Lediga jobb Polismyndigheten i Vänersborg

Se alla lediga jobb från Polismyndigheten i Vänersborg. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Vänersborg som finns inom det yrket.

IT-tekniker, Vänersborg

Arbetsplatsbeskrivning Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av polisens cirka 35 000 medarbetare. IT-avdelningen ansvarar för att utveckla, förvalta och sköta drift av samtliga P... Visa mer
Arbetsplatsbeskrivning
Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av polisens cirka 35 000 medarbetare. IT-avdelningen ansvarar för att utveckla, förvalta och sköta drift av samtliga Polisers IT-system och därtill hörande IT-infrastruktur samt för att införskaffa IT-system och IT-applikationer och införa dem i Polismyndighetens verksamhet.
Arbetsbeskrivning
Vi inom Leverans och Support är IT-avdelningens fältorganisation och har ett helhetsansvar för införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser. Vi behöver förstärka vårt positiva och engagerade agila team med fler erfarna tekniker som vill jobba med andra linjens support och arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag.
Du kommer som IT-tekniker stöta på en varierad arbetsvardag, vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har. Vi fokuserar på lösningar och vi värdesätter god servicekänsla och medarbetardriv, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ge IT-support i secondline till våra slutanvändare vid Polismyndigheten samt att arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag. Administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet. Det förekommer mycket resor inom hela region väst och en del logistikhantering. Beredskaps- och dispatcherarbete ingår även i tjänsten. Arbetet är varierande och du möter många olika kunder i en intressant arbetsmiljö.
Kvalifikationer
Tjänsten kräver att du som söker har:
IT-inriktad Gymnasial- eller eftergymnasial utbildning alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
Arbetslivserfarenhet de senaste 2 åren av arbete som IT-tekniker/Supporttekniker.
Goda kunskaper gällande PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning.
Förmågan att uttrycka dig väl i svenskt tal och skrift.
B-körkort och vana att köra bil.
Cisco CCNA certifikat

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.
Det är meriterande att du som söker har:
Erfarenhet av att arbeta i ärendehanteringssystem
Erfarenhet av arbete med mobiltelefoniadministration i större organisationer.
Erfarenhet av liknande arbete som innefattat uppdrag av samordnande/ planerande karaktär, inom IT.
Erfarenhet av att arbeta med telefoni, telefoniväxelsystem.
Erfarenhet av att arbete audio/videosystem.
Erfarenhet av att arbeta administrativt med serverkonfiguration/policyhantering/AD.
Kännedom om kommunikationsradiosystem samt kringutrustning för kommunikationsradio.

Vi ser att du som söker har en positiv inställning till människor och arbete, är engagerad och pålitlig. Du räds inte trestaviga förkortningar utan ser det som en möjlighet att lära dig något nytt. Du har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt. Du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten. Du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ och att ge en god service är för dig en självklarhet.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Kontaktpersoner
Vid frågor om uppdraget, välkommen att kontakta:
Gruppchef Alf Olsson tfn. 010–5656959 / [email protected]
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Sigrid Palmkvist, [email protected]
Fackliga företrädare
Andreas Johansson, SACO tfn 073-084 13 01
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27 Visa mindre

Gruppchef till bedrägerisektionen, placering Vänersborg

Ansök    Jan 21    Polismyndigheten    Inspektör, Polisen
Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Bedrägerisektionen Brottsfenomenet bedrägeri utvecklas och förändras i takt med utvecklingen i samhället, varför en stor uppgift för bedrägerisektionen är att utveckla verksamheten för a... Visa mer
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Bedrägerisektionen
Brottsfenomenet bedrägeri utvecklas och förändras i takt med utvecklingen i samhället, varför en stor uppgift för bedrägerisektionen är att utveckla verksamheten för att möta nya förutsättningar. Vår vision är att vara en ledande aktör för ett samhälle där färre utsätts för brott och lagföringen ökar.
ARBETSUPPGIFTER
Som gruppchef i myndigheten har du det spännande uppdraget att leda och styra din verksamhet utifrån vår uppdragskompass. Det betyder att du tillsammans med dina medarbetare ska skapa trygghet, utveckla och reflektera, bygga förtroende och agera tillsammans.

