Lediga jobb som Personaladministratör/Personalassistent i Vänersborg

Se lediga jobb som Personaladministratör/Personalassistent i Vänersborg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Vänersborg som finns hos arbetsgivaren.

Chefsstöd till verksamhetsområde Vänersborg

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter. Verksamhetsområde Vänersborg består av två anstalter i Vänersborg och ett häkte i Uddevalla. Anstalten Östragård är en öppen anstalt... Visa mer
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Verksamhetsområde Vänersborg består av två anstalter i Vänersborg och ett häkte i Uddevalla. Anstalten Östragård är en öppen anstalt med plats för 173 klienter. Anstalten Brinkeberg är en sluten anstalt med plats för 130 klienter och Häktet i Uddevalla har 57 platser. Vi är en innehållsrik verksamhet och hos oss arbetar kriminalvårdare, administratörer, sjuksköterskor, kockar, lärare, produktionsledare, chefer med flera. Vi är en modern myndighet som bjuder på utvecklingsmöjligheter och utmaningar där du får vara med och påverka framtiden.

Läs mer om vår verksamhet på www.kriminalvarden.se

ARBETSUPPGIFTER
Som chefsstöd arbetar du både strategiskt och operativt med verksamhetsutveckling och uppföljning i ett nära samarbete med kriminalvårdschefen, din andra chefsstödskollega samt våra 11 kriminalvårdsinspektörer (första linjens chefer). Tillsammans utgör ni alla en del av ledningsgruppen och verkar tillsammans för att fullfölja ert uppdrag utifrån gällande lagstiftning och för att våra medarbetare ska ha goda förutsättningar att både utvecklas och trivas på arbetsplatsen. Som chefsstöd kommer du att arbeta både brett och fördjupat i ledningens styr- och uppföljningsprocesser, vilket ibland sker i ett högt tempo, tillsammans med dina kollegor inom den lokala ledningsgruppen.

I din roll som chefsstöd har du fokus på frågor inom både arbetsmiljö, samverkan/MBL, strategiskt arbete med sjuktal och lönebildning. Du är delaktighet i kompetensförsörjningen och hanterar bland annat beställning av anställningsavtal i samarbete med chefer. Du ansvarar även för att handlingarna diarieförs och akt-hanteras. I rollen är du även den som tar fram beslutsunderlag och andra underlag till ledningsgruppsmöten, skyddskommittéer och förhandlingar. Vidare fungerar du som stöd till kriminalvårdschef och kriminalvårdsinspektörer i specifika frågor såsom årsplan, verksamhetsplanering och förbereda uppföljningar. Du stödjer kriminalvårdsinspektörerna i diverse frågor utifrån HR-perspektiv. Andra administrativa arbetsuppgifter kan också förekomma.

KVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen som chefsstöd hos oss är det viktigt att du trivs i en administrativ roll och är van vid att arbeta självständigt, strukturerat och systematiskt. Du är noggrann och lägger stor vikt vid att kvalitetssäkra ditt arbete. Du har intresse för att hjälpa andra, hitta lösningar och har en ödmjuk inställning till kollegor och arbetsuppgifter. Rollen innebär många kontaktytor både inom och utanför organisationen och det ställs därför höga krav på god kommunikations- och samarbetsförmåga i dialog med chefer, fackliga företrädare och externa aktörer som du samverkar med. Vi ser gärna också att du är nyfiken och tar initiativ.

I rollen som chefsstöd ges det utrymme och möjlighet att vara med och utveckla ett växande verksamhetsområde. Vi ser därför också att du är prestigelös och inte är rädd att testa nya arbetssätt och metoder.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Utöver formella kompetenser lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi säker dig som har:
• Fullständig gymnasieutbildning alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som Kriminalvården bedömer relevant för tjänsten
• Aktuell och flerårig arbetslivserfarenhet från en liknande roll inom HR/chefsstöd eller annan erfarenhet som av Kriminalvården bedöms vara relevant för tjänsten
• Erfarenhet av att självständigt driva processer med flera aktörer
• Goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet av administrativt arbete i offentlig sektor företrädelsevis inom rättsväsendet
• Aktuell erfarenhet av arbete inom Kriminalvården
• Erfarenhet av arbete med kompetensförsörjning
• Erfarenhet av diarieföring och akt-hantering
• Erfarenhet av samverkan med personalorganisationer och samarbete med externa aktörer

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll och personutredning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Skoladministratör

Vi söker en glädjefylld och serviceinriktad person som kan axla det viktiga uppdraget som skoladministratör hos oss på Brålanda och Skerrud skola!  Vår skolenhet består av två skolor: Brålanda skola och Skerrud skola och här går elever från förskoleklass till och med åk 6. För de elever som behöver fritidshem, så finns vår avdelning i samma lokaler som skolan. Brålanda skola ligger mitt i Brålanda samhälle 2,5 mil norr om Vänersborg på Dalboslätten, m... Visa mer
Vi söker en glädjefylld och serviceinriktad person som kan axla det viktiga uppdraget som skoladministratör hos oss på Brålanda och Skerrud skola! 

Vår skolenhet består av två skolor: Brålanda skola och Skerrud skola och här går elever från förskoleklass till och med åk 6.

För de elever som behöver fritidshem, så finns vår avdelning i samma lokaler som skolan.

Brålanda skola ligger mitt i Brålanda samhälle 2,5 mil norr om Vänersborg på Dalboslätten, mellan Kroppefjäll och Vänern. Skerrud skola är en mindre skola, som ligger skogsnära två och en halv mil nordost om Vänersborg

Hos oss arbetar vi alla utifrån vår helhetsidé att alla ska känna glädje, utmanas och utvecklas i god lärandemiljö. Vi utformar klassrum och skolgård för mångfald och variation i undervisning och lek. Vi sätter eleven i fokus och arbetar för allas möjligheter att lyckas. Varmt välkommen till oss!

Arbetsuppgifter
Som administratör är ditt huvudsakliga uppdrag att stötta rektorerna och övriga medarbetare i att få verksamheten att fungera på bästa sätt. Du kommer bland annat ansvara för personal- och elevadministration, bokföring, schemaläggning och vikarieanskaffning.

För att kunna hantera ovan nämnda ansvarsområden kommer du arbeta i ett flertal olika it-system. Du arbetar i nära samarbete med rektorerna och stöttar dem i deras arbete utifrån behov vilket gör att uppdraget kommer vara föränderligt. Du kommer arbeta för både Brålanda och Skerrud skola men har din fasta arbetsplats på Brålanda skola.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant YH- eller högskoleutbildning inom administration exempelvis med inriktning ekonomi-, personal- eller socialadministration eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig. 

Du ska ha erfarenhet av administrativt arbete gärna inom skola eller liknande verksamhet. Meriterande är att du arbetat med system som Heroma, Raindance och Procapita.

Som person ska du ha ett serviceinriktat och relationsskapande förhållningssätt och du behöver ha känsla för integritet, kvalitet och struktur i ditt arbete. Det krävs även att du har analytisk förmåga, kan inta ett helhetsperspektiv och är mål- och resultatinriktad. Du ska kunna behärska det svenska språket i tal och skrift samt kunna tillägna dig ett textinnehåll på svenska.

För denna tjänst krävs att du har körkort och tillgång till bil.KrigsplaceringOm du söker en tjänst hos oss som omfattas av krigsplacering kommer du få information om det i samband med din anställning.ÖvrigtVänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet.

Våra värdeord: Levande, attraktiv, hållbar - tillsammansOlika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en introduktion direkt vid start! Är du nyfiken på att prova introduktionen redan nu och få veta mer om hur vi arbetar i Vänersborgs kommun? Starta http://introduktion.vanersborg.se/ genom att välja avsnitt och skriv in ditt namn för att få ett diplom efter genomförd introduktion. Ditt namn registreras ingenstans.Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på vårhttp://jobb.vanersborg.se/ och sidan https://www.vanersborg.se/naringsliv-och-arbete/arbetsmarknad/jobba-i-vanersborgs-kommun .Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du https://www.vanersborg.se/naringsliv-och-arbete/arbetsmarknad/fackliga-organisationer .Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling. Visa mindre

Schemaadministratör till Bemanningsenheten

Beskrivning Bemanningsenheten är en central enhet inom socialförvaltningen, som ansvarar för central schemaläggning, vikarieanskaffning och vikarietillsättning, sommarrekrytering, central planering inom hemtjänst samt poolverksamhet. Socialförvaltningen har alltid den enskilde i centrum och ytterst är all planering, schemaläggning och bemanning till för att tillgodose våra brukare och patienter samt att skapa en god arbetsmiljö för våra medarbetare och ... Visa mer
Beskrivning
Bemanningsenheten är en central enhet inom socialförvaltningen, som ansvarar för central schemaläggning, vikarieanskaffning och vikarietillsättning, sommarrekrytering, central planering inom hemtjänst samt poolverksamhet.

Socialförvaltningen har alltid den enskilde i centrum och ytterst är all planering, schemaläggning och bemanning till för att tillgodose våra brukare och patienter samt att skapa en god arbetsmiljö för våra medarbetare och hållbar ekonomi.  


Arbetsuppgifter
Du som schemaadministratör har en nyckelroll i bemanningsorganisationen och kommer att arbeta som stöd gentemot chefer i schemaplaneringsprocessen utifrån hållbara schema, verksamhetens behov och arbetstidslagen. Du arbetar på uppdrag av enhetschef och har ett nära samarbete med gruppledare, bemanningscontroller och bemanningsadministratörer. Du är med och implementerar nya arbetssätt och rutiner som bidrar till verksamhetens mål. I rollen är det viktigt att du kontinuerligt framför förbättringsförslag och ser utvecklingsmöjligheter.

I uppdraget ingår även:  

- Att omvärldsbevaka inom området.
- Att samverka med interna och externa aktörer. 
- Att skapa trygghet hos våra chefer och andra berörda genom kunskap och tydlighet om kommunens schemaläggning- och bemanningsprocess.
- Att kontinuerligt framföra förbättringsförslag och utvecklingsmöjligheter gällande schemaläggningsprocessen.

Vi erbjuder dig en spännande tjänst där du får möjlighet att bidra till en effektiv schemaläggning och bemanning. 


Kvalifikationer
Du har minst gymnasieutbildning och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av schemaläggning. För att lyckas i rollen som schemaläggare är det viktigt att du är strukturerad, noggrann, lösningsfokuserad och flexibel. Du behöver ha kunskap kring lagar och avtal som reglerar arbetslivet samt en god IT-vana.  

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaper och färdigheter som vi bedömer krävs för tjänsten. 

Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift.

B-körkort är ett krav.

När du söker tjänst inom Socialförvaltningens verksamheter får du vara beredd på att uppvisa utdrag ur belastningsregistret inför tillsättning av tjänst.

Rekrytering kan komma att påbörjas under ansökningstiden, så vänta inte med din ansökan. 

KrigsplaceringOm du söker en tjänst hos oss som omfattas av krigsplacering kommer du få information om det i samband med din anställning.ÖvrigtVänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet.

Våra värdeord: Levande, attraktiv, hållbar - tillsammansOlika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en introduktion direkt vid start! Är du nyfiken på att prova introduktionen redan nu och få veta mer om hur vi arbetar i Vänersborgs kommun? Starta http://introduktion.vanersborg.se/ genom att välja avsnitt och skriv in ditt namn för att få ett diplom efter genomförd introduktion. Ditt namn registreras ingenstans.Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på vårhttp://jobb.vanersborg.se/ och sidan https://www.vanersborg.se/naringsliv-och-arbete/arbetsmarknad/jobba-i-vanersborgs-kommun .Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du https://www.vanersborg.se/naringsliv-och-arbete/arbetsmarknad/fackliga-organisationer .Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling. Visa mindre

Administratör till Bemanningsenheten

Beskrivning Till vår Bemanningsenhet söker vi nu en Administratör med ett kombinerat uppdrag av schemaplanering och central planering av hemtjänstinsatser. Arbetsuppgifter Rollen är kombinerad och innefattar både arbete med schemaläggning samt daglig planering av hemtjänstinsatser. Du kommer att ha ett övergripande ansvar både för att planera schema utifrån verksamhetens behov och utifrån arbetstidslagen samt att arbeta med daglig planering av insatser ... Visa mer
Beskrivning
Till vår Bemanningsenhet söker vi nu en Administratör med ett kombinerat uppdrag av schemaplanering och central planering av hemtjänstinsatser.

Arbetsuppgifter
Rollen är kombinerad och innefattar både arbete med schemaläggning samt daglig planering av hemtjänstinsatser. Du kommer att ha ett övergripande ansvar både för att planera schema utifrån verksamhetens behov och utifrån arbetstidslagen samt att arbeta med daglig planering av insatser inom hemtjänst och vissa delegerade insatser från hemsjukvården. Arbetet på enheten är organiserat mot olika geografiska områden, ditt uppdrag är flexibelt med viss del stadigvarande ansvarsområde samt viss del att stötta kollegor vid arbetsanhopning och frånvaro. I ditt uppdrag kommer du att ha ett nära samarbete med enhetschefer, gruppledare och andra yrkesroller. Du kommer att vara behjälplig inom arbetsområdet med att skapa en resurseffektiv planering och att skapa hållbara scheman.


Kvalifikationer
Du ska ha flerårig praktisk erfarenhet av arbete inom hemtjänst. Du har minst gymnasieutbildning och tidigare erfarenhet av planering av det dagliga flödet av personal inom hemtjänst/vård och omsorg. Det är viktigt att kunna se detaljer samtidigt som du har ett helhetsperspektiv på schemaläggning och planering. Du tycker om att arbeta administrativt och du har tidigare erfarenhet av administration. Du har förmåga att arbeta självständigt och strukturerat samt att vara analytisk i ditt arbete.

IT-vana är ett krav samt att du har erfarenhet av att arbeta med IT-baserade planeringsverktyg och har kunskap om mobila arbetssätt, önskvärt med erfarenhet av Life Care och Heroma. Du ska ha kunskaper om arbetstidsregler och arbetsmiljö.

Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift.

Erfarenhet är ett krav och vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

Rekrytering kan komma att påbörjas under ansökningstiden, så vänta inte med din ansökan.KrigsplaceringOm du söker en tjänst hos oss som omfattas av krigsplacering kommer du få information om det i samband med din anställning.ÖvrigtVänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet.

Våra värdeord: Levande, attraktiv, hållbar - tillsammansOlika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en introduktion direkt vid start! Är du nyfiken på att prova introduktionen redan nu och få veta mer om hur vi arbetar i Vänersborgs kommun? Starta http://introduktion.vanersborg.se/ genom att välja avsnitt och skriv in ditt namn för att få ett diplom efter genomförd introduktion. Ditt namn registreras ingenstans.Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du https://www.vanersborg.se/naringsliv-och-arbete/arbetsmarknad/fackliga-organisationer .Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling. Visa mindre

Administratör till Skolstödsenheten, Vänersborg

Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndi... Visa mer
Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb


Skolstödsenheten är en enhet inom verksamhetsområdet specialskola. Enheten har cirka 65 medarbetare och ger stöd ibland annat ekonomi, personaladministration, inköp, elevadministration, skolskjutssamordning, tolkning, skolmåltidsverksamhet, lokalvård, lokalfrågor och hörselteknik till våra 10 specialskolor. Vi söker nu en administratör med placering på Vänerskolan i Vänersborg.

ARBETSUPPGIFTER
De huvudsakliga arbetsuppgifterna är elev- och skolskjutsadministration. I arbetet ingår även posthantering och övrig skoladministration. I arbetet som skolskjutsadministratör ingår utöver den administrativa delen kontakter med taxibolag, vårdnadshavare, skolans taxivärd och elever. Elevadministratören bistår skolans chefer och utgör ett nav i skolans administration. Arbetet innebär att hantera administrativa, ofta digitala, stödsystem. Arbetet leds av en chef inom skolstödsenheten men innebär samtidigt ett nära samarbete med skolans ledning.
Det finns myndighetsövergripande nätverk för elev-respektive skolskjutsadministratörer som finns placerade från Umeå till Lund.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• gymnasial utbildning inom området administration eller motsvarande
• erfarenhet av att arbeta som kvalificerad administratör inom skolverksamhet
• en väl utvecklad kommunikativ förmåga
• dokumenterad vana vid administrativa stöd- och it-system
• erfarenhet av arbete i elevadministrativa program

Det är meriterande om du har:
• eftergymnasial områdesrelevant utbildning

Personliga egenskaper
• Visar engagemang i ditt arbete
• Är serviceinriktad och lyhörd för verksamhetens behov
• Är kvalitetsmedveten, noggrann och strukturerad
• Kan planera ditt arbete och arbeta såväl självständigt som i team
• Tycker om variationen arbetet erbjuder och gör rätt prioritering bland arbetsuppgifterna
• Skapar goda samarbetsrelationer med såväl chefer och skolpersonal som administrativ personal
Du ska vara beredd på att lära dig kommunicera på teckenspråk om du inte redan kan detta.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet


ÖVRIGT
Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Chefsstöd vikariat till verksamhetsområde Vänersborg

Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter. Verksamhetsområde Vänersborg består av två anstalter i Vänersborg och ett häkte i Uddevalla. Anstalten Östragård är en öppen anstalt... Visa mer
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Verksamhetsområde Vänersborg består av två anstalter i Vänersborg och ett häkte i Uddevalla. Anstalten Östragård är en öppen anstalt med plats för 173 klienter. Anstalten Brinkeberg är en sluten anstalt med plats för 112 klienter och Häktet i Uddevalla har 57 platser. Vi är en innehållsrik verksamhet och hos oss arbetar kriminalvårdare, administratörer, sjuksköterskor, kockar, lärare, produktionsledare, chefer med flera. Vi är en modern myndighet som bjuder på utvecklingsmöjligheter och utmaningar där du får vara med och påverka framtiden
Läs mer om vår verksamhet på www.kriminalvarden.se

ARBETSUPPGIFTER
Som chefsstöd arbetar du både strategiskt och operativt med verksamhetsutveckling och uppföljning i ett nära samarbete med kriminalvårdschefen, din andra chefsstödskollega samt våra 10 kriminalvårdsinspektörer (första linjens chefer). Tillsammans utgör ni alla en del av ledningsgruppen och verkar tillsammans för att fullfölja ert uppdrag utifrån gällande lagstiftning och för att våra medarbetare ska ha goda förutsättningar att både utvecklas och trivas på arbetsplatsen. Som chefsstöd kommer du att arbeta både brett och fördjupat i ledningens styr- och uppföljningsprocesser, vilket ibland sker i ett högt tempo, tillsammans med dina kollegor inom den lokala ledningsgruppen.

I din roll som chefsstöd har du fokus på frågor inom både arbetsmiljö, samverkan/MBL, strategiskt arbete med sjuktal och lönebildning. Du är delaktighet i kompetensförsörjningen och hanterar bland annat beställning av anställningsavtal i samarbete med chefer. Du ansvarar även för att handlingarna diarieförs och akt-hanteras. I rollen är du även den som tar fram beslutsunderlag och andra underlag till ledningsgruppsmöten, skyddskommittéer och förhandlingar. Vidare fungerar du som stöd till kriminalvårdschef och kriminalvårdsinspektörer i specifika frågor såsom årsplan, verksamhetsplanering och förbereda uppföljningar. Du stödjer kriminalvårdsinspektörerna i diverse frågor utifrån HR-perspektiv. Andra administrativa arbetsuppgifter kan också förekomma.

KVALIFIKATIONER
För att trivas i rollen som chefsstöd hos oss är det viktigt att du trivs i en administrativ roll och är van vid att arbeta självständigt, strukturerat och systematiskt. Du är noggrann och lägger stor vikt vid att kvalitetssäkra ditt arbete. Du har intresse för att hjälpa andra, hitta lösningar och har en ödmjuk inställning till kollegor och arbetsuppgifter. Rollen innebär många kontaktytor både inom och utanför organisationen och det ställs därför höga krav på god kommunikations- och samarbetsförmåga i dialog med chefer, fackliga företrädare och externa aktörer som du samverkar med. Vi ser gärna också att du är nyfiken och tar initiativ.

I rollen som chefsstöd ges det utrymme och möjlighet att vara med och utveckla ett växande verksamhetsområde. Vi ser därför också att du är prestigelös och inte är rädd att testa nya arbetssätt och metoder.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Utöver formella kompetenser lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi söker dig som har:
• Akademisk utbildning/högskoleexamen om minst 120 hp motsvarande 2 år på högskola/universitet inom områden som vi bedömer relevant alternativt annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
• Aktuell och flerårig arbetslivserfarenhet från en liknande roll inom HR/chefsstöd eller annan erfarenhet som av Kriminalvården bedöms vara relevant för tjänsten
• Erfarenhet av att självständigt driva processer med flera aktörer
• Goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet av administrativt arbete i offentlig sektor företrädelsevis inom rättsväsendet
• Erfarenhet av arbete med kompetensförsörjning
• Erfarenhet av diarieföring och akt-hantering
• Erfarenhet av samverkan med personalorganisationer och samarbete med externa aktörer

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll och personutredning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Vi vill redan nu informera om att vi planerar att genomföra digitala intervjuer under vecka 11 och 12.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal. Visa mindre

Administratör inom HR och lön

Vargön Alloys AB är Sveriges enda producent av ferrolegering och har cirka 200 anställda. Företaget är beläget vid Göta Älv i Vänersborgs kommun och ingår i Yildirim Group of Companies, vilket är en av Europas största tillverkare av ferrokrom. Vår produkt, ferrokrom, är en legering som ger stålet hårdhet och motståndskraft mot korrosion och används vid tillverkning av rostfritt stål samt specialstål över hela världen. Vi på personalavdelningen har i ... Visa mer
Vargön Alloys AB är Sveriges enda producent av ferrolegering och har cirka 200 anställda. Företaget är beläget vid Göta Älv i Vänersborgs kommun och ingår i Yildirim Group of Companies, vilket är en av Europas största tillverkare av ferrokrom. Vår produkt, ferrokrom, är en legering som ger stålet hårdhet och motståndskraft mot korrosion och används vid tillverkning av rostfritt stål samt specialstål över hela världen.
Vi på personalavdelningen har i uppdrag att vara en resurs till verksamheten och finnas till för våra anställda från det att de börjar på företaget tills det att de slutar.

Vårt team söker nu en ny kollega. Utöver dig består avdelningen av fyra personer, två lönehandläggare, en personalgeneralist samt personalchefen. Vi värdesätter varandras kunskaper och hjälper varandra för att kunna ge ett så professionellt stöd till cheferna som möjligt.

För att kunna möta en ökad arbetsbelastning samt kunna avsätta resurser för att effektivisera och kvalitetssäkra våra processer söker vi nu en administratör som har ena benet inom HR och det andra benet inom lön. 

Du kommer att ansvara för utbildningsadministrationen inom företaget, både för intern och extern utbildningsplanering samt registreringen av kompetens och certifikat i vårt personal- och lönesystem Agda. Du kommer även att ansvara för att administrera och optimera vårt rapportsystem/listgenerator som finns i Agda så att det utvecklas i takt med nyheter och önskemål om nya rapporter. Du kommer även att hantera statistikrapportering till vårt huvudkontor i Istanbul.

Personalstödsprocessen som finns på vårt intranät, Insidan, behöver utvecklas och likställas med en bra personalhandbok, där vi ser att du kommer ha det övergripande ansvaret i utveckling och publicering. Annan administration inom HR sidan kommer att vara att förbereda och skicka underlag till chefer i förebyggande rehabilitering, semesterhantering, dags för medarbetarsamtal, jubilarer mm, dvs vara den som säkerställer att processerna löper på smidigt.    

För att minska sårbarheten på avdelningen så är målet att du även ska läras upp inom lönearbetet så du kan vara en resurs inom löneprocessen för bearbetning löner i Agda. Det innebär bland annat att ge support till chefer och medarbetare kring både lön och tidsrapportering, hantera schemaläggning, uppföljning av attestering för tidrapporter, köra lönen samt löpande löneadministrativa arbetsuppgifter.

För att lyckas i rollen hos oss har du en administrativ erfarenhet och relevant utbildning och/eller erfarenhet av arbete inom lön. Du har arbetat i många olika system och har ett stort systemtänk. Meriterande är tidigare erfarenhet av kollektivavtal med fördel från den privata sektorn.  Vi är ett litet team så därför ser vi att du är en positiv person som trivs att samarbeta med oss kollegor samtidigt som du också är självgående. Vidare tror vi att du har ett konsultativt serviceinriktat arbetssätt och har lätt att sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du har en helhetsförståelse för datasystem och är noggrann och strukturerad. Vi är prestigelösa och kommunikativa och önskar att du är likasinnad. Visa mindre

Förskoleadministratör

Beskrivning Vill du jobba hos oss på Förskolekontoret? En av våra administratörer har fått annat uppdrag och därför söker vi dig som vill bli vår nya kollega och jobba tillsammans med oss. På Förskolekontoret är vi ett härligt gäng administratörer, rektorer, specialpedagoger och socialpedagog som jobbar. Hos oss får du en arbetsplats med trevliga kollegor, mycket skratt och bra gemenskap. Vi har ett öppet arbetsklimat och tillsammans driver vi verksamhe... Visa mer
Beskrivning
Vill du jobba hos oss på Förskolekontoret? En av våra administratörer har fått annat uppdrag och därför söker vi dig som vill bli vår nya kollega och jobba tillsammans med oss.

På Förskolekontoret är vi ett härligt gäng administratörer, rektorer, specialpedagoger och socialpedagog som jobbar. Hos oss får du en arbetsplats med trevliga kollegor, mycket skratt och bra gemenskap. Vi har ett öppet arbetsklimat och tillsammans driver vi verksamheten framåt.

Arbetsuppgifter
Som administratör kommer du att utgöra en viktig servicefunktion och arbeta med det administrativa stödet för förskolor och i nära samarbete med rektorer och övrig personal. Arbetsuppgifterna skiftar i komplexitet, vilket betyder att du kan förvänta dig att arbeta både med betydande utmaningar och med dagliga rutinärenden.

Du kommer bland annat att arbeta med:

- Personaladministrativa arbetsuppgifter – skapa anställningsunderlag, registrera/kontrollera schema, kontrollera frånvaroärenden m.m.
- Ekonomiadministration – kontering leverantörsfakturor, förbereda underlag och göra större inköp till förskolorna.
- Diverse bokningar, beställningar och posthantering 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är självgående och serviceinriktad. Du ska ha mycket god förmåga att arbeta med verksamhetsstödjande IT-system inom personal-, faktura- och personuppgiftshantering samt kunna formulera dig enkelt i skrift och tal. Du är en god organisatör och är noggrann i ditt arbete, du har god planeringsförmåga och optimerar din vardag för att ha god framförhållning. Du bör kunna ta egna initiativ och ha stor flexibilitet i ditt arbete. För dig är likabehandling en självklarhet och du har ett gott bemötande gentemot såväl kollegor som externa kontakter.

- Du har högskoleutbildning med inriktning på offentlig förvaltning eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig.
- Meriterande är tidigare arbete med skol- eller förskoleadministration eller annan offentlig administration.
- Mycket goda IT-kunskaper, meriterande är Raindance, Heroma, Flexite, Procapita och Officepaketet. 

 

Villkor
Utdrag ur Polisens belastningsregister ska lämnas in vid anställning.

Tillsvidare

Omfattning 100% från och med 2023-05-01 eller enligt överenskommelse. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Intervjuer sker löpande under rekryteringsperioden. Arbetsprov kan förekomma.

 

KrigsplaceringI Sverige gäller totalförsvarsplikt. Sveriges kommuner har av regeringen fått krav att den civila delen av https://www.vanersborg.se/omsorg--hjalp/trygg-och-saker/totalforsvar.html som ska bidra till att samhället fungerar även under höjd beredskap. För att prioriterad verksamhet ska fungera även i ett sådant läge behöver det finnas personal tillhands som kan arbeta med detta i kommunen. Därför har kommunen krigsplacerat vissa medarbetare. Om du söker en tjänst hos oss som omfattas av krigsplacering kommer du få information om det i samband med din anställning.ÖvrigtVänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet.

Våra värdeord: Levande, attraktiv, hållbar - tillsammansOlika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en introduktion direkt vid start! Är du nyfiken på att prova introduktionen redan nu och få veta mer om hur vi arbetar i Vänersborgs kommun? Starta http://introduktion.vanersborg.se/ genom att välja avsnitt och skriv in ditt namn för att få ett diplom efter genomförd introduktion. Ditt namn registreras ingenstans.Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på vårhttp://jobb.vanersborg.se/ och sidan https://www.vanersborg.se/naringsliv-och-arbete/arbetsmarknad/jobba-i-vanersborgs-kommun .Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du https://www.vanersborg.se/naringsliv-och-arbete/arbetsmarknad/fackliga-organisationer .Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling. Visa mindre

Administratörer till Bemanningsenheten

Beskrivning Bemanningsenheten består av administratörer som arbetar med vikarieanskaffning, central planering av hemtjänst, central schemaläggning inom äldreomsorgen samt andra övergripande arbetsuppgifter inom förvaltningen. Vi söker nu två nya medarbetare med inriktning mot vikarieanskaffning, en tillsvidareanställning och ett vikariat. Då en av våra administratörer har fått annat jobb söker vi nu en ersättare för tillsvidareanställning. Vi söker äv... Visa mer
Beskrivning
Bemanningsenheten består av administratörer som arbetar med vikarieanskaffning, central planering av hemtjänst, central schemaläggning inom äldreomsorgen samt andra övergripande arbetsuppgifter inom förvaltningen.

Vi söker nu två nya medarbetare med inriktning mot vikarieanskaffning, en tillsvidareanställning och ett vikariat.

Då en av våra administratörer har fått annat jobb söker vi nu en ersättare för tillsvidareanställning.

Vi söker även en vikare för en tillfällig utökning fram till årsskiftet. Verksamheten kommer att arbeta med kompetensutveckling under hösten och behöver då ytterligare en administratör under en begränsad tid.

Vi söker dej som gillar högt tempo och snabba kast i vardagen. Vi jobbar i lösningsfokuserade team där vi hjälps åt och arbetar tillsammans i det dagliga arbetet. Du kommer i din vardag att arbeta nära kollegor och enhetschef i ett prestigelöst klimat där vi stöttar och hjälper varandra.

Vi är ett gott gäng som är kreativa och har roligt tillsammans.


Arbetsuppgifter
Vi administrerar korttidsfrånvaro inom äldreomsorg och funktionshinderverksamhet på socialförvaltningen. Vi tar emot beställningar från verksamheterna och via ett bokningssystem bokar vi in introducerade vikarier. Du ingår i ett team administratörer som arbetar tillsammans med vikarieanskaffning. Du har ett eget geografiskt område som du administrerar, men förväntas också stötta och ersätta kollegor vid frånvaro. Vid behov arbetar du tillsammans med rekryterare för att utöka antalet timanställda i organisationen.


Kvalifikationer
För att trivas i rollen behöver du gilla att ha många bollar i luften, samarbeta med många andra aktörer inom socialförvaltningen och vara flexibel i samarbetet med övriga administratörer.

Vi ser att du har erfarenhet från kommunal basverksamhet inom socialförvaltningen, vi ser också att du har erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter samt kunskap inom IT-området.

Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete med vikarieanskaffning samt har grundläggande kunskaper kring gällande lagstiftning inom området.

Rekrytering kommer att ske under ansökningstiden, så vänta inte med din ansökan!Övrigt

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet


Olika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.


Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en introduktion direkt vid start! Är du nyfiken på att prova introduktionen redan nu och få veta mer om hur vi arbetar i Vänersborgs kommun? http://introduktion.vanersborg.se/ genom att välja avsnitt och skriv in ditt namn för att få ett diplom efter genomförd introduktion. Ditt namn registreras ingenstans.


Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på vår sida https://www.vanersborg.se/jobb.

Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du https://www.vanersborg.se/naringsliv-och-arbete/arbetsmarknad/lediga-jobb-i-vanersborgs-kommun/fackliga-organisationer.html

Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling. Visa mindre

Skoladministratör

Om arbetsplatsen   Arbetsuppgifter Då vår Skoladministratör går vidare till andra utmaningar söker vi en ny Skoladministartör som kan stötta Rånnum och Mulltorps skolenheter åk F-6 så eleverna når god måluppfyllelse. Skoladministratörsrollen är viktig för att det löpande arbetet skall hålla hög kvalitet och löpa smidigt. Du kommer att vara en nyckelperson på våra skolenheter och ett ansikte utåt. I tjänsten ingår bland annat vikarieanskaffning, ansva... Visa mer
Om arbetsplatsen
 

Arbetsuppgifter
Då vår Skoladministratör går vidare till andra utmaningar söker vi en ny Skoladministartör som kan stötta Rånnum och Mulltorps skolenheter åk F-6 så eleverna når god måluppfyllelse.

Skoladministratörsrollen är viktig för att det löpande arbetet skall hålla hög kvalitet och löpa smidigt. Du kommer att vara en nyckelperson på våra skolenheter och ett ansikte utåt.

I tjänsten ingår bland annat vikarieanskaffning, ansvar för timanställda, fakturahantering, personalfrågor, schemaläggning etc.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning inom relevant område, exempelvis personaladministration eller ekonomi.Vi önskar att du har lång erfarenhet av att arbeta som administratör. Erfarenhet från tidigare arbete som skoladministratör är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.
Personlig mognad
Initiativtagande
Flexibel
Stabil
Samarbetsförmåga
Relationsskapande
Serviceinriktad
Strategisk
Strukturerad
Kvalitetsmedveten
Problemlösande analysförmåga
Helhetssyn

Du som söker har ett tydligt professionellt bemötande i dialog med såväl kollegor som elever och vårdnadshavare.
Du har god datavana och god adaptiv förmåga att anamma nya IT -system. Du har god förmåga att uttrycka dig professionellt både i tal och skrift.

Övrigt

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet


Olika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.


Kommunen nyttjar vår tids möjligheter att ge nya medarbetare en introduktion direkt vid start! Är du nyfiken på att prova introduktionen redan nu och få veta mer om hur vi arbetar i Vänersborgs kommun? http://introduktion.vanersborg.se/ genom att välja avsnitt och skriv in ditt namn för att få ett diplom efter genomförd introduktion. Ditt namn registreras ingenstans.


Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på vår sida https://www.vanersborg.se/jobb.

Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du https://www.vanersborg.se/naringsliv-och-arbete/arbetsmarknad/lediga-jobb-i-vanersborgs-kommun/fackliga-organisationer.html

Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling. Visa mindre

Administratör, schemaplanering

Vi söker nu en administratör för schemaplanering till Vård och omsorg samt Vård, stöd och utredning. Du kommer att samarbeta med flera chefer och gruppledare inom Vård och omsorg, såväl inom hemtjänst som särskilt boende samt mot chefer och gruppledare inom Vård, stöd och utredning. Du kommer ingå i en servicefunktion med andra schemaadministratörer. ARBETSUPPGIFTER Arbetsuppgifterna består av att planera scheman utifrån verksamhetens behov och arbet... Visa mer
Vi söker nu en administratör för schemaplanering till Vård och omsorg samt Vård, stöd och utredning.

Du kommer att samarbeta med flera chefer och gruppledare inom Vård och omsorg, såväl inom hemtjänst som särskilt boende samt mot chefer och gruppledare inom Vård, stöd och utredning.

Du kommer ingå i en servicefunktion med andra schemaadministratörer.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna består av att planera scheman utifrån verksamhetens behov och arbetstidslagen. Att vara behjälplig chefer inom arbetsområdet, samplanera grupper och skapa hållbara scheman. Arbete med dator och IT-baserade system och program.

KVALIFIKATIONER
Du ska ha minst gymnasieutbildning samt erfarenhet av vård och omsorg och av att planera scheman. Du ska även ha erfarenhet av planering av det dagliga flödet av personal, bland annat inom boende, hemtjänst och/eller inom andra verksamheter. Det är viktigt att kunna se detaljer samtidigt som du har ett helhetsperspektiv.

Du ska vara lösningsfokuserad och ha kunskap i att arbeta med datorer. En stor del av arbetet sker i IT-baserade system och program, så du bör vara bekväm med detta. Det är viktigt att du tycker om att arbeta administrativt och du ska ha tidigare erfarenhet av administration.

Du ska ha kunskaper om arbetstidsregler och arbetsmiljö.

B-körkort är ett krav.

Tre månaders provanställning efter överenskommelse med möjlighet till tillsvidareanställning.

ÖVRIGT
Olika är normen! Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång. Vi arbetar även aktivt med att skapa ett hållbart arbetsliv och därför har vi rökfri arbetstid på alla våra arbetsplatser.

Är du nyfiken på att veta mer om oss som arbetsgivare och vilka förmåner vi erbjuder - surfa in på www.vanersborg.se/jobb

Kontaktuppgifter till din fackliga organisation hittar du på www.vanersborg.se/fackligaorganisationer

Kommunen har gjort aktiva val i denna rekrytering och vill därför inte bli kontaktade med erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp/kompetensförmedling. Visa mindre

Vänersborgs tingsrätt söker en administratör

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. Så fungerar domstolarna    Är du en person som bidrar till en bra och positiv arbetsmiljö och vill arbeta med administrativa frågor i en spännande och händelserik organisation? Då är det här tjänsten för dig! Det hä... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.Så fungerar domstolarna 


 
Är du en person som bidrar till en bra och positiv arbetsmiljö och vill arbeta med administrativa frågor i en spännande och händelserik organisation? Då är det här tjänsten för dig!

Det här får du arbeta med
Som administratör kommer Du tillsammans med övriga administratörer ansvara för ekonomiadministration, bokning av nämndemän, resesamordning, inrapportering av underlag för lönehantering både för egen personal vid domstolen och för de nämndemän som tjänstgör, intranät och extern webbplats, administrativa diariet, tidredovisning, rekrytering, visst arkivarbete mm.

Andra uppgifter såsom bemanning av reception, utbildningsadministration och bevakning av registratorsbrevlåda förekommer också.

Vi söker dig som
Vi söker dig som har avslutad teoretisk gymnasieutbildning och har eftergymnasial utbildning om minst ett år med inriktning mot PA-frågor, eller annan utbildning som tillsammans med arbetslivserfarenhet bedöms likvärdig. Tidigare erfarenhet av administrativt arbete inom statlig verksamhet kan vara meriterande.

Du har en utpräglad känsla för service och kvalitet och förmåga att organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är en lagspelare som skapar goda relationer till kollegor och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. Vidare är du trygg, stabil och stresstålig med förmåga att kunna lägga i en extra växel när arbetet kräver det.

Du är en van datoranvändare med mycket god kompetens i Officepaketet. Arbete med ekonomisystemet Agresso, Palasso lönesystem och diarieföringssystemet W3D3 är meriterande. Vidare har du en god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i rekryteringen.

Särskilt om din ansökan
Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig med att arbeta som administratör och på vilket sätt du kan bidra till domstolens verksamhet.

Ange ditt löneanspråk i ansökan.

Om anställningen
Tjänsten är en tidsbegränsad anställning t.o.m 31 maj 2021, med ev. möjlighet till förlängning.

Som medarbetare får du bra förmåner och villkor, läs gärna mer

https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/jobba-hos-oss/att-jobba-i-sveriges-domstolar/varfor-jobba-hos-oss/

Vi använder tester som en del i urvalsprocessen.

Vilka är vi
Vänersborgs tingsrätt är en av de större tingsrätterna i landet med cirka 90 medarbetare.

Tingsrätten är en modern arbetsplats med centralt och vackert belägna lokaler i Vänersborg, med goda pendlingsmöjligheter t.ex. från Göteborg. Tingsrätten är indelad i tre målavdelningar och en administrativ enhet.

Den administrativa enheten ansvarar för personal-, ekonomi-, säkerhet, service, arkiv-, IT- och nämndemannafrågor. Den administrativa enheten har som viktigaste uppgift att ge en god administrativ service såväl internt som externt.

Som administratör kommer du att arbeta med administrativa arbetsuppgifter inom enheten. Du kommer att ha ett tätt samarbete med tingsrättens övriga administratörer.

För mer information om tingsrätten kan du besöka https://www.domstol.se/vanersborgs-tingsratt/

 
 
För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre