www.allakando.se/laxhjalp/ Om uppdraget som läxhjälpare hos Allakando Du matchas ihop med en elev som pas... Visa mer
Extrajobba hos Allakando läxhjälp
Allakando läxhjälp är Sveriges snabbast växande företag för privatundervisning. Just nu vill rekordmånga elever ha vår läxhjälp och vi söker nu dig som vill göra skillnad för en ung människa som privatlärare & mentor! Läs mer och ansök nu på https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/ Mer om Allakando läxhjälp på https://www.allakando.se/laxhjalp/


Om uppdraget som läxhjälpare hos Allakando
Du matchas ihop med en elev som passar dina ämnen, din personlighet och som ligger geografiskt nära dig. Ni träffas oftast hemma hos familjen eller centralt för en lektion på 120 min, där du hjälper din elev att nå sina mål i skolan!


Självklart utbildar & coachar vi dig inför dina uppdrag som läxhjälpare. Att jobba med läxhjälp passar perfekt för dig som studerar eller har studerat på universitet/högskola – då kan du hjälpa alla våra elever. Även du som går på gymnasiet har möjlighet att hjälpa yngre elever.


Varför arbeta med just läxhjälp på Allakando?
Mycket flexibelt extrajobb, perfekt vid sidan av exempelvis studier
Viktig och relevant merit för alla framtida jobb
Utveckla pedagogik, retorik & ledarskap
Du får utbildning & kontinuerlig coachning från utbildningsspecialisterna på AllakandoPassar du som privatlärare på Allakando? Vi söker dig som:
Vill göra skillnad för andra människor
Är positiv och engagerande
Har goda ämneskunskaper i de ämnen du vill undervisa i
Kan arbeta minst 4 timmar i veckan
Kommunicerar effektivt på svenska i både tal och skriftHur ansöker jag?
Enkelt och smidigt på vår hemsida
Ansökan tar endast några minuter och du blir sedan kallad till intervjuEtt av våra många uppdrag nära dig:
Allakando läxhjälp Generell hjälp, Åk6 & Åk9
Plats: Privatundervisningen sker hemma hos familjen, med Allakando läxhjälp Vänersborg
Antal tillfällen och tidsåtgång per vecka: 1 tillfällen, 90 minuter per gång
Önskat startdatum för undervisningen: Omgående!
Ref.nr: RN60502Om du inte kan hjälpa till med ovan, så rekommenderar vi dig att söka en generell tjänst direkt på vår hemsida. Då får du sedan erbjudanden om fler uppdrag som passar dig. En annan fördel med för alla privatlärare på Allakando är att du kan arbeta i hela Sverige, oavsett om du bor i storstad eller på landsbygd. Bland annat:


Allakando läxhjälp Stockholm
Allakando läxhjälp Göteborg
Allakando läxhjälp Malmö
Allakando läxhjälp Uppsala
Allakando läxhjälp Västerås
Hitta fler städer på vår hemsidaOm Allakandos privatundervisning & läxhjälp
Som vårt namn Allakando antyder, så är vi helt övertygade om att alla kan mer än de tror. Ibland kanske det låter lite cheesy. Tro oss, den känslan försvinner snabbt. När vi varje år på nära håll får se våra elever nå bättre studieresultat och lära sig att tro på sina egna förmågor, ligger namnet mycket bättre på tungan.

Vi består idag av 5 900 passionerade personer som tillsammans hjälper över 26 000 elever varje år. Det gör oss till Sveriges snabbast växande företag för privatundervisning, kurser & digitala utbildningsverktyg.


Många möjligheter: Du som söker till oss har även möjlighet att få uppdrag som nanny på https://my-nanny.se/ och https://nannypoppins.se/ samt arbeta som specialist på vår matematikavdelning: https://smartstudies.se/laxhjalp/. En förmån är även att du som har arbetat en längre period hos oss även får tillgång till t.ex. en kurs inför högskoleprovet kostnadsfritt: https://www.allakando.se/hogskoleprovet/


Ansök till extrajobbet hos Allakando läxhjälp nu: https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/ Visa mindre

Allakando läxhjälp Vänersborg, privatlärare 1 lektion/vecka

Extrajobba hos Allakando läxhjälp Allakando läxhjälp är Sveriges snabbast växande företag för privatundervisning. Just nu vill rekordmånga elever ha vår läxhjälp och vi söker nu dig som vill göra skillnad för en ung människa som privatlärare & mentor! Läs mer och ansök nu på https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/ Mer om Allakando läxhjälp https://www.allakando.se/ Om uppdraget som läxhjälpare hos Allakando Du matchas ihop med en elev som passar dina ämn... Visa mer
Extrajobba hos Allakando läxhjälp
Allakando läxhjälp är Sveriges snabbast växande företag för privatundervisning. Just nu vill rekordmånga elever ha vår läxhjälp och vi söker nu dig som vill göra skillnad för en ung människa som privatlärare & mentor! Läs mer och ansök nu på https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/ Mer om Allakando läxhjälp https://www.allakando.se/


Om uppdraget som läxhjälpare hos Allakando
Du matchas ihop med en elev som passar dina ämnen, din personlighet och som ligger geografiskt nära dig. Ni träffas oftast hemma hos familjen eller centralt för en lektion på 120 min, där du hjälper din elev att nå sina mål i skolan!


Självklart utbildar & coachar vi dig inför dina uppdrag som läxhjälpare. Att jobba med läxhjälp passar perfekt för dig som studerar eller har studerat på universitet/högskola – då kan du hjälpa alla våra elever. Även du som går på gymnasiet har möjlighet att hjälpa yngre elever.


Varför arbeta med just läxhjälp på Allakando?
Mycket flexibelt extrajobb, perfekt vid sidan av exempelvis studier
Viktig och relevant merit för alla framtida jobb
Utveckla pedagogik, retorik & ledarskap
Du får utbildning & kontinuerlig coachning från utbildningsspecialisterna på Allakando


Passar du som privatlärare på Allakando? Vi söker dig som:
Vill göra skillnad för andra människor
Är positiv och engagerande
Har goda ämneskunskaper i de ämnen du vill undervisa i
Kan arbeta minst 4 timmar i veckan
Kommunicerar effektivt på svenska i både tal och skrift


Hur ansöker jag?
Enkelt och smidigt på vår hemsida
Ansökan tar endast några minuter och du blir sedan kallad till intervju


Ett av våra många uppdrag nära dig:
Allakando läxhjälp Matematik 1b och Spanska, Åk 1
Plats: Privatundervisningen sker hemma hos familjen, med Allakando läxhjälp Brålanda
Antal tillfällen och tidsåtgång per vecka: 1 tillfällen, 120 minuter per gång
Önskat startdatum för undervisningen: Omgående!
Ref.nr: 23799342
Om du inte kan hjälpa till med ovan, så rekommenderar vi dig att söka en generell tjänst direkt på vår hemsida. Då får du sedan erbjudanden om fler uppdrag som passar dig. En annan fördel med för alla privatlärare på Allakando är att du kan arbeta i hela Sverige, oavsett om du bor i storstad eller på landsbygd. Bland annat:


Allakando läxhjälp Stockholm
Allakando läxhjälp Göteborg
Allakando läxhjälp Malmö
Allakando läxhjälp Uppsala
Allakando läxhjälp Västerås
Hitta fler städer på vår hemsida


Om Allakandos privatundervisning & läxhjälp
Som vårt namn Allakando antyder, så är vi helt övertygade om att alla kan mer än de tror. Ibland kanske det låter lite cheesy. Tro oss, den känslan försvinner snabbt. När vi varje år på nära håll får se våra elever nå bättre studieresultat och lära sig att tro på sina egna förmågor, ligger namnet mycket bättre på tungan.
 
Vi består idag av 5 900 passionerade personer som tillsammans hjälper över 26 000 elever varje år. Det gör oss till Sveriges snabbast växande företag för privatundervisning, kurser & digitala utbildningsverktyg.


Ansök till extrajobbet hos Allakando läxhjälp nu: https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/ Visa mindre

Extrajobba med läxhjälp , Matematik , Vänersborg

Extrajobba som privatlärare hos AllakandoAllakando är Sveriges snabbast växande företag för läxhjälp. Just nu vill rekordmånga elever ha vår hjälp och vi söker nu dig som vill göra skillnad för en ung människa som privatlärare & mentor! Läs mer och ansök nu på https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/Om uppdraget som privatlärare & mentorDu matchas ihop med en elev som passar dina ämnen, din personlighet och som ligger geografiskt nära dig. Ni träffas oftast... Visa mer
Extrajobba som privatlärare hos AllakandoAllakando är Sveriges snabbast växande företag för läxhjälp. Just nu vill rekordmånga elever ha vår hjälp och vi söker nu dig som vill göra skillnad för en ung människa som privatlärare & mentor! Läs mer och ansök nu på https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/Om uppdraget som privatlärare & mentorDu matchas ihop med en elev som passar dina ämnen, din personlighet och som ligger geografiskt nära dig. Ni träffas oftast hemma hos familjen eller centralt för en lektion på 120 min, där du hjälper din elev att nå sina mål i skolan!Självklart utbildar & coachar vi dig inför dina uppdrag. Att jobba med läxhjälp passar perfekt för dig som studerar eller har studerat på universitet/högskola – då kan du hjälpa alla våra elever. Även du som går på gymnasiet har möjlighet att hjälpa yngre elever.Läs mer på https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/Varför arbeta på just Allakando?– Mycket flexibelt extrajobb, perfekt vid sidan av exempelvis studier– Viktig och relevant merit för alla framtida jobb– Utveckla pedagogik, retorik & ledarskap– Du får utbildning & kontinuerlig coachning från utbildningsspecialisterna på AllakandoPassar du på Allakando? Vi söker dig som:– Vill göra skillnad för andra människor– Är positiv och engagerande– Har goda ämneskunskaper i de ämnen du vill undervisa i– Kan arbeta minst 4 timmar i veckan– Kommunicerar effektivt på svenska i både tal och skriftHur ansöker jag?– Enkelt och smidigt på vår hemsida: https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/– Ansökan tar endast några minuter och du blir sedan kallad till intervjuJust nu har vi en familj som behöver din hjälp i Uppsala kommun:Vad som krävs av dig som söker uppdraget: Du behöver ha gått ut grundskolan och som minst gå i årskurs 2 på gymnasiet. Du behöver ha goda betyg i och god ämneskunskap i matematik samt känna dig bekväm att undervisa i ämnet. Du kommer att undervisa i matematik och stötta med läxhjälp, samt i studieteknik och motivation.Ämne och nivå: Matematik, åk 7Antal tillfällen och tidsåtgång per vecka: Ett tillfälle, 90 minuter per gångUndervisningen sker hemma hos familjen i VänersborgÖnskat startdatum för undervisningen: Omgående!OBS! Ange följande referens i din ansökan: RN48135Om du inte kan hjälpa just de här eleverna, så rekommenderar vi dig att söka en generell tjänst direkt på vår hemsida. Då får du sedan erbjudanden om fler uppdrag som passar dig: https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/Om AllakandoSom vårt namn Allakando antyder, så är vi helt övertygade om att alla kan mer än de tror. Ibland kanske det låter lite cheesy. Tro oss, den känslan försvinner snabbt. När vi varje år på nära håll får se våra elever nå bättre studieresultat och lära sig att tro på sina egna förmågor, ligger namnet mycket bättre på tungan. Vi består idag av 5 900 passionerade personer som tillsammans hjälper över 26 000 elever varje år. Det gör oss till Sveriges snabbast växande företag för privatundervisning, kurser & digitala utbildningsverktyg. Visa mindre

Extrajobba med läxhjälp, Vänersborg, 1 gång/vecka

Extrajobba som privatlärare hos AllakandoAllakando är Sveriges snabbast växande företag för läxhjälp. Just nu vill rekordmånga elever ha vår hjälp och vi söker nu dig som vill göra skillnad för en ung människa som privatlärare & mentor! Läs mer och ansök nu på https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/Om uppdraget som privatlärare & mentorDu matchas ihop med en elev som passar dina ämnen, din personlighet och som ligger geografiskt nära dig. Ni träffa... Visa mer
Extrajobba som privatlärare hos AllakandoAllakando är Sveriges snabbast växande företag för läxhjälp. Just nu vill rekordmånga elever ha vår hjälp och vi söker nu dig som vill göra skillnad för en ung människa som privatlärare & mentor! Läs mer och ansök nu på https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/Om uppdraget som privatlärare & mentorDu matchas ihop med en elev som passar dina ämnen, din personlighet och som ligger geografiskt nära dig. Ni träffas oftast hemma hos familjen eller centralt för en lektion på 120 min, där du hjälper din elev att nå sina mål i skolan!Självklart utbildar & coachar vi dig inför dina uppdrag. Att jobba med läxhjälp passar perfekt för dig som studerar eller har studerat på universitet/högskola – då kan du hjälpa alla våra elever. Även du som går på gymnasiet har möjlighet att hjälpa yngre elever. Läs mer på https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/Varför arbeta på just Allakando?Mycket flexibelt extrajobb, perfekt vid sidan av exempelvis studierViktig och relevant merit för alla framtida jobbUtveckla pedagogik, retorik & ledarskapDu får utbildning & kontinuerlig coachning från utbildningsspecialisterna på AllakandoPassar du på Allakando? Vi söker dig som:Vill göra skillnad för andra människorÄr positiv och engagerandeHar goda ämneskunskaper i de ämnen du vill undervisa iKan arbeta minst 4 timmar i veckanKommunicerar effektivt på svenska i både tal och skriftHur ansöker jag?Enkelt och smidigt på vår hemsida: https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/Ansökan tar endast några minuter och du blir sedan kallad till intervjuEtt av våra många uppdrag nära dig:Vad som krävs av dig som söker uppdraget: Du behöver ha gått ut grundskolan och som minst gå i årskurs 2 på gymnasiet. Du behöver ha goda betyg i och god ämneskunskap i matematik 2b, samt känna dig bekväm att undervisa i ämnet. Du kommer att undervisa i matematik 2b och stötta med läxhjälp, samt i studieteknik och motivation.Ämne och nivå: Matematik 2b, Gy2Antal tillfällen och tidsåtgång per vecka: 1 tillfälle, 120 minuter per gångUndervisningen sker hemma hos familjen i VänersborgÖnskat startdatum för undervisningen: Omgående!Ref.nr: RN51417Om du inte kan hjälpa till med ovan, så rekommenderar vi dig att söka en generell tjänst direkt på vår hemsida. Då får du sedan erbjudanden om fler uppdrag som passar dig: https://www.allakando.se/laxhjalp-jobb/Om AllakandoSom vårt namn Allakando antyder, så är vi helt övertygade om att alla kan mer än de tror. Ibland kanske det låter lite cheesy. Tro oss, den känslan försvinner snabbt. När vi varje år på nära håll får se våra elever nå bättre studieresultat och lära sig att tro på sina egna förmågor, ligger namnet mycket bättre på tungan.Vi består idag av 5 900 passionerade personer som tillsammans hjälper över 26 000 elever varje år. Det gör oss till Sveriges snabbast växande företag för privatundervisning, kurser & digitala utbildningsverktyg. Visa mindre

Arbetskonsulent till Arbetsmarknadsenheten

Vill du vara en del av en enhet som är i utveckling och ingå i ett aktivt team med ett starkt driv? Här finns en möjlighet för dig som vill vara med och etablera en ny verksamhet och nya arbetssätt! Inom Arbetsmarknadsenheten finns det så kallade vägledningsteamet som består av arbetskonsulenter och som är enhetens kartläggnings- och utredningsresurs. Teamet ger stöd och insatser som syftar till att ge meningsfull sysselsättning och möjlighet till inträd... Visa mer
Vill du vara en del av en enhet som är i utveckling och ingå i ett aktivt team med ett starkt driv? Här finns en möjlighet för dig som vill vara med och etablera en ny verksamhet och nya arbetssätt!

Inom Arbetsmarknadsenheten finns det så kallade vägledningsteamet som består av arbetskonsulenter och som är enhetens kartläggnings- och utredningsresurs. Teamet ger stöd och insatser som syftar till att ge meningsfull sysselsättning och möjlighet till inträde på arbetsmarknaden för personer som inte kommit in i eller som tappat kontakten med arbetslivet.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som arbetskonsulent kommer du arbeta motivationsskapande och lösningsfokuserat med målet att individen når självförsörjning genom studier eller arbete. Din uppgift är att kartlägga deltagarens resurser och förmågor, för att sedan coacha och vägleda individen till ett eget beslut om studier eller arbete. I arbetet ingår att upprätta handlingsplaner, kontinuerligt följa upp insatser och deltagarens utveckling samt dokumentera detta i befintligt datasystem. En viktig del i arbetet är att matcha deltagaren mot lämpliga aktiviteter och insatser, som stödjer individen i riktning mot önskade studier eller arbete.

Du arbetar i nära samverkan med myndigheter och i ett tätt samarbete med övriga professioner i verksamheten. Du kommer också att delta i det kontinuerliga utvecklingsarbetet på enheten och inom verksamhetsområdet.

KVALIFIKATIONER
Relevant akademisk utbildning, till exempel Studie- och yrkesvägledare, socionom, beteendevetare eller annat som arbetsgivaren finner likvärdigt. Du har erfarenhet av arbetsmarknadsinsatser i offentlig eller privat verksamhet. Utbildning i till exempel Motiverande samtal (MI) och Supported employment eller liknande är meriterande. Likaså kunskaper i något eller några utomeuropeiska språk.

Du har en empatisk förmåga i kombination med ett professionellt bemötande. Du tror på individens förmåga och kan vägleda denne till egna beslut om studier eller arbete. Det är naturligt för dig att bygga förtroendefulla relationer, både med deltagare och samarbetspartners. Du har en stark drivkraft, tycker om utmaningar och ser möjligheter. I ditt arbete är du flexibel, kreativ och öppen för nya lösningar. Tydlighet och uthållighet kännetecknar din person.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Olika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.

Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på www.vanersborg.se/jobb

Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du på www.vanersborg.se/fackligaorganisationer

Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling. Visa mindre