Vi har utmaningen att både vara operativa och utredande, vilket ställer krav på dig att kunna växla mellan att arbeta för sektionens bästa i ledningsgruppen, att motivera och leda din grupp samt att vid behov agera rent operativt i utredningar. Bland dina uppgifter ligger att arbeta utvecklingsorienterat med fokus på samarbete, flexibilitet och att arbeta även i yttre miljö.

Vi har ett uppdrag till dig att få dina medarbetare att vilja och våga vara sina bästa jag! Som del i ledningsgruppen ska du vara drivande och bidra till att mejsla ut rätt agenda vid våra olika forum. Agendan ska skapa värde för medborgaren.

Du har en viktig roll och ska starkt bidra till att medarbetarna känner en stolthet för professionen och utvecklar teamkänslan. Du ska bidra till att medarbetarna känner sig kompetenta, genom att deras arbete uppmärksammas med tydlig feedback och ett coachande förhållningssätt. Du tar med dig din erfarenhet och ditt engagemang och arbetar för en gemensam styrning så att vi kan vara både en attraktiv arbetsgivare och en attraktiv samarbetspartner för kommunen, dess medborgare och övriga aktörer som arbetar för ett tryggare och säkrare samhälle.


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande inom den senaste femårsperioden
• förundersökningsbehörighet med minst ett halvårs erfarenhet därav
• polisexamen eller annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet inom Polismyndigheten.
• erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet
• erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
• kunskap om och erfarenhet av att arbeta utifrån de regionala och eller lokala problembilderna i region Väst
• erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
• ingått i ledningsforum
• erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
• chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå
• erfarenhet av arbete med utredning
• NFU, Nationell förundersökningsledning

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

• Analys och helhetssyn
• Mål och resultat
• Utveckling och förändring
• Social säkerhet
• Muntlig och skriftlig kommunikation
• Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/om-polisen/lediga-jobb/Ledarkriterier/
Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!ÖVRIGT
- Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
Placering vid Bedrägerisektionen
Tjänstgöringsort Vänersborg
Arbetstid är dagtid med möjlighet till flex.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 4 februari 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Bilinspektör till Vänersborg

Ansök    Apr 6    Polismyndigheten    Bilinspektör
Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Region Väst Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operati... Visa mer
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Region Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Operativ enhet Väst
Den regionala operativa enheten arbetar med olika polisoperativa special-funktioner. Här finns Gränspolissektionen, insatsstyrkan, operativa sektionen; där bland annat rytteriet och hundförarsamordningen finns, polisens kontaktcenter, regionledningscentralen och trafiksektionen. Verksamheten bedrivs i hela regionen.

Trafiksektion Väst
Trafiksektionen tillhör den operativa enheten. Trafiksektionen består av nio grupper, varav en sjöpolisgrupp, fem yttre trafikgrupper, två utredningsgrupper och en stöd- och servicegrupp. Trafiksektionen finns stationerad på orterna Göteborg, Halmstad, Kungsbacka, Vänersborg, Skara och Mariestad.

De yttre trafikgrupperna har till huvuduppgift att utföra trafiksäkerhetsarbete på det statliga huvudvägnätet samt kontroll av yrkestrafik. I grupperna arbetar trafikpoliser tillsammans med bilinspektörer som alla har specialist-kompetens inom olika områden för att lösa arbetsuppgifterna.


ARBETSUPPGIFTER
Som bilinspektör tjänstgör du vid en av de yttre trafikgrupperna på trafiksektionen. Arbetet bedrivs nästan uteslutande utomhus och under alla väderförhållanden. Arbetsuppgifterna ställer krav på rörlighet vilket förutsätter god fysik. Bilinspektörerna hjälper till vid kontroll av fordon. Kontrollerna sker vid särskilda kontrollplatser eller andra platser där det är möjligt att stoppa fordon.

Kontroller av nyttotrafiken kräver personal med specialistkompetens för att uppnå de av EU fastställda reglerna. Inom trafikområdet har vi civilanställda bilinspektörer som tillsammans med poliser arbetar i yttre tjänst med dessa arbetsuppgifter.

Bilinspektörer genomför även tekniska undersökningar av fordon för att
utröna om det funnits tekniska brister på fordon som exempelvis varit inblandade i alvarliga olyckor.

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen i att genomföra

- flygande inspektion främst av tunga fordon
- kontroll av yrkesförares kör- och vilotider
- kontroll av taxi, vilotider m.m.
- kontroll av lastsäkring
- kontroll av tillstånd för yrkestrafik
- vägning av fordon
- tekniska undersökningar av fordon


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• gymnasieutbildning med inriktning mot teknik, fordonsteknik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• körkort med behörighet BE CE DE
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
• datorvana och erfarenhet av att använda de vanligast förekommande Office-programmen
• har körkort samt körvana av samtliga fordonsslag

Meriterande:
Det är meriterande om du:
• är utbildad fordonsingenjör
• är certifierad besiktningstekniker eller motsvarande
• har erfarenhet av områden som ingår i arbetsuppgifterna, till exempel lastföreskrifter och kör- och vilotider
• har utomnordiska språkkunskaper utöver engelska

Personliga egenskaper
Arbetet som bilinspektör kräver att du har förmåga till kritiskt tänkande, är serviceinriktad och tycker om att arbeta i grupp tillsammans med andra. Du tar ansvar för din egen och andras kompetensutveckling samt att nå uppställda mål. Du har dessutom ett fordonsintresse och är mån om att följa med i teknikutveckling.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Placeringsort: Vänersborg

Provanställning tillämpas om du inte redan idag är anställd inom myndigheten. Under din provanställning kommer du genomgå utbildning som påbörjas i mitten av september 2022. För erhållande av tillsvidareanställning krävs godkänt resultat på utbildningen samt validering på nivå F3 enligt Transportstyrelsens föreskrift. Även du som redan idag är anställd av myndigheten behöver genomgå utbildningen med godkänt resultat för permanent placering på tjänsten.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 20 april 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

It-tekniker med placering i Vänersborg

Polisens it-avdelning har över 900 anställda och ansvarar för all it som används av polisens cirka 32 000 medarbetare. Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt! Polismyndigheten är i en tillväxtfas – vill du vara med på denna resa? Polismyndigheten är i en tillväxtfas och ska öka antalet anställda med 10 000 medarbetare. För att det ska v... Visa mer
Polisens it-avdelning har över 900 anställda och ansvarar för all it som används av polisens cirka 32 000 medarbetare. Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt!
Polismyndigheten är i en tillväxtfas – vill du vara med på denna resa?
Polismyndigheten är i en tillväxtfas och ska öka antalet anställda med 10 000 medarbetare.
För att det ska vara möjligt kommer det krävas utökning av antalet lokaler. I samband med det ska det installeras arbetsplatser till alla nya medarbetare.
Vi söker nu dig som har ett stort intresse för datorer och teknik, ivrig på jobb och inte har något emot att leva på resande fot stor del av året. Du kommer vara placerad på vårt kontor i Vänersborg, men kommer att få resa runt till många orter runt om i landet och vara en del i det team som installerar utrustning i de nya lokalerna.
Arbetsbeskrivning
Vi inom Leverans och Support har ett helhetsansvar för införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser.
Vi behöver förstärka vårt positiva och engagerade agila team med fler tekniker som vill jobba med andra linjens support och arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att installera datorer och skärmar på nyetablerade arbetsplatser och vid flyttar. Mellan dessa uppdrag kommer du vara delaktig i den dagliga driften som it-tekniker.
Du kommer som it-tekniker stöta på en varierad arbetsvardag, vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har. Vi fokuserar på lösningar och inte problem och vi värdesätter god servicekänsla och medarbetardriv, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
It inriktad Gymnasial utbildning där examen får högst vara två år gammal när du ansöker
Goda kunskaper gällande PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning
B-körkort och vana att köra bil
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av följande:
Kunskap om Windows server (2008-2019), /Exchange mm
Kunskaper av att arbeta administrativt med serverkonfiguration/policyhantering/AD.
Kunskap om audio/video system


Personliga egenskaper
Personliga egenskaper är ofta lika viktigt som teknisk kompetens för en grupps utveckling och dynamik. Vi ser att du som söker har en positiv inställning till människor och arbete, är engagerad och pålitlig. Du har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt. Du tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra. Du tycker om att lösa problem, är flexibel och ser möjligheter. Du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten. Du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ och att ge en god service är för dig en självklarhet.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Välkommen att kontakta Gruppchef Alf Olsson tlf. 010-565 69 59
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Elin Melkersson, 072-221 92 71 / [email protected]
Fackliga företrädare
Facklig information lämnas av:
Fredrik Bergh, SACO tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27
Övrig information
Placeringsort: Vänersborg
Anställningsform: Allmän visstidsanställning 24 mån
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningen kräver svenskt medborgarskap
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till [email protected] senast den 12/6 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A279.845/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A279.845/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Polismyndigheten söker Utredare till Regionalt it-brottscentrum, Vänersborg

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en utredare till vårt regionala it-brottscentrum i Vänersborg. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Regionalt it-brottscentrum Regionalt it-brottscentrum finns på 5 orter i regionen; Vänersborg, Skövde, Borås, Halmstad och Göteborg. I Vänersborg ... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en utredare till vårt regionala it-brottscentrum i Vänersborg. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.


Regionalt it-brottscentrum
Regionalt it-brottscentrum finns på 5 orter i regionen; Vänersborg, Skövde, Borås, Halmstad och Göteborg. I Vänersborg sitter både utredare och it-forensiker i samma lokaler och vi hanterar främst ärenden från utredningsverksamheten i polisområde Fyrbodal, men det kan även förekomma ärenden från hela regionen.
Regionalt it-brottscentrum har två huvuduppdrag:
It-forensiskt uppdrag; utföra it-forensiska undersökningar i utredningar där det behöver göras bevissäkring.
Utredningsuppdrag; utreder internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn och barnpornografibrott samt dataintrång, datasabotage och komplexa cyberbrott.Ärenden med it-inslag kan många gånger vara komplexa och omfattande, vilket gör att utredarna arbetar tätt ihop med it-forensikerna för att på så sätt uppnå det bästa resultatet. Arbetet är både teknik- och utvecklingsintensivt och ställer därför krav på en förmåga och vilja att medverka i en utvecklande miljö.


Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill arbeta som utredare i nära samarbete med våra it-forensiker.
Som utredare på Regionalt it-brottscentrum arbetar du främst med de utredningar som rör internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn. I arbetet ingår bland annat behandling av känsligt bild-och filmmaterial och du erbjuds därför kontinuerlig handledning. 
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Handlägga ärenden vilket innebär att hålla förhör, analysera och bevisvärdera material samt sammanfatta ärenden.
Systematiskt och metodiskt arbeta för en ökning av antalet identifierade gärningsmän och utsatta barn
Stötta andra utredningsgrupper inom polisen gällande bevissäkring i IT-miljöRegionalt it-brottscentrums utredningsuppdrag är relativt nystartat och du ska därför vara intresserad av metodutveckling för att verksamheten ska hitta effektiva former i de ärenden som vi utreder. 


Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
Akademisk utbildning inom exempelsvis IT, beteendevetenskap, sociologi, juridik eller kriminologi. Alternativt har du annan eftergymnasial utbildning i kombination med att du genom ditt arbetsliv erhållit kunskaper och erfarenheter som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga
Erfarenhet av kvalificerat utrednings-och/eller analysarbete
IT-teknisk förståelse och/eller erfarenhet
Mycket god datorvana samt lätt för att lära dig nya IT-system
Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
Körkort BDet är meriterande om du har:
Erfarenhet av att hantera känsligt material (eller dyl.)
Erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete inom IT
Erfarenhet av kvalificerat utrednings-och/eller analysarbete inom offentlig verksamhetVi söker dig som har hög integritet, personlig mognad och säkerhetsmedvetenhet. Som utredare behöver du ha empati och förståelse för andra människor och en god samarbetsförmåga.
Arbetet ställer även krav på att du är självgående och initiativtagande, har ett stort intresse för dina arbetsuppgifter samt att du bidrar till kontinuerlig utveckling på arbetsplatsen. Vi ser även att du som söker har en god analytisk förmåga och kan hantera komplex information.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Kontaktpersoner
Rekryterande chef: Birgitta Dellenhed
För information om rekryteringsprocessen: Maria Havela, HR-konsult
Fackliga kontaktpersoner: SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen
Samtliga nås via växeln 114 14.


Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med eventuell provanställning om sex månader
Arbetsort: Vänersborg
Arbetstid: Dagtid med flex
Tillträde: Enligt överenskommelse


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 18 november 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr C32521/2019, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre