Lediga jobb som Samtalsterapeut i Vänersborg

Se lediga jobb som Samtalsterapeut i Vänersborg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Vänersborg som finns hos arbetsgivaren.

Projektassistent

Projektassistent till Röda Korsets hus Vänersborg Röda Korsets hus är en öppen mötesplats för alla i centrala Vänersborg med fokus på social samvaro. Du kommer att bistå verksamhetsansvarig i arbetet med det ”Öppna huset” genom att möta våra besökare med ett välkomnande leende och vara en inkännande samtalspart. Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från din personliga lämplighet. Vi söker dig som - är glad och utåtriktad -... Visa mer
Projektassistent till Röda Korsets hus Vänersborg
Röda Korsets hus är en öppen mötesplats för alla i centrala Vänersborg med fokus på social samvaro.
Du kommer att bistå verksamhetsansvarig i arbetet med det ”Öppna huset” genom att möta våra besökare med ett välkomnande leende och vara en inkännande samtalspart.
Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från din personliga lämplighet.

Vi söker dig som


- är glad och utåtriktad
- kan vara ett samtalsstöd
- initiativrik och får saker gjorda
- är bra på att planera och organisera
Så vi tror att du är resultatorienterad, motiverad och driver frågor som uppstår in i mål. Du trivs i sociala sammanhang och kommunicerar på ett respektfullt sätt.
Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar.
Vi arbetar utifrån våra sju grundprinciper:
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet
Ansökan sänds till: [email protected]
Postadress:
Röda Korset Vänersborgskretsen
Sundsgatan 14
462 33 Vänersborg
Sista ansökningsdag är 30 november 2022
Kontakt: Marie Josefsson, ordf. Röda Korset Vänersborgskretsen
tel. 070-288 84 40 Visa mindre

Programledare (KBT behandlingsprogram) till anstalterna i Vänersborg

Ansök    Nov 13    Kriminalvården    Samtalsterapeut
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter. Verksamhetsområde Vänersborg består av två anstalter i Vänersborg och ett häkte i Uddevalla. Anstalten Östragård är en öppen anstalt... Visa mer
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Verksamhetsområde Vänersborg består av två anstalter i Vänersborg och ett häkte i Uddevalla. Anstalten Östragård är en öppen anstalt med plats för 170 klienter, varav en avdelning skall bli inriktad mot sexualbrottsdömda klienter. Anstalten Brinkeberg är en sluten anstalt med plats för 112 klienter och Häktet i Uddevalla har 57 platser.

Vi är en innehållsrik verksamhet och hos oss arbetar kriminalvårdare, administratörer, sjuksköterskor, kockar, lärare, produktionsledare, chefer med flera. Vi är en modern myndighet som bjuder på utvecklingsmöjligheter och utmaningar där du får vara med och påverka framtiden.

ARBETSUPPGIFTER
Som en viktig del av arbetet med att förebygga återfall i brott och arbeta efter Kriminalvårdens vision "Bättre ut" bedrivs omfattande programverksamhet för klienter på anstalterna i Vänersborg, både i grupp och enskilt. Behandlingsprogrammen är manualstyrda och bedrivs med hög kvalitet och enligt principerna för evidensbaserad praktik. De bygger företrädelsevis på kognitiv beteendeterapi samt social inlärningsteori.

Som programledare kommer du att vara en central aktör genom ditt behandlingsarbete. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar att leda flera olika program samtidigt med inriktning missbruk, sexualbrottsproblematik och generell kriminalitet (OTO/Prism, Consent, Krimfokus, PULS och Brottsbrytet).

Utöver att leda behandlingsprogram på individ- och gruppnivå kommer du att samarbeta nära med kriminalvårdsinspektören, psykologer och andra programledare. Ni ansvarar tillsammans för att planera, utveckla och följa upp programverksamheten genom en nära samverkan. Tillsammans med övrig personal svarar du för säkerhets och ordningsfrågor under behandlingsarbetet. Viktigt är ett gott samarbete såväl med andra programledare som med personal på anstalten.

I tjänsten ingår förutom att leda program även administrativa arbetsuppgifter. Som programledare arbetar du med behandling i grupp för ett antal klienter med betoning på grupprocess men du har även enskilda samtal som en del i behandlingen. Arbetet med klienterna sker utifrån ett kognitivt förhållningssätt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du ska kunna ha en god balans mellan ditt relationsskapande arbete och det gränssättande förhållningssätt som rollen kräver. Du har förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt och har lätt för att samarbeta med andra människor. I stressiga situationer behåller du ditt lugn och har förmågan att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och anpassar ditt sätt att förmedla budskap utifrån mottagarens förutsättningar. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt om situationen så kräver.

För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Akademisk utbildning med beteendevetenskaplig inriktning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
• Godkänd grundutbildning inom Kriminalvården
• Kriminalvårdens programledarutbildning
• Grundläggande kunskaper i KBT som behandlingsform
• Erfarenhet av att leda grupper
• Övriga utbildningar med behandlingsinriktning som Kriminalvården bedömer relevanta
• Klientnära kriminalvårdserfarenhet
• Övrig klientnära arbetslivserfarenhet inom vård och behandling eller inom socialt arbete
• Relevanta språkkunskaper
• B-körkort

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre