Lediga jobb Sveriges Domstolar i Vänersborg

Se alla lediga jobb från Sveriges Domstolar i Vänersborg. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Vänersborg som finns inom det yrket.

Vänersborgs tingsrätt söker en beredningsjurist till allmänna avdelningen

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Om du vill bli en del av vår organisation som består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull för att upprätthålla... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Om du vill bli en del av vår organisation som består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull för att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led, då ska du söka jobbet som beredningsjurist hos oss.

Den allmänna avdelningens främsta uppgift är att handlägga brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden. Tingsrätten avgör ca 5 000 mål och ärenden om året varav merparten är brottmål. På avdelningen är vi ca 30 engagerade medarbetare som tillsammans arbetar för att upprätthålla regeringens verksamhetsmål att snabbt och rättssäkert avgöra de mål och ärenden som inkommer till domstolen.

Domstolen har en särskild beredningsorganisation med beredningsdomare, beredningsjurist och två beredningsnotarier som tillsammans med målkansliet bereder alla tvistemål fram till första förberedelse och till huvudförhandling i brottmål. Den nuvarande beredningsjuristen deltar också i det strategiska utvecklingsarbetet genom att ingå i den allmänna avdelningens ledningsgrupp och har den dagliga arbetsledningen av notarierna avseende schemaläggning och fördelning av mål. Beredningsjuristen har också uppgifter när det gäller notariernas introduktion och utbildning. Nu söker vi ytterligare en beredningsjurist för att stärka upp beredningsarbetet.

Arbetet innebär
Som beredningsjurist kommer du att vara en fast medlem i beredningsorganisationen och arbeta i nära samarbete med beredningsdomaren och den nuvarande beredningsjuristen. Läs mer om hur det är att jobba som beredningsjurist inom Sveriges Domstolar https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/jobba-hos-oss/att-jobba-i-sveriges-domstolar/mot-vara-medarbetare/beredningsjurist/

Vi söker dig som
- När tjänsten tillträds ska du ha fullgjort din juristexamen och vara notariemeriterad med goda betyg från tingsrätt.
- Du ska ha ett mycket gott omdöme och en mycket god samarbetsförmåga samt en utvecklad förmåga att arbeta resultatinriktat. 
- Du ska kunna arbeta självständigt, noggrant och med egen initiativförmåga. 
- Du ska ha en god social kompetens och vara positiv och utåtriktad eftersom arbetsuppgifterna innebär många kontakter med både parter och medarbetare. 
- Då arbetsuppgifterna innebär många kontakter med både parter och medarbetare ska du ha en god social kompetens samt vara positiv och utåtriktad. 
- Du ska besitta mycket goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift. 
- Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder dig
- Ett utvecklande, växlande och stimulerande arbete som det innebär att arbeta inom den rättskipande verksamheten. 
- Viss frihet att forma din roll inom ramen för dina arbetsuppgifter. 
- Möjligheter till utbildning såväl internt som externt. 
- Friskvårdsbidrag och andra personalförmåner. 
- Arbeta med kvalificerade och hjälpsamma medarbetare, möjlighet att delta på domstolens trivselaktiviteter och fikastunder. 

Vilka är vi
Vänersborgs tingsrätt är en av de större tingsrätterna i landet med sina omkring 100 medarbetare. Tingsrätten är en modern och trivsam arbetsplats med centralt och vackert belägna lokaler i Vänersborg, med goda pendlingsmöjligheter, t.ex. från Göteborg. Inom några år kommer tingsrätten att flytta till nya och ändamålsenliga lokaler i centrala Vänersborg. Tingsrätten arbetar aktivt med verksamhetsutveckling, rutiner och mallar och med likabehandling samt en god arbetsmiljö. En god arbetsmiljö främst genom att du ges ledning och stöttning av chefer och medarbetare. 

Tingsrätten är indelad i tre målavdelningar och en administrativ avdelning. Två av målavdelningarna (avdelning 2 och 3) utgör Mark- och miljödomstol. På avdelning 1 (den allmänna avdelningen) handläggs brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden. För mer information om tingsrätten kan du besöka https://www.domstol.se/vanersborgs-tingsratt/

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Domstolen tillämpar individuell lönesättning.

Övrigt
Tingsrätten använder tester vid rekryteringen.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Vänersborgs tingsrätt söker domstolshandläggare, en eller flera

Ansök    Sep 13    Sveriges Domstolar    Domstolssekreterare
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Vill du bli en av oss och arbeta tillsammans med kunniga och engagerade kollegor? Är du intresserad av rättssäkerhet? Är du en person som har f... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vill du bli en av oss och arbeta tillsammans med kunniga och engagerade kollegor? Är du intresserad av rättssäkerhet? Är du en person som har förmåga och intresse av att bidra till en god och positiv arbetsmiljö samtidigt som du vill arbeta och utvecklas i en samhällsviktig och händelserik organisation? Då kan tjänsten som domstolshandläggare vara något för dig!

Vi söker nu en eller flera domstolshandläggare till vårt kansli.

Arbetsbeskrivning
Som domstolshandläggare erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter. Tjänsten som domstolshandläggare är både givande och omväxlande, och tillsammans med dina kollegor bidrar du till den samhällsfunktion som tingsrätten utgör. Du kommer att ansvara för att sköta den administrativa handläggningen i samtliga typer av mål som tingsrätten hanterar, från de att de kommer in fram tills de är avgjorda och avgörandena har vunnit laga kraft. I rollen som domstolshandläggare hanterar du flera olika mål och ärenden parallellt, ofta görs detta i ett högt tempo på grund av de tidsfrister som finns. Du kommer också delta i tingsrättens kvalitets- och utvecklingsarbete.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
- registrera nya mål och handlingar,
- sköta skriftväxling, bevaka frister, planera rättegångsdagar, kalla till förhandling,
- bereda mål fram till förhandling och avgörande,
- expediera domar och beslut.

Vi har mycket kontakt med allmänhet, parter och ombud, både via telefon och e-post. 

Kvalifikationer
Vi söker dig med: 

- Avslutad gymnasieutbildning med slutbetyg
- Erfarenhet av administrativt arbete.
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
- Goda kunskaper i Office-paketet. 

Det är meriterande med:

- Erfarenhet av administrativt arbete i domstol.
- Erfarenhet av administrativt arbete i annan statlig verksamhet.
- Erfarenhet av administrativt arbete i annan juridisk verksamhet, t.ex. advokatbyrå.
- Paralegalexamen.

Dina egenskaper
Tingsrätten betonar vikten av ett gott medarbetarskap som utgår från tre förhållningssätt: engagemang, ansvar och delaktighet. För att lyckas i rollen som domstolshandläggare är det avgörande att du är ansvarstagande, serviceinriktad, noggrann och stresstålig. Du samarbetar bra med andra och relaterar till din omgivning på ett lyhört och smidigt sätt. Du värdesätter att jobba i ett team och du värnar om dina kollegor men du jobbar bra även individuellt. Du gillar att jobba i ett högt tempo och har god förmåga att vara flexibel, kunna prioritera och lösa problem. Vidare har du god förmåga att planera och organisera ditt arbete och uppnå resultat. Dessutom kommunicerar du på ett tydligt sätt i både tal och skrift och hanterar IT-system på ett effektivt sätt. 

Då du är med och verkar för att mål och ärenden avgörs på ett effektivt och rättssäkert sätt krävs att du har ett mycket gott omdöme. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. 

Läs mer om hur det är att jobba som domstolshandläggare https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/jobba-hos-oss/att-jobba-i-sveriges-domstolar/mot-vara-medarbetare/administration-ekonomi-och-hr/domstolshandlaggare/

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Domstolen tillämpar individuell lönesättning.

Vilka är vi
Vänersborgs tingsrätt är en av de större tingsrätterna i landet med sina omkring 100 medarbetare. Tingsrätten är en modern arbetsplats med centralt och vackert belägna lokaler i Vänersborg.  Under 2026 kommer tingsrätten att få nya och ändamålsenliga lokaler i centrala Vänersborg. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling.

Tingsrätten är indelad i tre målavdelningar och en administrativ avdelning. Två av målavdelningarna (avdelning 2 och 3) utgör mark- och miljödomstol och en målavdelning är en allmän avdelning. Vid mark- och miljödomstolen handläggs bl.a. miljömål, fastighetsmål, mål rörande plan- och bygglagen och vattentjänstlagen. På avdelning 1 (den allmänna avdelningen) handläggs brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden.  Arbetet bedrivs i samarbete med övriga domstolshandläggare, rådmän, fiskaler, tekniska råd, beredningsjurist och notarier ansvarar för att målen handläggs med högsta kvalitet. För mer information om tingsrätten kan du besöka https://www.domstol.se/vanersborgs-tingsratt/.

Vänersborg ligger vid Vänerns sydspets med närhet till natur och Bohusläns skärgård. Pendlingsmöjligheterna från närliggande städer, t.ex. Göteborg, är bra. I Vänersborg är avstånden korta till såväl arbete, skola, service som fritidsaktiviteter. Läs mer på https://www.vanersborg.se/

Övrigt
Intervjuer kan komma att hållas löpande under ansökningstiden. 

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Vänersborgs tingsrätt söker domstolshandläggare, en eller flera

Ansök    Apr 24    Sveriges Domstolar    Domstolssekreterare
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Vill du bli en av oss och arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och engagerade kollegor?  Vi söker nu en e... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vill du bli en av oss och arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och engagerade kollegor? 

Vi söker nu en eller flera domstolshandläggare till våra kansli.

Arbetsbeskrivning
Som domstolshandläggare erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter. Tjänsten som domstolshandläggare är både givande och omväxlande, och tillsammans med dina kollegor bidrar du till den samhällsfunktion som tingsrätten utgör. Du kommer att ansvara för att sköta den administrativa handläggningen i samtliga typer av mål som tingsrätten hanterar, från de att de kommer in fram tills de är avgjorda och avgörandena har vunnit laga kraft. I rollen som domstolshandläggare hanterar du flera olika mål och ärenden parallellt, ofta görs detta i ett högt tempo på grund av de tidsfrister som finns. Du kommer också delta i tingsrättens kvalitets- och utvecklingsarbete. Arbetet kan innehålla tjänsteresor med övernattning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

- registrera nya mål och handlingar,
- sköta skriftväxling, bevaka frister, planera rättegångsdagar, kalla till förhandling,
- bereda mål fram till förhandling och avgörande,
- expediera domar och beslut.

Vi har mycket kontakt med allmänhet, parter och ombud, både via telefon och e-post. 

Kvalifikationer
Vi söker dig med: 

- Avslutad gymnasieutbildning med slutbetyg
- Erfarenhet av administrativt arbete.
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
- Goda kunskaper i Office-paketet. 

Det är meriterande med:
- Erfarenhet av administrativt arbete i domstol.
- Erfarenhet av administrativt arbete i annan statlig verksamhet.
- Erfarenhet av administrativt arbete i annan juridisk verksamhet, t.ex. advokatbyrå.
- Paralegalexamen.

Tingsrätten betonar vikten av ett gott medarbetarskap som utgår från tre förhållningssätt: engagemang, ansvar och delaktighet. För att lyckas i rollen som domstolshandläggare är det avgörande att du är ansvarstagande, serviceinriktad, noggrann och stresstålig. Du samarbetar bra med andra och relaterar till din omgivning på ett lyhört och smidigt sätt. Du värdesätter att jobba i ett team och du värnar om dina kollegor men du jobbar bra även individuellt. Du gillar att jobba i ett högt tempo och har god förmåga att vara flexibel och kunna prioritera. Vidare har du god förmåga att planera och organisera ditt arbete och uppnå resultat. Dessutom kommunicerar du på ett tydligt sätt i både tal och skrift och hanterar IT-system på ett effektivt sätt. 

Då du är med och verkar för att mål och ärenden avgörs på ett effektivt och rättssäkert sätt krävs att du har ett mycket gott omdöme. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. 

Läs mer om hur det är att jobba som domstolshandläggare https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/jobba-hos-oss/att-jobba-i-sveriges-domstolar/mot-vara-medarbetare/administration-ekonomi-och-hr/domstolshandlaggare/

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Domstolen tillämpar individuell lönesättning.

Vilka är vi
Vänersborgs tingsrätt är en av de större tingsrätterna i landet med sina omkring 100 medarbetare. Tingsrätten är en modern arbetsplats med centralt och vackert belägna lokaler i Vänersborg.  Under 2026 kommer tingsrätten att få nya och ändamålsenliga lokaler i centrala Vänersborg. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling.

Tingsrätten är indelad i tre målavdelningar och en administrativ avdelning. Två av målavdelningarna (avdelning 2 och 3) utgör mark- och miljödomstol och en målavdelning är en allmän avdelning. Vid mark- och miljödomstolen handläggs bl.a. miljömål, fastighetsmål, mål rörande plan- och bygglagen och vattentjänstlagen. På avdelning 1 (den allmänna avdelningen) handläggs brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden.  Arbetet bedrivs i samarbete med övriga domstolshandläggare, rådmän, fiskaler, tekniska råd, beredningsjurist och notarier ansvarar för att målen handläggs med högsta kvalitet. För mer information om tingsrätten kan du besöka https://www.domstol.se/vanersborgs-tingsratt/.

Vänersborg ligger vid Vänerns sydspets med närhet till natur och Bohusläns skärgård. Pendlingsmöjligheterna från närliggande städer, t.ex. Göteborg, är bra. I Vänersborg är avstånden korta till såväl arbete, skola, service som fritidsaktiviteter. Läs mer på https://www.vanersborg.se/

Övrigt
Intervjuer kan komma att hållas löpande under ansökningstiden. 

Tingsrätten använder tester vid rekryteringen. 

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Vänersborgs tingsrätt söker en beredningsjurist till allmänna avdelningen

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Den allmänna avdelningens främsta uppgift är att handlägga och avgöra brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden. Tingsrätten avgör ... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Den allmänna avdelningens främsta uppgift är att handlägga och avgöra brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden.

Tingsrätten avgör ca 5 000 mål och ärenden om året varav merparten är brottmål. På avdelningen är vi ca 30 engagerade medarbetare som tillsammans arbetar för att upprätthålla regeringens verksamhetsmål att snabbt och rättssäkert avgöra de mål och ärenden som inkommer till domstolen. Domstolen har en särskild beredningsorganisation med beredningsdomare och beredningsnotarie som tillsammans med målkansliet bereder alla tvistemål fram till första förberedelse och till huvudförhandling i brottmål. Nu söker vi en beredningsjurist för att ytterligare stärka upp beredningsarbetet.

Arbetsuppgifter som beredningsjurist
Som beredningsjurist vid tingsrätten kommer du kunna delta i handläggningen av alla mål- och ärendeslag på den allmänna avdelningen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att ha en nyckelroll i beredningsorganisationen och arbeta i nära samarbete med beredningsdomaren, utveckla handläggningsrutiner och mallar samt att du också kommer att handlägga flertalet av tingsrättens FT-mål. Du kommer också att bistå de utbildningsansvariga domarna i genomförandet av notarieutbildningen och vara ett stöd för förste notarien i fördelningen av arbetsresurser bland notarierna.

Önskvärda kvalifikationer
Du som söker ska när tjänsten tillträds, förutom juristexamen vara notariemeriterad med goda betyg från tingsrätt. Vi efterfrågar en jurist med mycket gott omdöme och en mycket god samarbetsförmåga samt en utvecklad förmåga att arbeta resultatinriktat. Därutöver är självständighet, noggrannhet samt egen initiativförmåga nödvändiga egenskaper, liksom skicklighet i muntlig och skriftlig framställning. Då arbetsuppgifterna innebär många kontakter med både parter och medarbetare ska du ha en mycket god social kompetens samt vara positiv och utåtriktad. Du ska besitta mycket goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift. Stor vikt läggs vid de egenskaperna.

Vilka är vi
Vänersborgs tingsrätt är en av de större tingsrätterna i landet med sina omkring 100 medarbetare. Tingsrätten är en modern arbetsplats med centralt och vackert belägna lokaler i Vänersborg, med goda pendlingsmöjligheter, t.ex. från Göteborg. Inom några år kommer tingsrätten att flytta till nya och ändamålsenliga lokaler i centrala Vänersborg.

Tingsrätten är indelad i tre målavdelningar och en administrativ avdelning. Två av målavdelningarna (avdelning 2 och 3) utgör Mark- och miljödomstol. På avdelning 1 (den allmänna avdelningen) handläggs brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden. För mer information om tingsrätten kan du besöka https://www.domstol.se/vanersborgs-tingsratt/

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Domstolen tillämpar individuell lönesättning.

Övrigt
Tingsrätten använder tester vid rekryteringen.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Vänersborgs tingsrätt söker ordningsvakt, en eller flera

Ansök    Apr 18    Sveriges Domstolar    Ordningsvakt
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Vill du ha ett meningsfullt arbete i en av samhällets viktigaste verksamheter? Vill du arbeta med kompetenta och trevliga kollegor? Nu finns mö... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vill du ha ett meningsfullt arbete i en av samhällets viktigaste verksamheter? Vill du arbeta med kompetenta och trevliga kollegor? Nu finns möjligheten att arbeta som ordningsvakt hos oss och bli en del av vår verksamhet! 

Det här får du arbeta med
Som ordningsvakt på Vänersborgs tingsrätt är du den första personen som domstolens besökare möter.

Du vet att ett gott bemötande är viktigt för att skapa en säker och trygg miljö.

Som ordningsvakt hos oss på tingsrätten är din huvudsakliga uppgift att bemanna såväl säkerhetskontroll som reception och allmänna ytor. Du ingår i ett arbetslag där du tillsammans med övriga ordningsvakter och administrativ personal ger service till medarbetare på tingsrätten, liksom parter i mål, advokater, åklagare, allmänhet m.fl.

I arbetet kan oväntade situationer uppstå vilket innebär att du behöver ha ett flexibelt förhållningssätt, hög stresstålighet och god initiativförmåga. Du tycker om att samarbeta och bygga relationer och därför värderar vi att du är lyhörd, kommunikativ och har ett gott omdöme.

Arbetsuppgifterna är omväxlande och självständiga och du utför dem under eget ansvar tillsammans med dina kollegor. Din viktigaste uppgift är att tillhandahålla en god extern och intern service. I arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med våra andra ordningsvakter ansvara för posthantering, receptionsbemanning, lokaltillsyn, tekniken i förhandlingssalarna, larm- och säkerhetssystem, att ta emot besökare, beställningar av allmänna handlingar, arkiv, påfyllning av material och annat inre underhåll.

För att kunna ge bästa möjliga service som myndighet eftersträvar Vänersborgs tingsrätt att spegla samhällets mångfald bland sina medarbetare. Eftersom vi idag har män anställda som ordningsvakter välkomnar vi därför särskilt kvinnliga sökanden.

Vi söker dig som
- har fullgjord gymnasieutbildning
- har ett giltigt ordningsvaktsförordnande
- har några års arbetslivserfarenhet, gärna med service både internt och externt, t.ex. i reception eller vaktmästeri.
- har ett normalt färgseende eftersom arbetet vid röntgenutrustning kräver det
- har god kommunikativ och språklig förmåga i både svenska och engelska
- är van datoranvändare och har intresse och fallenhet för att lära dig nya datorstödsprogram.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Behörighet att tjänstgöra i säkerhetskontroll vid domstol är meriterande. Tidigare erfarenhet av domstolsarbete liksom arbete med teknikrelaterade uppgifter kan vara meriterande.

Anställningen ställer höga krav på administrativ förmåga och på att du har förmåga att bemöta människor i olika situationer. Det är vidare mycket viktigt att du är serviceinriktad, lösningsorienterad och kan samarbeta. Du är initiativtagande, praktiskt lagd och ser till att saker blir gjorda.

Om anställningen
Tjänsterna avser en eller flera tillsvidareanställningar med sex månaders provanställning.

Arbetstid dagtid men visst övertidsarbete förekommer då rättegångar ibland kan pågå efter ordinarie arbetstids slut. Schemalagd helgberedskap.

Särskilt om din ansökan
Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig med att arbeta som ordningsvakt och vad just du vill bidra med.

Övrigt 
Tingsrätten använder tester vid rekryteringen. 

Intervjuer kan komma att hållas löpande under ansökningstiden. 

Vilka är vi
Vänersborgs tingsrätt är en av de större tingsrätterna i landet med cirka 100 medarbetare. Tingsrätten är en modern arbetsplats med centralt och vackert belägna lokaler i Vänersborg, med goda pendlingsmöjligheter t.ex. från Göteborg. Under 2026 kommer tingsrätten att få nya och ändamålsenliga lokaler i centrala Vänersborg.
Tingsrätten är indelad i tre målavdelningar och en administrativ avdelning. Två av målavdelningarna (avdelning 2 och 3) utgör Mark- och miljödomstol. På avdelning 1 (den allmänna avdelningen) handläggs brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden. Vid mark- och miljödomstolen handläggs bl.a. miljömål, fastighetsmål, mål rörande plan- och bygglagen och vattentjänstlagen. På tingsrätten tjänstgör rådmän, tekniska råd, beredningsjurister, notarier, domstolshandläggare och administrativ personal. För mer information om tingsrätten kan du besöka https://www.domstol.se/vanersborgs-tingsratt/

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Vänersborgs tingsrätt söker domstolshandläggare, en eller flera

Ansök    Dec 22    Sveriges Domstolar    Domstolssekreterare
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Vill du bli en av oss och arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och engagerade kollegor?  Vi söker nu en d... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vill du bli en av oss och arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och engagerade kollegor? 

Vi söker nu en domstolshandläggare till domstolens allmänna avdelning.

Arbetsbeskrivning
Som domstolshandläggare erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter. Tjänsten som domstolshandläggare är både givande och omväxlande, och tillsammans med dina kollegor bidrar du till den samhällsfunktion som tingsrätten utgör. Du kommer att ansvara för att sköta den administrativa handläggningen i samtliga typer av mål som tingsrätten hanterar, från de att de kommer in fram tills de är avgjorda och avgörandena har vunnit laga kraft. I rollen som domstolshandläggare hanterar du flera olika mål och ärenden parallellt, ofta görs detta i ett högt tempo på grund av de tidsfrister som finns. Du kommer också delta i tingsrättens kvalitets- och utvecklingsarbete.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

- registrera nya mål och handlingar,
- sköta skriftväxling, bevaka frister, planera rättegångsdagar, kalla till förhandling,
- bereda mål fram till förhandling och avgörande,
- expediera domar och beslut.

Vi har mycket kontakt med allmänhet, parter och ombud, både via telefon och e-post. 

Kvalifikationer
Vi söker dig med: 

- Avslutad gymnasieutbildning med slutbetyg
- Erfarenhet av administrativt arbete.
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
- Goda kunskaper i Office-paketet. 

Det är meriterande med:
- Erfarenhet av administrativt arbete i domstol.
- Erfarenhet av administrativt arbete i annan statlig verksamhet.
- Erfarenhet av administrativt arbete i annan juridisk verksamhet, t.ex. advokatbyrå.
- Paralegalexamen.

Tingsrätten betonar vikten av ett gott medarbetarskap som utgår från tre förhållningssätt: engagemang, ansvar och delaktighet. För att lyckas i rollen som domstolshandläggare är det avgörande att du är ansvarstagande, serviceinriktad, noggrann och stresstålig. Du samarbetar bra med andra och relaterar till din omgivning på ett lyhört och smidigt sätt. Du värdesätter att jobba i ett team och du värnar om dina kollegor men du jobbar bra även individuellt. Du gillar att jobba i ett högt tempo och har god förmåga att vara flexibel och kunna prioritera. Vidare har du god förmåga att planera och organisera ditt arbete och uppnå resultat. Dessutom kommunicerar du på ett tydligt sätt i både tal och skrift och hanterar IT-system på ett effektivt sätt. 

Då du är med och verkar för att mål och ärenden avgörs på ett effektivt och rättssäkert sätt krävs att du har ett mycket gott omdöme. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. 

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Domstolen tillämpar individuell lönesättning.

Vilka är vi
Vänersborgs tingsrätt är en av de större tingsrätterna i landet med sina omkring 100 medarbetare. Tingsrätten är en modern arbetsplats med centralt och vackert belägna lokaler i Vänersborg.  Inom några år kommer tingsrätten att få nya och ändamålsenliga lokaler i centrala Vänersborg. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling.

Tingsrätten är indelad i tre målavdelningar och en administrativ avdelning. Två av målavdelningarna (avdelning 2 och 3) utgör mark- och miljödomstol och en målavdelning är en allmän avdelning. Vid mark- och miljödomstolen handläggs bl.a. miljömål, fastighetsmål, mål rörande plan- och bygglagen och vattentjänstlagen. På avdelning 1 (den allmänna avdelningen) handläggs brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden.  Vi är drygt 10 domstolshandläggare som tillsammans med rådmän, fiskaler, beredningsjurist och notarier ansvarar för att målen handläggs med högsta kvalitet. För mer information om tingsrätten kan du besöka https://www.domstol.se/vanersborgs-tingsratt/

Vänersborg ligger vid Vänerns sydspets med närhet till natur och Bohusläns skärgård. Pendlingsmöjligheterna från närliggande städer, t.ex. Göteborg, är bra. I Vänersborg är avstånden korta till såväl arbete, skola, service som fritidsaktiviteter. Läs mer på https://www.vanersborg.se/

Övrigt
Tingsrätten använder tester vid rekryteringen. 

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Vänersborgs tingsrätt söker domstolshandläggare

Ansök    Apr 12    Sveriges Domstolar    Domstolssekreterare
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Vill du bli en av oss och arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och engagerade kollegor? Tjänsten som domst... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vill du bli en av oss och arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och engagerade kollegor? Tjänsten som domstolshandläggare är både givande och omväxlande, och tillsammans med dina kollegor bidrar du till den viktiga samhällsfunktionen som tingsrätten utgör.

Vi söker nu en domstolshandläggare till domstolens allmänna avdelning. 

Arbetsuppgifter
Som domstolshandläggare har du den viktiga uppgiften att sköta den administrativa delen av målens handläggning, från det att de kommer in till dess att de är avslutade. En stor del av handläggningen i målen sker digitalt. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att ta emot och registrera nya mål och handlingar, skicka föreläggande och andra handlingar till parter, kalla till förhandling och expediera domar samt förbereda målen för arkivering. Som domstolshandläggare kommer du att arbeta med många arbetsuppgifter parallellt och ibland med korta tidsfrister. Arbetet innebär också många kontakter både internt och externt.

Vi söker dig som
För att bli aktuell för den här tjänsten krävs det att du har fullgjord gymnasieutbildning. Det är vidare en nödvändighet att du har en hög grad av datorvana eftersom stor del av handläggningen sker digitalt och du därför behöver känna dig trygg med datorn som ditt främsta arbetsredskap. Erfarenhet av administrativt arbete, särskilt på domstol eller på en myndighet, är meriterande. 

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att du ska trivas behöver du tycka om att samarbeta i team men även kunna arbeta självständigt. Du ska kunna ta ansvar och organisera ditt arbete såväl enskilt som tillsammans med arbetsgruppen. Det är också viktigt att du har ett gott omdöme och trivs med att ge service. Eftersom arbetet stundtals sker under stor tidspress är det viktigt att du är stresstålig och flexibel samt har lätt för att prioritera mellan arbetsuppgifter med bibehållet gott humör. Självklart utför du arbetsuppgifterna noggrant och med hög kvalitet. Eftersom arbetet innebär många kontakter såväl muntliga som skriftliga behöver du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Domstolen tillämpar individuell lönesättning.

Vilka är vi
Vänersborgs tingsrätt är en av de större tingsrätterna i landet med sina omkring 100 medarbetare. Tingsrätten är en modern arbetsplats med centralt och vackert belägna lokaler i Vänersborg.  Inom några år kommer tingsrätten att få nya och ändamålsenliga lokaler i centrala Vänersborg. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling.

Tingsrätten är indelad i tre målavdelningar och en administrativ avdelning. Två av målavdelningarna (avdelning 2 och 3) utgör mark- och miljödomstol och en målavdelning är en allmän avdelning. Vid mark- och miljödomstolen handläggs bl.a. miljömål, fastighetsmål, mål rörande plan- och bygglagen och vattentjänstlagen. På avdelning 1 (den allmänna avdelningen) handläggs brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden.  Vi är drygt 10 domstolshandläggare som tillsammans med rådmän, fiskaler, beredningsjurist och notarier ansvarar för att målen handläggs med högsta kvalitet. För mer information om tingsrätten kan du besöka https://www.domstol.se/vanersborgs-tingsratt/

Vänersborg ligger vid Vänerns sydspets med närhet till natur och Bohusläns skärgård. Pendlingsmöjligheterna från närliggande städer, t.ex. Göteborg, är bra. I Vänersborg är avstånden korta till såväl arbete, skola, service som fritidsaktiviteter. Läs mer på https://www.vanersborg.se/

Övrigt
Tingsrätten använder tester vid rekryteringen. 

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Vänersborgs tingsrätt söker HR-specialist

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Är du intresserad av rättssäkerhet? Är du en person som bidrar till en bra och positiv arbetsmiljö och vill arbeta i en spännande och händelser... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Är du intresserad av rättssäkerhet? Är du en person som bidrar till en bra och positiv arbetsmiljö och vill arbeta i en spännande och händelserik organisation? Vill du bidra till och aktivt delta i tingsrättens fortgående utvecklingsarbete? Då är det här tjänsten för dig!

Vi söker nu en HR-specialist.

Arbetsuppgifter
Som HR-specialist på Vänersborgs tingsrätt kommer du arbeta i en bred HR-roll där du får möjligheten att bidra till välfungerande HR-processer samt stödja våra chefer och verksamhet. Du kommer driva rekryteringsprocesser och vara ett konsultativt stöd till chefer i HR-frågor, exempelvis inom arbetsmiljö, rehabilitering, arbetsrätt, kompetensfrågor och lönebildning. Andra arbetsuppgifter är exempelvis att ta fram nyckeltal inom HR och företräda arbetsgivaren i samverkansfrågor. I rollen ingår vidare att driva förändringsprocesser samt bistå med omvärldsbevakning och uppföljning inom HR-området. Därtill ingår viss personaladministration i tjänsten. 

Vi söker dig som......
- har akademisk examen från personalprogrammet eller annan relevant utbildning
- har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
- har erfarenhet av att stötta chefer inom HR-området
- har erfarenhet av arbete med frågor inom arbetsrätt, arbetsmiljö och rehabilitering

Meriterande
- Goda kunskaper om de statliga regelverken och dess avtal samt vad arbetsgivarrollen innebär ur ett HR-perspektiv
- har erfarenhet av rekrytering, systematiskt arbetsmiljöarbete och personaladministrativt arbete.

Dina personliga egenskaper
Vi söker dig som är entusiastisk, drivande och som vill utvecklas i din yrkesroll. För att lyckas i rollen är det viktigt att du arbetar på ett strukturerat och systematiskt sätt. Som person är du utvecklingsorienterad, trygg inom din profession, noggrann samt bra på att skapa förtroendefulla relationer. Du trivs med en nära kontakt med verksamheten och samarbetar på ett smidigt sätt med både chefer och kollegor. Du har god förmåga till helhetssyn. Det krävs även god initiativförmåga och att kunna arbeta självständigt. Du har ett flexibelt förhållningssätt och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Med din kommunikativa förmåga förmedlar du information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift på svenska. Du är en van datoranvändare med mycket goda kunskaper i Officepaketet.

Vi kommer i denna rekrytering att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vilka är vi 
Vänersborgs tingsrätt är en av de större tingsrätterna i landet med omkring 100 medarbetare. Tingsrätten är en modern arbetsplats med centralt och vackert belägna lokaler i Vänersborg, med goda pendlingsmöjligheter, t.ex. från Göteborg. Inom några år kommer tingsrätten att få nya och ändamålsenliga lokaler i centrala Vänersborg.

Tingsrätten är indelad i tre målavdelningar och en administrativ avdelning. Två av målavdelningarna (avdelning 2 och 3) utgör Mark- och miljödomstol. Vid mark- och miljödomstolen handläggs bl.a. miljömål, fastighetsmål, mål rörande plan- och bygglagen och vattentjänstlagen. På avdelning 1 (den allmänna avdelningen) handläggs brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden. Tingsrättens administrativa avdelning stöttar målavdelningarna i frågor rörande ekonomi, budget, HR, IT, arkiv samt säkerhet och service. Som HR-specialist kommer du tillhöra den administrativa avdelningen.

För mer information om tingsrätten kan du besöka https://www.domstol.se/vanersborgs-tingsratt/ 

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Domstolen tillämpar individuell lönesättning.

Övrigt
Tingsrätten använder tester vid rekryteringen.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Vänersborgs tingsrätt söker beredningsjurist till utsökningsärenden

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Vill du bli en av oss och arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och engagerade kollegor? Tjänsten som bered... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vill du bli en av oss och arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och engagerade kollegor? Tjänsten som beredningsjurist är både givande och omväxlande, och tillsammans med dina kollegor bidrar du till den viktiga samhällsfunktionen som tingsrätten utgör.

Tingsrätten söker en beredningsjurist i huvudsak för handläggning av utsökningsärenden. 

Dina arbetsuppgifter
Att arbeta som beredningsjurist vid Vänersborgs tingsrätt är omväxlande och utvecklande. Du kommer få möjligheter att utvecklas som jurist och specialisera dig inom utsöknings- och sakrättsområdet. Som beredningsjurist kommer du att självständigt bereda ärenden som överklagats från Kronofogdemyndigheten. I arbetsuppgifterna ingår att göra rättsutredningar, föredra ärenden för avgörande och skriva förslag till beslut. Du kommer också att vara med vid sammanträden och föredra remisser. Du förväntas vara delaktig i att utveckla och effektivisera verksamheten. I arbetsuppgifterna ingår också viss utbildning samt att vara stöd för notarierna på utsökningsområdet. För närvarande bereds utsökningsärenden av notarier. Arbetet sker i nära samarbete med tingsrättens domare och domstolshandläggare. Domstolen har en beredningsorganisation för brottmål och tvistemål. Beredningsorganisationen leds av en beredningsdomare och omfattar bland annat en beredningsjurist och två beredningsnotarier. Som beredningsjurist med inriktning på utsökningsärenden kommer du att vara en del av beredningsorganisationen men med ett särskilt ansvar för utsökningsärendena. 

Kvalifikationer
För att arbeta hos oss ska du ha juristexamen och vara notariemeriterad. Erfarenheter av arbete med utsöknings- eller sakrätt är meriterande liksom arbete vid Kronofogdemyndighet. Du är noggrann, kan arbeta självständigt och resultatinriktat, har lätt för att samarbeta samt har god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt. Arbetet kräver god samarbetsförmåga och flexibilitet. Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. 

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning, med sex månaders provanställning. Tillträde snarast möjligt.

Domstolen tillämpar individuell lönesättning. 

Om Vänersborgs tingsrätt
Vänersborgs tingsrätt är en av de större tingsrätterna i landet med sina omkring 100 medarbetare. Tingsrätten är en modern arbetsplats med centralt och vackert belägna lokaler i Vänersborg. Inom några år kommer tingsrätten att flytta till nya och ändamålsenliga lokaler i centrala Vänersborg. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. 

Vänersborgs tingsrätt handlägger brottmål, tvistemål, familjerättsliga mål, allmänna domstolsärenden, konkurser och utsökningsärenden. Tingsrätten är även en av landets fem mark- och miljödomstolar. Vid mark- och miljödomstolen handläggs miljömål, fastighetsmål och mål rörande plan- och bygglagen samt vattentjänstlagen. På tingsrätten finns också en administrativ avdelning som stöttar målavdelningarna i frågor rörande ekonomi, budget, HR, IT, arkiv samt säkerhet och service. På tingsrätten tjänstgör rådmän, tekniska råd, beredningsjurister, notarier, domstolshandläggare och administrativ personal.  Mer information om tingsrätten finns på https://www.domstol.se/vanersborgs-tingsratt/ 

Vänersborg ligger vid Vänerns sydspets med närhet till natur och Bohusläns skärgård. Pendlingsmöjligheterna från närliggande städer, t.ex. Göteborg, är bra. I Vänersborg är avstånden korta till såväl arbete, skola, service och fritidsaktiviteter. Läs mer på http://www.vanersborg.se 

Övrigt
Tingsrätten använder tester vid rekryteringen.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Vänersborgs tingsrätt, mark- och miljödomstolen, söker domstolshandläggare

Ansök    Dec 30    Sveriges Domstolar    Domstolssekreterare
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Inledning Vill du bli en av oss och arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och engagerade kollegor? Tjänsten... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
Vill du bli en av oss och arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och engagerade kollegor? Tjänsten som domstolshandläggare är både givande och omväxlande, och tillsammans med dina kollegor bidrar du till den viktiga samhällsfunktionen som tingsrätten utgör.

Arbetsuppgifter
Som domstolshandläggare har du den viktiga uppgiften att sköta den administrativa delen av målens handläggning, från det att de kommer in till dess att de är avslutade. En stor del av handläggningen i målen sker digitalt. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att ta emot och registrera nya mål och handlingar, skicka föreläggande och andra handlingar till parter, kalla till förhandling och expediera domar samt förbereda målen för arkivering. Som domstolshandläggare kommer du att arbeta med många arbetsuppgifter parallellt och ibland med korta tidsfrister. Arbetet innebär också många kontakter både internt och externt.

Domstolshandläggare på mark- och miljödomstolen är även protokollförare vid förhandlingar och sammanträden. Arbetet är därför förenat med en del resor med övernattning, då mark- och miljödomstolen har ett stort domsområde: Hallands, Västra Götalands och Värmlands län samt kommunerna Askersund, Degerfors, Hällefors, Karlskoga och Laxå.

Vi söker dig som
För att bli aktuell för den här tjänsten krävs det att du har fullgjord gymnasieutbildning. Det är vidare en nödvändighet att du har en hög grad av datorvana eftersom stor del av handläggningen sker digitalt och du därför behöver känna dig trygg med datorn som ditt främsta arbetsredskap. Erfarenhet av administrativt arbete, särskilt på domstol eller på en myndighet, är meriterande. 

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att du ska trivas behöver du tycka om att samarbeta i team men även kunna arbeta självständigt. Du ska kunna ta ansvar och organisera ditt arbete såväl enskilt som tillsammans med arbetsgruppen. Det är också viktigt att du har ett gott omdöme och trivs med att ge service. Eftersom arbetet stundtals sker under stor tidspress är det viktigt att du är stresstålig och har lätt för att prioritera mellan arbetsuppgifter med bibehållet gott humör. Självklart utför du arbetsuppgifterna noggrant och med hög kvalitet. Eftersom arbetet innebär många kontakter såväl muntliga som skriftliga behöver du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tjänsterna avser en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Domstolen tillämpar individuell lönesättning.

Tingsrätten använder tester vid rekryteringen.

Vilka är vi
Vänersborgs tingsrätt är en av de större tingsrätterna i landet med sina omkring 100 medarbetare, varav cirka 45 arbetar på mark- och miljödomstolen. Tingsrätten är en modern arbetsplats med centralt och vackert belägna lokaler i Vänersborg.  Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling.

Mark- och miljödomstolen är en av landets fem mark- och miljödomstolar. Här handläggs miljömål, fastighetsmål och mål rörande plan- och bygglagen samt vattentjänstlagen. Vi är omkring 10 domstolshandläggare som tillsammans med rådmän, tekniska råd, fiskaler, beredningsjurister och notarier ansvarar för att målen handläggs med högsta kvalitet. För mer information om tingsrätten kan du besöka https://www.domstol.se/vanersborgs-tingsratt/

Vänersborg ligger vid Vänerns sydspets med närhet till natur och Bohusläns skärgård. Pendlingsmöjligheterna från närliggande städer, t.ex. Göteborg, är bra. I Vänersborg är avstånden korta till såväl arbete, skola, service som fritidsaktiviteter. Läs mer på https://www.vanersborg.se/

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Vänersborgs tingsrätt söker ordningsvakt, en eller flera

Ansök    Dec 14    Sveriges Domstolar    Ordningsvakt
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Är du intresserad av rättssäkerhet? Är du en person som bidrar till en bra och positiv arbetsmiljö och vill arbeta i en spännande och händelser... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Är du intresserad av rättssäkerhet? Är du en person som bidrar till en bra och positiv arbetsmiljö och vill arbeta i en spännande och händelserik organisation? Vill du bidra till och aktivt delta i tingsrättens fortgående utvecklingsarbete? Då är det här tjänsten för dig!

Det här får du arbeta med
Som ordningsvakt på Vänersborgs tingsrätt är du den första personen som domstolens besökare möter.

Du vet att ett gott bemötande är viktigt för att skapa en säker och trygg miljö.

Som ordningsvakt hos oss på tingsrätten är din huvudsakliga uppgift att bemanna såväl säkerhetskontroll som reception och allmänna ytor. Du ingår i ett arbetslag där du tillsammans med övriga ordningsvakter och administrativ personal ger service till medarbetare på tingsrätten, liksom parter i mål, advokater, åklagare, allmänhet m.fl.

I arbetet kan oväntade situationer uppstå vilket innebär att du behöver ha ett flexibelt förhållningssätt, hög stresstålighet och god initiativförmåga. Du tycker om att samarbeta och bygga relationer och därför värderar vi att du är lyhörd, kommunikativ och har ett gott omdöme.

Arbetsuppgifterna är omväxlande och självständiga och du utför dem under eget ansvar tillsammans med dina kollegor. Din viktigaste uppgift är att tillhandahålla en god extern och intern service. I arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med våra andra ordningsvakter ansvara för posthantering, receptionsbemanning, lokaltillsyn, tekniken i förhandlingssalarna, larm- och säkerhetssystem, att ta emot besökare, beställningar av allmänna handlingar, arkiv, påfyllning av material och annat inre underhåll.

För att kunna ge bästa möjliga service som myndighet eftersträvar Vänersborgs tingsrätt att spegla samhällets mångfald bland sina medarbetare. Eftersom vi idag har män anställda som ordningsvakter välkomnar vi därför särskilt kvinnliga sökanden.

Vi söker dig som
- har lägst gymnasieutbildning eller motsvarande kompetens
- har ett aktuellt ordningsvaktsförordnande
- har några års arbetslivserfarenhet, gärna med service både internt och externt, t.ex. i reception eller vaktmästeri.
- har god kommunikativ och språklig förmåga i både svenska och engelska
- är van datoranvändare och har intresse och fallenhet för att lära dig nya datorstödsprogram.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Behörighet att tjänstgöra i säkerhetskontroll vid domstol är meriterande. Tidigare erfarenhet av domstolsarbete liksom arbete med teknikrelaterade uppgifter kan vara meriterande.

Anställningen ställer höga krav på administrativ förmåga och på att du har förmåga att bemöta människor i olika situationer. Det är vidare mycket viktigt att du är serviceinriktad, lösningsorienterad och kan samarbeta. Du är initiativtagande, praktiskt lagd och ser till att saker blir gjorda.

Särskilt om din ansökan
Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig med att arbeta som ordningsvakt och vad just du vill bidra med.

Om anställningen
Tjänsterna avser en eller flera tillsvidareanställningar med sex månaders provanställning.

Arbetstid dagtid men visst övertidsarbete förekommer då rättegångar ibland kan pågå efter ordinarie arbetstids slut. Schemalagd helgberedskap.

Tingsrätten använder tester vid rekryteringen.

Vilka är vi
Vänersborgs tingsrätt är en av de större tingsrätterna i landet med cirka 100 medarbetare. Tingsrätten är en modern arbetsplats med centralt och vackert belägna lokaler i Vänersborg, med goda pendlingsmöjligheter t.ex. från Göteborg. Tingsrätten är indelad i tre målavdelningar och en administrativ avdelning. Två av målavdelningarna (avdelning 2 och 3) utgör Mark- och miljödomstol. På avdelning 1 (den allmänna avdelningen) handläggs brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden. På tingsrätten tjänstgör rådmän, tekniska råd, beredningsjurister, notarier, domstolshandläggare och administrativ personal. För mer information om tingsrätten kan du besöka https://www.domstol.se/vanersborgs-tingsratt/

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Vänersborgs tingsrätt, mark- och miljödomstolen, söker beredningsjurist

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Om arbetsplatsen Mark- och miljödomstolen är en av landets fem mark- och miljödomstolar och har ett domsområde som omfattar en stor del av väst... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Om arbetsplatsen
Mark- och miljödomstolen är en av landets fem mark- och miljödomstolar och har ett domsområde som omfattar en stor del av västra Sverige.

Här handläggs bl.a. miljömål, fastighetsmål och mål enligt plan- och bygglagen. Arbetssättet är kollegialt och förutom juristdomare deltar tekniska råd vid avgörandena.

Här finns kunniga och engagerade medarbetare och arbetet ger breda och fördjupade kunskaper inom de rättsområden som handläggs i mark- och miljödomstol. Domstolen arbetar aktivt med kvalitetsarbete.

Arbetsbeskrivning
Arbetsuppgifterna är juridiskt kvalificerade. Bland dem ingår att vidta förberedande åtgärder i målen, göra rättsutredningar, föredra mål, vara protokollförare vid muntliga förhandlingar och skriva förslag till avgöranden. Beredningsjuristerna har en central och drivande roll i arbetet och ett stort ansvar för att målen avgörs med hög kvalitet och effektivitet.

Arbetet medför resor, ibland med övernattning.

Kvalifikationer
Du ska ha en juridisk examen. Fullgjord notarietjänstgöring är särskilt meriterande, liksom en dokumenterad förmåga till självständig beredning av mål eller ärenden samt erfarenhet av mark- och miljödomstolens olika rättsområden. Du måste kunna arbeta självständigt, vara analytisk och noggrann samt ha en god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga och gott omdöme. Ett positivt och konstruktivt förhållningssätt uppskattas.

Vi ger dig den särskilda utbildning du behöver för att kunna arbeta med mark- och miljödomstolens måltyper.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tjänsterna avser en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Domstolen tillämpar individuell lönesättning.

Tingsrätten använder tester vid rekryteringen.

Om Vänersborgs tingsrätt
Vänersborgs tingsrätt har idag omkring 100 anställda som är indelade på tre dömande avdelningar och en administrativ avdelning. Avdelning 1 är en allmän avdelning som handlägger brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden. Avdelningarna 2 och 3 är mark- och miljödomstol som handlägger miljömål, fastighetsmål och mål enligt plan- och bygglagen samt Va-mål. På tingsrätten tjänstgör rådmän, tekniska råd, beredningsjurister, notarier, domstolshandläggare och administrativ personal. Tingsrätten är en modern arbetsplats med vackert belägna lokaler, med goda parkeringsmöjligheter och utmärkta pendlingsmöjligheter t.ex. från Göteborg. Mer information om tingsrätten finns på https://www.domstol.se/vanersborgs-tingsratt/ 

 

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Vänersborgs tingsrätt söker en administrativ jurist

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Vänersborgs tingsrätt är en av de större tingsrätterna i landet med drygt 90 medarbetare. Tingsrätten är en modern arbetsplats med centralt ... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vänersborgs tingsrätt är en av de större tingsrätterna i landet med drygt 90 medarbetare.

Tingsrätten är en modern arbetsplats med centralt och vackert belägna lokaler i Vänersborg, med goda pendlingsmöjligheter, t.ex. från Göteborg. Tingsrätten är indelad i tre målavdelningar och en administrativ avdelning. Två av målavdelningarna (avdelning 2 och 3) utgör Mark- och miljödomstol. På avdelning 1 (den allmänna avdelningen) handläggs brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden. För mer information om tingsrätten kan du besöka https://www.domstol.se/vanersborgs-tingsratt/ 

Arbetsuppgifter
Som administrativ jurist kommer du organisatoriskt vara direkt underställd lagmannen och bistå denne på motsvarande sätt som en administrativ assessor/fiskal. Dina uppgifter kommer bl.a. innefatta följande områden:

- Bereda och ge förslag till åtgärd i administrativa ärenden
- Delta i samordning och uppföljning av tingsrättens styrande dokument
- Upprätta förslag till yttranden och skrivelser i olika administrativa ärenden, t.ex. svar på förfrågningar eller yttranden till JO och JK
- Handlägga frågor om utlämnande av allmänna handlingar, i den mån det inte faller på målavdelning samt vara stödfunktion till registratorerna, i frågor om sekretessbedömning och andra juridiska spörsmål

I anställningen kommer också ingå att på olika sätt utgöra ett mer direkt stöd åt målavdelningarna, t.ex. avseende planering och uppföljning av notariernas utbildning.

Eftersom detta är en ny tjänst på tingsrätten kommer du ha stora möjligheter att själv påverka arbetsbeskrivning och arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
Du ska ha genomgått notarietjänstgöring. Ytterligare erfarenhet från dömande verksamhet är meriterande. Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Tingsrätten eftersträvar mångfald avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Vi söker dig som har en mycket god juridisk kompetens med en utvecklad analytisk förmåga. Vi vill också att du är strukturerad, ansvarstagande och noggrann. Du behöver dessutom ha en utpräglad känsla för service och trivs i en roll med stor variation i både tempo och arbetsbelastning. Du ska vara effektiv och flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och att prioritera och omfördela arbetsuppgifter beroende på hur arbetsdagen ser ut. Du behöver ha en förmåga att bibehålla ett gott bemötande även under stress. Vidare är du en person med ett gott omdöme som har lätt för att samarbeta och som trivs med att vara en del av ett arbetsteam. Det är en klar fördel om du är nyfiken och kreativ, ser lösningar snarare än problem.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Allmän visstidsanställning, 1 år, med ev. möjlighet till förlängning.

Domstolen tillämpar individuell lönesättning.

Övrigt
Tingsrätten använder tester vid rekryteringen.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Vänersborgs tingsrätt söker en beredningsjurist till allmänna avdelningen

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Den allmänna avdelningens främsta uppgift är att handlägga och avgöra brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden. Tingsrätten avgör ... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Den allmänna avdelningens främsta uppgift är att handlägga och avgöra brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden.

Tingsrätten avgör ca 5 000 mål och ärenden om året varav merparten är brottmål. På avdelningen är vi ca 30 engagerade medarbetare som tillsammans arbetar för att upprätthålla regeringens verksamhetsmål att snabbt och rättssäkert avgöra de mål och ärenden som inkommer till domstolen. Domstolen har en särskild beredningsorganisation för tvistemålen med beredningsdomare och beredningsnotarie som tillsammans med målkansliet bereder alla tvistemål fram till första förberedelse. Nu söker vi en beredningsjurist för att ytterligare stärka upp beredningsarbetet.

Arbetsuppgifter som beredningsjurist
Som beredningsjurist vid tingsrätten kommer du kunna delta i handläggningen av alla mål- och ärendeslag på den allmänna avdelningen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att ha en nyckelroll i beredningsorganisationen för tvistemål och arbeta i nära samarbete med beredningsdomaren, utveckla handläggningsrutiner och mallar samt att du också kommer att handlägga flertalet av tingsrättens FT-mål. Du kommer också att bistå de utbildningsansvariga domarna i genomförandet av notarieutbildningen och vara ett stöd för förste notarien i fördelningen av arbetsresurser bland notarierna.

Önskvärda kvalifikationer
Du som söker ska när tjänsten tillträds, förutom juristexamen vara notariemeriterad med goda betyg från tingsrätt. Vi efterfrågar en jurist med mycket gott omdöme och en mycket god samarbetsförmåga samt en utvecklad förmåga att arbeta resultatinriktat. Därutöver är självständighet, noggrannhet samt egen initiativförmåga nödvändiga egenskaper, liksom skicklighet i muntlig personliga och skriftlig framställning. Då arbetsuppgifterna innebär många kontakter med både parter och medarbetare ska du ha en mycket god social kompetens samt vara positiv och utåtriktad. Du ska besitta mycket goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift. Stor vikt läggs vid de egenskaperna.

Vilka är vi
Vänersborgs tingsrätt är en av de större tingsrätterna i landet med drygt 90 medarbetare. Tingsrätten är en modern arbetsplats med centralt och vackert belägna lokaler i Vänersborg, med goda pendlingsmöjligheter, t.ex. från Göteborg. Tingsrätten är indelad i tre målavdelningar och en administrativ avdelning. Två av målavdelningarna (avdelning 2 och 3) utgör Mark- och miljödomstol. På avdelning 1 (den allmänna avdelningen) handläggs brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden. För mer information om tingsrätten kan du besöka https://www.domstol.se/vanersborgs-tingsratt/

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Domstolen tillämpar individuell lönesättning.

Övrigt
Tingsrätten använder tester vid rekryteringen.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Vänersborgs tingsrätt söker en administrativ jurist

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Vänersborgs tingsrätt är en av de större tingsrätterna i landet med drygt 90 medarbetare. Tingsrätten är en modern arbetsplats med centralt ... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Vänersborgs tingsrätt är en av de större tingsrätterna i landet med drygt 90 medarbetare.

Tingsrätten är en modern arbetsplats med centralt och vackert belägna lokaler i Vänersborg, med goda pendlingsmöjligheter, t.ex. från Göteborg. Tingsrätten är indelad i tre målavdelningar och en administrativ avdelning. Två av målavdelningarna (avdelning 2 och 3) utgör Mark- och miljödomstol. På avdelning 1 (den allmänna avdelningen) handläggs brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden. För mer information om tingsrätten kan du besöka https://www.domstol.se/vanersborgs-tingsratt/ 

Arbetsuppgifter
Som administrativ jurist kommer du organisatoriskt vara direkt underställd lagmannen och bistå denne på motsvarande sätt som en administrativ assessor/fiskal. Dina uppgifter kommer bl.a. innefatta följande områden:

- Bereda och ge förslag till åtgärd i administrativa ärenden
- Delta i samordning och uppföljning av tingsrättens styrande dokument
- Upprätta förslag till yttranden och skrivelser i olika administrativa ärenden, t.ex. svar på förfrågningar eller yttranden till JO och JK
- Handlägga frågor om utlämnande av allmänna handlingar, i den mån det inte faller på målavdelning samt vara stödfunktion till registratorerna, i frågor om sekretessbedömning och andra juridiska spörsmål

I anställningen kommer också ingå att på olika sätt utgöra ett mer direkt stöd åt målavdelningarna, t.ex. avseende planering och uppföljning av notariernas utbildning.

Eftersom detta är en ny tjänst på tingsrätten kommer du ha stora möjligheter att själv påverka arbetsbeskrivning och arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
Du ska ha genomgått notarietjänstgöring. Ytterligare erfarenhet från dömande verksamhet är meriterande. Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Tingsrätten eftersträvar mångfald avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Vi söker dig som har en mycket god juridisk kompetens med en utvecklad analytisk förmåga. Vi vill också att du är strukturerad, ansvarstagande och noggrann. Du behöver dessutom ha en utpräglad känsla för service och trivs i en roll med stor variation i både tempo och arbetsbelastning. Du ska vara effektiv och flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och att prioritera och omfördela arbetsuppgifter beroende på hur arbetsdagen ser ut. Du behöver ha en förmåga att bibehålla ett gott bemötande även under stress. Vidare är du en person med ett gott omdöme som har lätt för att samarbeta och som trivs med att vara en del av ett arbetsteam. Det är en klar fördel om du är nyfiken och kreativ, ser lösningar snarare än problem.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Domstolen tillämpar individuell lönesättning.

Övrigt
Tingsrätten använder tester vid rekryteringen.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Vänersborgs tingsrätt, mark- och miljödomstolen, söker beredningsjurist

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. Så fungerar domstolarna    Om arbetsplatsen Mark- och miljödomstolen är en av landets fem mark- och miljödomstolar och har ett domsområde som omfattar en stor del av västra Sverige. Här handläggs bl.a. miljömål, f... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.Så fungerar domstolarna 


 
Om arbetsplatsen
Mark- och miljödomstolen är en av landets fem mark- och miljödomstolar och har ett domsområde som omfattar en stor del av västra Sverige.

Här handläggs bl.a. miljömål, fastighetsmål och mål enligt plan- och bygglagen. Arbetssättet är kollegialt och tekniska råd deltar vid avgörandena. Här finns kunniga och engagerade medarbetare och arbetet ger breda och fördjupade kunskaper inom mark- och miljörätten. Domstolen arbetar aktivt med utvecklingsfrågor.

Arbetsbeskrivning
Dina arbetsuppgifter är juridiskt kvalificerade. Däri ingår att vidta förberedande åtgärder i målen, göra rättsutredningar, föredra mål, vara protokollförare vid muntliga förhandlingar och skriva förslag till avgöranden. Du har en central och drivande roll i arbetet och ett stort ansvar för att målen avgörs med hög kvalitet och effektivitet.

Arbetet medför resor, ibland med övernattning.

Kvalifikationer
Du ska ha en juridisk examen. Fullgjord notarietjänstgöring är särskilt meriterande. Andra särskilda meriter är dokumenterad förmåga till självständig beredning av mål eller ärenden och erfarenhet av domstolens olika rättsområden. Du måste kunna arbeta självständigt, vara analytisk och noggrann samt ha en god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga och gott omdöme. Ett positivt och konstruktivt förhållningssätt uppskattas.

Vi ger dig den särskilda utbildning du behöver för att kunna arbeta med mark- och miljödomstolens måltyper.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tjänsterna avser en eller flera tillsvidareanställningar med sex månaders provanställning.

Domstolen tillämpar individuellt lönesättning.

Tingsrätten använder tester vid rekryteringen.

Om Vänersborgs tingsrätt
Vänersborgs tingsrätt har idag omkring 90 anställda som är indelade på tre dömande avdelningar och en administrativ enhet. Avdelning 1 är en allmän avdelning som handlägger brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden. Avdelningarna 2 och 3 är mark- och miljödomstol som handlägger miljömål, fastighetsmål och mål enligt plan- och bygglagen samt Va-mål. På tingsrätten tjänstgör rådmän, tekniska råd, beredningsjurister, notarier, domstolshandläggare och administrativ personal. Tingsrätten är en modern arbetsplats med vackert belägna lokaler, med goda parkeringsmöjligheter och utmärkta pendlingsmöjligheter t.ex. från Göteborg. Mer information om tingsrätten finns på https://www.domstol.se/vanersborgs-tingsratt/ 

 

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Vänersborgs tingsrätt söker ordningsvakt, en eller flera

Ansök    Jun 8    Sveriges Domstolar    Ordningsvakt
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. Så fungerar domstolarna    Är du intresserad av rättssäkerhet? Är du en person som bidrar till en bra och positiv arbetsmiljö och vill arbeta i en spännande och händelserik organisation? Vill du bidra till och aktivt... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.Så fungerar domstolarna 


 
Är du intresserad av rättssäkerhet? Är du en person som bidrar till en bra och positiv arbetsmiljö och vill arbeta i en spännande och händelserik organisation? Vill du bidra till och aktivt delta i tingsrättens fortgående utvecklingsarbete? Då är det här tjänsten för dig!

Det här får du arbeta med
Som ordningsvakt på Vänersborgs tingsrätt är du den första personen som domstolens besökare möter.

Du vet att ett gott bemötande är viktigt för att skapa en säker och trygg miljö.

Som ordningsvakt hos oss på tingsrätten är din huvudsakliga uppgift att bemanna såväl säkerhetskontroll som reception och allmänna ytor. Du ingår i ett arbetslag där du tillsammans med övriga ordningsvakter och administrativ personal ger service till medarbetare på tingsrätten, liksom parter i mål, advokater, åklagare, allmänhet m.fl.

I arbetet kan oväntade situationer uppstå vilket innebär att du behöver ha ett flexibelt förhållningssätt, hög stresstålighet och god initiativförmåga. Du tycker om att samarbeta och bygga relationer och därför värderar vi att du är lyhörd, kommunikativ och har ett gott omdöme.

Arbetsuppgifterna är omväxlande och självständiga och du utför dem under eget ansvar tillsammans med dina kollegor. Din viktigaste uppgift är att tillhandahålla en god extern och intern service. I arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med våra andra ordningsvakter ansvara för posthantering, receptionsbemanning, lokaltillsyn, tekniken i förhandlingssalarna, larm- och säkerhetssystem, att ta emot besökare, beställningar av allmänna handlingar, arkiv, påfyllning av material och annat inre underhåll.

För att kunna ge bästa möjliga service som myndighet eftersträvar Vänersborgs tingsrätt att spegla samhällets mångfald bland sina medarbetare. Eftersom vi idag har män anställda som ordningsvakter välkomnar vi därför särskilt kvinnliga sökanden.

Vi söker dig som
- har godkänd treårig gymnasieutbildning eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
- har ett giltigt ordningsvaktsförordnande
- har några års arbetslivserfarenhet, gärna med service både internt och externt, t.ex. i reception eller vaktmästeri.
- har god kommunikativ och språklig förmåga i både svenska och engelska
- är van datoranvändare och har intresse och fallenhet för att lära dig nya datorstödsprogram.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Behörighet att tjänstgöra i säkerhetskontroll vid domstol är meriterande. Tidigare erfarenhet av domstolsarbete liksom arbete med teknikrelaterade uppgifter kan vara meriterande.

Anställningen ställer höga krav på administrativ förmåga och på att du har förmåga att bemöta människor i olika situationer. Det är vidare mycket viktigt att du är serviceinriktad, lösningsorienterad och kan samarbeta. Du är initiativtagande, praktiskt lagd och ser till att saker blir gjorda.

Särskilt om din ansökan
Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig med att arbeta som ordningsvakt och vad just du vill bidra med.

Om anställningen
Tjänsterna avser en eller flera tillsvidareanställningar med sex månaders provanställning.

Arbetstid dagtid men visst övertidsarbete förekommer då rättegångar ibland kan pågå efter ordinarie arbetstids slut. Schemalagd helgberedskap.

Tingsrätten använder tester vid rekryteringen.

Vilka är vi
Vänersborgs tingsrätt är en av de större tingsrätterna i landet med cirka 90 medarbetare. Tingsrätten är en modern arbetsplats med centralt och vackert belägna lokaler i Vänersborg, med goda pendlingsmöjligheter t.ex. från Göteborg. Tingsrätten är indelad i tre målavdelningar och en administrativ avdelning. Två av målavdelningarna (avdelning 2 och 3) utgör Mark- och miljödomstol. På avdelning 1 (den allmänna avdelningen) handläggs brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden. På tingsrätten tjänstgör rådmän, tekniska råd, beredningsjurister, notarier, domstolshandläggare och administrativ personal. För mer information om tingsrätten kan du besöka https://www.domstol.se/vanersborgs-tingsratt/

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Vänersborgs tingsrätt, mark- och miljödomstolen, söker beredningsjurist

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. Så fungerar domstolarna    Om arbetsplatsen Mark- och miljödomstolen är en av landets fem mark- och miljödomstolar. Domstolens domsområde omfattar Västra Götalands län, Värmlands län och Hallands län samt vissa ko... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.Så fungerar domstolarna 


 
Om arbetsplatsen
Mark- och miljödomstolen är en av landets fem mark- och miljödomstolar.

Domstolens domsområde omfattar Västra Götalands län, Värmlands län och Hallands län samt vissa kommuner i Örebro län.

Vid mark- och miljödomstolen handläggs miljömål, fastighetsmål och mål rörande plan- och bygglagen samt vattentjänstlagen. Arbetssättet är kollegialt och tekniska råd deltar vid avgörandena. Här finns kunniga och engagerade medarbetare och arbetet ger breda och fördjupade kunskaper inom mark- och miljörätten. Domstolen arbetar aktivt med utvecklingsfrågor.

Arbetsbeskrivning
Dina arbetsuppgifter är juridiskt kvalificerade. Däri ingår att vidta förberedande åtgärder i målen, göra rättsutredningar, föredra mål, vara protokollförare vid muntliga förhandlingar och skriva förslag till avgöranden. Du har en central och drivande roll i arbetet och ett stort ansvar för att målen avgörs med hög kvalitet och effektivitet.

Arbetet medför resor, ibland med övernattning.

Kvalifikationer
Du ska ha en juridisk examen. Fullgjord notarietjänstgöring är särskilt meriterande. Andra särskilda meriter är dokumenterad förmåga till självständig beredning av mål eller ärenden och erfarenhet av domstolens olika rättsområden. Du måste kunna arbeta självständigt, vara analytisk och noggrann samt ha en god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga och gott omdöme. Ett positivt och konstruktivt förhållningssätt uppskattas.

Vi ger dig den särskilda utbildning du behöver för att kunna arbeta med mark- och miljödomstolens måltyper.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Allmän visstidsanställning.

Anställningstid: 1 september 2021 - 31 maj 2022, med eventuell möjlighet till förlängning.

Individuell lönesättning.

Om Vänersborgs tingsrätt
Vänersborgs tingsrätt är en av de större tingsrätterna i landet med drygt 90 medarbetare, varav cirka 45 arbetar på mark- och miljödomstolen.

Tingsrätten är indelade på tre dömande avdelningar och en administrativ avdelning. Avdelning 1 är en allmän avdelning som handlägger brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden. Avdelningarna 2 och 3 är mark- och miljödomstol som handlägger miljömål, fastighetsmål och mål enligt plan- och bygglagen samt Va-mål. På tingsrätten tjänstgör rådmän, tekniska råd, beredningsjurister, notarier, domstolshandläggare och administrativ personal. Tingsrätten är en modern arbetsplats med vackert belägna lokaler, med goda parkeringsmöjligheter och utmärkta pendlingsmöjligheter t.ex. från Göteborg. Mer information om tingsrätten finns på https://www.domstol.se/vanersborgs-tingsratt/ 

 

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Vänersborgs tingsrätt söker ordningsvakt, en eller flera

Ansök    Okt 15    Sveriges Domstolar    Ordningsvakt
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. Så fungerar domstolarna    Är du intresserad av rättssäkerhet? Är du en person som bidrar till en bra och positiv arbetsmiljö och vill arbeta i en spännande och händelserik organisation? Vill du bidra till och aktivt... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.Så fungerar domstolarna 


 
Är du intresserad av rättssäkerhet? Är du en person som bidrar till en bra och positiv arbetsmiljö och vill arbeta i en spännande och händelserik organisation? Vill du bidra till och aktivt delta i tingsrättens fortgående utvecklingsarbete? Då är det här tjänsten för dig!

Det här får du arbeta med
Som ordningsvakt på Vänersborgs tingsrätt är du den första personen som domstolens besökare möter.

Du vet att ett gott bemötande är viktigt för att skapa en säker och trygg miljö.

Som ordningsvakt hos oss på tingsrätten är din huvudsakliga uppgift att bemanna såväl reception som säkerhetskontroll och allmänna ytor. Du ingår i ett arbetslag där du tillsammans med övriga ordningsvakter och administrativ personal ger service till medarbetare på tingsrätten, liksom parter i mål, advokater, åklagare, allmänhet m.fl.

I arbetet kan oväntade situationer uppstå vilket innebär att du behöver ha ett flexibelt förhållningssätt, hög stresstålighet och god initiativförmåga. Du tycker om att samarbeta och bygga relationer och därför värderar vi att du är lyhörd, kommunikativ och har ett gott omdöme.

Arbetsuppgifterna är omväxlande och självständiga och du utför dem under eget ansvar tillsammans med dina kollegor. Din viktigaste uppgift är att tillhandahålla en god extern och intern service. I arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med våra andra ordningsvakter ansvara för posthantering, receptionsbemanning, lokaltillsyn, tekniken i förhandlingssalarna, larm- och säkerhetssystem, att ta emot besökare, beställningar av allmänna handlingar, arkiv, påfyllning av material och annat inre underhåll.

För att kunna ge bästa möjliga service som myndighet eftersträvar Vänersborgs tingsrätt att spegla samhällets mångfald bland sina medarbetare. Eftersom vi idag har män anställda som ordningsvakter välkomnar vi därför särskilt kvinnliga sökanden.

Vi söker dig som
- Har lägst gymnasieutbildning
- Har några års arbetslivserfarenhet, gärna med service både internt och externt, t.ex. i reception eller vaktmästeri.
- Har god kommunikativ och språklig förmåga i både svenska och engelska
- Har ett giltigt ordningsvaktsförordnande
- Är van datoranvändare och har intresse och fallenhet för att lära dig nya datorstödsprogram.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Förordnande att tjänstgöra vid säkerhetskontroll är meriterande. Tidigare erfarenhet av domstolsarbete liksom arbete med teknikrelaterade uppgifter kan vara meriterande.

Anställningen ställer höga krav på administrativ förmåga och på att du har förmåga att bemöta människor i olika situationer. Det är vidare mycket viktigt att du är serviceinriktad, lösningsorienterad och kan samarbeta. Du är initiativtagande, praktiskt lagd och ser till att saker blir gjorda.

Särskilt om din ansökan
Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig med att arbeta som ordningsvakt och vad just du vill bidra med.

Om anställningen
Tjänsterna avser en eller flera tillsvidareanställningar med sex månaders provanställning.

Arbetstid dagtid men oplanerad kvällstjänstgöring kan förekomma.

Tingsrätten använder tester vid rekryteringen.

Vilka är vi
Vänersborgs tingsrätt är en av de större tingsrätterna i landet med cirka 90 medarbetare. Tingsrätten är en modern arbetsplats med centralt och vackert belägna lokaler i Vänersborg, med goda pendlingsmöjligheter t.ex. från Göteborg. Tingsrätten är indelad i tre målavdelningar och en administrativ enhet. Två av målavdelningarna (avdelning 2 och 3) utgör Mark- och miljödomstol. På avdelning 1 (den allmänna avdelningen) handläggs brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden. På tingsrätten tjänstgör rådmän, tekniska råd, beredningsjurister, notarier, domstolshandläggare och administrativ personal. För mer information om tingsrätten kan du besöka https://www.domstol.se/vanersborgs-tingsratt/

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Vänersborgs tingsrätt söker en administratör

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. Så fungerar domstolarna    Är du en person som bidrar till en bra och positiv arbetsmiljö och vill arbeta med administrativa frågor i en spännande och händelserik organisation? Då är det här tjänsten för dig! Det hä... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.Så fungerar domstolarna 


 
Är du en person som bidrar till en bra och positiv arbetsmiljö och vill arbeta med administrativa frågor i en spännande och händelserik organisation? Då är det här tjänsten för dig!

Det här får du arbeta med
Som administratör kommer Du tillsammans med övriga administratörer ansvara för ekonomiadministration, bokning av nämndemän, resesamordning, inrapportering av underlag för lönehantering både för egen personal vid domstolen och för de nämndemän som tjänstgör, intranät och extern webbplats, administrativa diariet, tidredovisning, rekrytering, visst arkivarbete mm.

Andra uppgifter såsom bemanning av reception, utbildningsadministration och bevakning av registratorsbrevlåda förekommer också.

Vi söker dig som
Vi söker dig som har avslutad teoretisk gymnasieutbildning och har eftergymnasial utbildning om minst ett år med inriktning mot PA-frågor, eller annan utbildning som tillsammans med arbetslivserfarenhet bedöms likvärdig. Tidigare erfarenhet av administrativt arbete inom statlig verksamhet kan vara meriterande.

Du har en utpräglad känsla för service och kvalitet och förmåga att organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är en lagspelare som skapar goda relationer till kollegor och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. Vidare är du trygg, stabil och stresstålig med förmåga att kunna lägga i en extra växel när arbetet kräver det.

Du är en van datoranvändare med mycket god kompetens i Officepaketet. Arbete med ekonomisystemet Agresso, Palasso lönesystem och diarieföringssystemet W3D3 är meriterande. Vidare har du en god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i rekryteringen.

Särskilt om din ansökan
Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig med att arbeta som administratör och på vilket sätt du kan bidra till domstolens verksamhet.

Ange ditt löneanspråk i ansökan.

Om anställningen
Tjänsten är en tidsbegränsad anställning t.o.m 31 maj 2021, med ev. möjlighet till förlängning.

Som medarbetare får du bra förmåner och villkor, läs gärna mer

https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/jobba-hos-oss/att-jobba-i-sveriges-domstolar/varfor-jobba-hos-oss/

Vi använder tester som en del i urvalsprocessen.

Vilka är vi
Vänersborgs tingsrätt är en av de större tingsrätterna i landet med cirka 90 medarbetare.

Tingsrätten är en modern arbetsplats med centralt och vackert belägna lokaler i Vänersborg, med goda pendlingsmöjligheter t.ex. från Göteborg. Tingsrätten är indelad i tre målavdelningar och en administrativ enhet.

Den administrativa enheten ansvarar för personal-, ekonomi-, säkerhet, service, arkiv-, IT- och nämndemannafrågor. Den administrativa enheten har som viktigaste uppgift att ge en god administrativ service såväl internt som externt.

Som administratör kommer du att arbeta med administrativa arbetsuppgifter inom enheten. Du kommer att ha ett tätt samarbete med tingsrättens övriga administratörer.

För mer information om tingsrätten kan du besöka https://www.domstol.se/vanersborgs-tingsratt/

 
 
För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Vänersborgs tingsrätt, mark- och miljödomstolen, söker beredningsjurist

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. Så fungerar domstolarna    Om arbetsplatsen Mark- och miljödomstolen är en av landets fem mark- och miljödomstolar och har ett domsområde som omfattar en stor del av västra Sverige. Här handläggs bl.a. miljömål, f... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.Så fungerar domstolarna 


 
Om arbetsplatsen
Mark- och miljödomstolen är en av landets fem mark- och miljödomstolar och har ett domsområde som omfattar en stor del av västra Sverige.

Här handläggs bl.a. miljömål, fastighetsmål och mål enligt plan- och bygglagen. Arbetssättet är kollegialt och tekniska råd deltar vid avgörandena. Här finns kunniga och engagerade medarbetare och arbetet ger breda och fördjupade kunskaper inom mark- och miljörätten. Domstolen arbetar aktivt med utvecklingsfrågor.

Arbetsbeskrivning
Dina arbetsuppgifter är juridiskt kvalificerade. Däri ingår att vidta förberedande åtgärder i målen, göra rättsutredningar, föredra mål, vara protokollförare vid muntliga förhandlingar och skriva förslag till avgöranden. Du har en central och drivande roll i arbetet och ett stort ansvar för att målen avgörs med hög kvalitet och effektivitet.

Arbetet medför resor, ibland med övernattning.

Kvalifikationer
Du ska ha en juridisk examen. Fullgjord notarietjänstgöring är särskilt meriterande. Andra särskilda meriter är dokumenterad förmåga till självständig beredning av mål eller ärenden och erfarenhet av domstolens olika rättsområden. Du måste kunna arbeta självständigt, vara analytisk och noggrann samt ha en god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga och gott omdöme. Ett positivt och konstruktivt förhållningssätt uppskattas.

Vi ger dig den särskilda utbildning du behöver för att kunna arbeta med mark- och miljödomstolens måltyper.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tjänsterna avser en eller flera tillsvidareanställningar med sex månaders provanställning.

Domstolen tillämpar individuellt lönesättning.

Tingsrätten använder tester vid rekryteringen.

Om Vänersborgs tingsrätt
Vänersborgs tingsrätt har idag omkring 90 anställda som är indelade på tre dömande avdelningar och en administrativ enhet. Avdelning 1 är en allmän avdelning som handlägger brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden. Avdelningarna 2 och 3 är mark- och miljödomstol som handlägger miljömål, fastighetsmål och mål enligt plan- och bygglagen samt Va-mål. På tingsrätten tjänstgör rådmän, tekniska råd, beredningsjurister, notarier, domstolshandläggare och administrativ personal. Tingsrätten är en modern arbetsplats med vackert belägna lokaler, med goda parkeringsmöjligheter och utmärkta pendlingsmöjligheter t.ex. från Göteborg. Mer information om tingsrätten finns på https://sverigesdomstolar.varbi.com/www.domstol.se/vanersborgs-tingsratt 

 

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre