Lediga jobb som Studieadministratör i Vänersborg

Se lediga jobb som Studieadministratör i Vänersborg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Vänersborg som finns hos arbetsgivaren.

Administrativ koordinator till AI i fokus, projektanställning

Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara. Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olik... Visa mer
Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. På flertalet av våra skolor samt på förvaltningsnivå driver vi också olika projekt inom en rad områden. Till förvaltningen hör också Validering Väst samt uppdrag VIA som är ett stöd för individer som står längre från arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid.Administrativ koordinator sökes till AI i fokus – ett kompetensutvecklingsprojekt delfinansierat av ESF

Folkhögskoleförvaltningen har sökt medel för att bedriva kompetensutveckling för personal under två års tid inom områdena AI, medie- och informationskunnighet samt konflikthantering.

Vi söker nu en administrativ koordinator för att samordna, administrera och följa upp projektet. Du kommer arbeta tillsammans med projektledare, utbildningsledare samt ekonom och kommunikatör i projektets kansli.

Beskrivning och arbetsuppgifter

Kompetensutvecklingen kommer ske digitalt i lärgrupper på Teams och på plats i mindre grupper 1-2 heldagar/ grupp. Tillsammans med projektledare ansvarar du för schemaläggning och bokningar av kompetensträffarna. Du ansvarar även för uppbyggnad och administration av lärgrupperna i Teams samt praktiska arrangemang i samband med de fysiska träffarna.

För att rapportering och uppföljning av projektet ska vara korrekt krävs noggrann uppföljning av bland annat tidrapporter, vilket ställer krav på ordningssinne och en god kommunikativ förmåga. Som administrativ koordinator kommer du ha en viktig roll som spindel i nätet med många kontakter både intern och externt.

I arbetet ingår även ledningsstöd såsom mötesadministration, dokumenthantering och diarieföring.

Projektet startar den 1:a september 2024 med en planeringsfas, de första deltagarinsatserna startar i oktober. I planeringsfasen hanteras frågor om struktur, upplägg av insatserna, materiel och kommunikation. Därefter påbörjas insatserna och löper på med omväxlande större digitala föreläsningar och workshops på plats.

Kvalifikationer

Som sökande till tjänsten som administrativ koordinator har du en akademisk utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning med god kännedom om dokumenthantering samt kunskaper inom Teams. Du har god IT vana och kommunikativ förmåga. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med Public 360 samt Teams och Microsoft 365:s övriga applikationer. 

För att trivas i rollen som administrativ koordinator hos oss behöver du tycka om att arbeta självständigt, ha struktur- och ordningssinne, samt en god kommunikativ förmåga.

Vi erbjuder ett omväxlande, självständigt och utvecklande arbete med möjlighet till flexibla arbetstider och delvis distansarbete.

Villkor

Projektanställning, 100%,  2 år. 

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas, vilket sker i mitten av juni.
Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.
Västra Götalandsregionen krigsplacerar alla tillsvidareanställda medarbetare.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion.  Du kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/surrogate.
Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare Kultur

Ansök    Jun 23    Studiefrämjandet    Studieadministratör
Om tjänsten Arbetet som verksamhetsutvecklare består till stor del av uppsökande verksamhet mot föreningar/grupper och organisationer. Det är en kombination av utåtriktade kontakter och administration. Att arbeta med folkbildning är lika mycket en livsstil som ett jobb och vårt arbete går ut på att interagera med människor varje dag. Kärnan består i att bygga upp, underhålla samt vidareutveckla nätverk och verksamheter för att skapa folkbildning, vilket kr... Visa mer
Om tjänsten
Arbetet som verksamhetsutvecklare består till stor del av uppsökande verksamhet mot föreningar/grupper och organisationer. Det är en kombination av utåtriktade kontakter och administration. Att arbeta med folkbildning är lika mycket en livsstil som ett jobb och vårt arbete går ut på att interagera med människor varje dag. Kärnan består i att bygga upp, underhålla samt vidareutveckla nätverk och verksamheter för att skapa folkbildning, vilket kräver att du kan arbeta såväl fokuserat som självständigt.

Tjänsten är särskilt inriktad till administration av olika kulturprojekt. Du behöver därför känna till förutsättningar för det lokala kulturarbetet i kommunerna inom Fyrbodal.

Du kommer bland annat att arbeta med att utöka och utveckla vårt utbud, söka upp och engagera cirkelledare, besöka befintliga målgrupper och stötta dem i deras folkbildande verksamhet, skapa nya samarbeten med föreningar, grupper och organisationer samt samarbeta med dina folkbildningskollegor. Du kommer även att vara ansvarig för kontakten och samarbetet med flera av våra medlemsorganisationer i ett antal kommuner runt Fyrbodal. Det är viktigt att du har förmåga att bygga upp och vårda ett brett nätverk.

Erfarenhet och kompetens
- Du ska vara van att tala inför grupper samt ha lätt för att uttrycka dig och kommunicera både i tal och skrift.
- Du behöver ha mycket god datavana och röra dig obehindrat i Officemiljön och på sociala medier. Vana/erfarenhet av digitala mötesverktyg.
- Du behöver ha grundläggande kunskaper inom ekonomi eftersom du hanterar din egen budget och verksamhet.
- Du har god organisations- och prioriteringsförmåga.
- Du har gymnasieutbildning.
- Du är en van administratör.
- Du har en god pedagogisk förmåga.
- Du har B-körkort.
- Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att arbeta självständigt och uppsökande gärna i projektform.
- Erfarenhet av folkbildningsverksamhet, föreningsliv och/eller ideellt styrelsearbete är meriterande.
- Kultur administrativ bakgrund är meriterande.
- Erfarenhet av att söka projektmedel är meriterande.


Din profil
Det är viktigt att du är engagerad och driven i det du gör. Vi söker dig som är utåtriktad, nyfiken på människor, har lätt för att kommunicera samt skapa relationer och kontakter. Du måste också vara lyhörd och lösningsorienterad för att lyckas i mötet med människor där målet är att du ska skapa nya och vårda befintliga samarbeten. Du är öppen för nya idéer, har lätt för att ta egna initiativ inom givna ramar och följer tagna beslut. Du har god serviceanda och samarbetsförmåga. Stor vikt kommer därför att läggas vid personlig lämplighet.

Inom Studiefrämjandet har vi ett demokratiskt synsätt och det är viktigt att du står bakom vår värdegrund om allas lika värde och rätt till kunskap, kultur och bildning.

Vi erbjuder dig
Studiefrämjandet är ett av Sveriges största studieförbund och är partipolitiskt och religiöst obundet. Vi på Studiefrämjandet har passion för människor och för vårt arbete. Vi går till arbetet varje dag med känslan av att vi bidrar med något meningsfullt till samhället. Vi arbetar för att motverka bildningsklyftor och för att bidra till ett samhälle som bejakar mångfald.

Fakta om tjänsten
Tjänsten innefattar administrativa, pedagogiska och informativa insatser samt deltagande i olika typer av arrangemang som innebär att delar av arbetet kan ske under kvällar och ibland helger. I tjänsten reser du i första hand med kollektivtrafik men du behöver även ha tillgång till egen bil. Placeringsort Vänersborg, men resor kommer att förekomma inom hela Fyrbodal.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning och har målstyrd arbetstid med en snittarbetstid om 37,5 h/vecka. Kollektivavtal med Unionen. Studiefrämjandet tillämpar individuell och differentierad lönesättning, tillträde sker efter överenskommelse.

Vid frågor om tjänsten kontakta verksamhetschef Gabriela König 072-402 74 80.

Fackligt ombud för Unionen är Maria Bäckman tel 0522-779823.

Ansökan
Låter det som ett intressant nästa steg i din karriär? Välkommen att skicka in din ansökan. Ansök genom att klicka på "Ansök nu" samt bifoga ditt CV och personligt brev.

Sista datum för ansökan är 2020-07-05. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt då vi önskar tillsätta tjänsten omgående.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Vi undanber oss kontakter med mediesäljare och rekryteringsleverantörer i samband med rekryteringen av denna tjänst. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare folkbildning & föreningsliv till Studiefrämjandet ...

Är du vår nya Verksamhetsutvecklare? Studiefrämjandet Fyrbodal söker Verksamhetsutvecklare med inriktning folkbildning och föreningsliv. Om tjänsten Arbetet som verksamhetsutvecklare består till stor del av uppsökande verksamhet mot våra samarbetsorganisationer och föreningar. Arbetet är en kombination av utåtriktade kontakter och administration. Att arbeta med folkbildning är lika mycket en livsstil som ett jobb och vårt arbete går ut på att interagera ... Visa mer
Är du vår nya Verksamhetsutvecklare?
Studiefrämjandet Fyrbodal söker Verksamhetsutvecklare med inriktning folkbildning och föreningsliv.

Om tjänsten
Arbetet som verksamhetsutvecklare består till stor del av uppsökande verksamhet mot våra samarbetsorganisationer och föreningar.

Arbetet är en kombination av utåtriktade kontakter och administration. Att arbeta med folkbildning är lika mycket en livsstil som ett jobb och vårt arbete går ut på att interagera med människor varje dag. Kärnan består i att bygga upp, underhålla samt vidareutveckla nätverk och verksamheter för att skapa folkbildning, vilket kräver att du kan arbeta såväl fokuserat som självständigt.

Tjänsten är särskilt inriktad till studieverksamhet på äldreboende, gruppboende (tillgänglighet), samt verksamhet i musikföreningar mm. Du behöver därför ha kunskap och intresse för folkbildning och kultur.

Du kommer bland annat att arbeta med att utöka och utveckla vårt utbud, söka upp och engagera cirkelledare, besöka befintliga målgrupper och stötta dem i deras folkbildande verksamhet.

Tjänsten innefattar administrativa, pedagogiska och informativa insatser samt deltagande i olika typer av arrangemang som innebär att delar av arbetet kan ske under kvällar och ibland helger. I tjänsten reser du i första hand med kollektivtrafik men du behöver även ha tillgång till egen bil.

Utöver ansvarsområde kring i folkbildningsverksamheten behöver du ha ett stort intresse för administration då den är mer omfattande på denna tjänst.

Det är viktigt att du har förmåga att bygga upp och vårda ett brett nätverk.

Erfarenhet och kompetens
- Du ska ha kunskap, erfarenhet och intresse av föreningsliv
- Du ska ha lätt för att tala inför grupper samt ha lätt för att uttrycka dig och kommunicera både i tal och skrift
- Du behöver god datavana och röra dig obehindrat i Officemiljön och på sociala medier. Digitala mötesverktyg är inte främmande för dig. Meriterande om du har erfarenhet av systemet Gustav
- Du behöver ha grundläggande kunskaper inom ekonomi eftersom du hanterar din egen budget och verksamhet
- Du har god organisations- och prioriteringsförmåga
- Du har en god pedagogisk förmåga
- Du har B-körkort
- Meriterande om du har utbildning inom samhälle, pedagogik, kultur, socialt arbete eller motsvarande
- Erfarenhet av folkbildningsverksamhet, föreningsliv och/eller ideellt styrelsearbete är meriterande


Din profil

Det är viktigt att du är engagerad och driven i det du gör. Vi söker dig som är utåtriktad, nyfiken på människor, har lätt för att kommunicera samt skapa relationer och kontakter. Du måste också vara lyhörd och lösningsorienterad för att lyckas i mötet med människor där målet är att du ska skapa nya och vårda befintliga samarbeten. Du är öppen för nya idéer, har lätt för att ta egna initiativ inom givna ramar och följer tagna beslut. Du har god serviceanda och samarbetsförmåga. Stor vikt kommer därför att läggas vid personlig lämplighet.

Inom Studiefrämjandet har vi ett demokratiskt synsätt och det är viktigt att du står bakom vår värdegrund om allas lika värde och rätt till kunskap, kultur och bildning. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Vi erbjuder dig

Vi på Studiefrämjandet har passion för människor och för vårt arbete. Vi går till arbetet varje dag med känslan av att vi bidrar med något meningsfullt till samhället. Vi arbetar för att motverka bildningsklyftor och för att bidra till ett samhälle som bejakar mångfald.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning och har målstyrd arbetstid med en snittarbetstid om 37,5 h/vecka. Studiefrämjandet tillämpar individuell och differentierad lönesättning, tillträde sker efter överenskommelse.

Placeringsort är Vänersborg.

Ansökan
Låter det som en intressant tjänst? Välkommen att skicka in din ansökan. Ansök genom att klicka på "Ansök nu". Inkludera CV och personligt brev.

Sista datum för ansökan är 2022-07-29. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt då vi önskar tillsätta tjänsten omgående.
Vid frågor om tjänsten kontakta verksamhetschef Gabriela König (mailto:[email protected]).

Studiefrämjandet har kollektivavtal med Unionen. Fackligt ombud för Unionen är Ulrik Hedin (mailto:[email protected]).

Vi är måna om att ta semester och få tid för återhämtning, varför återkopplingen under sommarperioden kan vara något långsammare än vanligt.

Om Studiefrämjandet
Studiefrämjandet är ett av Sveriges 10 studieförbund med ett brett utbud av studiecirklar, utbildningar, kulturarrangemang och föreläsningar. Vi är ett partipolitiskt och religiöst obundet studieförbund grundad på våra 19 medlemsorganisationer. Utifrån ett demokratiskt synsätt hävdar vi allas lika värde och rätt till kunskap, kultur och bildning. I all vår verksamhet ska vi främja mångfald och motarbeta främlingskap och rasism. Alla ska känna att de är välkomna till Studiefrämjandet!

Vi undanber oss kontakter med mediesäljare och rekryteringsleverantörer i samband med rekryteringen av denna tjänst. Visa mindre